• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kungpow Coffee

Uzun süre kahve saklamak için nasıl acaba bu şişeler? Kapaktan hava kaçırma gibi bir durum olmaz sanırım.

4 ay kavrumlu, güneş almayan, soğuk denilebilecek bir Kenya kahvesi hediyesi aldım. Bakalım nasıl olacak 🥳 tabi dışarda beklemiş olduğu için uzun vadeden bahsetmek pek mümkün değil. Şişeler kaliteliyse ve kavrumdan sonra dinlendirilmeden şişelere konduysa buzluğa atılabilir sanki 🤔

A6B18977-9617-4A56-92E4-1F21A0D657D8.png

Ekli dosyalar

• BE7CB1FE-4B8D-4CE0-B166-ABCB1F6C3961.jpeg
    BE7CB1FE-4B8D-4CE0-B166-ABCB1F6C3961.jpeg
    91.3 KB · Görüntüleme: 34
Şimdiye kadar denediğim tüm kahvelerini severek tükettim. Kavurmaları çok başarılı ve istikrarlı.

Benim bu firmaya karşı biraz olumsuz kanaatim var; bir kere fiyatlarının (300gr olması göz önünde bulunduruluyor) akranlarina göre piyasa şartlarinin üstünde olduğunu düşünüyorum; sonuçta 90+ kahveler sunmuyorlar; f/p açısından tercih etmediğim bir firmadır malesef kendileri.

Benim bu firmaya karşı biraz olumsuz kanaatim var; bir kere fiyatlarının (300gr olması göz önünde bulunduruluyor) akranlarina göre piyasa şartlarinin üstünde olduğunu düşünüyorum; sonuçta 90+ kahveler sunmuyorlar; f/p açısından tercih etmediğim bir firmadır malesef kendileri.

Sattıkları kahveleri benzer seviyedeki kavurucular da aynı fiyatlardan satıyor. Bir de 2019 ve 2020 Türkiye SCA kahve kavurma şampiyonu olduklarını unutmamak lazım.

Kahvelerini alıp pişman olan yok sanırım ama şu bir gerçek ki, her geçen gün fiyatlar artıyor.

Kungpow'u seviyorum ben, fiyatları bazen bir tık üstte ama daha uyguna aldığım kahveler bazen buzluğa ya da çöpe gittiğinden pahalıya gelebiliyor. Kungpow'dan bugüne kadar mutsuz eden bir kahve içmedim açıkcası.

Ben de ilk başta böyle düşünüyordum ama sonra pek içmememe rağmen colombia aldım ve sıcak soğuk filtre kahvede espresso ve türk kahvesinde tatmin edici bir başarı elde etti 300g için fiyatları yine yüksek ama kahveleri için belki biraz altta bile olabilir çünkü UserName in dediği gibi üzen kahve yok

250 gr paketleri 1 ay gibi bir sürede tükettiğim için asla tadımlayamayacağım galiba. :)
Keşke null, box, kronotrop, william roastery gibi küçük ölçekli hepsinden deneme paketleri sunsa.

Yanlış bilmiyorsam 300gr lık paketlere sonradan geçtiler. Evet bundleları var ama stok olarak hızlı bitiyor, hadi bir bundle alayım diyorum bitmiş. Kaç sefer bu şekilde sekmeyi kapattım. Merak ettiğim 300grama geçilmesi için tüketicilerden çok mu talep geldi? Eğer öyleyse şaşırtıcı, şahsen 250gr bile fazla geliyor bana. Bir kahveyi çok beğensem bile başka bir kahve denemek istiyorum çünkü.
Sadece 4 kahvelerini denedim.Benim tecrübemde biri vasat (Kenya New Ngariama Ab), diğeri fena değil (Burundi Bwayi), üçüncüsü güzeldi (Etiyopya Keffa Tega&Tula), diğeri 90+ Daterra’nın Masterpiece koleksiyonundandı..

Ben de ilk başta böyle düşünüyordum ama sonra pek içmememe rağmen colombia aldım ve sıcak soğuk filtre kahvede espresso ve türk kahvesinde tatmin edici bir başarı elde etti 300g için fiyatları yine yüksek ama kahveleri için belki biraz altta bile olabilir çünkü UserName in dediği gibi üzen kahve yok
bir şans verelim o halde; denemekten zarar gelmez :)

Ben geçen gün 300gr Colombiya Cauca Argelia Argcaffe aldım, önerilen demleme metodu espresso bazlı tüm içeceklerde. Espresso makinamda sorun olduğu için filtre kahvede tüketiyorum şuanda. Aroma, gövde ve tatlılık olarak tatmin edici.

Şu an satışta olan kahvelerden önerisi olan var mıdır? Normalde bir cafede deneyip satın alırdım ancak şu anki durumdan dolayı bir fikrim yok.

Şu an satışta olan kahvelerden önerisi olan var mıdır? Normalde bir cafede deneyip satın alırdım ancak şu anki durumdan dolayı bir fikrim yok.
Stoklar yenilenmiş :D sitesindeki tadım notlarındakiler tutuyor, damak zevkinize göre tercih edebilirisiniz. Etiyopya ekşimsi olduğu için herkes tercih etmiyor sevmiyor mesela ama ben seviyorum :D şimdi size önersem siz sevmezseniz yanıltıcı olabilir maalesef. Tabii deneyen diğer arkadaşlardan önerenler olabilir :)

Bugün ilk kez tatma şansım olan firma oldu. Öğrenciyken coffeshoplarda da bolca çalışmış birisi olarak kendimi kargo paketinden taşan kahve kokusuna aşina biri sanırdım ama sadece iki paket kahvenin kargo paketinden taşacak biçimde buram buram kokması beni inanılmaz mutlu etti, günümü güzelleştirdi. Hayatımda ilk defa bir kahve çekirdeğine gülümsedim desem abartmış olmam galiba 😅
Kenya Kagumo Kirinyaga ve Guatemala El Mirrador çekirdeklerini bugün V60'de denedim. ilk izlenimlerim ise neden bu kadar geç kaldım ve muhtemelen uzun bir süre başka kavurucudan alışveriş yapmam demek oldu 😂

Son düzenleme:
Çünkü çok küçük bir kavurucu, iki kişiden ibaret... bir yerleri yok, kavurma makineleri bile kira... giderleri yok gibi görünse de elleri ticari anlamda kuvvetli değil, kurumsal hic değiller... ancak bence çoğu kavurucudan çok daha iyi, iletişime açık, samimi ve dürüstler... tabii bu benim fikrim :)
Kira makina nasil oluyor?

Kungpow benim de en çok memnun kaldığım kavuruculardan biri. Hele Colombia Narino Benedicto’su 2019’da içtiğim en iyi kahveydi. Yaklaşık 2 kilosu Kungpow’dan, kalanı başka bir kavurucudan olmak üzere toplam 3 kg içmişimdir, tadı hala damağımda. Çekirdek çok nefisti ama özellikle Kungpow kavrumu harikaydı.

Geri