• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kungpow Coffee

Ben şimdiye kadar iki çekirdeklerini denedim ve üstte de dediğim gibi Kosta Rikadan inanılmaz memnun kaldım. İçinden çıkan defect miktarı da çok düşüktü. Urban Roastery Kungpow'da boş çekirdek yok demişti. Ara ara denemeye devam edeceğim farklı çekirdekleri. Bu arada instagramdan bir şey sorarsanız çok yardımcı oluyorlar.
Black friday indirimi olacak mi diye sormustum mesaji acmadilar😄😄

Edit: 12.günde sırma suya litresine 5 gram sırma maden suyu ekleyerek denediğimde tatlı ve çok parlak bir asiditeye sahip shotlar çıktı ortaya. Sıcaklığı da 93 dereceye çektim.

editten öncesi:

Çok da uygun değilmiş ya da ben beceremedim. Demlemeyi kolaylaştırmak için dozu 17 grama düşürmeme, çıktıyı 42-45 grama kadar çıkarmama, sıcaklığı 96 dereceye çekmeme rağmen garip bir asidite var. Nasıl desem limon kabuğu ısırmak gibi, dilim uyuşuk kalıyor içtikten sonra. Degassing için 10 günün dolmasını bekleyip öyle deneyeceğim tekrardan bakalım. Daha önce denediğim Kosta Rika en kolay çekirdekti, her demlemede çok tatlı sonuçlar veriyordu.

Kahve bu bu arada: https://tr.kungpowcoffee.com/product-page/ethiopia-t-t-kewo-natural-300g
bunu denemedim fakat bence wush wush baya güzel shotlar veriyordu espresso ile, şimdi toplu alımla yeniden aldım, tekrar demleyeceğim, onu da deneyebilirsiniz espresso için

bunu denemedim fakat bence wush wush baya güzel shotlar veriyordu espresso ile, şimdi toplu alımla yeniden aldım, tekrar demleyeceğim, onu da deneyebilirsiniz espresso için
Muhtemelen bana gelen kavrumda bir problem vardı, baska da aklıma bir açıklama gelmiyor çünkü her şeyi denedim :/

Coffee department ta da var aricha. Oraya da bakabilirsiniz
Oradaki eski hasat olan Aricha, yanlış anlaşılmasın eski hasat kötüdür demek için yazmıyorum sadece kungpow ve probadordaki kahvelerden farkını belirtmek adına yazıyorum.

Tüm yeni deneyimlerde 38-39 click G50 ile 1/17 oranında v60 demliyorum. Tüm kahvelerinde acı bir tat hissettim. Bu tabi benim parametrelerimle de ilgili olabilir, ama bu ayki alımda çok övülen Kungpow beklentimi karşılayamadı maalesef.

Tüm yeni deneyimlerde 38-39 click G50 ile 1/17 oranında v60 demliyorum. Tüm kahvelerinde acı bir tat hissettim. Bu tabi benim parametrelerimle de ilgili olabilir, ama bu ayki alımda çok övülen Kungpow beklentimi karşılayamadı maalesef.
Ben de normalde 38 klik ile denemeye başlarım ama kungpow kahvelerinde dediğiniz gibi acılaşıyor. O yüzden kalın öğütüme gitmenizi tavsiye ederim. Ben 43 44 ile denedim ilk başta, şimdi 48 kliğe çıktım ve kendi reçeteleriyle daha güzel bir bardak elde ettim

su nedir ? birde immersion dripper veya clever dripper varsa orda deneyebilirsiniz kalın öğütüme iyi gidiyor kungpow kahveleri hala da tüketiyorum molentte 40-45 arası kasuya metodu iş yapıyor

Ben de normalde 38 klik ile denemeye başlarım ama kungpow kahvelerinde dediğiniz gibi acılaşıyor. O yüzden kalın öğütüme gitmenizi tavsiye ederim. Ben 43 44 ile denedim ilk başta, şimdi 48 kliğe çıktım ve kendi reçeteleriyle daha güzel bir bardak elde ettim

su nedir ? birde immersion dripper veya clever dripper varsa orda deneyebilirsiniz kalın öğütüme iyi gidiyor kungpow kahveleri hala da tüketiyorum molentte 40-45 arası kasuya metodu iş yapıyor
Çok teşekkürler. Su Abant veya Assu genellikle. immersion veya clever yok. Ama dediğiniz gibi öğütümü biraz kalınlaştırırsam iyi olabilir gibi.

Kavurmanın bu kadar önemli olduğu bir sektörde bu tarz fiyat karşılaştırları yapmak ne kadar doğru bilmiyorum. Aynı çekirdekleri satan yerler arasında dünya kadar fark oluyor bardakta. Kahve iyi kavrulmadıktan sonra isterse yarı fiyatına satsın, önemli olan kahveden memnun olmak diye düşünüyorum. Bu tarz fiyat farkları çoğu kahvede mevcut ayrıca deneyip denememek herkesin kendi kararı.

Kavurmanın bu kadar önemli olduğu bir sektörde bu tarz fiyat karşılaştırları yapmak ne kadar doğru bilmiyorum. Aynı çekirdekleri satan yerler arasında dünya kadar fark oluyor bardakta. Kahve iyi kavrulmadıktan sonra isterse yarı fiyatına satsın, önemli olan kahveden memnun olmak diye düşünüyorum. Bu tarz fiyat farkları çoğu kahvede mevcut ayrıca deneyip denememek herkesin kendi kararı.
Kavura önemli ama iki katı fiyata değil. Troika'da da Kenya Mihando yu içtim. Hatta sanırım Troika bu kahveyi zaten Kungpow'a veriyormuş. Arada fark olmadığı gibi hatta bence Troika kavrumu daha iyi bile diyebilirim. Kavurma farkı aynı çekirdeği 2 kat daha fazlaya satma farkı oluşturamaz. Adam biraz daha kötü kavurdu da çekirdekleri zifte çevirmeycek ya. Herkesin kendi kararı ben de kendi kararımı söylüyorum. Ben enayi değilim. Bu fiyatlara yurt dışından daha nitelikli kahveler alırım. Umarım forumda her ay yurt dışı ortak kahve alımı olur.

Kavura önemli ama iki katı fiyata değil. Troika'da da Kenya Mihando yu içtim. Hatta sanırım Troika bu kahveyi zaten Kungpow'a veriyormuş. Arada fark olmadığı gibi hatta bence Troika kavrumu daha iyi bile diyebilirim. Kavurma farkı aynı çekirdeği 2 kat daha fazlaya satma farkı oluşturamaz. Adam biraz daha kötü kavurdu da çekirdekleri zifte çevirmeycek ya. Herkesin kendi kararı ben de kendi kararımı söylüyorum. Ben enayi değilim. Bu fiyatlara yurt dışından daha nitelikli kahveler alırım. Umarım forumda her ay yurt dışı ortak kahve alımı olur.

Birinde 67,5 birinde 87,5 lira, 20 lira fark var. İki kat fiyat nasıl oldu anlamadım ben? Çekirdeğin fiyatıyla kargo vs. ilgisi nedir?

Bu firma daha iyi kavuruyor da olabilir de, Troika'nın sitesinde ne gramaj bilgisi var ne hasat yılı bilgisi var. Ben mi kaçırıyorum, kahve alıyoruz kaç gram olduğu belli değil kahvenin sayfasında? 1 adet nedir?

Geri