• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Minimalist Yöntemler

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan kahve123
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
İyi bir değirmen, ucuz da olsa bir tartı, Clever, ısı ayarlı bir su ısıtıcı ve mümkünse eğer iyi bir su arıtma cihazı ya da Peak Water. (Bu ekstra ekleme gibi düşünün.)

Clever daldırma (imersiyon) yöntem olması sebebi ile kahveyi unutmadığınız sürece 4 dakikalık bir demlemede kahveyi mükemmel olmasa da hatasız, ortalama iyi bir lezzette size kahveyi sunuyor. Ayrıca kuğu boyunlu bi ibriğe de ihtiyaç duymayan bir ekipman.

Yine toplamda ucuz bir kombinasyon olmasa da iyi bir kahveyi en az ekipmanla elde etmenin kombinasyonunu bu şekilde düşündüm.

Değirmen ❌
Kaz Boyunlu Kettle ❌
Pahalı Dripper’lar ve Filtreleri❌
Demleme Kuleleri ❌
Özel Su Tarifleri ❌
Tartı ❌

Hazır yaz gelmişken bunlara gerek duymadan çok basit bir şekilde iyi kahve yapabiliriz. Bu yöntemi yaparken mahvetme gibi bir ihtimal de yok bu arada. 😅 Cold Brew (Soğuk Demleme)!!

Biliyorum, bu konunun başlığı var ama orası kafa karıştırmaktan başka bir işe yaramıyor. Yok efendim kaç click, v60 kağıdı, kule sistemleri bunlara gerek yok. Basit olduğu için çok kez kendi evimde de ekipmanlarımdan uzakta arkadaşlarımın evinde de kullandığım aşağıdaki adımları uygulamanız yeterli. Bütün hazırlık adımlarını aynı gün içerisinde yaparsanız daha güzel olur.

Kavurucu’dan 250g kahvenizi cold brew ayarında çektirin. (O öğütme ayarında hemen bayatlamaz merak etmeyin). Marketten 2.5L soğuk su alın. Bir kapta buluşturun. Kahvelerin ıslandığından emin olun. Buzdolabında 24-36 saat arası demleyin. Her tarafta bulabileceğiniz filtre kahve makinesi fitreleri ve huni yardımıyla süzün. (Süzerken filtre tıkanabilir, iç-dış edip musluk altında yıkayın, eski haline getirip süzmeye devam edebilirsiniz.) Afiyet olsun. :giggle:

Ekipmanlardan uzak en minimalist soğuk demleme tarifi bu bence. Nasıl daha da geliştirilebilir derseniz süzerken Chemex filtresi kullanabilirsiniz. Demlemeyi yaptığınız kabı plastik ya da cam seçebilirsiniz.

Son düzenleme:
Havan (kahveyi dövmek için), temiz bir bez (filtre işlevi için) bir de kahve.

bende yıllar önce aldığım bıçaklı bir değirmen mevcut 275tlye almıştım elektrikli delonghinin, tiaomun v60ı var ve lilydrip kullanıyorum lily drip ile birlikte ciddi anlamda sadece filtre kağıdına para harcarsanız güzel sonuçlar elde edebilirsiniz. (cmdyi sattığım için bıçaklıya döndüm)

İyi bir değirmen, ucuz da olsa bir tartı, Clever, ısı ayarlı bir su ısıtıcı ve mümkünse eğer iyi bir su arıtma cihazı ya da Peak Water. (Bu ekstra ekleme gibi düşünün.)

Clever daldırma (imersiyon) yöntem olması sebebi ile kahveyi unutmadığınız sürece 4 dakikalık bir demlemede kahveyi mükemmel olmasa da hatasız, ortalama iyi bir lezzette size kahveyi sunuyor. Ayrıca kuğu boyunlu bi ibriğe de ihtiyaç duymayan bir ekipman.

Yine toplamda ucuz bir kombinasyon olmasa da iyi bir kahveyi en az ekipmanla elde etmenin kombinasyonunu bu şekilde düşündüm.
Orkun hocam selamlar,

Bu vesileyle referans Clever tarifinizi bizlere fikir olmasi acisindan paylasma imkaniniz var midir acaba?

Eğer yakınlarınızda bir kahve kavurucusu var ise yalnızca bir mokapot edinerek uygun bir maliyet ile güzel kahveler içilebilir.Eğer yakımlarınızda bir kavurucu yok ise 100 Gram yada 150 gram paketleri olan kavurucuları tercih ederek mokapot öğütüm derecesinde öğütülmüş olarak temin ederek yine taze ve güzel kahveler içilebilir.

Orkun hocam selamlar,

Bu vesileyle referans Clever tarifinizi bizlere fikir olmasi acisindan paylasma imkaniniz var midir acaba?
Tek kişilik Clever'dan var bende. Bundan dolayı standart tek kişilik reçete kullanıyorum hep.

15 gram kahve

240 mililitre su

92 derece su sıcaklığı

Suyum ters ozmoz bypasslı Üsküdar'a gelen su kompozisyonu ve çıktısı nasılsa 50-58 ppm arasında ayarlı su ya da Peak Water 4. Ayarda arıtılmış su

Öğütme standart filtre kahve öğütümü, arzu edenler biraz daha kalınlaştırabilir, zira bazı filtrelerde tıkanma olabiliyor. Ben Comandante Red Clix'te 45-50 klik arasında oynuyorum genellikle Clever için.

Daldırma (imersiyon) yöntem olduğu için direkt cupping protokolüymüş gibi kahve üzerine suyu boca ediyorum. 4 dakika süre dolduğunda oluşan kabuğu kırıp, bardak üzerine oturtup süzülmesini bekliyorum.

En minimalisti french press.
Ama v60 severler için tartı kattle gerektirmeyen mobil ekipman delterpress. Kapağı ölçü olarak kullanılabiliyor, 6 gr kahve alıyor.
tabi öğütücü şart.

Bugün bana ilham olan bir demleme metodu var @29klik hocam sayesinde ki iddiaa ediyorum, hem ucuz hem lezzetli kahve için daha iyisi yok. (İlgili konu)

Ucuz yol:
-2kg/0.1 hassasiyetli tartı 50 TL (Kaan türevi)
-Plastik Dripper 30 TL (Bu Link )
-Kahve Filtresi 23 TL (Farklı çeşitler de olur, Link)
-El Değirmeni 32 TL (Detaylı bilgi için forumdaki konum)
-Fırın torbası (Kabartma tozu poşeti, filtre kağıdı poşeti gibi sert plastik poşetimsi de olur)
-Paket Lastikleri

Pahalı Alternatif:
-Plastik Dripper yerine, Plastik V60
-Tchibo yerine V60 Filtresi
-Çin malı değirmen yerine, Sözen ya da ikinci el çelik kesicili değirmen.

Bu ekipmanlarla, başlangıçta 130-150 TL'lik bir masrafla, müthiş nitelikli fincanlar çıkarabilirsiniz. 🙂

Not: Tartısız da bu demleme yapılabilir, ölçü kaşığı ile öğütülmüş kahve referans alınıp, bardak ile de su ölçülüp tekrar edilebilir sonuçlar alınabilir ama çok zor olur. Çekirdekleri doğru ölçmek için ve büyük bir zahmetten kurtulmak için tartı şart!

Son düzenleme:
Geri