• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Milestones Coffee Roastery (2025 En İyi Toplu Alım Kavurucusu)🏆

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ogakuzar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Muhlisin fiyatına göre müthiş kahve.Kesinlikle denemeye değer

Hario V60 Plastik
Cafec Abaca Plus
Sweet Water 2012 35ppm
4 parçalı döküş
Muhlisin.jpeg

50 günlük monteblanco demledim, tat profilinde bir gerileme olmadığını söyleyebilirim. Zamanında 20 kusur paket alınca epey kahve bolluğu sebebiyle yeni eklenen kahvelerden almadım, kendimi biraz da temmuz ağustos aylarına hazırlıyorum. Zafer'i geniş seçkisi için tebrik etmemek elde değil, çoğu firmadan 4 5 çeşit kahve görüyorum. Coconat lemonade kesinlikle japanese cold brewe çok yakışıyor, fermente tatların yanında gövdeli de bir kahve, yaz için çok iyi muhakkak alın derim.

Cuma günü kız arkadaşımla izmirden eskişehire doğru yola çıkmışken yolumuzun turgutludan geçtiğini fark ettik. Aylardır paketlerce kahvesini içtiğim Milestones’u görmek , bu ayın alımını elden almak hem Zaferi de görmek için turgutluya uğradık. Atölyeye girdiğimizde şaşkınlığımızı gizleyemedik. Binbir çeşit orea origami hario dripperler, öğütücüler ve slayer espresso makinesi. kavrumhane son derece temiz. Bu konuda zaferin titiz olduğu çok belli.
3 farklı da kahveyi deneyimleme fırsatı bulduk. İlk olarak endonezya agropuro walida hermetic orange bourbondan bir espresso içtik doğrusunu söyleleyim içtiğim en iyi espressoydu. gerçekten mest olduk. İkinci olarak don juan geshayı filtre olarak denedik. limonotu ve yasemin baskın çok temiz bir geshaydı. Kavrum çok ayrı bir seviyedeydi. En son olarak benim co-washed kahvelere olan bakış açımı değiştiren bir monteblanco-mango içtik ki parfümsü karakterinin yanında yorucu olmayan ve temiz bir co-washed dı. Keyifli sohbetin ardından hem kendimize hem arkadaşlarımıza da kahve alarak yola devam ettik. Çok teşekkür ederiz…

Milestonesla 9. ay, 16 kg kahve güncellemesi:

Eylül ayında bir tatil dönüşü hasbelkader yolumuz düştü de uğradık Milestones'a. O günden bu yana kahve serüvenim baştan sona teorik ve pratik olarak çok değişti. Bunca yıldır hep kahveden alınacak keyfin o kavurucudan bu kavurucuya bir gezinti olduğunu, farklı kavurucu denemenin bu hobinin keyif veren yanı olduğu illüzyonuna kapıldım. Çok fazla ekipman ile aslında kavurucu, ekipman kombinasyonlarıyla oyalandım durdum. Kerameti ekipmanda, kağıtta, sıcaklıkta, değirmende aradım durdum. Arada bir de yurt dışı kahve alışverişleriyle burayı kıyasladığımızda hep bir sorun olduğu belliydi. Circulorda, 19 grams'ta vs her içilen kahvede bir potansiyel olduğu ve bunun yansıtılabildiği hepimizin konusuydu. Biz Türkiye'deki kahve tedariğinin Türkiye'nin ekonomik durumu tarafından belirlenip, kahve kalitesinin de bu ölçüde düşük olduğu, bizim ve kavurucuların da bahtsızlığının bu olduğunu düşünüp elimizdekine razı gelip, arada bir yurt dışı alışverişleriyle tatmin olmaya çalışıyorduk.

Milestones benim serüvene dahil olduğundan beri başat olanın kahve ama doğru kavrulmuş kahve olduğunu anlayabiliyorum. 9 aydır çok nadir bir iki kavurucudan 2 - 3 paket kahve almışımdır ya da hediye gelmiştir. Yine 9 aydan beri diğer ekipmanlara olan ilgim tamamen bitti. Artık sadece ama sadece kahveye odaklanıyorum. Ekipmanlar, kavurucu sitelerinde gezip fiyat ve kahve ezberlemek vs benim için bir oyalanma işiymiş.

Zaferle 9 ayda neler içtim:

1 Endonezya CoE
2 Etiyopya CoE
Türlü geshalar
Manhattan'da bile World Class kategorisinde satılan, bizim bilmediğimiz ama yurt dışındaki kalbur üstü kavurucuların tedarik ettiği Pepe Jijon falan filan
Ve bugüne kadar herhangi bir kahvesinde kesinlikle bitterlik, çiğlik vs almadım. Hiç memnun olmadığım kahvesi olmadı. Potansiyelinden şüphe ettiğim de olmadı. Her kahveyi bayıla ayıla tüketmiş bulundum. Ki bu deli oğlan bu işte kaldığı sürece ben yarenimi, yoldaşımı buldum. Vaktinizden almayayım, sağ olsun, var olsun.

