• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

LilyDrip Gerçekten Fark Yaratıyor Mu?

Ne kadar etkisi var bilmiyorum ama küçücük bir eşyanın bu fiyatlara satılması resmen soygundur,3d yazıcıdan benzerini yapıp kullanmak çok daha mantıklı bence
3d printerların kullandığı plastiğin sıcağa ve gıdaya uyumlu olduğunu sanmıyorum, ve evet bence de oldukça yüksek fiyatı ama son zamanlarda @bllyldz9 hocamın tavsiyesiyle daha çok kullanıp sevmeye başladım v60ta farklı tatlar alabiliyorsunuz.

Bu ufak seramik aparat için bir görsellik hazırlamadan olmazdı. LilyDrip Standart adına çektiğim amatör video yayında.

@nuclearmoonrise sağolsun Aliexpress'den 4 dolara almış olduk. Gözlemim, akış hızlandığından Cafec ya da Sibarist gibi hızlı filtreler ile iyi sonuç almak zor. Hario 100'lü ile denediğimde çok iyi sonuçlar aldım, V60'ı kalitaya çevirdi resmen, hem de v60 zerafetini koruyarak. Filtre ve öğütüm kalınlığı ile dengelediğinizde fark yaratan bir ekipman olduğunu düşünüyorum.

Bu ekipman yarışmalarda da kullanılmış ve etkili olmuş da aslında. Ben de şu an kullanıyorum ve bardağa etki ettiğimi deneyimlendim. Kullanan başka arkadaş varsa fikir ve yorumlarını da merak ediyorum açıkçası

Sıklıkla kullandığım bir ekipman. Konusu var.

Lilydrip çok kullanışlı ve akış hızını ciddi anlamda arttıran bir ekipman. Özellikle 20-25gr üstü kahve yaptığımda çok işime yarıyor. Ayrıca daha ince çekimle aynı kahveyi demlemeyi sağlayıp tatlılığı arttırabiliyor. Benim için en büyük dezavantajı çok kolay kırılabilmesi. Şimdiye kadar 2 tane kırdım, maalesef çok hassas ve ince bir seramik yapısı var. Kolayca elden fırlayıp anında kırılabiliyor.

Benim tecrübe ettiğim, asiditeyi biraz düşürüyor, tatlılık artıyor. Aynı şekilde akış hızı da artıyor. Demek ki benim bardakta hissettiğim de psikolojik değilmiş. 😀Sizde de aynı durum oluyor mu bilmiyorum ama nadir de olsa bazı kahvelerde sanki hiç işe yaramadığını hissettim. Özellikle yüksek asiditeli kahvelerde.

Lilydrip bana auto-tune’la müzik yapan rapçi hissi veriyor hep, fena önyargılıyım.

Yo yo Mc Lilydrip
Rock is a badtrip yo
Gel t-rap kucağına otur (autotune sesle qucâğk)
Benimle kudùğrrr
Yo yo fucknlilydrip!

Lilydrip'in klasik versiyonu çabuk kırılıyor. Start flower aldım daha kalın gibi. Benim klasik olan kırıldı şu an start flower var. Şimdi denemek için aşağıdaki lilydrip'i de aldım. Akış, süre, gövde, asidite hem normale göre hem de birbirleri arasında ciddi fark ediyor.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2023-09-11-19-50-42-122_com.miui.gallery~2.jpg
    Screenshot_2023-09-11-19-50-42-122_com.miui.gallery~2.jpg
    34.1 KB · Görüntüleme: 87
standart olanı aldıktan sonra sürekli kullanmıştım (en az altı ay) sonra üşenmeye başladım katlamaya ve bıraktım :)

ama hala daha özellikle tıkanan bi kahve olursa açmak için, ve misafire termosa şöyle 25-30 gramlık demlemeler yapacaksam kullanmak için kenarda tutuyorum..

(denediğim filtreler: cafec traditional, hollanda hariç tüm hariolar)

Lilydrip'in klasik versiyonu çabuk kırılıyor. Start flower aldım daha kalın gibi. Benim klasik olan kırıldı şu an start flower var. Şimdi denemek için aşağıdaki lilydrip'i de aldım. Akış, süre, gövde, asidite hem normale göre hem de birbirleri arasında ciddi fark ediyor.
benim de lilydrip kırıldı. bu cam olanı uygunmuş. nasıl acaba? orjinali ile fark var mı? nasıl deneyiminiz?

benim de lilydrip kırıldı. bu cam olanı uygunmuş. nasıl acaba? orjinali ile fark var mı? nasıl deneyiminiz?
Klasik olan kırıldı ben de. Şu anda start flower var. İkisini kıyaslamam mümkün olmayacak. Ancak elimdekine göre biraz yavaş. Lilydrip'ler arasında startflower da klasiğe göre daha hızlı. Muhtemelen klasik olan ile aynı ölçülerde yapılmıştır. Firmaya sorulabilir.

Ben almıştım LilyDrip hatta ilkini yanlışlıkla çöpe attığım için bir daha aldım :(
Başlık "fark yaratıyor mu?" olduğuna göre cevabım kesinlikle evet. Ama bu fark hangi yönde söylemek güç. Hani kahve tadını geliştiriyor, zenginleştiriyor hadi özetle "katkı sağlıyor" demek bence zor. Bu beğeniye ve çekirdeğe kalmış bir durum.
Açıkçası ben artık kullanmıyorum, hatta konuyu görünce fark ettim ne kadar uzun süredir kullanmadığımı.
Uzman olmayan görüşüm asidik tatları sevmiyorsanız (ben seviyorum mesela) LilyDrip keyfinize katma değer katabilir, daha tatlı daha yumuşak bir hale getiriyor bence. Ama asidik, geniş spektrumlu tatlar arıyorsanız LilyDrip buna katkı sağlamıyor diyebilirim.

Ben de bu başlığı okuduktan sonra bir adet starflower edindim. Açıkçası naturel kağıtta kahvede daha ince çekimlere inmemi sağladı. Bence tek olayı yavaş akıma sebep olan kahve + kağıt birleşimlerinde hızı istediğimiz seviyelere yaklaştırması. Konik yapıyı bozduğundan en altta tıkanmalara sebep olmuyor bu nedenle de almak istediğimiz sonuçların stabilliğini arttırıyor diyebiliriz sanırım. Cafec th3 ile 2.30da yapabildiğim demlemeyi, lily ve naturel kağıtta da alabildim mesela. Aromaya ek bir katkısı olduğunu düşünmüyorum.

Selam, yakın zamanda olmayacak ama bir planlamamız var. Depoya baktım son 2 lilydrip ve 2 diamond modelinden stok açtım şimdi sitede. :)

@batugen merhaba, stokta 1 gözükmesine rağmen sepete ekleyemiyorum, var mı yok mu anlayamadım. Bir hata mı var acaba sitede.

Geri