• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Mhw-3Bomber R3 El Değirmeni

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan TayfunTmr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Cihaz elime ulaştı. İlk izlenimlerim gayet iyi. İnsan eline alınca premium bir his uyandırıyor. İlk defa el değirmeni deneyimim. Siparişini verdiğim kahveler daha gelmediğinden türk kahvesi aldığımız kahveciden cekirdek alıp denedim. 15 kliklerde denedim. Tük kahvesini kahveyi aldığım yerdeki ile aynı ayarda çekti. Çekerken biraz yordu :) malum vücut ham ve alışkın değil. French press için 110-120klikte cok kolay çekti. Yeni başlayan birisi olarak şimdilik benden bu kadar.
sizin ithalat ücreti ne kadar oldu ?

Değirmeni merakla bekliyorum, dahili elek bakalım filtre demlemelerde nasıl sonuç verecek?

Bomber R3'le beraber 1zpresso ZP6 da sipariş verdim. Elbette farklı fiyat segmentlerinde ve farklı amaçlarla üretilmiş değirmenler fakat artık no-name değirmenler bile üst segment ürünlere kafa tutacak kadar iyi öğütüm yapar hale geldi. Hafif bir toz elemesiyle R3'ün öğütümü ZP6'nın meşhur temiz öğütümünden ayırt edilemez bir sonuç ortaya çıkarırsa açıkçası çok şaşırmayacağım. Peki emektar Comandante bu kıyaslamanın neresinde olacak? 🙂

Son düzenleme:
Ürünü yeterince inceleme şansı bulan var mı? Başlangıç için espresso öğütecek bir değirmene ihtiyacım var, söylendiği kadar iyi ise bu ürün f/p olarak tam bana göre :)

Hocam ben ilk alan seçilmiş kişiyim 🤣

Aldığımdan beri sadece R3 kullanıyorum, benim nazarımda kahve haznesinin elek takılan dip kapağı dışında hiçbir sorunu yok, TK dan espressoya filtreye sorunsuz şekilde öğütüyor. Ama öğütüm sonrası elek kapağını elek olsa da olmasa da açıp temizlemek gerekiyor, sadece o canımı sıkıyor, onun dışında bu fiyata bu değirmen piyango resmen.

Selamlar dilerim, yaklaşık 10 gündür değirmen ile oynuyorum. Uzun kullanımda ortaya çıkan bazı sorunlarım oldu onlardan bahsetmek ve öğütüm ayarları ile ilgili kendi kullandığım ayarları sizinkiler ile kıyaslamak istedim. Önce sorunlardan başlıyım bende değirmenin üst kısmına oturan değirmen kolunun kapağının temas ettiği yerlerde öğütürken hafif temas ediyor ve oralarda minik boya kalkmaları oldu. İç kısımda olduğundan pek dikkat çekmiyor ama böyle bir sorun var. Ben 185 boyundayım ve ellerim büyüktür ona rağmen bazen öğütürken elimden kayabiliyor lastik vs gerekli değil diye düşünüyordum ama olursa daha iyi olur. Son olarak öğütümlerimden sonra ne yaparsam yapıyım mıknatıslı alt haznenin ağız kısımlarına kahve yapışmış oluyor ve temizlemem gerekiyor. Bu bahsettiklerimden memnun olmadığım düşünülmesin değirmenden çok memnunum çok severek kullanıyorum ama böyle problemleri de var. Öğütüm ayarına gelecek olursak ben 85 ayarını ince öğütüm 100 orta 120 orta kalın 150 kalın olarak kullanıyorum. Siz de kullandığınız öğütüm ayarlarını paylaşırsanız değirmeni kullananlar arasında ortak bir dil oluşturabiliriz.

