Benim değirmen de bugün elime geçti, temzlik ve yaklaşık 100 gr kahve öğütüp attıktan sonra ilk demlememi yaptım.
Değirmen gerçekten beklediğimin üzerinde kalitede bir ürün çıktı. Firma pakete bir de kendi üretimi 40'lı v60 filtre eklemiş.
Ayar mekanizması, burr, mil, rulmanlar, pul ve özellikle yay Cmd ya da 1z'den aşağı bir kalitede gibi görünmüyor. Yay burr'u aşırı güçlü biçimde ittiğinden sıfırlama işlemi 1zpresso'daki gibi burr'u nazikçe bastırarak olmadı, alt kısma bir fincan koyarak üst somunu turrurdum.

Mekanizmayı 240 klik olacak şekilde, ileri doğru 4 tur gidecek şekilde sıfırladım. Sıfır kliği burr'ün kilitlendiği, 1'de kol ağırlığıyla düştüğü şekilde yaptım. Sıfırlamayı siz de böyle mi yaptınız
@TayfunTmr hocam?
Ayar mekanizmasında numaralandırma saat mantığında, bir tur 12x5 klik. Bence bundansa 1zpresso benzeri numaralandırma daha kullanışlı; filtre aralığında 1 tur+6=90 yerine 4.1 gibi bir ifade bence daha kolay.
Kol, topuz, mıknatıslı kavanoz, elekler, mıknatıslı kapak çok iyi. Keşke pakette bir de eleksiz kullanım için altı kapaksız, düz bir kavanoz olsaymış. Gövde boyası gayet iyi, Molent g50'deki gibi boya atması vb olacak gibi görünmüyor. Siyah Comandante'deki kadar güçlü ve dokulu bir boya değil, normal olarak.
Beğenmediğim iki nokta da kolla ilgili. Kapaklı kol mile çok sert oturuyor ve biraz zor çıkıyor. Kapakta, milin oturduğu yuvada mıknatıs yok, kolun mile girdiği yuvada köşelere ince hava kanalları açarak bir nevi vakum sistemiyle bu tutnmayı halletmişler. Ayrıca, kapak da çevirirken gövdeye hafiften sürtüyor, o kımılardaki boyayı sıyıracak, kaçarı yok.
İlk demlemeyi 85'te öğüterek yaptım, en ince eleği de kullandım, eleğin altında çok az toz kaldı. İlk öğütğm olmasına rağmen kahve gayet homojen görünüyordu. Sanırım v60 öğütümünü 75'lerden başlatacağız. 20'de ise pudra gibi Türk kahvesi öğütüyor. 2.10'da biten v60 demlemesi 1zpresso ZP6 öğütümünü andırdı.
Bu fiyata bu ürün çok iyi, Comandante Big Joe topuz ve çorap parasına dıştan ayar mekanizmalı, mıknatıslı hazneli, dahili elekli değirmen.