• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Milestones Coffee Roastery (2025 En İyi Toplu Alım Kavurucusu)🏆

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ogakuzar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
3 gün önce kavrulmuş Santa Monica bu haliyle bile çok güzel.Espresso severler bu çekirdeği kesin denesin.Robotla basınca bakmadan müthiş bir çıktı aldım.Akışın güzelliğinden belliydi zaten shot’ın güzel olacağı.Bu arada kavrumun gerçekten çok önemli olduğunu bir daha iyi anladım.Aynı işlemleri yapmama rağmen farklı kavurucularda kanallanmanın önüne geçemiyordum.Tabi Comandanteyle öğütmenin de etkisi oluyordu ama kavrum iyiyse gerçekten her şey yolunda gidiyor.

malesef maliyetler çok arttığı için böyle oldu çok üzücü bir durum 😏 ama kahvekulübüne yüzde 25 indirim kodladık
ticari faaliyetinizin başından beri sürekli indirimli satıyorsunuz yanlış hatırlamıyorsam. Bu bana, sattığınız ürünlerin gerçek fiyatının zaten indirimli olarak gösterdiğiniz rakam olduğunu düşündürüyor.
Böyle olmasa bile genel olarak bir çok firma için bu fiyatlar artık saçma sapan seviyelere geldi. Komik bir şekilde gümrük vergisi ödendiği halde yurt dışından çok daha uyguna, kendini yıllardır ispatlamış kavuruculardan kahve alabilir duruma geldik. Garip zamanlar...

Bu arada yeşil foruma da indirim var, sadece buraya özel değil.

1kg santa monica siparişi geçtim, gelen güzel yorumlar üzerine..

Ben de artık fiyatlardan sıkıldım ve fiyat performans espresso çekirdeklerine yöneliyorum gibi.. Psikolojik kopuş başladı maalesef..
Teşekkür ederiz yanındaki notu yerine getiricez
ticari faaliyetinizin başından beri sürekli indirimli satıyorsunuz yanlış hatırlamıyorsam. Bu bana, sattığınız ürünlerin gerçek fiyatının zaten indirimli olarak gösterdiğiniz rakam olduğunu düşündürüyor.
Böyle olmasa bile genel olarak bir çok firma için bu fiyatlar artık saçma sapan seviyelere geldi. Komik bir şekilde gümrük vergisi ödendiği halde yurt dışından çok daha uyguna, kendini yıllardır ispatlamış kavuruculardan kahve alabilir duruma geldik. Garip zamanlar...

Bu arada yeşil foruma da indirim var, sadece buraya özel değil.
Çünkü insanların iyi kahve içmesini istiyorum yıllarca yurtdışından kahve içmiş birisi olarak malesef ülkenin gidişatı kahve borsasında yükselişler bu duruma getiriyor elimden geldiğince iyi birşeyler yapmaya çalışıyorum kahveye ticari değil kalite odaklı çalışmaya çalışıyorum.Berker toplu alım için yazılmasını istedi ama ben şu anda cevap vericek durumum olmadığı için indirim süresini uzattım yeni dükkan hazırlığım var butik küçük çaplı güzel tutarlı kahve içirmek istiyorum insanlara teşekkür ederim.Saygılarımla

Son düzenleme:
1kg santa monica siparişi geçtim, gelen güzel yorumlar üzerine..

Ben de artık fiyatlardan sıkıldım ve fiyat performans espresso çekirdeklerine yöneliyorum gibi.. Psikolojik kopuş başladı maalesef..
online ödemeyle ücretsiz kargo şeklinde 1kg santa monica siparişi vermiştim. bugün alıcı ödemeli kargo şeklinde teslim aldım (75tl ödedim).
kahvekulubu indirim kodu ile sipariş verdim, sepette ve ödeme aşamasında ücretsiz kargo görünüyordu, alıcı ödemeli kargo şeklinde gönderileceğiyle ilgili herhangi bir bilgilendirme de yapılmadı. kavurucunun mağdur olmaması adına teslim aldım, sıkıntı değil ama böyle bir uygulama yanlış. kulüp üyelerinin bilgisine.

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2023-08-21 at 15.37.13.jpeg
    WhatsApp Image 2023-08-21 at 15.37.13.jpeg
    51.5 KB · Görüntüleme: 135
online ödemeyle ücretsiz kargo şeklinde 1kg santa monica siparişi vermiştim. bugün alıcı ödemeli kargo şeklinde teslim aldım (75tl ödedim).
kahvekulubu indirim kodu ile sipariş verdim, sepette ve ödeme aşamasında ücretsiz kargo görünüyordu, alıcı ödemeli kargo şeklinde gönderileceğiyle ilgili herhangi bir bilgilendirme de yapılmadı. kavurucunun mağdur olmaması adına teslim aldım, sıkıntı değil ama böyle bir uygulama yanlış. kulüp üyelerinin bilgisine.
bilal bey sistemsel bir hata yaşadık telefonla arayıp telafi edeceğimizi görüştük . tekrardan kusura bakmayın.

