• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Ekim ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Department seçildi. Bu konudan Ekim ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Mart 2024 - Niji Coffee Co. - Deneyim, Reçeteler ve Toplu Tadım Etkinliği

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan DaunterM
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Çok çılgın bir bardak oldu.
Asidite orta-yüksek
Tatlılık çook yüksek
Buram buram şeker
Elinize sağlık.

Ekli dosyayı görüntüle 32846
Hocam espresso mu bu? Reçetede aeropress yazıyor ancak hiç aeropress tecrübem olmadığı için görünen fincandan emin olamadım. Espresso ise denemek isterim. Tabii elimdeki 3 kiloya yakın Niji çekirdeği bitince. :D

v60 ile yaptığım Infinity Series #2 içiyorum şuan. gerçekten şahane. fiyatı uygun olsaydı 250 gr lık paketler olarak alınıp aylık içilebilirdi. bunu günlük içecek kadar zengin değilim maalesef ama deneme için denenebilir, tavsiye ederim.

Demleme Reçetesi:

Kavurucu: Niji Coffee Co. - @Niji Coffee Co.
Çekirdek:
HONDURAS LA VALENTINA (ESPRESSO)
Demleme Yöntem ve Detayları: Flair 58 - 9 Bar
Öğütüm Detayları: Arco 0-18
Su Detayları: Assu - 100
Toplam Süre: 31 sec

Kahve Miktarı: 18-39

Tadım Detayları:
Uzun süredir kahveden krema çıkartabildiğim nadir çekirdeklerden oldu. Kahve muhteşem meyvemsi sonuçlar ile karşılıyor sizleri ve bu ilk deneme bunun üzerine düşülerek çok daha iyi sonuçlar çıkabilir.

Espresso olarak çıkarttığınız her kahvenizi gözüm kapalı önerebilirim. Hem fiyat hem performans muazzam <3

Demleme Reçetesi:

Çekirdek:

Tadım Detayları:
Uzun süredir kahveden krema çıkartabildiğim nadir çekirdeklerden oldu. Kahve muhteşem meyvemsi sonuçlar ile karşılıyor sizleri ve bu ilk deneme bunun üzerine düşülerek çok daha iyi sonuçlar çıkabilir.

Espresso olarak çıkarttığınız her kahvenizi gözüm kapalı önerebilirim. Hem fiyat hem performans muazzam <3

Ben de çok beğendim. Sezy frinsa edun'a çok benzettim.

Demleme Reçetesi:

Çekirdek:

Tadım Detayları:

Merhaba, rica etsem, gelecekte daha da başarılı çıktı alıyorsanız, demleme detaylarını paylaşır mısınız? Ben de Flair Pro 2 ile denemek için degass süresi bitmesini bekliyorum :)

Özellikle su sıcaklığı (100 yazdınız, 94-95 olarak demleniyor diye tahmin ediyorum) ve basınç profili merak ettim (preinfusionsuz direk 9 bara).

Edit : pardon kahveyi yanlış okudum, degassı beklediğim Brazil Fazendaymış. Heyecan yaptım.
Ben de Honduras La Valentina nın paketini yavaş yavaş bitiriyorum. Her fincanı beğendimi söyleyebilirim. Az çok her şey denedim, 9 bar, 6 bar, ince kalın, filtreli filtresiz. Dertliyim şimdi, hepsini beğendiğim için anlayamadım nasıl ayarlamam gerektiğini :D :D

Son düzenleme:
Niji Rwanda Cyato, kavrum tarihi ?
Aeropress numune demleme reçetesi,
K-Ultra 7.0 klik, slow-feed 11gr -> 600 mikron elek 10gr/150ml oran,
zero + sweet water 3333 formül 80ppm,

50ml blooming çubukla karıştır köpükler iyice yukarı çıksın (Lance Bloomin', Pourin', and Enjoyin' videosunu izle), 1dk sonra 100ml yine 3-5 sefer karıştır, 2dk sonra 150ml'ye tamamla, 3dk sonra bas, belirgin asidite, yüksek gövde, şurupsu, kompleks, floral, tatlı, meyvemsi, daha düşük sıcaklık veya 1 tık kalın öğütüm ister. Dolu dolu bir kahve demlerken çiçek bahçesi gibi kokuyor. Fincanda asidite yüksek, aromaları biraz geri itmiş. Kavrum tarihi yakın olabilir biraz fazla köpürdü.
Merhaba,
Lance'in videosundaki blooming verimliliği mi kastediyorsunuz?

