• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Ekim ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Department seçildi. Bu konudan Ekim ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Milestones Coffee Roastery (2025 En İyi Toplu Alım Kavurucusu)🏆

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ogakuzar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Değerli nopainnocoffee bütün kahveler için siteye çok iyi kahveler eklenmeye devam edicem çünkü üzülerek keramo microlot 8 paket kaldı denemediyseniz mango ananas şeftali gibi meyvemsi tatlılığı yüksek zarif kahveler seviyorsanız tavsiye ederim. Saygılarımla

Bugün @blackeagle Zafer Bey ile kavurmahanesinde tanışma fırsatı bulduk. Uzun uzun anlatmayacağım ama kabaca şöyle bir deneyim oldu:

Kendisi bize La Sidra ile öyle bir espresso demledi ki bugüne kadar yaptığım espressolardan utandım. Evime döndüğümde makine ve değirmenlerimi karşıma alıp bir durum değerlendirme toplantısı yapmam gerekecek.

edit: youtube linki çalışmıyor nedense 😅.Vedat Milor Zeki İnal'da şöbiyet yedikten sonra "dostlarıma buraya gelmelerini tavsiye etmem, çünkü burada bir kez şöbiyet yerlerse bir daha başka yerde yiyemezler" diyor ya. Hah işte onun videosuydu 😀 (6:25)

2 gündür bu kahve ile vakit geçiriyorum.
Bugün 14 kliğe kadar düşüp 12/200 yaptım oreada şahane bir bardak çıktı.
Şampanya notası çok güzel oturmuş, nar ve üzüm de tatlı tatlı arkadan geliyor.
Bu çıktı özelinde asidite kısmen düşük ama kompleks bir çıktı oldu.

Bugün @blackeagle Zafer Bey ile kavurmahanesinde tanışma fırsatı bulduk. Uzun uzun anlatmayacağım ama kabaca şöyle bir deneyim oldu:

Kendisi bize La Sidra ile öyle bir espresso demledi ki bugüne kadar yaptığım espressolardan utandım. Evime döndüğümde makine ve değirmenlerimi karşıma alıp bir durum değerlendirme toplantısı yapmam gerekecek.

edit: youtube linki çalışmıyor nedense 😅.Vedat Milor Zeki İnal'da şöbiyet yedikten sonra "dostlarıma buraya gelmelerini tavsiye etmem, çünkü burada bir kez şöbiyet yerlerse bir daha başka yerde yiyemezler" diyor ya. Hah işte onun videosuydu 😀 (6:25)

Ayağınıza sağlık çok teşekkür ederim güzel yorumlarınız için sizinle birlikte kahve içmek çok keyifliydi herzaman beklerim bizimle kahve içmek isteyenler bütün herkesi davet ediyorum ..

Uzun zamandır kahve konusunda durağandım, bu durağanlığımı Milestones Coffee ile bozdum ve denediğim birkaç çekirdeği hakkında naçizane yorum yapmak isterim;

Etiyopya – Hamasho: Herkesin kahvede en dikkat ettiği kesim farklı olabiliyor, kimisi gövdeli, kimisi tatlı, kimisi ise temiz bir asiditeye tav olur. Hamasho ise her kesime hitap edebilecek bir kahve. Çok dengeli ipeksi diyebileceğimiz bir gövdeye sahip, orta- yüksek asiditiyle başlayıp ılıdıkça asidite orta- düşük seviyelerine geliyor ve yükselen tatlılık ile finalini yapıyor.

Kolombiya Elkin Guzman Asetik/Natural: Anaerobic kahveleri seviyorsanız benim gibi bu kahveyi baş köşenize bile koyabilirsiniz. Önceki seçkide Jairo Arcila vardı, içenler hatırlayacaktır. İçtiğim gibi bana onu hatırlattı ama tek farkı daha tatlı ve daha az damak yoran hali diyebilirim. Onun kadar fermente değil çok dengeli olması gerektiği yerde durmuş bir kahve soğudukça gerçekten meyve suyu haline geçiyor, inanılmazdı.