Selamlar dilerim, yaklaşık 10 gündür değirmen ile oynuyorum. Uzun kullanımda ortaya çıkan bazı sorunlarım oldu onlardan bahsetmek ve öğütüm ayarları ile ilgili kendi kullandığım ayarları sizinkiler ile kıyaslamak istedim. Önce sorunlardan başlıyım bende değirmenin üst kısmına oturan değirmen kolunun kapağının temas ettiği yerlerde öğütürken hafif temas ediyor ve oralarda minik boya kalkmaları oldu. İç kısımda olduğundan pek dikkat çekmiyor ama böyle bir sorun var. Ben 185 boyundayım ve ellerim büyüktür ona rağmen bazen öğütürken elimden kayabiliyor lastik vs gerekli değil diye düşünüyordum ama olursa daha iyi olur. Son olarak öğütümlerimden sonra ne yaparsam yapıyım mıknatıslı alt haznenin ağız kısımlarına kahve yapışmış oluyor ve temizlemem gerekiyor. Bu bahsettiklerimden memnun olmadığım düşünülmesin değirmenden çok memnunum çok severek kullanıyorum ama böyle problemleri de var. Öğütüm ayarına gelecek olursak ben 85 ayarını ince öğütüm 100 orta 120 orta kalın 150 kalın olarak kullanıyorum. Siz de kullandığınız öğütüm ayarlarını paylaşırsanız değirmeni kullananlar arasında ortak bir dil oluşturabiliriz

Değirmen kapağının teması dışında hazne kısmı biraz yanlış dizayn edilmiş temizliği birazcık uzatıyor, ama kapak bende net 1 mm kadar mesafeli ve hiçbir yere dokunmuyor, acaba bazı ürünlerde mi bu hata mevcut,

bende 90-100 arası filtre demliyorum, daha üstünü henüz denemedim, 15 klikte TK denedim birde 25-45 arası espresso denedim (28 başlangıç kabul ettim espresso için)

Benim değirmen de bugün elime geçti, temzlik ve yaklaşık 100 gr kahve öğütüp attıktan sonra ilk demlememi yaptım.

Değirmen gerçekten beklediğimin üzerinde kalitede bir ürün çıktı. Firma pakete bir de kendi üretimi 40'lı v60 filtre eklemiş.

Ayar mekanizması, burr, mil, rulmanlar, pul ve özellikle yay Cmd ya da 1z'den aşağı bir kalitede gibi görünmüyor. Yay burr'u aşırı güçlü biçimde ittiğinden sıfırlama işlemi 1zpresso'daki gibi burr'u nazikçe bastırarak olmadı, alt kısma bir fincan koyarak üst somunu turrurdum. 🙂 Mekanizmayı 240 klik olacak şekilde, ileri doğru 4 tur gidecek şekilde sıfırladım. Sıfır kliği burr'ün kilitlendiği, 1'de kol ağırlığıyla düştüğü şekilde yaptım. Sıfırlamayı siz de böyle mi yaptınız @TayfunTmr hocam?

Ayar mekanizmasında numaralandırma saat mantığında, bir tur 12x5 klik. Bence bundansa 1zpresso benzeri numaralandırma daha kullanışlı; filtre aralığında 1 tur+6=90 yerine 4.1 gibi bir ifade bence daha kolay.

Kol, topuz, mıknatıslı kavanoz, elekler, mıknatıslı kapak çok iyi. Keşke pakette bir de eleksiz kullanım için altı kapaksız, düz bir kavanoz olsaymış. Gövde boyası gayet iyi, Molent g50'deki gibi boya atması vb olacak gibi görünmüyor. Siyah Comandante'deki kadar güçlü ve dokulu bir boya değil, normal olarak.

Beğenmediğim iki nokta da kolla ilgili. Kapaklı kol mile çok sert oturuyor ve biraz zor çıkıyor. Kapakta, milin oturduğu yuvada mıknatıs yok, kolun mile girdiği yuvada köşelere ince hava kanalları açarak bir nevi vakum sistemiyle bu tutnmayı halletmişler. Ayrıca, kapak da çevirirken gövdeye hafiften sürtüyor, o kımılardaki boyayı sıyıracak, kaçarı yok.

İlk demlemeyi 85'te öğüterek yaptım, en ince eleği de kullandım, eleğin altında çok az toz kaldı. İlk öğütğm olmasına rağmen kahve gayet homojen görünüyordu. Sanırım v60 öğütümünü 75'lerden başlatacağız. 20'de ise pudra gibi Türk kahvesi öğütüyor. 2.10'da biten v60 demlemesi 1zpresso ZP6 öğütümünü andırdı. 🙈

Bu fiyata bu ürün çok iyi, Comandante Big Joe topuz ve çorap parasına dıştan ayar mekanizmalı, mıknatıslı hazneli, dahili elekli değirmen.🙂