Sizin nümüne deneme reçeteniz düz metot ile (prismosuz) mi gerceklestiriyorsunuz?

Teşekkür ederim

Lance'in videosundaki blooming verimliliği mi kastediyorsunuz?
evet blooming sırasında 2-3 sefer aralıklarla karıştırıp köpüğün sürekli üstte kalmasını sağlıyorum

Sizin nümüne deneme reçeteniz düz metot ile (prismosuz) mi gerceklestiriyorsunuz?
Numune reçetesi, bol ajitasyon ve yüksek çözünme içeriyor, ters metod, 95C, zero water + sweet water mineral kit 3333 formül 80ppm, 10gr kahve 150ml su, 3x50ml şeklinde demliyorum her döküş arası 1dk, her döküşten sonra çubukla karıştırıyorum, blooming ekstra karıştırma içeriyor. Sonuç, iyi çözünmüş, düşük gövdeli ancak kahve hakkında hem demleme hem tadım anlamında fikir verecek fincanlar çıkıyor.

Demleme Reçetesi:

Kavurucu:
@Niji Coffee Co.
Çekirdek: Infinity Series #2 / Rodrigo Sanchez Laurina Natürel
Demleme Yöntem ve Detayları: Hario V60 02 / 40'lı Hario
Öğütüm Detayları: Comandante 18 Klik
Su Detayları: Nestle Purelife / 93C
Toplam Süre: 2.14
Kahve Miktarı: 15 gr
Oran: 1/15
Demleme Basamakları: 25-125-225 (Son döküş 1 Rao spin)

Tadım Detayları:
Laurina çok merak ettiğim bir varyete olduğundan, tüpü neredeyse geldiğinden beri her gün açıp kokluyordum ve 1.seri kadar vurucu ya da hoş bir koku yoktu lakin böyle bir koku beklentim de yoktu. Sitedeki tiramisu imajı ve notu aklımda yer ettiğinden kendimi bu tarz bir çıktıya şartlamıştım psikolojik olarak. Yani çok tatlı bir çikolatayı anımsatan bir kahve bekliyordum ve tekdüze kahveleri genelde sevmediğimden beklentim biraz düşmüştü.

Blooming in ardından eğilip kokladığımda ise işlerin farklı bir yere gideceğini anladım :D biraz çiçeksi ve tropikal diyebileceğim kokular geliyordu. Çiçek bardakta da çok netti, meyve ise koku olarak tropiğe kaçıyordu ancak tatta oldukça yumuşak ve tatlıydı. Nektarin diyebilirim sanırım illa nitelemem gerekirse. Asidite orta seviyedeydi, tatlılık yüksekti ve gövdesiyse yine orta-düşük diyebilirim meyve suyunun bir tık üstü gibi.

Benim nezdimde; kompleks veya vurucu olmayan, tatlılığıyla öne çıkan ancak deneyim bakımından keyifli bir kahve oldu. Infinity serisinin devamını merakla bekliyorum, umarım daha çok ülkemizde zor ve nadiren ulaşabildiğimiz varyeteleri deneme fırsatı elde ederiz.

Niji M9
1zpresso X-Pro 2.5 klik
zero water + sweet water 3333 80ppm
8/80ml, 30ml soğuk blooming, 50ml daha ekle, orta ateşte ocağa al, 1dk sonra karıştır, toplam demleme 3dk.
Coconut, damla sakızı, tam bayram kahvesi. O nasıl after taste kaç saat gitmedi ağzımdan.

IMG-20240405-WA0036.jpg

Son düzenleme:
Sonunda kahvelere kavuştum!
İlk denememde la loma gesha’yı seçtim
Erikli 93 derece su
Cmd 21klik
1/16 18gr kahve statikten sonra 17.8gr kaldı
Hario 100lü bol poşet/hario plastik v60
40ml bloom 4x60

Kahve öğütülmeden önce ve öğütüldükten sonra sizi çok fazla koku ile karşılamıyor
Kahveyi demlerkende çok fazla koku alamadım kahvede genel itibariyle floral notalar vardı ilk başta hanımeli sonra yasemine geçti ardından kahve ılımaya başlayınca yerini turunç çiçeğine bıraktı gövde olarak tamamen çayımsıydı ama istediğim gibi bir kahveydi kahveden notaları almak için biraz çırpındırdı buarada 11.03.2024 kavrum tarihli ben buram buram notaların alındığı kahveleri genel itibariyle sevmiyorum biraz notaları vermesi zor kahveleri notaları zor seçilebilen kahveleri seviyorum (belkide kahve çok buram buram kokuyordur benim damak sorunludur diğer kahveyi demleyen arkadaşlara öyle gelmiş olabilir😁)

