• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Lelit Grace PL81T

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan fonder
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Burada bahsedilen boşluk kuru kek için önerilen boşluk, 1-2 mm arası önerilir diyor ama bu boşluk suyla şişen kahve nedeniyle yine shower a değecektir. Ben Hoffman a baktım, o çamursu puck un yanlış olduğunu söylüyor, az kavrulmuş kahvelerde daha az doz kullanın daha iyi sonuç alırsınız diyor yani yine 18 gramlık sepete 16-17 gramdan söz ediyor ama benim kahveler espresso kavrum ve ben 19 gram öğütüp tamp ediyorum makinaya taktığım kahve asgari 18 gram civarında oluyor.

Şurada o çamursu pucktan sözetmiş.

linkte şeffaf filtreden espresso alıyorlar .doğrusunun böyle olması gerekiyor. puckology yapmayın diye bolca uyarısı da var.
Aslında her şey elinizdeki kahve ve ekipmana göre üç aşağı beş yukarı değişebiliyor bu yüzden kesin yargılar yerine esnek şeyler söylüyorlar

Merhaba,

İMS te lelit 57,35mm uyumlu bir sepet bulamadık. En azından bize gönderilen stok listesinde yoktu. ölçüleri verip sorduğumuzda olmadığını ilettiler.

Bir örnek gönderirsek bize özel üretim yapabileceklerini ilettiler. Biz bu seçeneği 2. siparişte kullanacağız. Hem Türkiye için hem de diğer ülkeler için faydalı bir üretim olacaktır.

İyi haber Shower Screen geliyor ✌️ IMS CI200NT
Ims sepet ve shower screenler Aralık ayı içinde gelecek mi, bir de victoria, Elizabeth, mara x gibi tüm modeller icin uygun sepet olacak mı?

Daha önce de sormuştum ama cevap alamamıştım. Şimdi kullananlar arttığı için bir daha şansımı denemek istiyorum: Shower screen altındaki parçayı hiçbir düz veya yıldız alyan ile sökemedim. Temizlik amaçlı bu parçayı sökebilen var mıdır acaba?

Kağıt bardak kesip funnel olarak kullanmak yormaya başladı. Bu makineyi kullanıp bir çizim yapabilecek birisi vardır belki ona göre baskı alıp kullanırız.

Kağıt bardak kesip funnel olarak kullanmak yormaya başladı. Bu makineyi kullanıp bir çizim yapabilecek birisi vardır belki ona göre baskı alıp kullanırız.
Ben funnel için çözümü 3d yazıcı da buldum. Önce internetten hazır yapılmış buldum sonra 3d basan adama potafilter im için ayarlattım ve %100dolulukta bastırdım bana maliyeti 10 lira oldu ve baya sağlam. (karton bardaklardan sağlam olduğunu garanti edebilirim.) 3d basan adamı nereden bulurum derseniz letgo gibi yerlerde bulabilirsiniz. Size benim kullandığım linki atayım belki aklınıza yatar.
Daha önce de sormuştum ama cevap alamamıştım. Şimdi kullananlar arttığı için bir daha şansımı denemek istiyorum: Shower screen altındaki parçayı hiçbir düz veya yıldız alyan ile sökemedim. Temizlik amaçlı bu parçayı sökebilen var mıdır acaba?
bende 100den fazla ucu olan vidalama seti var oradaki alyan ucuyla söküyorum. alyanla sökülebilir bir parça. bu soruna acil çözüm bulun derim çünkü tada ciddi etkisi var .

Ben funnel için çözümü 3d yazıcı da buldum. Önce internetten hazır yapılmış buldum sonra 3d basan adama potafilter im için ayarlattım ve %100dolulukta bastırdım bana maliyeti 10 lira oldu ve baya sağlam. (karton bardaklardan sağlam olduğunu garanti edebilirim.) 3d basan adamı nereden bulurum derseniz letgo gibi yerlerde bulabilirsiniz. Size benim kullandığım linki atayım belki aklınıza yatar.

bende 100den fazla ucu olan vidalama seti var oradaki alyan ucuyla söküyorum. alyanla sökülebilir bir parça. bu soruna acil çözüm bulun derim çünkü tada ciddi etkisi var .
Çok teşekkür ederim cevabınız için. Ben bir alyan seti aldım ancak hiçbir parça işe yaramadı daha fazla zorlamak istemedim. Normalde shower screen çıkarırken sorun yaşamıyorum ama o parça çıkmadı. Ben de sonunda vidalama seti alacağım galiba.
Funnel için de mıknatıslı bir şey düşünüyordum sepetin içine girmemesi için. Arkadaşlar başka başlık altında Edeko Design önermişler iletişime geçtim mümkünse oradan temin edeceğim.

evet @Globally nin IMS Nanotech Shower Screen LELİT-CİMBALİ 51.5mm CI200NT getirmesiyle aklıma girdi bu shower işi. Standart sepetle ne kadar verimli olur ? Daha önce bu ürünü kullananlar var mı, varsa görüşleri nelerdir,parasına değer mi?

Sonunda makineyi uygun bir alyan temin edip temizledim. Çok kirli değildi ancak içim rahat etti temizleyince. Makineyle ilgilendikçe aklıma yeni sorular geliyor: bu makinede bildiğim kadarıyla OPV var ancak 10-11 bar arası bir yerden sonrasına izin vermiyor anladığım kadarıyla. Bunu 9 bara ayarlayabilir miyiz? Ve 9 bara ayarlamak mantıklı olur mu sizce?

