• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Mart 2022 - Fam Coffee Family - Deneyim ve Reçeteler, Toplu Tadım Etkinliği

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan DaunterM
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Selamlar,

Pacamara iki varyeteden oluşur; maragogype (marago-ip diye okunuyor) ve pacas. Pacas, bourbon mutasyonu yani küçük bir varyete. Maragogype ise büyük bir varyete, haliyle bu varyetede anneye de babaya da çekmiş çocuklar olabiliyor. Bu boyut farkı bu yüzden. Toplanan ağaçların yaşları büyüdükçe bu fark genelde azalır, ya daha anneye benzer boyutlar ya da daha çok babaya benzeyen boyutlar olur hasatta, boyut farkı bu yüzden. La Fany'deki pacamara ağaçları oldukça genç ve verimli durumda.
Detaylı açıklama İçin teşekkürler @pacamara
Güzel bir deneyim oldu keyifli espresso lar içtim. Çok kahvem olmasa devam etmek isterdim ama son gün filtre kavrumuna da bakmak İçin 3 kahve daha sipariş etmiştim mağaza teslim , uğradığımda denk gelmek isterim.

Pacamarayı beceremedim. Ekşiliği düz bir grafikte ilerliyor tüm notaları eziyor.
19 klik Timemore ve ratio tercihim 1:20
Acaba Degas süresi hala daha varmı diye düşündüm kavrum 15 Mart .

Edit: 22 ve 24 klikte, 92 ve 90 da denemelerde de bulundum dakikalar 2:40 civarı oldu.

Açık yürekli olup bu kahveyi kendi açımdan beğenmediğimi belirteceğim.

Son düzenleme:
son aldigim 22 mart kavurumlu pacamaralar onceki aldiklarima gore koyu kavurulmus.

sevgili @pacamara espro gonderilme ihtimaline karsi kontrol etmeniz mumkun mu?

siparis no: 2805

Pacamarayı beceremedim. Ekşiliği düz bir grafikte ilerliyor tüm notaları eziyor.
19 klik Timemore ve ratio tercihim 1:20
Acaba Degas süresi hala daha varmı diye düşündüm kavrum 15 Mart .

Edit: 22 ve 24 klikte, 92 ve 90 da denemelerde de bulundum dakikalar 2:40 civarı oldu.

Açık yürekli olup bu kahveyi kendi açımdan beğenmediğimi belirteceğim.

Kaynar suya yakın çok inceye gitmeden aynı öğütümde döküşü yavaşlatarak veya adım sayısını arttırarak 3dk civarı demlemeyi deneyebilir misiniz? Yapmadıysanız 4 adımda deneyin bir.

Kaynar suya yakın çok inceye gitmeden aynı öğütümde döküşü yavaşlatarak veya adım sayısını arttırarak 3dk civarı demlemeyi deneyebilir misiniz? Yapmadıysanız 4 adımda deneyin bir.
O günden itibaren 2 denemem daha oldu, normalde 96C pişiririm,
İlki neredeyse coldbrew ayarında bir öğütüm ile, tatsız bir kahve deneyimi.
İkincisi ise 22 klik 93C ile ama bu sefer kalita 185 ile oldu.
Bu sefer ekşilik daha mayhoş karşılanabilir şekilde idi. Ama dediğim gibi bu kahve bana uymadı, düzgün bir tat almak için bu kadar taklalar atmıyorum hiç bir kahvede atmamalıyım da.

Bunu saygısızlık olarak görmeyin ben aldım denedim beğenmedim, beğenen beğenir. Kendi puanım 10 üzerinden 5 diyebilirim

O günden itibaren 2 denemem daha oldu, normalde 96C pişiririm,
İlki neredeyse coldbrew ayarında bir öğütüm ile, tatsız bir kahve deneyimi.
İkincisi ise 22 klik 93C ile ama bu sefer kalita 185 ile oldu.
Bu sefer ekşilik daha mayhoş karşılanabilir şekilde idi. Ama dediğim gibi bu kahve bana uymadı, düzgün bir tat almak için bu kadar taklalar atmıyorum hiç bir kahvede atmamalıyım da.

