• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Ekim ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Department seçildi. Bu konudan Ekim ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Mart 2023 - Grizzly Coffee - Deneyim ve Reçeteler, Toplu Tadım Etkinliği

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan DaunterM
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Burundi Ghombo Commune Espresso.
Fincandan önce kesif bir incir tadı aldım. Sonra kestane şekeri olarak devam etti. Espressoyu içtikten sonra da damakta tatlılık saatlerce devam ediyor.

Hocam James Hoffman 30/500 tarifini öneririm. Orkun Bey'in kanalında tek bardaklık uyarlaması da var ona benzetebilirsiniz. Maksimum randımanı bu tarifle alabilmiştim.
Ben James Hoffman 30/500 tarifi ile tatlı, Kasuya 40/60 yöntemi ile asiditesi yüksek tatlar aldım. Hangisini sevdin derseniz, Kasuya derim

Yine Müthiş içeriklerle dolu bir ay olmuş herkesin emeğine sağlık. Ankette sona yaklaştık yakında açıklama yapacağız! Bu ay ayrıca birinciye ve ikinciye benden bir de karışık kuruyemiş olsun :) kahveler + kuruyemiş gibi bir ödül olsun bu ay :)

Bu ay paylaşımlar güzel oldu tekrardan paylaşma isteği geldi foruma

Grizzly Kenya Kiandu AB

V60/02 20/300
95C Kuzeyden Su(55ppm)
CMD 26klik Abaca Filtre
70-200-300 2:50 bitiş.

Ağız sulandırıcı çok canlı bir asidite ,kıpır kıpır. Baharatlı bir portakal suyu gibi ama bazı Kenyalardan alışık olduğumuz kekiğimsi baharatlar değil. Tatlı baharatlar, boğaz pastillerini hatırlatan cinsten bir tatlılık.

Divina' nın son 22 gramını kavrumun 21. gününde demledim. Buraya da kayıt düşme amacım bu çekirdeğe bir iade-i itibar yapmak.

22/360 95C Nestle/Abant karışımı (65ppm)
CMD25 klik Abaca filtre
70-220-360 40 sn bloom. Dairesel, sükûnetli ve suhuletli döküşler. 2:00 döküş bitişi, 3:10 süzülme bitişi.

Sonuç: Vaadedilen pürüzsüz gövde, tertemiz bir mandalina suyu. Kompleks değil ama çok duru ve temiz. Kahve ilginç bir biçimde narenciye ile şeftalimsilik arasında kalıyor, neden mandalina dendiğini her yudumda onaylıyorum ama zihinim de beni buna yönlendiriyor olabilir.

Kahvenin ilk iki haftasında böyle bir deneyim elde edememiş olmam degass kaynaklı mı demleme kaynaklı mı bilmiyorum.

Divina' nın son 22 gramını kavrumun 21. gününde demledim. Buraya da kayıt düşme amacım bu çekirdeğe bir iade-i itibar yapmak.

22/360 95C Nestle/Abant karışımı (65ppm)
CMD25 klik Abaca filtre
70-220-360 40 sn bloom. Dairesel, sükûnetli ve suhuletli döküşler. 2:00 döküş bitişi, 3:10 süzülme bitişi.

Sonuç: Vaadedilen pürüzsüz gövde, tertemiz bir mandalina suyu. Kompleks değil ama çok duru ve temiz. Kahve ilginç bir biçimde narenciye ile şeftalimsilik arasında kalıyor, neden mandalina dendiğini her yudumda onaylıyorum ama zihinim de beni buna yönlendiriyor olabilir.

Kahvenin ilk iki haftasında böyle bir deneyim elde edememiş olmam degass kaynaklı mı demleme kaynaklı mı bilmiyorum.
Kavrumdan 30 gün sonra(dün) denediğimde ben de beğendim açıkçası gövdesi düştü meyve suyu kıvamına geldi özellikle soğuduğunda. Bir de şimdiye kadarki demlemelerimde vanilya, çiçeksilik, erik tadı da aldım.