Merhabalar;
Orea V2 kullanarak demlediğim Hamasho, tam bir frambuazlı pasta olmuş. Damakta kremamsı bir dokuya sahip, akışkan ve aftertaste'de frambuazın yarattığı meyvemsi burukluğu alabileceğiniz yalın ve tatlı bir çekirdek. Keramo ise açıkçası seçkideki adaya düşsem alacağım kahve konumunda olan bir çekirdek. Firma1 Hamasho içtiyseniz eğer, o damaktaki sulu mango tadı daha ön planda, ballı muz ile yuvarlatılmış, kakao nibi ve şarapsı profili olmayan bir versiyonu gibi düşünebilirsiniz. Seçkideki Jairo hariç tüm kahveler, o fermente tad profilinden uzak, gerçekten belli bir kavurma karakterine sahip kahveler. Rodrigo Sanchez Kolombiya Pink Bourbon ise tatlılığı ve kompleksitesi ile bana tropikal kavun ve mandalinayı hatırlattı. Açıkçası, 3 gün önce kavurulmalarına rağmen bu profilleri vermeleri beni çok şaşırttı. Espresso severler, denememi istediğiniz çekirdeği bana yazarsanız, detaylı espresso reçetesiyle veya Orea V2 reçetelerini paylaşabilirim. Basitçe söylemem gerekirse, Keramo ve Hamasho için değirmeni Rodrig Sanchez Pink Bourbon'a göre 2-3 klik daha kalın ayarlarsanız, başlangıç için güzel olabilir.

Kenya RR Anaerobik
Cmd 17 Klik | 91C | 15-240
Nestle Purelife Su / Cafec Traditional
50-140-240 (İlk ve son döküş swirl)
Bitiş 2.12

V60 özelinde bu reçete, şuana kadar en verim aldığım oldu. Kavurucunun kahvelerinde normalde yüksek derece iyi çalışıyor fakat bu kahve sanırım işleme sürecinden dolayı düşük derecede daha yüksek performans verdi. Demleme süresi de 2.25 i geçince bence fazla çözünüyor. Öğütümü de önceki demlemelerime göre incelttim, dereceyi de buna paralel olarak düşürünce çok beğendim.
Ağız dolusu meyve tadını hissettiriyor, bu meyve daha çok “Stone Fruit” denebilecek meyvelerden. Çikolata da sütlü gibi hissediliyor, bir nevi sıcak çikolata aroması. Farklı bir Kenya.

Bazı kavrumlar espresso dan soğutur ya milestones espresso sevdirir, bütün paketi espresso yapayım dedirtir

Keramo microlot, tropik
Guji, kırmızı meyveler
Kenya Anaerobik, çok canlı

Hiç zorlamıyor ne içerken ne de yaparken

Geisha yı v60 olarak içtim şimdiye kadar içtiğim en iyi geisha. Ne kadar geisha içtin derseniz :)...

Paketi açınca lime, öğtünce lime kokusu coşuyor

İçerken Lime, çiçekler, arkadan bir çay vuruyor damağa. Damağı yoruyor ama ne çiçek ne lime ne de çay hiçbiri sivrilmiyor uyum harika.

