• Ocak Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Aralık ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Sezy Coffee olarak seçildi. Bu konudan Aralık ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

LilyDrip Gerçekten Fark Yaratıyor Mu?

İsim
kahveyeniden
Merhabalar arkadaşlar, farklı başlıklarda çeşitli konular arasında kısaca yer verilen ancak yeterince deneyimlenmemiş LilyDrip için başlık açmak istedim. Filtre kalitesini görece daha önemsiz hale getirdiği ve daha aromatik kahve elde edilmesine imkan sağladığı iddia edilen bu arkadaşımızı tecrübe edenlerin yorumlarını merakla bekliyoruz. En kısa sürede temin edip naçizane fikirlerimi ben de ileteceğim.

Başıma bir şey gelmeyecekse hiçbir fark oluşturmadığını düşünüyorum. Defalarca lilydripli ve lilydripsiz demleme yaptım. Ancak farkı hissetmedim. Akış ise bazen daha hızlı, bazen daha yavaş bazen de aynı oluyor.

Damak tadına güvenen arkadaşlar da kör tadım yapıp paylaşırsa sevinirim.

Lilydrip konusu tam bir muamma etkili olduğunu yada olmadığı savunanlar var. Scatt Rao'da incelemesinde bir etkisinin olmadığını bahsetmişti. Onun paylaşımının altındada epey bir tartışma dönmüştü. Ben denemedim o yüzden değişiklik yaratıp yaratmadığı konusunda fikir belirtemiyeceğim.

Ben de sizler gibi kararsız kalıp hep erteledim LilyDrip almayı.
Birlikte 3.dalgayı deneyimlediğimiz @Avare ☕💕
daha dikkatli davrandı aslında ve işe yarayabileceğini söyledi inanamadım abartıyorlar artık falan dedim. :unsure:
Şimdi de "neden daha önce almadım" diye hayıflanıyorum.
LilyDrip kullanmaya başladığımdan beri V60 filtre kağıdı kalitesinin hiç önemi kalmadı.
Evet Hollanda malı olanlar , logolular dahil.

Comandante 20 - 21 clik öğütümlerle
(Lily öncesi 24-25 idi. ) 27,2 gr.çekirdek
400 ml.su
süre 2:45 - 2:55 , hadi bazı çekirdeklerde max.3:15 diyelim...Kupkuru oluyor filtredeki kahve.Boşuna düzgün filtre kağıdı bulacam diye yırtınmışım.

Origami ile kullanınca ikisinin birlikte süreye kattığı kısalma V 60 Hario'ya göre 400 ml.için neredeyse 1 dakikayı buluyor.

Üçgen filtrenin altında sürekli su ile aşırı çözülmeye uğrayan kahve Lily sayesinde birikmiyor ve tıkanan dediğimiz akışın azaldığı yer de tam burası olduğu için süre azalıyor.
Kısaca kahve yatağının boyu kısalıyor. Böylelikle alt ve üst bölümde kalan kahve birbirine yakın olacağından daha eşit bir demlemenin gerçekleştirileceği bunun da LilyDripsiz demleme öncesinden daha ince çekirdek öğütümü ile yüksek kahve çözünme oranının elde edilebileceği öngörülüyor. Ayrıca, LilyDrip seramik yapıda olması nedeniyle kahve yatağındaki ısı stabilizasyonuna da katkı veriyor.
Henüz https://cleancup.coffee/ nin getirtmediği ;
Kağıt kıvırma olayının hızlı ve filtreyi fazla mıncıklamadan yapılabilmesini sağlayan mürekkep hokkası gibi aparatı Rapid Filter Shaper ;

Rapid filter Shaper.png;

Ve üzerinde dışa ve içe doğru yivlerle şekillendirilmiş ,taban kesitleri farklı , akış sürelerini istediğimiz gibi dizayn edebilen , bizdeki Lily dışında
(Diamond-Donut-StarFlower) diye 3 farklı LilyDrip de bulunuyor.Belki (ve umarım 😋 ) @batugen zaman içinde bunları da getirecektir.

LilyDrip Family .jpg

Scott Rao , 22 gram kahve ile yaptığı denemede bir fark göremediğini söylemiş. Belki daha yüksek veya az miktarlarda fark olabilir diyor.
Diğer forumdan arkadaşımız @Aslanbek '' Okan Arslan '' coffee.digital'de bir inceleme yapmış ve şöyle diyordu:
"Naturel işleme metodu kullanılmış kahvelerde Lily Drip etkisinin çok daha belirgin olduğunu gördüm. Naturel işlenmiş kahveler, yapıları itibariyle öğütüm esnasında daha çok toz çıkartıyorlar ve bu tozlar demleme esnasında filtrenin uç kısmında birikip over-extraction'a sebep oluyorlar" Bu güzel yazıyı
okumadıysanız lütfen bir bakıverin. 😘 :coffee:

https://coffee.digital/kultur-detay/lily-drip-urun-incelemesi

Son düzenleme:
@Cihan Ben başka bir konuda soru sormak istiyorum izninizle; origami dripper alt ve üst kenarlarında sır var mı ? Yani beyaz olan kısımlar kaplamasız mı? Bende origami klonu var. Çok kalın duvarlı ve beyaz kısımlarda kaplama yok. Seramik çamurunda kurşun olabildiğinden çekindim biraz. Bir de alttaki deliğin çapını ölçebilir misiniz rica etsem ? Uyarsa belki ben de lilydrip alabilirim.

