• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Lelit Grace PL81T

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan fonder
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
OPV ayarını başaramadım ancak dün @NoDRaC ‘ın mesajını görünce buhar vanasını açarak basıncı 9 bara sabitleme düşüncesi aklıma yattı. Az önce ilk denemeyi yaptım: Ön demleme sonrası basınç 10-11 arasına çıkarken buhar vanasını hafifçe açtım 9 bara geriledi basınç göstergesi daha sonra minik hareketlerle shot sonuna kadar böyle devam ettim. Akışı takip etmem mümkün olmadı sürekli basınç göstergesini kontrol ettiğim için ancak eğer sonlara doğru akışın bozulmasını engelliyorsa harika yöntem oldu benim için. Öyle çok uğraştırıcı da değil kolayca yapabiliyorsunuz. Buna da fakirin basınç profillemesi diyelim artık.

Şunu denedim basınç 10 a düştü mutlu oldum bu güzel tavsiye için sağolun

Peki bu şekilde sıcaklık kaybı oluyor mu?

Şunu denedim basınç 10 a düştü mutlu oldum bu güzel tavsiye için sağolun
Rica ederim, sevindim işe yaramasına. Ben ilk yaptığımda sabit basınçta tutmak için minik oynamalar yapıyordum ancak buhar vanasını biraz açıp istediğiniz basınca getirince shot sonuna kadar orada kalıyor. Ben 9 barda tutmaya çalıştım şimdilik ama olasılıklar sonsuz.

IMS Shower Screen aldım Peak Water ile beraber. 2-3 kez deneme şansım oldu ancak puck üzerinde 5 tane çukur oluşuyor her seferinde. Suyun akışı kesinlikle daha iyi ama bu çukurların denk geldiği yerden daha kesintisiz ve fazla su akışı oluyor. IMS shower screen alıp deneyen var mıdır başka?
İlk başlarda akış çok iyi gibi geldi bana. Damla damla. Ama kanallaşmayı önleyemedim tabansız portafiltre ile yaptığım denemelerde daha fazla artışlar oldu. Kanallaşmanın nedenlerini araştırdım, olasılıkları azaltmak için ama çözemedim. Şu anki kanaatim ims shower screen yapısı gereği noktalar bir bütün halinde olduğundan damla damla akıyor gibi yer yer. Ama akış debisi azalmamış aksine artmış gibi:unsure: . Görüntü yanıltıyor gibi. Benim makinede ayar biraz zor olduğu için takıp çıkartmadım tekrar. Vida sıkınca standart screen'a göre ince olduğundan tersine dönüp tamamen kenarlardan verdi suyu, bende biraz deneye deneye en gevşek haline getirdim vidayı. Sizde kolaysa tekrar standart screen takıp gözlemlemenizi tavsiye ederim, tekrar shot alıp onda da. Görüşlerinizi yazarsanız tekrar bilgilenmiş oluruz açıkcası tam fikir oluşmadı bende iyi mi oldu yoksa kötü mü. Bu arada benim kullandığım makine farklı bir makine 51.5 mm olandan aldım.

İlk başlarda akış çok iyi gibi geldi bana. Damla damla. Ama kanallaşmayı önleyemedim tabansız portafiltre ile yaptığım denemelerde daha fazla artışlar oldu. Kanallaşmanın nedenlerini araştırdım, olasılıkları azaltmak için ama çözemedim. Şu anki kanaatim ims shower screen yapısı gereği noktalar bir bütün halinde olduğundan damla damla akıyor gibi yer yer. Ama akış debisi azalmamış aksine artmış gibi:unsure: . Görüntü yanıltıyor gibi. Benim makinede ayar biraz zor olduğu için takıp çıkartmadım tekrar. Vida sıkınca standart screen'a göre ince olduğundan tersine dönüp tamamen kenarlardan verdi suyu, bende biraz deneye deneye en gevşek haline getirdim vidayı. Sizde kolaysa tekrar standart screen takıp gözlemlemenizi tavsiye ederim, tekrar shot alıp onda da. Görüşlerinizi yazarsanız tekrar bilgilenmiş oluruz açıkcası tam fikir oluşmadı bende iyi mi oldu yoksa kötü mü. Bu arada benim kullandığım makine farklı bir makine 51.5 mm olandan aldım.
Bugün emin olmak için IMS ile biraz daha oynadım ve akışın düzgün olmadığından emin oldum. Makine standart olarak 5-6 noktadan su akışı veriyor dolayısıyla o noktalar IMS shower screende de etki yaratıyor ve düzenli akış olmuyor. Fazla akışın olduğu noktalar düzensiz demlenmeye de sebep oluyordur. Bence sorun shower screende değil makinenin grup başlığında. FE51B2A1-4407-4A7B-A43E-76D628E31BED.jpeg

Moderatörün son düzenlenenleri:
Bugün emin olmak için IMS ile biraz daha oynadım ve akışın düzgün olmadığından emin oldum. Makine standart olarak 5-6 noktadan su akışı veriyor dolayısıyla o noktalar IMS shower screende de etki yaratıyor ve düzenli akış olmuyor. Fazla akışın olduğu noktalar düzensiz demlenmeye de sebep oluyordur. Bence sorun shower screende değil makinenin grup başlığında. Ekli dosyayı görüntüle 7957
Bu şekilde mi çıktı, oynadınız mı puck'la?

Tam olarak böyle çıktı. Dün de böyle çıkmıştı, shower screeni biraz gevşetip çevirip geri taktım bugün de bir değişiklik olmadı.
Evet normal değil. Takarken ims shower screen çok az açıyı değiştirdiniz mi? Tam ims üzerindeki deliklere mi geliyor acaba grup başlığındaki delikler diye.

Evet normal değil. Takarken ims shower screen çok az açıyı değiştirdiniz mi? Tam ims üzerindeki deliklere mi geliyor acaba grup başlığındaki delikler diye.
Tam olarak dediğiniz gibi oluyor. Değiştirmeyi denedim ancak her durumda denk geliyor ve akışı etkiliyor maalesef.

Tam olarak dediğiniz gibi oluyor. Değiştirmeyi denedim ancak her durumda denk geliyor ve akışı etkiliyor maalesef.

Kahvenin üzerine aeropress kağıt filtresi koyabilirsiniz. Scat Raou gibi

Preinfusion açık mıydı? Ben puck normal çıkarken preinfusion'u açtığımda bazen bu kadar büyük olmasa da delikler oluyor. Bir de dozajı düşürmeyi deneyebilir misiniz? Kahve eğer çok şişmediyse biraz fazla dolu göründü bana. 3 yollu vanadan suyu geri verirken çekiyor olabilir. IMS -'in vakum etkisi standar shower screen'e göre daha fazla. 16-16,5 gram kahveyle bir deneyin bence.

Pre infusion acik, 18gr kahve, ayni goruntu bende de var.

Ekli dosyalar

• 20210108_150005.jpg
    20210108_150005.jpg
    100 KB · Görüntüleme: 50
Bir de preinfusionu kapatın bence, 3 saniye pi sonrası 3 yollu vanadan suyu geri çekerken puck bozuluyor olabilir.

grace kullanmıyorum ama aynı screeni elizabeth ile kullanıyorum. sanırım suyun geçtiği pirinç parça aynıdır. deliklerini shower screen deliklerini ıskalatacak şekilde takıp dener misiniz. ben home barista forumdaki yönergeleri izleyerek taktım böyle bir sorun yaşamadım. ara sıra channeling yaşıyorum ama bu tamamen benim üşengeçliğimden kaynaklanıyor :D

Geri