• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Ekim ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Department seçildi. Bu konudan Ekim ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Mart 2024 - Niji Coffee Co. - Deneyim, Reçeteler ve Toplu Tadım Etkinliği

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan DaunterM
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Rum Barrel'de Mesala 300 Erikli 200 Pınar Madran koydugumda daha tatlı karamelize tatlar ortaya çıkıyordu ben bu halini çok daha fazla seviyordum. Anerobik tatları ortaya çıkarmak istedigimde 400 Pınar Madran - 150 Erikli koyuyordum Aneorobik yanı öne geçiyordu damak zevkine göre dene oranlarla oyna
Ben genel olarak baskın tat istemiyorum ara ara gelsinde zar zor bişeyleri almak istiyorum daha zevkli oluyor çok baskın bir tat varsa o kahvede benim için pek içmenin bi amacı kalmıyor maksat damak gelişsin ve ufak oynamalardaki tatları yakalayabilsin onun için çoğu kahveden fazla fazla alıyorum ki sürekli farklı yöntemler deneyebiliyim yoksa 5 demlemede bitince kahve istediğimi pek alamıyorum buarada geçen yazmıştım eğer asiditeyi ön plana çıkarmak istiyorsanız en çok uludağ premium bunu yapıyor ama tatlarıda biraz değiştirebiliyor (bence olmaması gereken tatlar sunuyor)

Çekirdek: Colombia Granja Paraiso 92
Demleme Yöntem ve Detayları: Deep27 dripper ve kendi filtresi ile osmotic demleme
Öğütüm Detayları: K-Max 60 klik
Su Detayları: 92° Uludağ Premium 228ml
Kahve Miktarı: 14
Oran: 1/16,3
Demleme Basamakları: 48ml 30sn blooming + 90ml ortaya osmotic döküş + 90ml daha geniş açılı osmotic döküş
Tds-Ext: 1.39 - 19.76
Tadım Detayları: Baştan sona aldığım en belirgin tat lavanta oldu. Buna eşlik eden meyvemsi tatlar ve çok dozunda bir asidite mevcut.
Sonuç: Damak yormayan, dengeli, orta asidite ve orta gövdeli zarif bir kahve. Bana geisha'ları anımsattı.
Birkaç denememde over sonuçlar alsamda acılık, bitterlik hiç yoktu. Yine de keyifliydi. En keyifli sonucu Deep27 ile bu reçetemle aldım. Su olarak Nestle'den ziyade düşük ppm'li Uludağ Premium'la aldığım sonuçlar beni daha çok memnun etti.
İyiki 2 paket almışım 😃 elinize, emeğinize sağlık @Niji Coffee Co. @Alireza Razzaghzadeh .

Not: Ayrıca mutlaka TK olarakta deneyin. Arzum Okka OK002 ile normal modda XProS 35 klik 7gr - 70 ml enfes. Saka su ve 5 kademeli olan sıcaklık ayarı 2 de. Uzun zamandır içtiğim en iyi TK. Belirgin bir lavanta, yine meyvemsi orta asidite. İlginçtirki (tadım notlarında da yok ama) kahve bitişe doğru ve telveye yaklaştıkça çok bariz damla sakızına dönüyor. Telvenin bir kısmını yedim 🤣 Sadece tk için bile alabilirim tekrar...

1000086611.jpg

Demleme Reçetesi:

Kavurucu: @Niji Coffee Co.
Çekirdek: Colombia La Loma GEİSHA
Demleme Yöntem ve Detayları:
Cafec Flower Dripper V60 / Cafec Abaca Filtre
Öğütüm Detayları: Comandante 23 Klik
Su Detayları: ASSU / 93C
Toplam Süre: 2:05
Kahve Miktarı: 15 gr
Oran: 16.7/250

Demleme Basamakları:
50-100-100 ( Niji'nin sitede ki demleme reçetesine göre denedim )

Tadım Detayları:
Blooming kısmında keskin şekilde Limon kokusu ortama yayıldı. Limon bahçesinde hasat toplamaya çıkmış gibi keskin ve baskın diyebilirim. İlk yudumda Ballı Ihlamur tadı sizi karşılıyor, bardak soğumaya doğru bu kez ballı Limon tadına evriliyor. Kahvenin demleme sonrası kokusuna bayıldım, bir kez daha belirtmeden geçmek istemedim. Kavrum çok başarılı ellerinize sağlık.

Niji; La Loma Geisha, Sidra, Rwanda Cyato,
ZP6 5.0 klik "slow feed" 600 mikron elek
zero + sweet water mineral kit, 4232 formülü, 100ppm, 90C
15/240ml, 1/16, 3:00 dk
Aeropress ters yöntem, 50 ml blooming, 1dk 150- 2dk 240, 3dk bas.