Selamlar herkese. Kolombiya Monteblanco Gesha Washed deneyimimi sizlerle paylaşmak istedim. Beraberinde bir reçetemi de paylaşacağım. Reçetemde hario switch 02, timemore 02 kağıt, 94/64C Su ve cmd 23 click kullandım. Dikkat ettiğim bazı noktalar var. Sırasıyla; filtre kağıdını önce soğuk suyla ardından sıcak suyla yıkamak, filtre kağıdını yıkadıktan sonra en az 7-8 dakika kenarda bekletmek, reçete içerisindeki sıcaklık değişimi için kenarda hazır halde su bulundurmak. Bu reçete, karantina zamanlarından önce içtiğimiz çiçeksi ve zarif Gesha kahvelere en yakın hissiyat için özellikle benim tarafımdan manipüle edildi :)
Reçetede orantımız 1/14 (16/224) şeklinde olacak. Suyumuz da 60ppm (+-3ppm) sertlikte.
0.00 50 gram (94C)
0.30 50 gram (94C)
Bu döküşlerde switch açık. Yani likit karafa dökülüyor. Switch kapatıp;
1.10 124 gram (64C)
Döküşümüzü yapıyoruz.
1.45 switch açıp likitin karafa geçmesine izin veriyoruz.
3.00 switch kapatıp demlemeyi bitiriyoruz.
Dripper içerisinde eğer su kalmışsa öğütüm boyutunu değiştirerek tekrar denemeniz gerekebilir. Zira reçete ve kahvenin aynı anda tam potansiyel bir bardak vermesinin püf noktası bu.
Eğer chaff ve mikro partiküllerden kurtulmanız mümkünse bardakta parlaklık ve bitiş süresinde tutarlılık yine sağlanabilir.
Kahveden benim deneyimim ise;
Kuru kokuda beyaz çay çok baskın. Islak kokuda beyaz çay ve reyhan çayı, misket limonu, parfümsü, malik asidite benzeri (kiraz, böğürtlen belki mirabelle erik) kokular. Damakta, beyaz çayın baskınlığı gövdeye de tesir etmiş. Tam anlamıyla çaysı gövde. Bardağa aldıktan 3-4 dakika sonra mandalina suyuna dönüşüyor damaktaki hissiyatı. Soğudukça damakta çayımsı ve lime hissiyatı ve kısa bir aftertaste ile bitiyor.
Gerçekten çok zarif, derin bir kahve. Zafer Bey'in de katkısı müthiş. Üretenin de kavuranın da eline, emeğine sağlık demekten başka bir seçeneğimin olmadığı çok keyifli ve üst düzey bir deneyim olduğunu söylemeden bitiremem sanırım :)
Uzun yazdım biraz kusura bakmayın... :)

La Loma Sidra Cold Washed
Comandante 17 Klik / Cafec Traditional
Nestle Purelife / 93C / 12-200
4X50 30 saniyelik periyotlarla döküş
Bitiş 2.32

Kavurucunun önerisiyle su oranını yüksek tuttum.Deneyime gelecek olursam; kuru kokuda da tatta da portakal çok baskın. Bu portakal sitrik asiditeden ziyade tatlılığıyla ön planda, şahsen turunç reçeli veya turunç meyvelerden oluşan bir jöle gibi. Florallikte oldukça ön plandaydı.
Bir dahaki demlemede dereceyi yükselteceğim, tropikalliği ön plana çıkarabileceğini düşünüyorum.

Zafer bey mükemmel ilgili, tam bir kahve aşığı içtiğim bütün kahveleri üst kalite kahvelerdi. Sadece bir soru soruyorsunuz sizi bilgiye boğuyor. Şiddetle öneriyorum.

Rodrigo Sanchez Pink Bourbon Washed
Cmd 17 Klik / Hario 40’lı
Nestle Purelife / 95C / 15-246
50-130-200-246 (Bitiş 2.36)

Bu kahveyi Sidra ile beraber almıştım, açıkçası Sidra yanında sönük kalır ama yine de keyiflidir diye düşünmüştüm.Ters köşe olduğumu söyleyebilirim. Çok tatlı ve kompleks bir kahveydi, portakal bakımından sidra’yı andırıyordu ama katman katman açıldı. Turunç yolculuğu gibi :D Fanta’yı çok anımsattı.
Zafer bey kahveleri epey light kavuruyor, birçok kahvesini denediğimden özellikle yıkanmışlarda dereceyi yükseltmekten 94-95 civarında gezmekten ve ince öğütümden kaçınmamanızı öneririm.

Pink bourbon'u espressoda denerken "ne kadar inceye gidebilirim acaba?" diye bir yola çıktım sonuç olarak fazla ince olmuş 70 saniyede ancak 1/1 alabildim. 😂
Ama sonuç çok net bir şekilde görseldeki ürün oldu. Çok keyifliydi.
Eline sağlık @blackeagle

Ekli dosyalar

• Screenshot_20230910_125730_Chrome.jpg
    Screenshot_20230910_125730_Chrome.jpg
    46.3 KB · Görüntüleme: 73
Filtrede bir türlü istediğim sonuçları alamadığım 1 aylık Hamasho’nun sonlarına doğru gelirken espressoda değerlendirmeye karar verdim ve bu çekirdeği filtrede boşa heba ettiğimi anladım.Buram buram şeftali ve çiçek.Tek sıkıntısı shotın hemen bitmesi.Bu arada ilginç olan bir şey var;shot’ın süresi bir dakikayı buluyor neredeyse,bol bol kanallanma filan da var ama ona rağmen enfes.Yani kanallanma olmasın diye yapmadığımız kalmıyorken ve aynı şekilde hedef süreyi tutturmak için uğraş verirken bu durum gerçekten ilginç.Bir de yukarıda bahsettiğim gibi filtrede,inceye kalına gitmeyi deneyip; farklı döküşler yapmama rağmen istediğim sonucu alamayıp espressoda bu durumun ortaya çıkmasına da bir anlam veremedim.

