• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Milestones Coffee Roastery (2025 En İyi Toplu Alım Kavurucusu)🏆

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ogakuzar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ruanda Shyria çok güzel kahveymiş. Seçki arasında diğer kahveler kadar ben burdayım demiyor tabii ama kavruma güvendiğim için almıştım. Espressoda denedim , kahve çok ama çok tatlı kırmızı meyve hafif portakal kokuda kakao ve çikolata esintileri. kesinlikle önerilir burundi muyinga gibi şaşırttı beni.

Zafer Bey'in tavsiyesiyle Kolombiya Rogelio Espinoza almıştım.Şimdi demlediğimde gerçekten çok etkilendim.Tat profilini birebir alabildim.Referans olması için reçetemi paylaşıyorum.Mutlaka denemenizi tavsiye ederim.

Hario Plastik dripper
Abaca Plus filtre
Sweet water 1023 35ppm
60-145-230-300 şeklinde döküş
Java.jpeg

Coconut Lemonade yıkılıyorrr. Enfes kahve kaçırmayın.

Bugün baho 72 saatliği demledim resmen tropikal meyve şöleni :D kivi çok baskın acılık sıfır fermentasyon tadı çok çok az geliyor. Gerçekten harika bir kahve. Bunun dışında Milestones kahveleri için çok iyi sonuç veren ve elinizde switch varsa denemenizi şiddetle tavsiye edeceğim bir demleme yöntemi paylaşacağım. Yaklaşık 6-7 farklı kahvede olumlu sonuç aldım umarım sizin de hoşunuza gider.
cmd 26 civarına gelecek bir kalınlıkta öğütüyoruz 775 micron
Su olarak düşük ppm uludağ premium ayarında bir su kullanıyoruz
Sicaklık olarak 97 derece
Switch açık biçimde yanı akış yokken 20gr kahveye 100ml su döküyoruz 1:20 kadar bekliyoruz. Ardından switch açıp biraz kahve yatağının alçalmasını bekledikten sonra (10-15sn) saniyede 6ml ile 200ml tamamlıyoruz tekrardan kahve yatağının alçalmasını bekleyip 300 e tamamlıyoruz sürelere vs çok fazla takılmadan her seferinde başarılı sonuç alabileceğim bir tarif üzerinde uğraşıyordum bu şekilde hep başarılı sonuçlar alıyorum size de tavsiye ederim.

IMG_4065.jpeg
Kutunun ağzını açmadan bile dışarı buram buram gelen koku bile her şeyi anlatıyor. Hangisini demlesem diye düşünüp sonrasında gözümü kapatıp birini rastgele seçeceğim. Sonra yetmeyecek bir tane daha derken kafein yüklemesi uçuracak. Festival oldu fakat kesmedi yine Milestones istedi canımız. Böyle bir bağımlılık oluşturdu bünyede yapacak bir şey yok 😂 Şaka bir yana gerçekten indirim, festival vs. olmasına rağmen kahve bitince gittiğim tek adres Milestones. İşini hakkıyla ve başarıyla yapan Zafer abiye (@blackeagle) de çok teşekkür ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum. Demledikçe reçeteleri de yazmaya gelirim. Herkese keyifli fincanlar, afiyetler olsun.

Zafer Bey’in kahvelerini sevenler orea veya benzeri dripperlar ile bir seviye daha atlayacaktır ben buna inanıyorum. Milestones getirdiği mikro lotlar ile beni epey mutlu ediyor. Muhteşem bir kosta rika yıkanmış gesha içiyorum tarifi paylaşmak istedim.