Kenya Rui Ruiru/ Anaerobic: Bu kahve gerçekten çok kompleks bir kahve, ilk düşündüğümde Kenya orijini ve fermentasyon kelimelerini yan yana koyunca ya çok ekşi ya da çok aşırı damak yoran bir kahve gibi geliyordu kulağa, ta ki deneyene kadar. Bu kahveyi en kısa şöyle anlatabilirim: Çilek, orman meyveleri tadım notu olan bir Kolombiya’ya çok temiz bir asidite ilave ettiğinizi düşünün ha işte o kahve bu kahve.

Etiyopya Odako Microlot/ Natural: Paketi açtığınız an sadece kokuda bile ben farklıyım diyor size kahve. Herhangi bir natural Etiyopya gibi değil de gerçekten şahsına münhasır bir karakteri var. Şeftali tatlılığı soğudukça daha da belirgin hale geliyor ve ona tatlı baharatlar eşlik ediyor, içtikçe içesi geliyor insanın çünkü hiç yormuyor meyve suyu edasında sürekli içme isteği uyandırıyor, çok başarılı.

Denediğim kahveler şimdilik bunlar, diğerlerini de denedikçe güncelleyeceğim. Son olarak Light kavrum seviyorsanız kesinlikle şans vermeniz gerekiyor Milestones Coffee’ye. Son derece ilgili olan sahibi Zafer beye de ayrı bir parantez açmak gerekiyor, işini gerçekten severek ve çok ilgili olarak yapıyor, mükemmeliyetçi biri olduğu kahvelerinden ve müşteriye verdiği desteği ile belli oluyor.

Not: Tüm kahveler 95 derece Uludağ Premium su ile 15-250 oranında demlenmiştir.

Okuduğunuz için teşekkürler!

New year coffee Kenya
Commandante 21 klik
Aeropress ters yöntem
96 derece Arıtma suyu
50-50-100 her döküşten sonra 15 saniye karıştırma
15/200
2.10 da 40 saniye baskı ile bitiriş

Böğürtlen - frambuaz tarzı meyvlere bardak boyunca eşlik eden spesifik kenya asiditesi. Şahane bir bardak...

Kahvem bitmeye yakın öyle bir bardak içtim ki🤤

Origami
16/240
40-80-80-40
Commandante 20 klik
96 derece

Merhaba arkadaşlar heyecanla beklediğimiz microbatch kavuracağımız makina kuruldu ön siparişle 2 tane farklı 89+ panama ekledik bu çiftlik best of panama şampiyonlukları olan bir çiftlik diğer panama kahvemizde Etiyopya'yla kolombiya karışımı heirloom varyate sıradaşı bir kahve .. Tanışma indirimi olarak %25 indirim kodladık külübümüze özel kahvekulübü yazarsanız indirim gerçekleşecektir. Saygılarımla

Ekli dosyalar

• besca show time.jpg
    besca show time.jpg
    88.2 KB · Görüntüleme: 260
Merhaba arkadaşlar heyecanla beklediğimiz microbatch kavuracağımız makina kuruldu ön siparişle 2 tane farklı 89+ panama ekledik bu çiftlik best of panama şampiyonlukları olan bir çiftlik diğer panama kahvemizde Etiyopya'yla kolombiya karışımı heirloom varyate sıradaşı bir kahve .. Tanışma indirimi olarak %25 indirim kodladık külübümüze özel kahvekulübü yazarsanız indirim gerçekleşecektir. Saygılarımla
Hayırlı olsun Zafer Bey. Güle güle kavurun. 😊

Herkese selamlar uzun zamandan beri pek aktif olamadık dükkan hazırlıkları siparişler vs bu arada bütün kahve kulübü üyelerini roastery bekliyorum sınırsız hizmet verilecektir. Direk çiftlikle görüşüp 90+ kahvelere yöneldik ekvador hsantagertrudis
kahveleri çok seviyordum seçkimize iyi kahveler koymaya devam edicez araştırmaya devam ediyoruz.. Saygılarımla