Elinde Argopuro, turuncu burbon olan varsa hemen gidip soğuk demlesin:

30 gr kahve, 200 gr buz, 300 gr 98 derece nestle su
Orea v3, Kalita 185 filtre
Comandante 17 klik
6x50 döküş

Bir süre herhangi bir kahveyi sıcak haliyle düşünemiyorsunuz. Zaten Mersin de sıcak.

Ağzınıza sağlık. Nispeten kısa bir süredir filtre demliyorum ve henüz yirmiye yakın kavurucu denedim ancak duygularıma tercüman olmuşsunuz. Zafer hocamla 2-3 ay önce karşılaşmamış olsam benzer bir serüven bekliyor olurdu büyük bir ihtimalle. İşini bu kadar özenli ve tutkuyla yapınca kahveye de yansıyor, her çekirdek başka bir karakter ile kendisine has bir deneyim sunuyor. Emeğine sağlık Zafer Hocam.

Milestones Coffee, Kolombiya, Hacienda La Claudina Pink Bourbon, Honey
Orea v3, Kalita 185 fitre
Comandate, 20 klik
15 gr kahve, 250 ml su
4 parçalı döküş

Koku kesinlikle lavanta, honey işlem kahvelerde (Buncho honey içenlere selam olsun) baharatsı bir tat alıyorum ama genellikle tatlı baharatlar. Hafif karanfil de aldığımı düşünüyorum. Gayet lezzetli bir kahve.

Şuan 70 Günlük Cyato içiyorum hala muazzam.

Ben de yine dayanamadım, Zafer hocamdan bir siparişim daha oldu, bundan sonra da devam edecek inşallah. Gerçekten kusursuz çekirdekler gönderiyor. Ne yaparsan yap kötü bir sonuç çıkmıyor kahvelerinden, teşekkürler.
Gelen kahvelerden en erken kavrulan Keramo ile başladım, gerçekten arkadaşların dediği kadar varmış. Tam bir ballı armut suyu, çok beğendim.

ETİYOPYA KERAMO VİLLAGE/YIKANMIŞ
Etkin 2 cup
Temu Filtre kağıdı
95C Abant Bolu
Comandante 19 klik
60-170-280
17 gr
2.55 dk mis gibi

Ekli dosyalar

• Screenshot_20250605_201230.jpg
    Screenshot_20250605_201230.jpg
    93.6 KB · Görüntüleme: 51
Bayramın 3. gününden selamlar, bayramınız mübarek olsun.

Dükkan şartlarında:
Kolombiya Monteblanco, Coconut Lemonade, co fermented washed
Hario v60 02, Cafec Traditional
98 derece, Carrefour su
25 gr kahve, 200 gr buz, 225 ml su

Co fermente kahveleri sıcak haliyle çok sevdiğimi söyleyemem ama soğuk hali çok güzel oluyor. Zafer yollayacakları arasında sayınca (evet, bizde işler böyle yürüyor, stok azalınca Zaferle diyaloğa geçiyoruz, o göndereceği kahveleri çoktan seçmiş, gelecek kahvelere sizi çoktan heyecanlandırmış oluyor, ben aylardır şunu alayım demedim, patron ne gönderirse o) soğuk demlerim demiştim zaten, soğuk demleme için çok doğru bir tercih.

Bayramın 3. gününden selamlar, bayramınız mübarek olsun.

Dükkan şartlarında:
Kolombiya Monteblanco, Coconut Lemonade, co fermented washed
Hario v60 02, Cafec Traditional
98 derece, Carrefour su
25 gr kahve, 200 gr buz, 225 ml su

Co fermente kahveleri sıcak haliyle çok sevdiğimi söyleyemem ama soğuk hali çok güzel oluyor. Zafer yollayacakları arasında sayınca (evet, bizde işler böyle yürüyor, stok azalınca Zaferle diyaloğa geçiyoruz, o göndereceği kahveleri çoktan seçmiş, gelecek kahvelere sizi çoktan heyecanlandırmış oluyor, ben aylardır şunu alayım demedim, patron ne gönderirse o) soğuk demlerim demiştim zaten, soğuk demleme için çok doğru bir tercih.
Bu kahveyi ben de muyingayla karıştırıp Türk Kahvesi olarak ve japanese cold brew yaparak tükettim ve memnun kaldım.

180 ml 96 derece su, 60gr buz, 16gr kahve
60-60-60 döküş, 2.20 bitiş.