@Cihan Ben başka bir konuda soru sormak istiyorum izninizle; origami dripper alt ve üst kenarlarında sır var mı ? Yani beyaz olan kısımlar kaplamasız mı? Bende origami klonu var. Çok kalın duvarlı ve beyaz kısımlarda kaplama yok. Seramik çamurunda kurşun olabildiğinden çekindim biraz. Bir de alttaki deliğin çapını ölçebilir misiniz rica etsem ? Uyarsa belki ben de lilydrip alabilirim.

Merhaba,
Origami M ölçüleri şöyle .
132 mm.üst geniş ağız çapı. Burası beyaz görünüyor.Ancak bir çok çeşidi olan bir nevi sır ile kaplı olabilir.
100 mm. yükseklik.
25 mm. alt delik çapı. Origami'nin kendi rengi ile kaplı. Gene üzerinde ince bir sır olabilir ben bunu ayırt edemiyorum.
Mino seramik 3mm. kalınlığında ,çarpıcı renkleri ,inceliği ,hafifliği ile 20 derin oluklu ve gerçekten çok zarif. :coffee:

Son düzenleme:
Merhaba,
Origami M ölçüleri şöyle .
132 mm.üst geniş ağız çapı. Burası beyaz görünüyor.Ancak bir çok çeşidi olan bir nevi sır ile kaplı olabilir.
100 mm. yükseklik.
25 mm. alt delik çapı. Origami'nin kendi rengi ile kaplı. Gene üzerinde ince bir sır olabilir ben bunu ayırt edemiyorum.
Mino seramik 3mm. kalınlığında ,çarpıcı renkleri ,inceliği ,hafifliği ile 20 derin oluklu ve gerçekten çok zarif. :coffee:
Sonunda bana da aldıracaksınız :))

Ben de sizler gibi kararsız kalıp hep erteledim LilyDrip almayı.
Birlikte 3.dalgayı deneyimlediğimiz @Avare ☕💕
daha dikkatli davrandı aslında ve işe yarayabileceğini söyledi inanamadım abartıyorlar artık falan dedim. :unsure:
Şimdi de "neden daha önce almadım" diye hayıflanıyorum.
LilyDrip kullanmaya başladığımdan beri V60 filtre kağıdı kalitesinin hiç önemi kalmadı.
Evet Hollanda malı olanlar , logolular dahil.

Comandante 20 - 21 clik öğütümlerle
(Lily öncesi 24-25 idi. ) 27,2 gr.çekirdek
400 ml.su
süre 2:45 - 2:55 , hadi bazı çekirdeklerde max.3:15 diyelim...Kupkuru oluyor filtredeki kahve.Boşuna düzgün filtre kağıdı bulacam diye yırtınmışım.

Origami ile kullanınca ikisinin birlikte süreye kattığı kısalma V 60 Hario'ya göre 400 ml.için neredeyse 1 dakikayı buluyor.

Üçgen filtrenin altında sürekli su ile aşırı çözülmeye uğrayan kahve Lily sayesinde birikmiyor ve tıkanan dediğimiz akışın azaldığı yer de tam burası olduğu için süre azalıyor.
Kısaca kahve yatağının boyu kısalıyor. Böylelikle alt ve üst bölümde kalan kahve birbirine yakın olacağından daha eşit bir demlemenin gerçekleştirileceği bunun da LilyDripsiz demleme öncesinden daha ince çekirdek öğütümü ile yüksek kahve çözünme oranının elde edilebileceği öngörülüyor. Ayrıca, LilyDrip seramik yapıda olması nedeniyle kahve yatağındaki ısı stabilizasyonuna da katkı veriyor.
Henüz https://cleancup.coffee/ nin getirtmediği ;
Kağıt kıvırma olayının hızlı ve filtreyi fazla mıncıklamadan yapılabilmesini sağlayan mürekkep hokkası gibi aparatı Rapid Filter Shaper ;

Ekli dosyayı görüntüle 525;

Ve üzerinde dışa ve içe doğru yivlerle şekillendirilmiş ,taban kesitleri farklı , akış sürelerini istediğimiz gibi dizayn edebilen , bizdeki Lily dışında
(Diamond-Donut-StarFlower) diye 3 farklı LilyDrip de bulunuyor.Belki (ve umarım 😋 ) @batugen zaman içinde bunları da getirecektir.