Sonunda kahvelere kavuştum!
İlk denememde la loma gesha’yı seçtim
Erikli 93 derece su
Cmd 21klik
1/16 18gr kahve statikten sonra 17.8gr kaldı
Hario 100lü bol poşet/hario plastik v60
40ml bloom 4x60

Kahve öğütülmeden önce ve öğütüldükten sonra sizi çok fazla koku ile karşılamıyor
Kahveyi demlerkende çok fazla koku alamadım kahvede genel itibariyle floral notalar vardı ilk başta hanımeli sonra yasemine geçti ardından kahve ılımaya başlayınca yerini turunç çiçeğine bıraktı gövde olarak tamamen çayımsıydı ama istediğim gibi bir kahveydi kahveden notaları almak için biraz çırpındırdı buarada 11.03.2024 kavrum tarihli ben buram buram notaların alındığı kahveleri genel itibariyle sevmiyorum biraz notaları vermesi zor kahveleri notaları zor seçilebilen kahveleri seviyorum (belkide kahve çok buram buram kokuyordur benim damak sorunludur diğer kahveyi demleyen arkadaşlara öyle gelmiş olabilir😁)
Erikli çok fazla asidite öldürüyor tek başına ögütümde ince gidip Pınar Madran ile karıştırıp 70 PPM'e getirmenizi tavsiye ederim çok daha canlı bir fincan çıkacak

Erikli çok fazla asidite öldürüyor tek başına ögütümde ince gidip Pınar Madran ile karıştırıp 70 PPM'e getirmenizi tavsiye ederim çok daha canlı bir fincan çıkacak
Aslında asiditeyi öldürmesi bir nevi benim işime geliyor sürekli asidik ekşi bir kahve içmekten yer yer gına gelebiliyor😅

Kahve yapı itibariyle çok fazla sitrik asidite içermiyor o konuda rahat olabilirsin :D
İlk demlemem olduğu için bilmiyorum ama elimde 400gr var her suyla her yöntemle denerim zamanla 😅 erikli biraz törpülemişti ama ya erikli ya şebeke suyu seçeneği olduğu için mecbur erikli kullandım pazartesinden sonra nestleye geçerim yanınada bi pınar alırım 😁

İlk demlemem olduğu için bilmiyorum ama elimde 400gr var her suyla her yöntemle denerim zamanla 😅 erikli biraz törpülemişti ama ya erikli ya şebeke suyu seçeneği olduğu için mecbur erikli kullandım pazartesinden sonra nestleye geçerim yanınada bi pınar alırım 😁
Nestle bu kahvelere pek uymuyor direk Pınar Madran al Erikli ile karıştır devam :D

Nestle bu kahvelere pek uymuyor direk Pınar Madran al Erikli ile karıştır devam :D
Doğrudurda elimde farklı çeşit kahveler var onları nestle ile deneyecem birde bende ppm ölçme şeysinden yok ortalama kaç gr şeklinde yapayım mesela genelde 280ml 300ml demlemeler yapıyorum yani 200ml pınar 80ml erikli gibisinden söylermisiniz çok milimi milimine tutması geremiyor ortalama bişey olsa tamamdır😅

Doğrudurda elimde farklı çeşit kahveler var onları nestle ile deneyecem birde bende ppm ölçme şeysinden yok ortalama kaç gr şeklinde yapayım mesela genelde 280ml 300ml demlemeler yapıyorum yani 200ml pınar 80ml erikli gibisinden söylermisiniz çok milimi milimine tutması geremiyor ortalama bişey olsa tamamdır😅
300 Erikli - 200 Pınar Madran koyabilirsin
:) Kahvesine ve demleme yöntemine göre bu oranları ters olarakta kullanabilirsin.

Tamamdır bir sonraki denememde bunu deneyecem teşekkür ederim 😊
Rum Barrel'de Mesala 300 Erikli 200 Pınar Madran koydugumda daha tatlı karamelize tatlar ortaya çıkıyordu ben bu halini çok daha fazla seviyordum. Anerobik tatları ortaya çıkarmak istedigimde 400 Pınar Madran - 150 Erikli koyuyordum Aneorobik yanı öne geçiyordu damak zevkine göre dene oranlarla oyna

Geri