• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Lot X Tadım Ve Reçeteler

CoFFeePaTh

Barista
İsim
Ömer
Daha fazla  
İsim
Ömer
Değirmen
Kinu M47 Classic, 1zpresso K Ultra
Ekipmanlar
Aeropress,Hario V60, Hario Immersion Dripper, Stagg EKG
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Adana
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Çukurova
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Seyhan
Twitter
omerarikan01
Demleme Tarifiniz

Kavurucu: 
Çekirdek: 
Demleme Yöntemi: 
Öğütüm
Kahve Miktarı
Su Miktarı:
Toplam Süre
Oran: 
Çekirdeğin Sayfası:

Merhaba, bu başlık altında TinCoffee tarafından Mzungu'yla birlikte birer demlemelik yollanan Lot X-1 ve Lot X-2 kahveleri konusundaki fikirlerimizi paylaşabiliriz.

Kahve: Lot X-1
Su: Pürsu Uludağ 94 Derece
Oran: 15gr/225 gr 1-15
Değirmen: Comandante Standart Aks 22. Çentik
Filtre: Cafec TH-3
Ekipmanlar: Hario Immersion, Stagg EKG
Süre: 2:40
Switch kapalı 30 gramla 30 saniye ön demleme, switch açıp kalan suyu orta şiddet sabit debiyle 225 grama tamamlama + hafif spin.

Demlenirken pekmez kokusu geldi, floral koku bulamadım. İçimde; kahve soğuduğunda sonlara doğru bir papatya tadı alır gibi oldum. Bu kadar...
Lot X-1 deneyen arkadaşların yorumlarını merak ediyorum. Sanıyorum @Wotan üyemiz Lot X-2'den memnun kalmıştı.

Son düzenleme:
Bu lot-x'lerin hangi yöre varyete v.s. olduğu bir yerde paylaşıldı mı yoksa kör tadım mı yapılıyor?
Bende de lot-x 2 var bugün deneyeceğim ama atladığım bir şey oldu diye sorayım dedim.

Heyecanını baltalamasın diye paylaşmadım arkadaşlar herkes deneyene kadar. Buradan yazayım:

Lot X - 1 Anaerobic bir Brezilya
Lot X - 2 ise Carbonic Maceration bir Honduras

Paylaşmak çok güzel tabii bilgileri ama bu kahveler seçkiye girenler değil, adaylardan. Sizlerin de tatmasını istedim yalnızca Mzungu yanında, projeye dair bir girizgah olsun diye. Dolayısıyla tek demlemelik şansımızı revize edemiyoruz :)

Seçkinin ilk kahvesinin profil olarak Lot X - 2'ye yakın durduğunu söyleyebilirim.

Keşke bana da gönderilseydi:(
Deneyimlemek isterdim.

Evet stoktaki son ürünlerden almıştım. Kıskandığım için keşkemi belirtmek istedim yoksa halihazırda mzungu’ya sayenizde sahip oldum. Açıklamanız için teşekkür ederim. Şanslı arkadaşlara afiyet olsun.

Başka bir yerde yazıyor da ben mi göremedim acaba? Elimizdekinin Lot X 1 mi Lot X 2 mi olduğunu nasıl anlayacağız? 😄

Başka bir yerde yazıyor da ben mi göremedim acaba? Elimizdekinin Lot X 1 mi Lot X 2 mi olduğunu nasıl anlayacağız? 😄
Paketin üzerinde yazıyor. X 1 di benimki, küçük ve kırışık çekirdeklerdi.

Bu tadım işinden çok anlamıyorum ama lot x-2'yi denedim ve çok başarılıydı. Yormayan bir tatlılık var, damakta pürüzsüz bir tat bırakıyor sonrasında da. ne tadı olduğunu tam çıkaramadım ama tropik bir meyveye benzettim ben tadını.

Bu tadım işinden çok anlamıyorum ama lot x-2'yi denedim ve çok başarılıydı. Yormayan bir tatlılık var, damakta pürüzsüz bir tat bırakıyor sonrasında da. ne tadı olduğunu tam çıkaramadım ama tropik bir meyveye benzettim ben tadını.
Lot X-1'i sadece bana yollamış Togay :) Başka kimseden ses yok.

Bolca reçelimsi tatlılık, bolca likörsü yapı, bolca kuvvetli meyvemsilik :)

@CoFFeePaTh Hemen hemen aynı sayılarda Lot X-1 ve Lot X-2 yolladık :)

Bugün Lot X-1 i demledim. 1 e 16 , 240 gram su , TH-3 cafec filtre ile , 2:30 gibi bitti , sona doğru oldukça yavaşladı. Özellikle biraz ince çekmiştim... Daha öğütürken anladım anaerobik olduğunu detaylarını forumda okumamıştım. Güzel bir sonuç çıktı. Belirgin ahududu alıyorum, ayrıca kakao var. Yuvarlak bir kahve . Çok kompleks olduğunu düşünmüyorum. güzel bir deneme oldu benim için... bu tarz seçeneklerin artması lazım diye düşünüyorum...

Bugün Lot X-1 i demledim. 1 e 16 , 240 gram su , TH-3 cafec filtre ile , 2:30 gibi bitti , sona doğru oldukça yavaşladı. Özellikle biraz ince çekmiştim... Daha öğütürken anladım anaerobik olduğunu detaylarını forumda okumamıştım. Güzel bir sonuç çıktı. Belirgin ahududu alıyorum, ayrıca kakao var. Yuvarlak bir kahve . Çok kompleks olduğunu düşünmüyorum. güzel bir deneme oldu benim için... bu tarz seçeneklerin artması lazım diye düşünüyorum...

Lot X -1 yöresine göre sunabildiği profil itibariyle ilginç kahveydi. Seçkiye giremedi, ama denenmesi gerekenlerdendi bizim için de :) Seçkinin ilk kahvesi epey çarpıcı, X-2 profiline yakın. Lot X'in ikinci ve üçüncü turunda süper spesiyaller yer alacak. Onlar da epey epey ilginç. Hele bir Pink Bourbon Anaerobic var ki akıllara zarar, akıllara ziyan.

Geldi geldi, tazece kavruldu, Salı günü Tarım Bak. analizleri bitmiş olur, hafta içi satışa açar hızlıca teslimata başlarız. :)
Nero scuro kahvesi değil mi? Kavrum burada mı oldu? İtalya'da kavrulup gelecek diye düşünmüştüm.

Geri