• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Mart 2022 - Fam Coffee Family - Deneyim ve Reçeteler, Toplu Tadım Etkinliği

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan DaunterM
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

DaunterM

Arkadaşlar cidden mi ya?
İsim
Mustafa Yıldıran
Merhabalar,

Kahveler Fam Coffee Family için deneyimleriniz paylaşımlarınızı ve reçeteleriniz bu başlık altında yapabilirisiniz.
Reçete şablonunu her zaman olduğu gibi aşağıda veriyorum.

AFİYET OLSUN!

Demleme Reçetesi:
Firma: Fam Coffee Family
Kahve:
Kavurma Tarihi:
Demleme Metodu:
Değirmen ve Öğütüm Ayarı:
Su Markası ve Sıcaklık:
Demleme Süresi:
Demleme Notları:
Tadım Notları:

KAHVE SEÇKİSİ - FİLTRE

Aponte​

Tadım Notları: Üzüm, Kan Portakalı, Esmer Şeker
Üretici: Aponte Community
Varyete: Caturra
İşlem: Yıkanmış (fully washed)
Rakım: 2150 metre
Çiftlik /İstasyon: Various Smallholder Farms
Bölge / Altbölge: Narino
Hasat: 2021

Gigesa - Natural​

Tadım Notları: Orman Meyveleri, Çiçeksi, Kremamsı, Kompleks, Tatlı
Üretici: Faysel Abdosh
Varyete: West Arsi Heirloom
İşlem: Doğal (Natural)
Rakım: 1950 – 2050 metre
Çiftlik /İstasyon: Testi Gigesa Washing Station
Bölge / Altbölge: Guji/Shakisso/Denbi Uddo

Gigesa - Yıkanmış​

Tadım Notları: Tropikal, Beyaz Çiçekler, Limonlu şeker, Terrrrtemiz
İşlem: Yıkanmış (washed)

La Fany - Pacamara​

Tadım Notları: Yaban Mersini, Frambuaz, Temiz, Kompleks, Yoğun, Böğürtlen, Likörümsü
Üretici: Sicafe Coffee
Varyete: Pacamara
İşlem: Anaerobic Natural
Rakım: 1500 metre
Çiftlik /İstasyon: Finca La Fany
Bölge / Altbölge: Ahuachapán

La Fany - Red Bourbon​

Tadım Notları: Yeşil Elma, Mandalina, Toffie, Kompleks
Varyete: Red Bourbon
İşlem: Natural

KAHVE SEÇKİSİ - ESPRESSO

Gigesa - Natural (Espresso)​

Tadım Notları: Orman Meyveleri, Çiçeksi, Kremamsı, Kompleks, Tatlı
İşlem: Doğal (Natural)

La Fany - Espresso​

Tadım Notları: Yeşil Elma, Mandalina, Toffie, Kompleks
Varyete: Red Bourbon
İşlem: Natural

La Fany - Pacamara (Espresso)​

Tadım Notları: Yaban Mersini, Frambuaz, Temiz, Kompleks, Yoğun, Böğürtlen, Likörümsü
Varyete: Pacamara
İşlem: Anaerobic Natural

Konu için teşekkürler.

Yine espresso severleri öne alalım. Geçen ay gibi bu ayda oldukça zengin espresso tarafı.
Nisan bey (@pacamara) alım başlamadan 2 adet espresso ekleyerek heyecan kattı. :)

Selamlar,

Yeni eklenen espresso kavrumlar ilaç gibi geldi vallahi,uzunca bir süre yalnızca Etiyopya Hambella tekti.Ben kavrumlarını çok merak ediyorum umarım hakkını vererek demlemeyebilirim.

Gigesa Natural ve Aponte almıştım. Her ikisi de 28 Şubat kavrumlu olarak geldi. Her iki kahve için de websitesindeki reçeteleri kullandım. Gigesa için Comandante 20klik ile 2:25 bitiş süresi oluyor. Tadım notlarında vadettiği her şeyi veriyor fincanda.