Filtrede bir türlü istediğim sonuçları alamadığım 1 aylık Hamasho’nun sonlarına doğru gelirken espressoda değerlendirmeye karar verdim ve bu çekirdeği filtrede boşa heba ettiğimi anladım.Buram buram şeftali ve çiçek.Tek sıkıntısı shotın hemen bitmesi.Bu arada ilginç olan bir şey var;shot’ın süresi bir dakikayı buluyor neredeyse,bol bol kanallanma filan da var ama ona rağmen enfes.Yani kanallanma olmasın diye yapmadığımız kalmıyorken ve aynı şekilde hedef süreyi tutturmak için uğraş verirken bu durum gerçekten ilginç.Bir de yukarıda bahsettiğim gibi filtrede,inceye kalına gitmeyi deneyip; farklı döküşler yapmama rağmen istediğim sonucu alamayıp espressoda bu durumun ortaya çıkmasına da bir anlam veremedim.
Özellikle Light Roast Yıkanmış kahvelerde Cafelat Robot kullanarak şu profillemeyi tavsiye ederim: "Blooming allongé." Bu size puckı uzun süre dağıtmadan yüksek çözünürlük sağlayacaktır. Basitçe blooming süresini uzatarak 6 bar'ı geçmemenizi tavsiye ederim. Kanallanma sorununa başka bir çözüm ise daha yüksek gramajda kahve kullanarak kalın öğütmek olabilir. Eğer bu tadı seviyorsanız, bunu da deneyebilirsiniz. Başka bir önerim, WDT tekniğinizi geliştirmeniz olacaktır. Kendi deneyimimle söyleyebilirim ki, Hamasho'dan yüksek verim aldığımı düşünüyorum. Açıkçası, bir kahvenin filtre kahve için kötü performans gösterip espresso için iyi performans göstermesi beni de şaşırtıyor.

Son düzenleme:
Özellikle Light Roast Yıkanmış kahvelerde Cafelat Robot kullanarak şu profillemeyi tavsiye ederim: "Blooming allongé." Bu size puckı dağıtmadan yüksek çözünürlük sağlayacaktır. Basitçe blooming süresini uzatarak 6 bar'ı geçmemenizi tavsiye ederim. Kanallanma sorununa başka bir çözüm ise daha yüksek gramajda kahve kullanarak kalın öğütmek olabilir. Eğer bu tadı seviyorsanız, bunu da deneyebilirsiniz. Başka bir önerim, WDT tekniğinizi geliştirmeniz olacaktır. Kendi deneyimimle söyleyebilirim ki, Hamasho'dan yüksek verim aldığımı düşünüyorum. Açıkçası, bir kahvenin filtre kahve için kötü performans gösterip espresso için iyi performans göstermesi beni de şaşırtıyor.
Öncelikle teşekkür ederim cevap verdiğiniz için,aslında filtrede kötü performans demiyelim de performansı açığa çıkaramadım desem daha doğru olur.Çözüm ne onu da bilmiyorum açıkçası.Wdt’yi aynı yapıyorum aslında ancak kavruma bağlı olarak kanallanma oluyor diye düşünüyorum.Yani Milestones Santa Monica mükemmel akıyor mesela.Ya da Sezy Yang blend.Ama söylediğiniz kalın öğütüm yüksek gramaj olayını denicem.Burda asıl gözlemim kanallanma olmasına rağmen shotın çok iyi olması.

Öncelikle teşekkür ederim cevap verdiğiniz için,aslında filtrede kötü performans demiyelim de performansı açığa çıkaramadım desem daha doğru olur.Çözüm ne onu da bilmiyorum açıkçası.Wdt’yi aynı yapıyorum aslında ancak kavruma bağlı olarak kanallanma oluyor diye düşünüyorum.Yani Milestones Santa Monica mükemmel akıyor mesela.Ya da Sezy Yang blend.Ama söylediğiniz kalın öğütüm yüksek gramaj olayını denicem.Burda asıl gözlemim kanallanma olmasına rağmen shotın çok iyi olması.
Katılıyorum, çünkü bu kahvelerin çözülmesi, Hamasho'ya göre daha kolay. Hamasho, çok derin ve narin bir kahve ve diğerlerine kıyasla biraz daha fazla emek gerektiriyor.

Geri