Merhabalar. Bugün çıkıyor muhtemelen yarın elinizde olacaktırMerhaba, #1707 no'lu siparişimi Cumartesi sabahtan vermiştim. Acaba ne zaman kargolanır? Elimdeki kahve stoğu bitiyor ona göre farklı bir yerden sipariş vermem gerekiyor.
brezilyayı 18/42 30sn yaptım gayet güzel oldu fakat aeropress için aynını söyleyemeyeceğim, şahsi görüşüm espresso olarak tüketilmeli.Bu arada tüm kahveleri espresso olarak tek tek içerek bizzat denedim. Kenya harici tüm çekirdeklerin mevcut kavrumları modern espresso severler için gayet tatmin edici bir profildeler. Kenya ve diğer tüm çekirdekler elle demleme yöntemlerine zaten gayet uygunlar. Siz deneyimlediğinizde de görmüş olursunuz. Klasik espressocular Guatemala ve Brezilya, modern meyveli mayhoş espressocular El Salvador Etiyopya ve Kolombiya tercih edebilirler.
80% ile Espresso için 1:2 oran ideal, sadece Etiyopya gara agena ve Kolombiya narino 1:1.8 çok yakışmakta. Tabiki makina öğütücü ve su da etken. Bu konudan yazdığınızda tekrardan yardımcı olurum.
Merhabalar arkadaşlar, güncel kahve paketlerinin nasıl olduğunu paylaşabilir misiniz? Benim kahvelerle birlikte bir paket koleksiyonum da var da merak ediyorum açıkçasıinstagramdan baktım ancak paylaşımlar eski tarihli değişmiş olabilir diye düşünüyorum
Hocam reçete hocam (bekliyoruz reçeteyi 4 gözle)
- Degassing için filtrede min. 5 gün Espresso için 7 gün sizi üzmeyecektir.
- Bu arada içiniz rahat olabilir tüm çekirdekleri hem Espresso hem de filtre olarak denemiş ve reçetelendirmiş bulunmaktayım. Önümüzdeki bir kaç gün içerisinde de paylaşmış olacağım.
Geliyor geliyor, akşama yetiştireceğiz inş.Hocam reçete hocam (bekliyoruz reçeteyi 4 gözle)
Narino Fiesta stokta bitmiş görünüyor. sorun olacaksa siparişi değiştirebilirim1768 sipariş numarası ile alıma katıldım. Bir Ankaralı olarak Zümrüt KARACA kahvelerini çok seviyorum, aylık alımda seçilmesine çok sevindim. Emeği geçenlerin emeğine sağlık![]()
Benim de birkaç gün önce verdiğim siparişimde Narino Fiesta da vardı. Ancak alırken stok sorunu yoktu heralde bizim için geçerli değildir siparişin gelme süresini etkilemez diye düşünüyorum ama? @zumrutkaraca #1826 numaralı sipariş numarasıydı kargoya bugün verilir mi acaba hocam?Narino Fiesta stokta bitmiş görünüyor. sorun olacaksa siparişi değiştirebilirim
umarım öyledir telefonla da ulaşamadım, eğer stokta yoksa ( ben sipariş verirken stoktaydı) farklı bi kahve alalım sorun değil ama bir dönüş alamadımBenim de birkaç gün önce verdiğim siparişimde Narino Fiesta da vardı. Ancak alırken stok sorunu yoktu heralde bizim için geçerli değildir siparişin gelme süresini etkilemez diye düşünüyorum ama? @zumrutkaraca #1826 numaralı sipariş numarasıydı kargoya bugün verilir mi acaba hocam?
Siz Salı günü vermişsiniz siparişi 3 gün geçmiş hocam galibaumarım öyledir telefonla da ulaşamadım, eğer stokta yoksa ( ben sipariş verirken stoktaydı) farklı bi kahve alalım sorun değil ama bir dönüş alamadım
merhaba las manzanas niçin çekirdek olarak sepete eklenemiyor? hem kiloluk avantajda gözükmüyor hem de sadece öğütülmüş olarak eklenebiliyor.Merhabalar tekrar
kısa bir stok bilgilendirmesi yapmak istiyorum. 10 mayıs itibariyle;
Gara Agena - stok sorunu yok
Bombe Dry Fermentation - stok sorunu yok
Kenya Nduma - stok sorunu yok
El Salvador Las Marias 48h - stok sorunu yok
Karma Fruta- stok sorunu yok
Guatemala - Las Manzanas son 10 kg civarı kahvemiz kaldı.
Narino Fiesta - Stok Tükendi ( şu ana kadar olan siparişlerde sorun yok onlara gönderim yapılacak ).
Yeni Guatemalamız eklendi, Rio Azul . Bu linkten kahveye bakabilirsiniz.
Reçeteler konusunda azami gayret gösteriyorum ancak yoğun bir hafta geçti 3 çekirdeği de bugün reçetelendirip nihai listeyi gün içinde paylaşmış olurum.
Tüm soru öneri ve eleştirileriniz için iletişim kanallarımız açıktır, görüşmek dileklerimizle...