• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Milestones Coffee Roastery (2025 En İyi Toplu Alım Kavurucusu)🏆

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan ogakuzar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Sintayehu ilk demlememde fazla çözüldü 1,78 tds over
Origami S, Th3 no 1
Cmd 19
95° yarı yarıya Uludağ Premium ve Ro
12,5 - 205 ml 4 döküş
Bitiş 3.30
Su tutan bir kahve Th3 ve origamiye rağmen süre çok uzadı.
Tadım profilini 2.demlemede yakalarım
 
Son düzenleme:
süte uygun çekirdekler hangileridir arkadaşlar deneyelim bizde, ben sek içmiyorum genelde cappuccino ve türevleri
 
süte uygun çekirdekler hangileridir arkadaşlar deneyelim bizde, ben sek içmiyorum genelde cappuccino ve türevleri
Merhaba, eğer klasik espresso seviyorsanız Sitio Cafundo tavsiye ederim bol kremalı, sütlü kahvelere çok yakışıyor. Meyvemsi tatlar seviyorsanuz perfect balans güzeldir.
 
Demleme Reçetesi

Kavurucu:
Milestones Coffee Roastery
Çekirdek: Kolombiya Elkin Guzman - Thermal Shock (Kavrum Tarihi: 07.03.2025)
Demleme Yöntem ve Detayları: Hario Seramik V60 / Cafec TH-3 Filtre Kağıdı
Öğütüm Detayları: MHW 3-BOMBER R3 / 80 Klik (600 mikron civarı)
Su Detayları: 94 C°/Assu
Kahve Miktarı: 15 gr
Su Miktarı: 250 ml
Oran: 1/16.6
Demleme Basamakları: 50 ml 30 sn blooming sonrası 70-70-60 ml şeklinde demledim ve 2:30’da demleme bitti.

Tadım Detayları: Demleme bittiğinde sadece karafı kokladığımda bile aroma o kadar parfümsü ve meyvemsi bir hissiyat bıraktı ki kahve içmeyen birisi içmiş gibi olurdu. Sıcakken ilk yudumda zencefilli kurabiyeyi andıran bir nota hissettim. Fincan ılıdıkça aftertaste kısmında yeşil elma kendini hissettirdi. Soğudukça ise lime ve yeşil elma kompleks bir şekilde daha vurucu hale geldi. Elkin Guzman’dan verim alamayanlar bence bu reçeteye bir şans vermeli.
 
Los Duran... sert seviyor.
Los Duranda son 70 gr kalmıştı. Mokapotla bir demleme yaptım. Bu sefer çok daha iyi çözüldü. Fincandaki tatlılık arttı tadımdaki vanilya belirdi. Klasik espresso-döküş reçeteleriyle bir noktaya gelse de yine de bu kahve belli ki sert reçeteleri seviyor.
 
Burundi, Muyinga, natürel
Hario v60 02, Hario 100'lü filtre kağıdı
Timemore c2, 19 klik
Saka su, 95 derece
12 gr kahve, 200 ml su
Bitiş 2.15

Kahve natürel hissiyatını veriyor, gayet canlı ve tatların baskın olduğu bir kahve. İlk yudumdan beri kırmızı üzüm tatları alıyorum, tatlı baskın ve az asideteye sahip kırmızı meyveler hakim. Bu içtiğim ikinci Burundi kahvesi Milestones'tan. Ben Burundi kahveleri acı, ekşi sanırdım ahir kelam içtiğim 2 Burundi de Burundi kahvelerinin gayet keyifli, aslında bozuk tat profiline sahip olmadığını, fazlaca yanıldığımı gösterdi, kahve öyle güzel ki yanılmak mutlu ediyor. İçiniz, içiriniz.
 
Elkin guzman demledim bu sabah, 13-215 hario japon kağıt, uludağ premium 96 derece su, kingrinder k6 85 klik slow feed öğütüm, 4 parça döküş ve 2.20 bitiş. Ağız sulandırıcı, çok net yeşil elma ve lime tadı olan bir kahve. Tadım notlarındaki çarkıfeleği alamadım Bir miktar soğutup içmenizi tavsiye ederim, demleme bittikten 2dk sonra içmeye başlarsanız damak arkasında aromalar oldukça parlak.
Wilder lazo, pepe jijon, java, rumudamo, sidra, sintayehu, monteblanco, elkin guzman, cyato, los duran, gigesa, buncho, sitio ve trio blendi denedim. Şu an bekleyen las veraneras cold washed ve muyinga var. Hangi birini demleyeceğimi şaşırdım :D
 
Demleme Reçetesi

Kavurucu:
Milestones Coffee Roastery
Çekirdek: Kolombiya Las Veraneras
İşleme Yöntemi: Yıkanmış
Varyete: Gesha
Kavrum Tarihi: 12.04.2025
Demleme Yöntem ve Detayları: Hario Seramik V60 / Cafec Traditional Filtre Kağıdı
Öğütüm Detayları: MHW 3-BOMBER R3 / 90 Klik
Su Detayları: 94 C°/Kuzeyden
Kahve Miktarı: 15 gr
Su Miktarı: 250 ml
Oran: 1/16.6
Demleme Basamakları: 45 ml 30 sn blooming sonrası 105-100 ml şeklinde demledim ve 2:30’da demleme bitti.

Tadım Detayları: Kokuda bir geshadan beklenen yasemin vurucu bir şekilde hissediliyor. Tatta yasemini alıyorsunuz ama boğucu bir florallik değil çok zarif bir şekilde hissettiriyor. Fincan ılıdıkça bir tatlılık gelmeye başlıyor. Ya bu tatlılık neyi andırıyor diye düşünüp ikinci yudumu alırken kan portakalının tatlılığı olduğunu anlıyorsunuz. Tek kelimeyle fincanı özetle derseniz: ZARİF
 
Geri
Üst