Kod:
Kahve: Milestones La Familla Montero (Kosta Rika, Yıkanmış)
Su: 25 ppm RO
Dripper: Orea v4 (Open)
Filtre Kağıdı: Kalita 155
Oran: 17g / 270g
Öğütüm: Comandante - 21 click
Isı : 96° 

Döküş:
1. Bloom: 50g (30 saniye)
2. Devam: Spiral döküşle 120'ye tamamla.
3. Devam: Yatak kurumadan 170'e tamamla.
4. Son Döküş: 100 gramın 80 gramını spiral son kalan 20 gramı ortaya döküş.
3. Toplam süre: 2:30 – 3:00

Son düzenleme:
Geçen iş yerine götürdüm alet edevatı, coconat ve muyingayı karıştırıp türk kahvesi yaptık millet kafayı yedi. Türk kahvesi yaparken bazı çekirdekler çok parlak çıktılar veriyor ben ondan hoşlanmıyorum. Bu ikili meyveli türk kahvesi gibi bir tat çıkartıyor bir deneyin bence.

Herkese Merhaba,
Cekidek.co işbirliği yapmış bulunuyoruz. Yeni mahsul kahveler elimize ulaşmaya başladı. Zorlu süreçleri atlattık diyebiliriz.Gelicek Kahvelerimiz var indirim sürecinde yeni kahveler eklemeye devam edicem.Saygılarımla

Ruanda Cyato'yu fiyat performans olarak çok beğendim.Her zaman kenarda bulunmasını isteyeceğim türden keyifli bir kahve.Mevcut indirimle de güzel bir fiyata geliyor.Kesinlikle tavsiye ederim.

Hario Plastik Dripper
Cafec Abaca Plus
Sweet water 1023
cyato.jpeg

Java favorim. Ama Gigesa da süper kahveydi. Onun dışında Baho 300 saat ve 72 saat kahveler de bence deneyim için güzel çekirdekler. Yeni seçkiden Geisha da aldım son zamanlarda aldığım iyi çekirdeklerden birisi. Halihazırda indirimle fiyatları da makul.

Kahve: Milestones Etiyopya Gigesa(Yıkanmış) Espresso kavrum
Su: Nestle Pure Life 93°
Oran: 20gr / 45 gr
Light kavrum olan seçkideki diğer gigesaya göre verdiği çıktı çok daha karamelize çok da yoğun. Canlılıktan da ödün vermiyor. Asidite de buna eşlik ediyor. Espresso tarafında bu şekilde medium kavrulmuş güzel bir etiyopya bulmak çoğu zaman mümkün olmuyor.

Ekli dosyalar

• IMG_2613.jpeg
    IMG_2613.jpeg
    262.5 KB · Görüntüleme: 103
Zafer Bey ( @blackeagle ) daha önce muhtemelen sorulmuştur ama ben tekrar tazelemek adına sormak, öneri almak istiyorum. v60 için en tatlı, asidik önerileriniz neler olur acaba?
Teşekkürler
Merhaba Kenya maganjo keramo yıkanmış endonezya orange bourbon burundi yandaro yıkanmış finca tonita uygun olur sizin için..

Diego Horta'yı degass beklemek istemeyenler öğüttükten sonra 15 dakika bekleyip sonra demleyebilirler. Farkı görenler layka çöksünler.

Önceki natural anaerobik kosta rikadan sonra finca tonita tahttaki sonraki varis gibi pek kendisini aratmayacağa benziyor. Dün elime ulaştı ve ilk demlemede biraz likörümsülüğüyle benim kendisinden beklentimi şimdiden karşıladı bile . Zafer abinin harikalar diyarında başka bir kahve deneyimlemek keyifli . Ayrıca yeterince bahsedildi fakat ciddi performans kaybının 2-3 aydan sonra yaşanmaması takdire şayan .

Kahveler geldi ilk atışı
Ruanda shyıra ile yaptım
K-pro 69 klick 96 derece 3 döküş ile bitirdim sürelerine pek dikkat etmediğim bi demleme oldu bana çok fazla kırmızı meyveli browni tatı geldi gayet keyifli kahve eline sağlık zafer abi

Ekli dosyalar

• IMG_2709.jpeg
    IMG_2709.jpeg
    292.9 KB · Görüntüleme: 63
Son düzenleme:
Geri