Beklediğiniz değecek ayrıca neden 1 kg almadım diye kendinize kızacaksınızBenim de 15 Mart siparişim bugün elime ulaştı 22 Mart kavrumlu bir 10-15 gün degass bekleriz benim için Nisan alımı oldu resmen inşallah beklediğime değer.
Benim kargom da az önce geldi. Valften ufak ufak kokluyorum, mest ettiBeklediğiniz değecek ayrıca neden 1 kg almadım diye kendinize kızacaksınızben 1 kg aldım kargo kutusunu açarken muhteşem bir koku sardı odayı. Daha önce denemiştim gerçekten kalburüstü bir kahve. Afiyet olsun
22 Mart üretim tarihli kahveler elime ulaştı benim de. Etkinlikte emeği geçen herkese çok teşekkürler. Bir iki ufak detayı merak ettim.
Degassing için bir hafta bekleyeceğim, bu süreçte vakumdan ayırıp havalandırma işlemi yapmam gerekir mi yoksa ağzı kapalı durmasına bir sakınca yok mu?
Bir de kavrum tarihi veya gazdan arındırma sürecinden en geç ne kadar süre sonra kahvenin tüketilmesi tavsiye ediliyor?
Bu kahvelerle ilgili bir gelişme var mı @metin bey?Ay sonuna doğru da Colombia'dan biri naturel biri anaerobik iki yeni kahveyi alıma yetiştirmeye çalışacağız.
14540 nolu siparişim ne zaman kargoya verilir, elimde 3-4 demlemelik kahve kaldı zor durumdayım![]()
Kronotrop şubelerinin olduğu bir yerdeyseniz orada mutlaka bulursunuz. Onun dışında internet satışı olan kavurucuların dükkanlarından da alabilirsiniz. Getir, istegelsin gibi uygulamalarda da olabiliyor paket kahve satışı.degassing süresi gelmiş bir kahveyi halihazırda nerden alabilirim ?
Coffee departmenti arayın ellerinde varsa gönderiyorlar. Ben aynı durumu yaşayınca aramıştım yardımcı oldular. Kargonuz çıkmadıysa havale yaparsınız kargonuza eklerler diye düşünüyorum.degassing süresi gelmiş bir kahveyi halihazırda nerden alabilirim ?
Ben geçen gün petra'nın kanyon mağazasından acme aldım, kavrum tarihinden 2 hafta geçmişti.degassing süresi gelmiş bir kahveyi halihazırda nerden alabilirim ?
7 gün sonunda degassing tamamlanmama durumuna karşı öğüttükten sonra 15 dk falan beklemek daha doğru olabilir mi acaba ben de bunu merak ettim.Ben kavanozu söküp kenara koydum, hem daha çok havalandığını düşünüyorum hem de odam o kadar güzel koktu ki... Tabi şimdi 30 dakika doldu şu an suyu kaynatıyorum bile![]()
Maalesef benim de bu konuda pek bilgim yok. Dün demlediğimde güzeldi ama kahvenin oturmadığı ve sabırlı olmam gerektiği de her yudumda tokat gibi hissettirdi kendini. Bildiğimiz 'yanık karamel, fındık, ceviz' gibi benzetilebilecek acılıktan öte farklı bir acılık vardı muhtemelen CO2'ye dayalı. O yüzden en iyisi tavsiye edilen 10 günün tamamen dolmasını beklemek.7 gün sonunda degassing tamamlanmama durumuna karşı öğüttükten sonra 15 dk falan beklemek daha doğru olabilir mi acaba ben de bunu merak ettim.
1 günlük anasora acı biber gibiydi resmen.Umarım bekleyince otururMaalesef benim de bu konuda pek bilgim yok. Dün demlediğimde güzeldi ama kahvenin oturmadığı ve sabırlı olmam gerektiği de her yudumda tokat gibi hissettirdi kendini. Bildiğimiz 'yanık karamel, fındık, ceviz' gibi benzetilebilecek acılıktan öte farklı bir acılık vardı muhtemelen CO2'ye dayalı. O yüzden en iyisi tavsiye edilen 10 günün tamamen dolmasını beklemek.
Sizinle aynı fikirdeyim, daha önce de toplu alımlara katıldım fakat ayın 25’inde kahvenin ulaşmadığı hiç olmamıştı heralde.Daha önceki aylık alımlarda hiç karşılaşmadığım için şaşırıyorum belki eski üyeler alışkın bu tip durumlara ama 15 Mart'ta sipariş verilen, bir defa da e-mail ile firmaya sorulan iki paket kahve nasıl oluyor da 10 gün sonra hala kargoya verilme aşamasına bile gelemiyor? Üstelik 15 Mart sonrası sipariş verenlerin dahi kargolarının teslim alındığını forumda görüyoruz? Toplu alım diye yapılan işte ciddiyet aramayalım mı, usul bu mu?