Ayar mekanizması, burr, mil, rulmanlar, pul ve özellikle yay Cmd ya da 1z'den aşağı bir kalitede gibi görünmüyor. Yay burr'u aşırı güçlü biçimde ittiğinden sıfırlama işlemi 1zpresso'daki gibi burr'u nazikçe bastırarak olmadı, alt kısma bir fincan koyarak üst somunu turrurdum. 🙂 Mekanizmayı 240 klik olacak şekilde, ileri doğru 4 tur gidecek şekilde sıfırladım. Sıfır kliği burr'ün kilitlendiği, 1'de kol ağırlığıyla düştüğü şekilde yaptım. Sıfırlamayı siz de böyle mi yaptınız @TayfunTmr hocam?
Evet hocam bende dediğiniz gibi sıfırlama yaptım

18'de Türk kahvesi öğütümü yaptım, haddinden fazla ince oldu. Bu öğütüm Comandante'de 3 belki de 2'de olur, ki bu da ciddi bir bıçak hasarı riski demek.

Değirmenin her yerini mıncıkladım, her milimini çözdüm(yersen), mutlak 0'ı buldum, öğütüm ve eleme testlerini yaptım. Ama bel ağrısı edindim.

4'lük trapezoid kağıdın üzerinde 100 click öğütülmüş 15g kahve ve yine aynı kağıt üzerinde 500 mikron elek çıktısı(bi' 10 dakika salladım);

WhatsApp Görsel 2024-03-28 saat 23.50.30_9a7a2214.jpg
WhatsApp Görsel 2024-03-28 saat 23.50.31_c386ed12.jpg

Yarın ilk artı eksileri yazarım.

20240329_162010.jpg

Sezy El Salvador Cosecha, 20/47 oran, R3 28'de öğütüm, Pullman sepet, pid 94 derece+heatwave, ilk damlalar sonrası yavaşça 9 bara çıkış, 25 sn.

Değirmenle 20 gr öğütümü tam 1 dakikada yaptım. Günde genellikle bir espresso içiyorum, açıkçası en baştan elimde bu değirmen olsa espresso için yetermiş, df64 almama gerek bile kalmazmış.

Comandante ile bu kalınlıkta öğütüm tahminim 5 klik gibi olabilir ama herhalde 3 dakika kadar sürerdi.

Benimki de bugün elime ulaştı. Çok kurcalayamadım ama ilk intiba olarak bu fiyata bu ürün çok iyi gerçekten. Kurcaladıkça yazacağım.

Friendzone Nikaragua Finca Aurora natural
15/240, R3 80 öğütüm, Hario 01 kağıt, Hario decanter
500 mikron elekle 20 sn kadar eleme yaptım, çok az toz indi, 0.1 gr bile değil
Bloom+2 döküş, 2.20 bitiş.

Mandalina kabuğu, hafif viskiyi andıran derin bir tat. Zp6 öğütümden pek ayıramadım.

90 ve 100 klikler ile hem elekli hem eleksiz testler yaptım. Testleri Niji Alto Cielo Geisha ve B75 ile gerçekleştirdim. En azından filtre tarafında tatsal olarak 1zpresso K serisinin rakibi olamaz onu net söyleyebilirim ama artık KINGrinder K6 yerine önerebileceğim bir şey var gibi duruyor.

90 ve 100 klikler ile hem elekli hem eleksiz testler yaptım. Testleri Niji Alto Cielo Geisha ve B75 ile gerçekleştirdim. En azından filtre tarafında tatsal olarak 1zpresso K serisinin rakibi olamaz onu net söyleyebilirim ama artık KINGrinder K6 yerine önerebileceğim bir şey var gibi duruyor.
Benim gördüğüm kadarıyla ogutumu oldukça homojen oldukça az toz cikartiyor buna rağmen neden k serisinin rakibi olamaz dediniz?

Benim gördüğüm kadarıyla ogutumu oldukça homojen oldukça az toz cikartiyor buna rağmen neden k serisinin rakibi olamaz dediniz?
K-Ultra ve K-Max ile çarpıştırdım. Öğütümün görüntüsü olarak evet, güzel görünüyor ama tat olarak biraz çiğ kalıyor. Belki daha fazla öğütüm yaptıkça açılır ya da başka çekirdekte daha iyi sonuç verir.

Geri