Ekli dosyalar

• SANTA  EKVADOR.jpg
    SANTA EKVADOR.jpg
    187.9 KB · Görüntüleme: 206
Herkese Selamlar 21 temmuz gerçekleşen etkinliğimiz için güzel bir kesit paylaşıyorum ... Bu arada 2 ayda bir seçkiyi yenilemeye çalışıyoruz.. Kahvekulübünden herkesi dükkanımıza bekliyorum.. Yeni Kahvelerle ilgili tanışma indirimi kodladık kod:kahvekulübü yazarsanız... Saygılarımla.

Herkese selamlar uzun zamandan beri pek aktif olamadık dükkan hazırlıkları siparişler vs bu arada bütün kahve kulübü üyelerini roastery bekliyorum sınırsız hizmet verilecektir. Direk çiftlikle görüşüp 90+ kahvelere yöneldik ekvador hsantagertrudis
kahveleri çok seviyordum seçkimize iyi kahveler koymaya devam edicez araştırmaya devam ediyoruz.. Saygılarımla
Bu kahveler siteye ne zaman eklenecek.

Bir kaç gün önce tatil için Didim'deyken, buralara kadar gelmişken bir kaç kavurucu deneyelim dedik eşimle. Milestones açıldığından beri 3 sipariş vermişim totalde, aklımızda var ama önceliğimiz İzmir'de Lot'u, Coffeerem'i, Baristocrat'ı vs denemekti. Nasibimiz varmış, Milestones'un tam nerede olduğunu hatırlamasam da otelden çıkar çıkmaz Zafer'i aradım, sağ olası vakit ayırdı ve öğrendik ki Manisa - Turgutlu'da, tamam güzel, yolu bize ters olsa da 2 saatlik yolu gidip dönmeyi eşimle göze aldık. Enteresandır o yol boyu da manzaraya doyduk ve yol hiç de yormadı hatta bu kadar yolu bizim için nisbeten muğlak bir son için teptik ama tekrar söylüyorum nasipliymişiz ki yol boyu da içimiz pek ferahtı.

Sonrası abooo! Neler neler! Müthiş bir dükkan, her şey, her yer kahve. Girer girmez Sağ tarafta demleme barı. Bir de ne göreyim: SLAYER ESPRESSO MAKİNESİ. Kullanımda: bir Kinu, Mahlkönig Omnia ve İdose DF64 değirmenler. Dripper çeşitlerini saymıyorum bile.
Dükkandan girince karşı en uçta Besca'nın 11 kiloluktu herhalde gayet modifiyeli bir versiyonu var ki Besca'nın yöneticisi ile bir röportaj yaptıracak kadar iyi. Velhasılı çok özenli kahve konusunda hoyrat. Sitede bulamayacağınız ve hatta Türkiye'de bile bulmakta zorlanacağınız kahvelerden bireysel diyalogla haberdar olmanız mümkün. Espressoya ancak dükkanlarla ulaşma bahtsızlığıyla bugüne kadar hiç iyi espresso içtim diyememiştim ki Zafer'in elinden 4 fincan içmiş bulundum. Velhasılı Milestones'u denemenizi kesinlikle tavsiye ederim, denemekten kastım bir kahve içmek olduğu kadar Zaferle tanışmak da.