Aponte ise henüz degassingi tamamlanmadı ama bugün dayanamayıp açtım. Comandante 18klik öğütüp, 96derece su kullandım. Kuru bir fincan elde ettim. Öğütümü bir klik daha inceltip, su sıcaklığını artırmayı deneyeceğim bir dahaki sefere. Tabi bu sırada Aponte için reçete önerilerine de açığım :)

Aponte ise henüz degassingi tamamlanmadı ama bugün dayanamayıp açtım. Comandante 18klik öğütüp, 96derece su kullandım. Kuru bir fincan elde ettim. Öğütümü bir klik daha inceltip, su sıcaklığını artırmayı deneyeceğim bir dahaki sefere. Tabi bu sırada Aponte için reçete önerilerine de açığım :)
Tatta kuruluk varsa çözünmeyi artırmanız değil azaltmanız lazım diye biliyorum.

Tatta kuruluk varsa çözünmeyi artırmanız değil azaltmanız lazım diye biliyorum.
Fam.coffee'deki reçete tavsiyesinde süre olarak 2:30-3:00 arası önerildiği için çözünmeyi artırmayı bir alternatif olarak düşünmüştüm. Çünkü 18klik ile yaptığım demlemede bitiş 2:20 oldu. Ama dediğiniz gibi kuruluğu gidermek adına çözünmeyi azaltmak gerekiyorsa, ona yönelmem gerekiyor o halde. Tabii dikkat etmediğim bir etken daha var; degassing için 12-15 gün bir süre belirtiliyormuş. Şimdi farkettim. Ben henüz 8.günde deneme yaptım. Önümüzdeki hafta her şey değişebilir :D

Gigesa Natural ve Aponte almıştım. Her ikisi de 28 Şubat kavrumlu olarak geldi. Her iki kahve için de websitesindeki reçeteleri kullandım. Gigesa için Comandante 20klik ile 2:25 bitiş süresi oluyor. Tadım notlarında vadettiği her şeyi veriyor fincanda.

Merhaba. Reçete yi uygularken eğer 2 kişilik yaparsak, kerşeyi 2 il çarparak mı yapıyoruz?

Kahve: Etiyopya Gigesa Washed
Kavurma Tarihi: 28.02.2022
Demleme Metodu: Hario V60 01 + Hario 01 Bol Poşet
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: K-Pro 80 Klik
Su Markası ve Sıcaklık: Peak Water 95°C
Demleme Süresi: 2.45
Demleme Notları: @pacamara "Sitedeki reçetelerimiz sulu gelebilir bazınıza" meâlinde bir uyarı yaptığı için, ilk demlemeleri 15:250 şeklinde yapmıştım, vasat, garip tatlı bardaklar çıkmıştı. Bu sefer 15:260 denedim sitedeki reçeteye uyarak. Lezzetli ve dengeli bir sonuç aldım. Kahvenin su direnci yüksek olduğu için süreyi pek kısaltamadım. Sonraki demlemelerde belki biraz daha kalına gidebilirim ya da reçeteyi olduğu gibi Kristal Göz'e taşıyabilirim süreyi kısaltmak için.
Tadım Notları: Klasik, zarif ve temiz bir yıkanmış Etiyopya kahvesi. Sabah meltemini andırıyor. "Nitelikli kahve" dendiğinde bir çoğumuzun aklına gelen, belki de ilk tecrübemiz olan bir tat var ya, o tat işte. 😊

Demleme Reçetesi: V60 ve Kalita
Kahve:Gigesa Natürel
Kavurma Tarihi:28.02.2022
Demleme Oranı:15 gr 250 ml
Değirmen ve Öğütüm Ayarı:Molent V60 için 38, Kalita için 40 klik
Su Markası ve Sıcaklık:Erikli 91-92
Demleme Süresi:2.40
Demleme Notları:Her iki demleme icinde kavurucu reçetesi,
50ml ile ön demleme
30.sn'den başlayarak dairesel hareketlerle 150 ml'e tamamladım tahmini 50.sn'de dokus bitti.
15 sn bekledikten sonra 1.05 gibi son dokusu tam orta noktadan sabit dökerek 250 ml'e tamamlama. Tahmini bitiş 1.25-1.30 gibi suzulme bitisi 2.35-2.40
Notları: Kahveyi almadan önce fam'a gidip deneyimledim orada aldığım tadı evde yakaladım.

kavurucunun verdiği tadim notlarida ozellikle floral tatlar cok belirgin.