İyi bayramlar arkadaşlar ve kahvelere fısıldayan adam @blackeagle 😍
Kolombiya Monteblanco Coconut Lemonade Co-Fermented Washed çok sevdiğim Milestones kavrumlarından biri oldu.
16 Nisan kavrum (1 aylık degas sonrası vakumlandı)
Timemore Crystal Eye 01
Cafec Th-1
Buzdağı 94°
Cmd 20 klik
1/16 12,5 - 200
40ml bloom + 30.sn 60ml + 2×50 - son döküş dıştan toplayarak
Bitiş 2.23 - Tds 1.65
Tds yüksek olsa da en keyifli demlemem bu oldu. En doğruyu kupa söyler.
Zafer'in tadım notları cuk olmuş.
Koku hindistan cevizi ve tereyağlı kurabiye.
Bu kahveyi limonataya batırılmış Haylayf bisküvi 🤩 olarak tanımlıyorum. Belirgin hindistan cevizi ve kurabiye tatlarına kahve ılımaya başladıkça sitrik asidite eşlik ediyor.
Önceden de içtiğim bir kahveydi ama açıkçası bu kavrumu daha çok sevdim.
Eline sağlık Zafer 🖐👏

Yandaro yüksek sıcaklığı sevmiyor. 92-93 derece Orea 12/200 19 click 3 döküş mis.

Espresso macerama Milestone ile başladım ve çok memnun kaldım. Kesinlikle tekrardan kahvelerini alacağım. :coffee:😋

Bugün Milestones Coffe deydim.Zafer Bey'in elinden birçok kahve deneme fırsatım oldu.Özellikle Biftu Gudina'ya bayıldım.Efsane kahve Gigesa'dan daha tatlı ve meyvemsi iyi bir fiyat performans kahvesi.1 Espresso kavurum 3 adet Omni kavurum ve birçok kahve daha alarak ayrıldım.Böylesine güzel kahveler ve misafirperverliği için çok teşekkür ederim.

Ruanda, Shyira, yıkanmış
Orea 185, Kalita 185 filtre kağıdı
Nestle, 98 derece
Comandante 17 klik
15 gr kahve, 150 gr su, 100 gr buz

Kahve bardakta vişne suyu kokuyor ama bildiğiniz vişne suyu. Fiyatının uygun olduğunu sanıyorum, buna rağmen soğuğa çok yakışıyor, sıcak demleme yaptım mı hatırlamıyorum kahveyi ama soğukta muazzam oldu. Bugün 3. demlemem bu, 45 gr tüketmiş bulundum, öyle keyifli. Bakalım kaçla kapatacağım günü.

Demleme Reçetesi

Kavurucu:
Milestones Coffee Roastery
Çekirdek: Rwanda Abakundakawa
İşleme Yöntemi: Yıkanmış
Varyete: Bourbon
Kavrum Tarihi: 21.05.2025
Demleme Yöntem ve Detayları: Timemore Crystal Eye B75 Dripper / Kalita Wave 155 Filtre Kâğıdı
Öğütüm Detayları: MHW 3-BOMBER R3 / 90 Klik
Su Detayları: 95 C°/Assu
Kahve Miktarı: 12 gr
Su Miktarı: 200 ml
Oran: 1/16.6
Demleme Basamakları: 50 ml 30 saniye blooming sonrası 3x50 (30 saniyede bir). Demleme 2.20’de bitti.

Tadım Detayları: Aromada tatlı narenciye notalarının sizi karşıladığı bir karaf bulunuyor. İlk yudumu aldığınızda parlak asiditeyi çok rahat hissediyorsunuz. Portakal kabuğu, bergamot asiditesini güçlü bir şekilde alıyorsunuz fakat benim şaşırdığım nokta aftertastede gerçekten Tofiyi anımsatan bir tatlılık bırakması. Bana göre harika bir f/p yıkanmış Rwanda kahvesi 👌🏽

Yaz geldi haliyle sıcak kahve pek gitmiyor.
Kolombiya Monteblanco Coconut Lemonade Co-Fermented Washed Bean Plus ile cold drip demledim. Tadım olarak pour-over ile aynı aromaları veriyor sıcak halinden bir farkı yok, çok keyifli.
Çok kalın öğütüme gitmiyorum cold drip demlemelerimde. Ratio arttırıyorum. Bana daha keyifli geliyor.
Filtre demlememden birkaç tık kalın, ratio 1/12
Bol buzla 🤌🤌
Eline sağlık @blackeagle

Bu sene aynı üreticinin üç farklı 'Co-Washed' kahvesini deneyimlemiş oldum.
Mango washed, fena değildi, soğudukça mango aroması hafifleşip dayanılabilir oluyordu.
Blueberry washed, rezalet, değirmeni ve kahveleri sakladığım dolaba aşırı baskın bir yaban mersini kokusu sindi, rahatsız edici.
Son olarak da Milestones'dan aldığım Coconut lemonade, muazzam, üreticinin bu üç arasında en iyi uygulaması olmuş. Aşırı zevkli bardaklar çıktı, eline sağlık.

İkinci paket olarak, buradaki yorumlara da bakarak, Rumudamo almıştım. Tadım notaları da aradığım profilde bir kahve gibi gelmişti, maalesef çok da etkilenemedim bu kahveden. Asiditesi zayıf, meyvemsilikten uzak sadece siyah çayımsı koyu notalarla karşılaştığım çıktılar aldım. Bunu biraz daha bekletiyorum.

Geri