Poşet dibi harmanı, oldukça kompleks yoğun floral, karışık meyve aromalı tatlı mı tatlı, ZP6 ilk denemem, sağolsun @enkoppkaffe "al abi eti senin kemiği benim" diye bırakmıştı. Değirmen tam benlik "clarity" patlaması yaşattı. 100ppm fazla gelmiş, biraz yuvarlamış tatları 80ppm civarı daha iyi çıktı verecek gibi.

Niji La Loma Geisha, kavrum 11.4
ZP6 5.0 klik "slow feed"
zero + sweet water mineral kit, 3323 formülü, 85ppm, 90C
15/240ml, 1/16, 3:00 dk
Aeropress ters yöntem, 50 ml blooming, 1dk 150- 2dk 240, 3dk bas.

Bundan önce Null Huitaca yapmıştım, adil bir karşılaştırma olmaz ama yarısını anca içebildim arkasına tatlı niyetine La Loma Geisha, yoğun floral, tatlı asidite, juicy, karışık meyveli bayram şerbeti. Niji, standartları çok yükseltti artık kahve beğenmiyoruz.

gesha.jpg

Merhaba,

BRASIL FAZENDA SAO LOURENCO(ESPRESSO) Flair Pro 2 ve 1Zpresso K-max ile demlemeye başladım. O çekirdekle deneyimi olan var mı?

La Valentina'ya göre 4-5 klik daha kalın öğütmem gerekti. 38 sn sürdü (yavaşça direk 9 bara çıktım). Sanırım 16:35 oran yakışır. :)

La Loma Sidra için reçetesi olan var mı? Nijinin sitesinde tükendiği için ürünün sayfası kaldırılmış malesef

La Loma Sidra için reçetesi olan var mı? Nijinin sitesinde tükendiği için ürünün sayfası kaldırılmış malesef
V60
Öğütücü : 1ZPRESSO K-MAX
Ketle : FELLOW - 94 DERECE
RATİO : 1*16.6
DOSE: 15GR
EXTRACTİON : 19%
50 gr ön demleme 10 saniyede 40. saniyede 100 gr suyu 20 saniye içerisinde , 1:40 . de 100 gr suyu 20saniye içerisinde döküyoruz .
bitiş 2;20 saniye olacaktır.
sonuç floral , orta bir asidite , orta juicy bir gövde ile temiz bir bitiş .
afiyet olsun !

Son düzenleme:
V60

Öğütücü : 1ZPRESSO K-MAX

Ketle : FELLOW - 94 DERECE

RATİO : 1*16.6

DOSE: 15GR

EXTRACTİON : 19%

50 gr ön demleme 10 saniyede 40. saniyede 100 gr suyu 20 saniye içerisinde , 1:40 . de 100 gr suyu 20saniye içerisinde döküyoruz .

bitiş 2;20 saniye olacaktır.

sonuç floral , orta bir asidite , orta juicy bir gövde ile temiz bir bitiş .

afiyet olsun !
Merhabalar,bu sorunun önüne geçebilmek için sitede arşiv benzeri bir kısım bulundurmak hoş olabilirdi.Benzer durumun matruskalarin da başına geleceğini bildiğimden ekran görüntüsü almıştım ancak hazırlıklı olmayan vakumbuzlukseverler için faydalı olabilirdi.

Infinity Series #1 Janson Lot 152

15/255
93c Assu
Q2 Heptagonal 15.0(45 klik)(Slow feed yaptığım için ayar düşük, normalde 18.0-18.2 civarı gelebilecek bi öğütüm)
V60 + Abaca
55-165-255
45 sn bloom
2:30 bitiş

Askerde olduğum için bu kahveyi ıskalamıştım ama sevgili arkadaşım @coffeewizard35 benim için çoktan ayırmış kenara bir tüp. Bi süredir evde olmadığım için daha yeni demleme fırsatı buldum 8 Mart kavrumunu. Demleyeli herhalde yarım saat kadar oluyor hala karaftan ve bardaktan acayip kokular geliyor, öyle bir kahve. Gerçekten çok pungent(iyi anlamda tabi ki) bi çiçeksiliği var, evi çiçek bahçesine çevirdi. Parfümü olsa sıkılır. Tatta da bu çiçeksilik devam ederken alttan alttan zesty turunç tatları aldım. Asiditesi oldukça keskin, en sevdiğim türden. Aklımı aldı bu kahve kısacası.