Merhaba arkadaşlar. 👋🏻
Buralarda henüz yeniyim ve gelir gelmez Mart ayı tadım etkinliğine katılıp ben de La Fany Anaerobic Natural Pacamara siparişi verdim filtre kahve için. 3 Mart kavrumlu olduğu için şu an demlemek için beklemedeyim, nasipse bununla alâkalı görüşlerimi iletmek isterim buraya.
Yalnız şöyle bi durum var aslında yazmamın nedeni desem daha iyi olur; paketi açtıktan sonra çekirdekleri bi kontrol etmek istedim. Sitede de belirtildiği üzere çekirdekler gerçekten normalin üzerinde büyüklüğe sahip, cinsinden kaynaklı olduğu bilgisi de var. Lâkin kontrol ettiğimde kahve çekirdekleri arasında farklı boyutlar olduğunu gördüm. Bu sizce normal mi veya bilgisi dahilinde olan varsa açıklama yaparsa sevinirim. @pacamara açıklama gelir inşallah 😌
Resim ektedir. 👇🏻

Ekli dosyalar

• 20220312_172304.jpg
    20220312_172304.jpg
    93.3 KB · Görüntüleme: 134
4 farklı kahve almıştım, degssing için bekletiyordum, tarihlerine baktım 28 Şubat ki daha sonrası olması iyi olurdu çünkü bir sıraya sokuyorum kahveleri kavurma günlerine göre, neyse bir baktım ki hem de La Fany Pacamara kavrum tarihi 10 Ocak, oldu mu şimdi, demlediğim kahveyi eşime verdim hemen Pacamara yaptım (ama tarih epey geçmiş, hoş olmadı) anaerobic olmasına rağmen baskın bir şarabımsı tad yok ki bence bu iyi birşey bu yüzden tercih etmezdim anaerobic'leri, hakikaten güzel bir kahve, biraz etiyopya kahvelerine benziyor ama yoğun, kavrumu çok kıvamında, içince sinirim geçti :), az da olsa narenciye tadı var, asiditesi çok iyi, ben diğer tadları spesifik olarak alamıyorum en son damakta bıraktığı tada bakıyorum çok hoş. Kalite değerlendirmem ise az kalan kısmını dökmek ya da tamamen içmek, nem bu sefer bardağın dibini resmen yaladım. Çok güzel, mucizevi değil belki ama son zamanlarda içtiğim en güzel kahvelerden, bakalım diğerleri nasıl olacak

4 farklı kahve almıştım, degssing için bekletiyordum, tarihlerine baktım 28 Şubat ki daha sonrası olması iyi olurdu çünkü bir sıraya sokuyorum kahveleri kavurma günlerine göre, neyse bir baktım ki hem de La Fany Pacamara kavrum tarihi 10 Ocak, oldu mu şimdi, demlediğim kahveyi eşime verdim hemen Pacamara yaptım (ama tarih epey geçmiş, hoş olmadı) anaerobic olmasına rağmen baskın bir şarabımsı tad yok ki bence bu iyi birşey bu yüzden tercih etmezdim anaerobic'leri, hakikaten güzel bir kahve, biraz etiyopya kahvelerine benziyor ama yoğun, kavrumu çok kıvamında, içince sinirim geçti :), az da olsa narenciye tadı var, asiditesi çok iyi, ben diğer tadları spesifik olarak alamıyorum en son damakta bıraktığı tada bakıyorum çok hoş. Kalite değerlendirmem ise az kalan kısmını dökmek ya da tamamen içmek, nem bu sefer bardağın dibini resmen yaladım. Çok güzel, mucizevi değil belki ama son zamanlarda içtiğim en güzel kahvelerden, bakalım diğerleri nasıl olacak
10 ocak imkanı yok, tarih karışmıştır. Dükkanda dahi 10 ocak kavrumlu kahve yok. Sehven pakete tarih yanlış basılmıştır. Hepsi 28 şubat kahvelerinizin