Bunu saygısızlık olarak görmeyin ben aldım denedim beğenmedim, beğenen beğenir. Kendi puanım 10 üzerinden 5 diyebilirim

Estağfurullah ne saygısızlığı 😊

Demleme Reçetesi:
Firma: Fam Coffee Family
Kahve: La Fany - Pacamara
Demleme Metodu: Pour Over - V60
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: Comandante 25 Klik
Su Markası ve Sıcaklık: Nestle - 95C
Demleme Süresi: 2:00
Demleme Notları: 11 gr kahve 187gr Su
00:00 40g
00:30 90g
01:00 187gr

Bu çekirdeği, Fam coffee'de espresso olarak deneyimlemiştim. Şimdi evde V60 la deniyorum. Şu anda dördüncü demlemem. 4 demlemede de reçeteleri farklılaştırdım. Yüksek sıcaklık ve nispeten ince öğütümde kendi damak tadıma daha uygun fincanlar aldım. Asitide soğudukça belirginleşiyor.

Kahve: aponte
Kavurma Tarihi: 03.03.2022

Demleme Metodu: Hario V60 02 plastik - th3 filtre
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: molent g50 38 klik
Su Markası ve Sıcaklık: Hamidiye 96 derece
Demleme Notları: 40ml blooming+50 ml dairesel+50 ml merkezi+ 50 ml dairesel+ 50 ml merkezi döküşler 30 saniyede bir toplam 240 ml
Tadım notlarında ki kan portakalı tadını en net bu demlemede elde ettim. Tada hafif ılındıkça greyfurt, limon gibi mayhoş aroma eşlik etti.
Bende elimdeki 28 Şubat kavrumdan en iyi sonucu bu tarif ile aldım , teşekkürler.

1. Reçete
Kahve: la fany pacamara
Kavurma Tarihi: 15.03.2022

Su Markası ve Sıcaklık: Hamidiye 96 derece
Demleme Notları: 40ml blooming+50 ml dairesel+50 ml merkezi+ 50 ml dairesel+ 50 ml merkezi döküşler 30 saniyede bir toplam 240 ml
Tadım notu olarak bu demlemede frambuazın önde olduğu bir aroma elde ettim. Tada hafif ılındıkça böğürtlen gibi mayhoş aroma eşlik etti.

2. Reçete

Kahve: la fany pacamara
Kavurma Tarihi: 15.03.2022

Su Markası ve Sıcaklık: Hamidiye 94 derece
Demleme Notları: 60ml bloming+ dairesel 60ml + dıştan içe 60 ml dairesel + 60 ml dairesel döküşler 30 saniyede bir toplam 240 ml
Tadım notlarında bu kez vişne, böğürtlen ön planda. Daha gövdeli daha yoğun tat var. Soğudukça frambuaz yine gelmeye başlıyor.

Çekirdek, aneoribic fermantasyon görmesine rağmen duru bir içime sahip. Espresso halini hayal bile edemiyorum. Potansiyeli çok yüksek olan üst seviye bir çekirdek.

Deneme Setinde yer alan kahveleri La Fany Anaerobic dışında espresso olarak demledim. İnce öğütüm, 94-95 derece sıcaklık ve uzun demleme (35sn) süreleri keyifli sonuçlar aldım. Özellikle yüksek gövdeli Espresso tüketmeyi sevenlere tavsiye ederim. Tadım profili biraz ekşi tadlar olsada kesinlikle rahatsız etmiyor. Hatta yüksek gövdenin verdiği keyif ekşiliğin önüne geçiyor :)

Pacamara'lar gerçekten efsane,
Diğer kahveler de çok başarılı, ilk defa bu kadar memnun kaldım yeni firma tanımaktan, arayıp teşekkür edecektim ama telefon bilgisi yoktu. Acaba abonelik düşünürler mi ?

25gündür kendimi tutuyordum ve dayanamadım son 20gr pacamara yıda sabah demledim.
Kendisini iyi bilirdik.
Hakkımı helal ediyorum(:

Geri