Sonunda makineyi uygun bir alyan temin edip temizledim. Çok kirli değildi ancak içim rahat etti temizleyince. Makineyle ilgilendikçe aklıma yeni sorular geliyor: bu makinede bildiğim kadarıyla OPV var ancak 10-11 bar arası bir yerden sonrasına izin vermiyor anladığım kadarıyla. Bunu 9 bara ayarlayabilir miyiz? Ve 9 bara ayarlamak mantıklı olur mu sizce?

Merhaba, OPV ayarı yapabilirsiniz ama dikkatli olmak lazım her seferinde 15 derece değiştirip denemek lazım.
yanlış bir ayar kötü sonuçlara yol açabilir kendinize veya cihaza zarar verebilir.

Aşağıdaki opv valf yeri kırmızı ok ile gösterilmiştir.
Geniş uçlu düz bir tornavida ile değişebilir.
Dar uçlu tornavida ile denemeyin aşınma yaparsınız

1608997556084.png

Daha detay için Anna serisi de aynı yerde video izleyebilirsiniz

Merhaba, OPV ayarı yapabilirsiniz ama dikkatli olmak lazım her seferinde 15 derece değiştirip denemek lazım.
yanlış bir ayar kötü sonuçlara yol açabilir kendinize veya cihaza zarar verebilir.

Ekli dosyayı görüntüle 7399

Çok teşekkür ederim videoyla beraber açıklayınca nasıl yapılacağını anladım. Benim espresso tecrübem sınırlı dolayısıyla tecrübeli arkadaşlar tavsiye eder mi onu merak ediyorum.

Ekli dosyayı görüntüle 7399

Fotoğraf başka makineye ait sanırım, ben buna benzer bir alan göremedim.
image.jpg

Merhaba,

Evet Haklısınız Greace Modelinde Pompadan çıkışta dikey konumda. Su haznesinin arkasında kalıyor.

Düzeltme için teşekkürler.
Oraya kadar geldim ancak OPV’yi döndüremedim sanki yapıştırıcıyla yapıştırılmış gibi. Geniş uçlu bir tornavida kullandım dediğiniz gibi.

Oraya kadar geldim ancak OPV’yi döndüremedim sanki yapıştırıcıyla yapıştırılmış gibi. Geniş uçlu bir tornavida kullandım dediğiniz gibi.
Video da bastırıp çevirin diye anladım. Önce bastırıp sonra çevirmeyi deneyin isterseniz.

Video da bastırıp çevirin diye anladım. Önce bastırıp sonra çevirmeyi deneyin isterseniz.
Çok uğraştım ancak olmadı. İnternette yağ damlatmak gibi çözümler vardı ama denemeye çekindim şimdilik.

F8D09A2D-289C-4B61-8526-B3013B007E13.jpeg
OPV gevşetme girişimlerim başarısız oldu. Yapıştırılmış gibi sapasağlam milim kımıldamadı. Söylendiği gibi geniş uçlu düz tornavida ile denedim ama olmadı. Evde bulduğum saç şekillendiriciyle ısıtmayı denedim onun da bir yararı olmadı. Keşke şu basıncı 9-10 arası bir yere sabitleyip çıkarsalar fabrikadan. Çevirmeye çalıştıkça aşınıyor gibi hissediyorum o yüzden mantıklı bir çözüm bulana kadar uğraşmayı bıraktım.

Çok teşekkür ederim cevabınız için. Ben bir alyan seti aldım ancak hiçbir parça işe yaramadı daha fazla zorlamak istemedim. Normalde shower screen çıkarırken sorun yaşamıyorum ama o parça çıkmadı. Ben de sonunda vidalama seti alacağım galiba.
Funnel için de mıknatıslı bir şey düşünüyordum sepetin içine girmemesi için. Arkadaşlar başka başlık altında Edeko Design önermişler iletişime geçtim mümkünse oradan temin edeceğim.
Harika oldu. Mıknatıslı funnel işlerimi çok kolaylaştıracak karton bardaktan sonra.
B3ED1970-01C7-4F10-BA9A-BFE976B46D9A.jpeg

OPV ayarını başaramadım ancak dün @NoDRaC ‘ın mesajını görünce buhar vanasını açarak basıncı 9 bara sabitleme düşüncesi aklıma yattı. Az önce ilk denemeyi yaptım: Ön demleme sonrası basınç 10-11 arasına çıkarken buhar vanasını hafifçe açtım 9 bara geriledi basınç göstergesi daha sonra minik hareketlerle shot sonuna kadar böyle devam ettim. Akışı takip etmem mümkün olmadı sürekli basınç göstergesini kontrol ettiğim için ancak eğer sonlara doğru akışın bozulmasını engelliyorsa harika yöntem oldu benim için. Öyle çok uğraştırıcı da değil kolayca yapabiliyorsunuz. Buna da fakirin basınç profillemesi diyelim artık.

IMS Shower Screen aldım Peak Water ile beraber. 2-3 kez deneme şansım oldu ancak puck üzerinde 5 tane çukur oluşuyor her seferinde. Suyun akışı kesinlikle daha iyi ama bu çukurların denk geldiği yerden daha kesintisiz ve fazla su akışı oluyor. IMS shower screen alıp deneyen var mıdır başka?

Geri