• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee olarak seçildi. Bu konudan Haziran ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Minimalist Yöntemler

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan kahve123
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S
Bugün bana ilham olan bir demleme metodu var @29klik hocam sayesinde ki iddiaa ediyorum, hem ucuz hem lezzetli kahve için daha iyisi yok. (İlgili konu)

Ucuz yol:
-2kg/0.1 hassasiyetli tartı 50 TL (Kaan türevi)
-Plastik Dripper 30 TL (Bu Link )
-Kahve Filtresi 23 TL (Farklı çeşitler de olur, Link)
-El Değirmeni 32 TL (Detaylı bilgi için forumdaki konum)
-Fırın torbası (Kabartma tozu poşeti, filtre kağıdı poşeti gibi sert plastik poşetimsi de olur)
-Paket Lastikleri

Pahalı Alternatif:
-Plastik Dripper yerine, Plastik V60
-Tchibo yerine V60 Filtresi
-Çin malı değirmen yerine, Sözen ya da ikinci el çelik bıçaklı değirmen.

Bu ekipmanlarla, başlangıçta 130-150 TL'lik bir masrafla, müthiş nitelikli fincanlar çıkarabilirsiniz. 🙂

Selamlar @CanK

Su ısısı ve döküş kontrolünü nasıl sağladığını merak ettim,yanlış anlama ne olur.Bende dripper ve filtre var lakin ısı kontrolü ve akış hızını nasıl ayarlayacağım hususunda bir çözüm bulamadım.

S

Selamlar @CanK

Su ısısı ve döküş kontrolünü nasıl sağladığını merak ettim,yanlış anlama ne olur.Bende dripper ve filtre var lakin ısı kontrolü ve akış hızını nasıl ayarlayacağım hususunda bir çözüm bulamadım.
Su sıcaklığını soruyorsanız clever için Hoffman kaynayan suyu direk kullanın diyor. Kendi adıma konuşursam, termometrem yoksa yanımda, kaynadıktan sonra 1dk bekliyorum ve öyle döküyorum iyi oluyor. İmmersion yöntem olacağı için döküş kontrolüne ihtiyacımız yok, güzel kısım bu :)
Akış hızı konusunda da en kötü filtre ile bile denediğimde tıkanma yaşamadım ben İmmersionda filtrenin çok önemli olmadığını gördüm ki zaten Tchibo filtreler yeterince iyi gibi.

Su sıcaklığını soruyorsanız clever için Hoffman kaynayan suyu direk kullanın diyor. Kendi adıma konuşursam, termometrem yoksa yanımda, kaynadıktan sonra 1dk bekliyorum ve öyle döküyorum iyi oluyor. İmmersion yöntem olacağı için döküş kontrolüne ihtiyacımız yok, güzel kısım bu :)
Akış hızı konusunda da en kötü filtre ile bile denediğimde tıkanma yaşamadım ben İmmersionda filtrenin çok önemli olmadığını gördüm ki zaten Tchibo filtreler yeterince iyi gibi.

Tekrar Selamlar @CanK

Dönüşün için teşekkür ederim.Ben bu metodu pour-over[V60] için paylaştığını sandım 😀

S

Selamlar @CanK

Döküş kontrolü için kirpi süzgeçler epey iş görüyor, yumuşatıyor akışı aklınızda bulunsun. Ucuz yollu bir çözüm olabilir.
Çok tatmin etmezse 2 tane takıp deneyebilirsiniz.

Döküş kontrolü için kirpi süzgeçler epey iş görüyor, yumuşatıyor akışı aklınızda bulunsun. Ucuz yollu bir çözüm olabilir.
Çok tatmin etmezse 2 tane takıp deneyebilirsiniz.

Selamlar @antropoit

Kıymetli öneri için teşekkür ederim.🙏

Geri