Ekli dosyayı görüntüle 526

Scott Rao , 22 gram kahve ile yaptığı denemede bir fark göremediğini söylemiş. Belki daha yüksek veya az miktarlarda fark olabilir diyor.
Diğer forumdan arkadaşımız @Aslanbek '' Okan Arslan '' coffee.digital'de bir inceleme yapmış ve şöyle diyordu:
"Naturel işleme metodu kullanılmış kahvelerde Lily Drip etkisinin çok daha belirgin olduğunu gördüm. Naturel işlenmiş kahveler, yapıları itibariyle öğütüm esnasında daha çok toz çıkartıyorlar ve bu tozlar demleme esnasında filtrenin uç kısmında birikip over-extraction'a sebep oluyorlar" Bu güzel yazıyı
okumadıysanız lütfen bir bakıverin. 😘 :coffee:

https://coffee.digital/kultur-detay/lily-drip-urun-incelemesi

Selam,

rapid filter shaper elimizde 1-2 tane var. Açıkçası fiyat performans ürünü olmadığından getirmeyi düşünmüyoruz. Ürün kağıt katlamayı kolaylaştırıyor evet ama lilydrip içinden çıkan aparat da yeterli. Sırf kağıt için mantıklı değil. Kahve de saklanabiliyor, içinde silikon conta var ama test ettiğimizde çok da verimli bulmadık.

Diğer yeni çıkan versiyonlar bize geldi, test ettik. Süre bazında ciddi fark yaratıyorlar. Fast olan normal lilydrip e göre 15-20sn very fast olan ise 30-35sn daha hızlı akış imkanı sunuyor. Slow ise 15-20sn daha yavaş akış. Her biri için süre farklılıkları ciddi olarak var. Bir sonraki partide bir miktar getireceğiz onlardan da ama yakın zamanda değil malum ürün çinden geliyor ve çin üretimi.

Lilydrip den memnun olmanıza da çok sevindim. Güzel günlerde kullanın. :)

Selam,

rapid filter shaper elimizde 1-2 tane var. Açıkçası fiyat performans ürünü olmadığından getirmeyi düşünmüyoruz. Ürün kağıt katlamayı kolaylaştırıyor evet ama lilydrip içinden çıkan aparat da yeterli. Sırf kağıt için mantıklı değil. Kahve de saklanabiliyor, içinde silikon conta var ama test ettiğimizde çok da verimli bulmadık.

Diğer yeni çıkan versiyonlar bize geldi, test ettik. Süre bazında ciddi fark yaratıyorlar. Fast olan normal lilydrip e göre 15-20sn very fast olan ise 30-35sn daha hızlı akış imkanı sunuyor. Slow ise 15-:)0sn daha yavaş akış. Her biri için süre farklılıkları ciddi olarak var. Bir sonraki partide bir miktar getireceğiz onlardan da ama yakın zamanda değil malum ürün çinden geliyor ve çin üretimi.

Lilydrip den memnun olmanıza da çok sevindim. Güzel günlerde kullanın. :)

Kulübe özel bir indirim yapsanız da biz merak içinde olanlar deneyimlese çok iyi olur bence :)

Evvet, Origami için yazmıştım! Nitekim sizlerden sonra CleanCup'a da sordum ve fakat ellerinde sadece beyaz ve sanırım bir de pembe renkte olanlar kalmış, yeni renklerin gelmesi bir kaçı ayı alacakmış, gelince haber verecekler :)

Rapid filter shaper yani daha pratik filtre şekillendirici kağıt daha az elleniyor ve deforme olmuyor diye dikkatimi çekmişti.
@batugen 'e ellerinde denemek için getirttiklerinden bir tanesini satın almak istediğimi yazdım.Ancak bildiğiniz gibi o kadar kibar ve naif bir insan ki tüm ısrarlarıma rağmen bedelsiz olarak bana gönderdi.
Hemen denedim gerçekten çok pratik kağıt filtreyi yıpratmadan kullanılabiliyor.Silicon kapaklı alt cam haznesi de kahve saklamak için düşünülmüş.Çok beğendim buradan bir kez daha özellikle teşekkür ediyorum.Lilydrip vazgeçilmez ekipmanımız oldu @Avare ile.☕😘

Açıkçası LilyDrip alırken etkisi olduğunu biliyordum ama bu kadar fark edeceğini düşünmemiştim.
3 günde 2 adet LilyDrip aldım.:oops:
Son siparişte yanına birde hediye ekledim kendime sağolsun @batugen de sürpriz bir kahve gönderdi. Youtube kanalıma kutu açılımı videosu çekeyim dedim. Hadi buyrun :)

Abone olup beğenirseniz de ne güzel olur :) İncelemesi çok yakında...

lilydrip ile mormora ve kosta rika kronotrop kahvelerini denedim bugun.

c40 ile 19 klikte ogutulmus 15gr kahve

93 dereceye isitilmis 225gr pinar madran su

sonuc:
mormora ile aroma-govdede lilydripsiz demlemeye gore belirgin artis (kor tadim 😈)

kosta rika odunsu tatlarda artis.

denemelere bir sure devam. tavsiyelere acigim

Filtreler ile ilgili son bir deney var.

40’lı paketlerde kulakçıksız filtrelerin dışı da içi de kıvrımlı; fakat 100’lü bol poşetteki son partilerin dışı kıvrımlı olmasına rağmen iç tarafı pürüzsüz.

@batugen in katkılarıyla zamanlama deneyini gerçekleştireceğiz, LilyDrip olmadan çevirdiğim filtrede bile sonuçlar olumlu!

Geri