Colombia La Loma Rum , Sidra, frinsa edun 4 mükemmel kahveler, gerçekten bayıla bayıla içtim, tekrardan alacağım kahveler kesinlikle, Guatemala Nueva oriente eh işte fena değil, bir daha almam.
Fakat bu Kenya Ndaroini ne kötü bir kahve, daha öğütürken domates salçası kokusu başlıyor, içerken de bildiğin sulu salça, bir çok yöntemi denedim yok olmuyor, v60, flower dripper, bitiremiyorum kahveyi. Termosa koyup işe götürüyorum, yoklukta bile içilmiyor. Daha Kenya azamia var, paketi açılmamış 😢. Bundan sonra Kenyalar benden uzak olsun.

Demleme Reçetesi:

Kavurucu: @Niji Coffee Co.
Çekirdek: Guatemala Nueva Oriente
Demleme Yöntem ve Detayları: Aeropress Ters Demleme

Öğütüm Detayları: Comandante 31 Klik
Su Detayları: ASSU / 88C / 200 gr
Toplam Süre: 2:30
Kahve Miktarı: 18 gr

Demleme Basamakları: 50gr ön demleme ve 5sn karıştırma. 30. Saniyede 200 gr tamamlama 10 sn karıştırma. 2.30'da pressleme.

Tadım Detayları: Aeropress'in, çekirdek profilini minimum kayıpla, bardağa yansıtmasını seviyorum. Bitter çikolataya eşlik eden, meyve kokusu. Damakta vişne aromalı Brownie ama dengeli bir tad. Bitişte fındık. Kahve gr oranı, 15 veya 14 gr şeklinde tekrar deneme yapılabilinir.

İndirim zamanı 3 ayrı sipariş verdim Niji'den. İlk siparişimde gelen Brazil Fazenda espresso gerçekten son zamanlardaki en iyi espresso deneyimini yaşatmıştı bana paketin başından sonuna kadar. 14. gün paketi açıp içmeye başlamış ve kısa sürede bitirmiştim. Paket bitince bu sefer 1 kg olarak sipariş verdim ve bayatlamaması açısından 3 ayrı pakette rica ettiğim için öyle yolladılar. Bu paketlerin hepsi 28 Mart kavrumlu... Elimde stok olduğu için ilk paketi yaklaşık 20 gün sonra açtım. Aynı makine (lelit mara), aynı öğütücü (df64), aynı su (nestle), aynı oran (1:2), aynı sıcaklık (93-95) ile demlememe rağmen hiçbir verim alamadım niyeyse. Buruk, kuru bir tadı var. Acı desen değil, ekşi desen değil... Mineralli su ve farklı sıcaklıklarla da denedim, değişen bir şey olmadı. Yarım kilonun yarısını kafein için içtim, yarısını da içmeden döktüm diyebilirim. Kavrumda bir sorun gözükmüyor, zaten söz konusu Niji ise ilk önce sorunu kendimde ararım ancak bu sefer sorun nedir gerçekten çözemedim. Benzer durumu Honduras'ta da yaşadım. İlk 4-5 çıktım harikaydı. Bir süre çekirdeğe dokunmadım. Sonrasında demlediğim hiçbir Honduras'tan da verim alamadım ve içemedim. Çekirdekler çok mu çabuk bayatlıyor (kendi paketinde, kuru ve serin bir yerde saklıyorum), ne oluyor bilmiyorum ve aşırı merak içindeyim. Aynı şekilde yine Niji'den aldığım ve 28 Mart kavrumlu Matruşka 10, Rwanda cyato hala filtre olarak tüketiyorum ve en ufak bir sorun yok. Espresso tam bir cehennem... 😥

Espresso tam bir cehennem... 😥
Yaşadığınız olumsuz tecrübe için üzgünüm.Sunu da eklemem gerek ki her ne kadar niji çekirdeklerinde yaşamasam da başka firmalardan filtrede benzer durumu yaşadığım oldu.Nedenini halen bilmiyorum,akıl sır da erdiremiyorum ne yazık ki...

Yaşadığınız olumsuz tecrübe için üzgünüm.Sunu da eklemem gerek ki her ne kadar niji çekirdeklerinde yaşamasam da başka firmalardan filtrede benzer durumu yaşadığım oldu.Nedenini halen bilmiyorum,akıl sır da erdiremiyorum ne yazık ki...
Teşekkür ederim, en azından sorunun kendimde olmadığını bilmek biraz rahatlattı. 😅 Bu tecrübeden sonra stokçuluk yapmayı bırakıyorum ve kargo ücretini de göze alarak bundan sonraki siparişlerimi daha az gramaj şeklinde vererek serüvenime devam ediyorum. 😅

Teşekkür ederim, en azından sorunun kendimde olmadığını bilmek biraz rahatlattı. 😅 Bu tecrübeden sonra stokçuluk yapmayı bırakıyorum ve kargo ücretini de göze alarak bundan sonraki siparişlerimi daha az gramaj şeklinde vererek serüvenime devam ediyorum. 😅
Benzer durumları niji dahil farklı firmalarda ben de yaşıyorum.

Geri