Merhaba arkadaşlar. 👋🏻
Buralarda henüz yeniyim ve gelir gelmez Mart ayı tadım etkinliğine katılıp ben de La Fany Anaerobic Natural Pacamara siparişi verdim filtre kahve için. 3 Mart kavrumlu olduğu için şu an demlemek için beklemedeyim, nasipse bununla alâkalı görüşlerimi iletmek isterim buraya.
Yalnız şöyle bi durum var aslında yazmamın nedeni desem daha iyi olur; paketi açtıktan sonra çekirdekleri bi kontrol etmek istedim. Sitede de belirtildiği üzere çekirdekler gerçekten normalin üzerinde büyüklüğe sahip, cinsinden kaynaklı olduğu bilgisi de var. Lâkin kontrol ettiğimde kahve çekirdekleri arasında farklı boyutlar olduğunu gördüm. Bu sizce normal mi veya bilgisi dahilinde olan varsa açıklama yaparsa sevinirim. @pacamara açıklama gelir inşallah 😌
Resim ektedir. 👇🏻
Normal

Merhabalar, bugün aponteyi degassing bitmeden 10. günde dayanamayarak açtım ve ilk demlememi yaptım. İlk demlememi immersion yöntemi ile yaptım ancak sonuç çok düz, lezzetsiz bir kahve oldu. Aponte ile iyi sonuç alan olduysa önerilere açığım.

Merhabalar, bugün aponteyi degassing bitmeden 10. günde dayanamayarak açtım ve ilk demlememi yaptım. İlk demlememi immersion yöntemi ile yaptım ancak sonuç çok düz, lezzetsiz bir kahve oldu. Aponte ile iyi sonuç alan olduysa önerilere açığım.
V60 da 95 derece su ile ajitasyonu yüksek 3-5-8 ile 18-290 demledim bloomingi 45 sn yaptım. Gayet tatlı, geride üzüm tadı gelen parlak bir sonuç aldım. Yine 15-250 düz metod aeropess 85 derecede de benzer bir sonuç aldım. Ayrıca kahve cupta biraz daha soğuyunca tatlar sanki daha belirgin oluyor. Umarım faydalı olur 👍🏻

bugün itibariyle Famı net değerlendirebilirim ki müthiş dengeli bir etiopya yıkanmışı var bayıldım resmen gerçekten tertemiz. sadece çok az toz çıkarıyor :)
columbia apontede çok yoğun aromalı bir kahve bugüne kadar içtiğim 2nci güzel columbia diyebilirim
diğeri ise departmanınkiydi.

bana tavsiye edebileceğiniz başka kahvesi varmı ? Famın aponte veya yıkanmış dışında

Merhaba, siparişimi 2 Mart'da vermiştim, kahveleri şirket adına aldığım için faturasını da beyan için almam gerekiyor. Faturaları ne zaman göndereceksiniz acaba ?

El Salvador-La Fany-Pacamara

Severek kullandığım Coffea Circulor metodu; 1-1-1
Comandante red clix ile 51 clix, Red Clix olmadan 26 clix diyebiliriz.
Su Sıcaklığı 94°, Sırma 67 PPM
Filtre Kağıdı: Cafec TH-3
15 gram kahve kullandım. 15 saniye içerisinde 75 ml su ile demlememe başladım. 45. saniyede 75 ml su ile 2. döküşe başlayıp son döküşe 1.30'da başladım. demleme 2 dakika 45 saniye sürdü. kavrumun üzerinden sadece 12 gün geçmesine rağmen beni memnun eden bir kahveydi. Asiditesi orta-yüksek, dengeli hatta biraz düşük gövdeye sahipti fakat tatlılığı da gayet ön plandaydı. Degassing tam bitmeden içtiğimden midir bilmiyorum ama içerken nektarin-kayısı tadı belirgindi diyebilirim. Bitişte ise birçok anaerobikte olduğu gibi burada da bütün tatlar yerini çilek-ahududu gibi kırmızı meyvelere bıraktı :)
Afiyet olsun deneyen herkese.

Geri