Ekleme: dükkandan çıktığımızda iyice şımarmıştık, 5 senelik nitelikli kahve yolculuğumuzda ilk defa doya doya espresso içtik, hatta doğrusu espresso neymiş öğrendik. Bizim için bireysel temas bakımından bir kaç senedir edindiğimiz en kıymetli yarenliklerden biri oldu, siz de korkmayın, çalın kapıyı, çok sık heyecandan yerinden hoplayayacaktır, korkmayın, kahve konuşurken yapıyor bunları, diğer dünya işlerini konuşmak keyifsiz kalıyor. 4 saat kadar geçirdik galiba, bir kalk borusu çalmadı, kahveye de kahve muhabbetine de doyduk. Dün artık Mersin'e dönerken yokuş çık in galiba basınçtan kahve paketleri şişti, hangi kahve olduğunu söyleyebiliyor muyum bilmiyorum ama yüksek puanlı bir kahveden arabaya bir kokular yayıldı ki bir kaç senedir bir kahveden aldığım en iyi kokuydu. Nasıl bir çiçek tarlası. En son bu kokunun cezbesine Preon - Damo'da kapılmıştık. Bu çok ayrı bir şey.

Hanımla dönüş yolunda 'şu İzmir'den çekirdeksiz nar gelir' dinliyorduk, Hasan Mutlucan'dan, yanımızda 4 paket Milestones kahvesi, evde 4 paket farklı kavuruculardan kahve daha olmasına rağmen hanım her ay kahve alacağız değil mi Zafer'den, diye teyit aldı. Her ay... Bu soru aslında şu: ömrü şiirle, felsefeyle, sanatla vs geçmiş 50 küsur kavurucu denemiş birinin bu kahve muhabbetinde bulduğu sahici bir derinlik var. Bu derinliği garanti altına alıp kahve keyfini katlamak istiyor. Bizim için çok manidar bir süreçti, tekrar ellerine sağlık Zafer.

Son düzenleme:
Oğuz Bey, hatırlayabildiğiniz kadarıyla içtiğiniz espresso çekirdeklerini yazmanız mümkün mü? Yada @blackeagle Zafer Bey espresso için önerilerileriniz nedir?

Son düzenleme:
Yakın zamanda keşfettiğim bir kavurucu, kavrumları çok tutarlı, seçki oldukça geniş, fiyatlar güzel ve hepsinden önemlisi Zafer Bey çok ilgili, alısveris yaptıktan sonra her seferinde nasıl memnun kaldın mı, kavrumu beğendin mi vs sorular soruyor. Şimdiye kadar kavrumunu beğenmedigim olmadı ama olursa eminim yeni bir paket kahveyi anında gönderecektir. Bir esnaf değil de, arkadaşınızdan kahve almişsiniz gibi hissediyorsunuz :D Bunun yanında her kahve alişimda ya daha fazla gramaj ya da küçük hediyeler gönderdi. Özellikle memnun kaldiğim kahveler ise La colinsa, Cyato, La Loma. Honduras Carlos mejia ise günün her saati icilebilecek bir fp kahvesi.

Oğuz Bey, hatırlayabildiğiniz kadarıyla içtiğiniz espresso çekirdeklerini yazmanız mümkün mü? Yada @blackeagle Zafer Bey espresso için önerilerileriniz nedir?
İlk içtiğimiz kahve: Kolombiya Eduardo Armero Martinez, Naturel Pink Burbon. Zafer içerken fiyat - performans olarak değerlendirdi ama ben kesinlikle espresso için çok beğendim, şeker kamışı notalarda vardı, kesinlikle tatlı bir kahve, bitterlik yok hatta tadım notlarında yoktu ama kesinlikle kırmızı elma derdim. Tatlı çıktıları severim, kesinlikle fiyat - performanstan fazlasıydı.
İkinci içtiğimiz kahve: Allah yukarda, sonraki asıl kahveye hevesimden tam hatırlamıyorum ama Honey işlem Honduras diye hatırlıyorum, gayet temiz, hiç yormayan bir çıktı olduğunu hatırlıyorum.
Üçüncü içtiğimiz kahve: ki 2 fincan arka arkaya yuvarladık. Bir Endonezya kahvesiydi ve ne yazık ki sitede bulunmuyor. İçtiğim en iyi kahveydi belki de. Cup of Excellence dereceli bir Karbonik Naturaldi. Of of. Hatrımdaki tadı, kokuyu yansıtabilsem.

Geri