• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Lot X Tadım Ve Reçeteler

Sağlı sollu her yerden özel çekirdekler geliyor bu ara. Bütçeler yerlerde, alamayınca da içimde kalıyor :) Tadım notlarında çilek görmek bir miktar üzdü ama uğrayıp bende alabilirim belki :)

Selamlar Arkadaşlar,

Canavarlar geldi! Çilek Şarabı... pardon kahveleriniz yarın kargolanıyor!!! :)

Çook az kaldı, bilginize.

Kahveleriniz 27 Mart'ta kavruldu, yolda dinlenme süresini güzelce tamamlandı. Peak zamanında elinize geçiyor. Tarifi de siteye yükleyeceğiz.

Sevgiler.

Selamlar Arkadaşlar,

Canavarlar geldi! Çilek Şarabı... pardon kahveleriniz yarın kargolanıyor!!! :)

Çook az kaldı, bilginize.

Kahveleriniz 27 Mart'ta kavruldu, yolda dinlenme süresini güzelce tamamlandı. Peak zamanında elinize geçiyor. Tarifi de siteye yükleyeceğiz.

Sevgiler.
Şimdi geçtim siparişi... Evde baya bir filtre var, tarifi Th1 üzerinden vereceksen birkaç tane filtre de alma şansım olabilir mi acaba :)

Sevgili @raistlin kargolama başladı mı acaba?😂

Bal kabağına dönüşmeden ilk Lot X demlememi yaptım çok keyifliydi 😁 kargo bekleyenlerin gözleri yaşlı sabredin harika bir çekirdek geliyo 😎

Bal kabağına dönüşmeden ilk Lot X demlememi yaptım çok keyifliydi 😁 kargo bekleyenlerin gözleri yaşlı sabredin harika bir çekirdek geliyo 😎
Ben de bu sabah demledim lot-x'yi.
Öğütmeden önceki kokusu mzungu'yu andırıyor, kokladıkça koklayası geliyor insanın. Sanki birisi meyveleri parfüm haline getirip bu kahvenin üzerine sıkmış gibi.
Sitedeki cafec traditional tarifi ile demledim, sıradışı bir kahve çıkıyor ortaya.
Mzungu kadar net bir çilek notası yok ama arkadan kendini hissettiriyor. Şarabımsı tatlar soğudukça daha da net vuruyor damağı.
Alıp denemek farklı bir tecrübe sağlayacak diyebilirim kısaca.
@raistlin 'e de tekrar teşekkürler uğraşları için :)

Ben de bu sabah demledim lot-x'yi.
Öğütmeden önceki kokusu mzungu'yu andırıyor, kokladıkça koklayası geliyor insanın. Sanki birisi meyveleri parfüm haline getirip bu kahvenin üzerine sıkmış gibi.
Sitedeki cafec traditional tarifi ile demledim, sıradışı bir kahve çıkıyor ortaya.
Mzungu kadar net bir çilek notası yok ama arkadan kendini hissettiriyor. Şarabımsı tatlar soğudukça daha da net vuruyor damağı.
Alıp denemek farklı bir tecrübe sağlayacak diyebilirim kısaca.
@raistlin 'e de tekrar teşekkürler uğraşları için :)

Paketi açar açmaz vuran muhteşem bir koku var. O devam ediyor son yuduma dek. Özellikle bunu deneyimlesin isterdim herkes.

Notlarını tertemiz, eksiksiz, buram buram verebilen bir lot seçtim. Berrak çilek, hem kokuda hem tatta, bolca anaerobik stilde kakao nibi - karamel vurgusu, şarapsı ve kompleks. Hepsinin üst bağlayıcısı buram buram parfüm... En çok parfüm! :)

Beğenmene çok sevindim. :)

Hem TH-1 hem Hario 100 lük bol poşet filtre ile 2 kere demledim. Benzer fincanlar sundu kör tadımda farkı anlayamam. 21 gr - 350ml. 2:30 dk demleme süresi. Memleketimizde dağ çileği reçeli olurdu notalar beni köyüme götürdü. Bitiş müthiş. Gayet dengeli bir kahve. Çekirdekler oldukça yoğun ve öğütmeside zor. Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler sanırım 1 paket daha sipariş geçeceğim.

Hem TH-1 hem Hario 100 lük bol poşet filtre ile 2 kere demledim. Benzer fincanlar sundu kör tadımda farkı anlayamam. 21 gr - 350ml. 2:30 dk demleme süresi. Memleketimizde dağ çileği reçeli olurdu notalar beni köyüme götürdü. Bitiş müthiş. Gayet dengeli bir kahve. Çekirdekler oldukça yoğun ve öğütmeside zor. Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler sanırım 1 paket daha sipariş geçeceğim.
Afiyet olsun, ayrıntılı bir reçete verme şansınız olabilir mi acaba rica etsem.:)

Afiyet olsun, ayrıntılı bir reçete verme şansınız olabilir mi acaba rica etsem.:)
Teşekkürler. Kafein oranı sanırım yüksek bu arada resmen hızlı şarj oldum.
1ZPRESSO JX - 48 click / 21-350 Oran.
93c Hamidiye Su
James Hoffmann tekniği.

Kahve: Lot X - San Gabriel 48H Dry Fermentation Colombia
Kavurucu: Nero Scuro
Kavrum Tarihi: 27.03.2021
Demleme Yöntemi: Origami + CAFEC Traditional
Su: Buzdağı
Öğütüm: Comandante 22 click
Kahve/Su Miktarı: 15/225 (45 + 75 + 105)
Toplam Süre: 2:15
Sevgili @raistlin'in paylaştığı reçetedeki döküş parametreleriyle biraz oynadım. İki eşit döküş yerine her döküşte 30 ml artırmayı denedim. Ve önerilen süreden 15 saniye kadar önce demlemeyi tamamladım.
İlk yudumda yoğun bir karamel kokusu vardı. Sonra bu koku yerini parfümsü bir yapıya bıraktı. Tatta ise önce hibiskus olduğunu tahmin ettiğim hafif bir ekşilik geldi. Sonra ise çilek reçeli "Ben de buradayım" dedirtti 😂 Ve sağlam bir tat bıraktı damakta. Soğumaya yakın ise bir ara kayısı kendini hissettirir gibi oldu.
Yani kısacası @raistlin'in dediği kadar varmış 😊
Bir sonraki denemeleri ise Delter ve Aeropress ile yapmayı düşünüyorum. Bakalım onlarda sonuç ne olacak 😊

Ben Origami ile redclix 44 Buzdağı 93 derece ve sadece filtre Abaca olarak birebir Tincafe tarifi ile demledim. 2.23 de bitti. Hibiskus çayı ve şarapvari asiditeyi çok net almakla beraber ,net olmayan çilek reçeline benzer tadlar, soğudukça bitişte acılık başladı. Epey soğumuştu ama. Bunu nasıl engellerim bir sonrakinde?

Geri