• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Ekim ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Department seçildi. Bu konudan Ekim ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Mart 2023 - Grizzly Coffee - Deneyim ve Reçeteler, Toplu Tadım Etkinliği

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan DaunterM
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kavurucu: Grizzly Coffee
Çekirdek: El Salvador Finca Divina Providencia
Demleme Yöntemi: Tchibo no4 makine tipi seramik düz taban dripper
Filtre: Rubin no4 beyaz trapezoid beyaz filtre
Öğütüm: Kingrinder K6 125 klik
Kahve Miktarı: 30 gram
Su Miktarı: 500ml mineral takviyeli buzdağı(107ppm) 90C
Toplam Süre: 4.10
Oran: 1/16.6

Hediye olarak gelen kahve ile son dönemde favori demleme ekipmanım olan tchibo düz taban dripper bakalım bir arada nasıl oluyor diye denedim ve sonuç gerçekten mükemmel oldu :D

90ml su ile 45 saniyelik bir bloom yaptım. Ardından 300ml e kadar hızlı denilebilecek bir döküş gerçekleştirdim. 15 saniye kadar bekledikten sonra kalan 200ml suyu çok yavaş bir şekilde dökerek 500ml e tamamladım. Son olarak bir kaşık yardımı ile kahvenin yüzey kısmını 1 düz 1 ters olacak şekilde karıştırdım. Aslında hedeflediğim süre 3.45 civarlarındaydı fakat elim trapezoid filtreye alışmadı ve tabiri caizse filtre Allah a emanet bir şekilde yerleştirilmişti bu sebep olmuş olabilir diye düşünüyorum(kesinlikle ben ince öğütmedim :D). Hedeflediğim süreyi geçirmiş olsam da sonuç mükemmeldi. Asidite ve gövde çok dengeliydi. Tofi biraz arka planda kalmış olsa da mandalina notası çok belirgindi. Tadım notalarını ben niye alamıyorum diye hayıflanan arkadaşım bile “ee mandalina bu” dedi :D

Geri