Yani adı “forum” olan açık bir platformda birilerinin fikrinin bir başkasını etkilemesinden neden bu kadar rahatsız olduk anlamadım. Fikir belirtilen açık platformlarda mutlaka insanlar birbirini etkiler, etkilemeli de. Kime oy vereceğimi bilmiyorsam gidip günün kahvesi başlığına, kavurucu başlıklarına bakıyorum; 40 firmanın sitesine tek tek girip bakacağıma, edinilmiş deneyimlere güveniyorum, eğer tüm bu bilgileri yalnızca bu başlıktan edineceksem de varsın öyle olsun. Forum amacına hizmet etmiştir.
Bir arkadaş uzun uzun ilk mesajlarda fikrini yazmış, bakmışız ilgili kavurucunun bir sürü çeşitli kahvesi var, aklımıza da yatmış, oy vermişiz. Bu kadar oyu “niteliksiz” bulup kararı belli elitlerin eline bırakılması gerektiğine kadar bir sürü şey yazılmış, ayıptır, ben okurken utandım.
Diğer kavurucular da bir sürü çeşit kahve getirsin, onlara da oy verelim. Şimdiye dek ilginç veya çeşitli kahveler getiren birçok kavurucu oylamada ilk sırada çıktı. Sadece 1-2 kahvesi olan kavurucuya çok da denk gelmedik, bir şekilde doğal akışında ilerliyor süreç.