Kavrumdan 30 gün sonra(dün) denediğimde ben de beğendim açıkçası gövdesi düştü meyve suyu kıvamına geldi özellikle soğuduğunda. Bir de şimdiye kadarki demlemelerimde vanilya, çiçeksilik, erik tadı da aldım.
Gerçekten gövde epey düştü. Ben çiçeksi bur profil hissetmedim açıkçası. Tekrar alsam 20.gunden önce paketi açmam.

Yine Müthiş içeriklerle dolu bir ay olmuş herkesin emeğine sağlık. Ankette sona yaklaştık yakında açıklama yapacağız! Bu ay ayrıca birinciye ve ikinciye benden bir de karışık kuruyemiş olsun :) kahveler + kuruyemiş gibi bir ödül olsun bu ay :)

Arkadaşlar selamlar,

Bu ay kazananlarımız da 3 editörün belirli bir puan kriterinde oylamasına göre belirlenmiştir.

Birinci olarak @ikoh
İkinci olan arkadaşımız üçüncü olan dostumuza yalnızca 1 puan fark atarak @Brolifter oluyor.

Paylaşımlarınız için teşekkür ederiz.

Nisan ayı için değerlendirme devam etmektedir. Birinci ve ikinci olan dostlarımızın paylaşımlarına göz gezdirerek nelerin puan getirdiğini çözebilirsiniz :D

Arkadaşlar selamlar,

Bu ay kazananlarımız 3 editörün belirli bir puan kriterinde oylamasına göre belirlenmiştir.

Birinci olarak @ikoh
İkinci olan arkadaşımız üçüncü olan dostumuza yalnızca 1 puan fark atarak @Brolifter oluyor.

Nisan ayı için değerlendirme devam etmektedir. Birinci ve ikinci olan dostlarımızın paylaşımlarına göz gezdirerek nelerin puan getirdiğini çözebilirsiniz :D
🥲

Arkadaşlar selamlar,

Bu ay kazananlarımız da 3 editörün belirli bir puan kriterinde oylamasına göre belirlenmiştir.

Birinci olarak @ikoh

Hadi kaptınız yine lüx kuruyemişi

Etiyopya duraminanin paketinin dibini siyirdim, çok coook güzel bir kahve olmuş.

Etiyopya duraminanin paketinin dibini siyirdim, çok coook güzel bir kahve olmuş.
Aldığınız tadım notları nedir acaba? Ben earl grey belli belirsiz narenciye ve kakao nibi tadı alıyorum. Sıcak suyu seviyor kalın öğütüm yapıyorum.

Sağolsunlar, bugün El Salvador Divina Provıdencia ve Grızzly anahtarlık elime ulaştı :). Hem filtrede hem espressoda çok beğendiğim bir çekirdek olmuştu. Önümüzdeki 10 gün damağımızı bayram ettirmeye devam edecek kendileri :D

@Kradonaski evet dediğiniz gibi bir tık kalın yapmak gerekiyor. genelde 45-145-245 gibi döküş yaptım. tadım notu ise tatlı bir earl grey içiyormuşum gibiydi. kayısıyı ise bardak soğumaya başlayınca hissettim diyebilirim. marshmellow u tam olarak alabildiğim söylenemez.

Buzdağı ve nestle karıştırınca daha farklı sonuçlar aldım ama kayısı alamadım henüz teşekkür ederim.
@Kradonaski evet dediğiniz gibi bir tık kalın yapmak gerekiyor. genelde 45-145-245 gibi döküş yaptım. tadım notu ise tatlı bir earl grey içiyormuşum gibiydi. kayısıyı ise bardak soğumaya başlayınca hissettim diyebilirim. marshmellow u tam olarak alabildiğim söylenemez.

@cemtolgaizm, El Salvador Pacamara espresso kavrum reçetesini paylaşabilir misin?

Geri