• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

32TL'ye 300 Liralık Değirmen Performansı

Shepherd

Barista
İsim
Can
Evet arkadaşlar yanlış duymadınız, 32 TL'ye 300 TL'lik değirmen (Skertondan iyi) performansı hatta daha iyisini elde etme vaadi veriyorum.

Piyasadaki Sözen değirmenler ile, çin malı olan döküm değirmenler burr set olarak birbirinin aynısı. Aradaki gözlemlediğim farklara gelirsek:

1- Sözende mili taşıyan vida 2 tane, döküm 1 tane.
2- Sözenin dışı pirinç ve el işlemesi, döküm dışı demir ve fabrikasyon.
3-Sözenin burr eye ile iyileştirilmiş deniyor ama yeterince değil.
4-Sözen aldığınızds ayar vidasını sabitlemek için somunla birlikte satılıyor.

Şimdi gelelim asıl meseleye ben kahveye giriş yaptığım ilk zamanlarda değirmen fiyatlarını çok pahalı bulduğum için ilk etapta Eminönünde 30-70 TL arasında satılan bu değirmeni aldım döküm diye geçiyor, herkes aynı şeyi satıyor ama fiystlar tutturabildiğine pazarlık ile gidip 30TLye alabilirsiniz. Sadece İstanbul değil, anadoluda bazı büyük baharatçılar da satıyor, ben tombul olanı aldım ama uzun versiyon da var süper dediğimiz.

***30 TL pazarlık ile bu ürünü aldınız, 2 TLye hırdavatçıdan somun alıyorsunuz ve işte uygun fiyatlı sözeniniz hazır.

***Opsiyonel olarak daha iyi performans almak için ki bu sözende de dökümde de geçerli, şu video bana yardımcı olmuştu eye ile keskinleştiriyoruz.

(Not: Bu iş amelelik... Öğütümü hızlandırıyor ama homojenliği sağlamıyor çünkü en büyük sorun milin sallanması.)

***Ben 25 Years Chivas şişe kapağını kullandım, fotoğrafta görüldüğü gibi üstte dönen tutma yerine oturttum ve hızlı yapıştırıcı kullandım sağlam oldu. Komforu bayağı artırdı, siz herhangi bir topuz uydurabilirsiniz hayal gücü serbest.

Benim uğraşmadığım veya tercih etmediğim ama faydalı olabilecek diğer upgradeler ise:

**elinizi tuttuğunuz kısım, ve hazneyi çevreleyen mikrofiber bez kesip, slikon ile yapıştırabilirsiniz, tutma konforunu ve kokuyu azaltabilir. Bant kullanmayın, pişmanlıktır.

**Eğer uydurabilirsiniz, mili tutacak ikinci bir demir parçası ya da rulman konulabilir ama kimse uğraşmaz bence siz de demir burrlü bu cihaza bu kadar harcamayın 😃

Aşağıya da fotoğrafları bırakıyorum belki düşük bütçeli arkadaşlara ya da yeni başlayıp beklentisi düşük olan insanlara ilham olur. Açıkçası V60 için tutarsız ama french press için için ve kahve makinesi için oldukça yeterli bir değirmendi. Türk kahvesi için uzun sürüyor ama öğütüyor, espresso da aynı ama Aralık bulmak zor bir zahmet o kadar da abartmayalım.😃(Eliniz ve gözünüz alışınca, V60 için de ortalama fincanlar çıkardım aslında, yokluktan)

Umarım ilham olur birilerine diyorum. :)

Ekli dosyalar

• IMG_20210130_153414.jpg
    IMG_20210130_153414.jpg
    107.7 KB · Görüntüleme: 88
  • IMG_20210130_153428.jpg
    IMG_20210130_153428.jpg
    79.2 KB · Görüntüleme: 88
  • IMG_20210130_153534_N.jpg
    IMG_20210130_153534_N.jpg
    68.9 KB · Görüntüleme: 88
Geri