• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kumtel Gooseneck Kettle

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan camusal
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ürün dün elime geçti. Kendi sitesinden 1300 civarı bir fiyata aldım. Bence işini çok iyi yapıyor. Tam bir f/p. Ancak görseldeki sorunu çözemedim. Kettle fişe takılıyken bu şekilde görünüyor. Şuan açık mı değil mi? Enerji tüketmeye devam mı ediyor bu haldeyken? Açma tuşuna basınca direk derece görünüyor çalışmaya başlıyor sorun yok. Sürekli fişten çıkarmak mı gerekecek tam kapanma için?

Ekli dosyalar

• 30652.jpg
    30652.jpg
    40.2 KB · Görüntüleme: 103
Sıcaklık ölçümünü evdeki en dandik termometreyle yapmıştım, 2 derece sapma okumuştum.

Ancak daha hassas ve kaliteli bir termometreyle ölçüm yaptığımda, 93 derecede uyarı sesi geldiği an su sıcaklığını birden çok defa 93.4/5 olarak ölçtü.

Cihazın ölçüm şaşırtıcı derecede doğru. En azından bendeki öyle.

Yaklaşık 1 haftadır kullanıyorum. Malzemesi, kullanım kolaylığı vs. çok tatmin edici. Döküşten de şahsen memnunum fakat bazen döküş yaparken akışı bozar biçimde su geliyor. Bu durumun demlemelerime olumsuz etkisi olmadı. Büyük ihtimalle kettleı genelde max çizgisine kadar doldurduğum için oluyor ya da tam alışamadım. Bu arada iç tarafının da paslanacağını pek sanmıyorum ama göreceğiz bakalım.

En az 2 kere su kaynatıp dökmek gerekiyor. Bende metal kokusu yoktu fakat kapağında silikon kokusu vardı. O da bikaç güne geçti.

2 hafta önce görüp kendi sitesinden 2 tane almıştım. biri kız arkadaşıma diğerini kendime. ilk gün 6-7 defa doldurup sadece suyu kaynattım. genel olarak memnunum. uzun kullanım için umarım sorun yaşamam. kendi sitesinde 150TL indirimli almıştım. 1350 liraya böyle bir şey fps ötesi.

Fiyat olarak makul olabilir ama bu tarz çin malı ürünlerde asıl sıkıntı metal kısmında. Zamanında elektronik sigara kullanırken çin malı çok ucuz metal atomizerler hakkında yunan bir ustanın yazdığı bir tweet sonrası çin malı, özellikle gıda tüketiminde ve yüksek sıcaklıklarda çalışan metal ürünler için büyük bir önyargı oluştu. Tweette şuna benzer bir şey yazıyordu : "çin malı ucuz atomizerleri kullanan insanlara radyasyonlu metal ile başarılar diliyorum" şunu kastediyor, çin malı metal ürünler, imha edilmesi gereken ama edilmeyen radyasyona maruz kalmış malzemeden üretiliyor. Kimseyi etkilemek istemem ama 3 kuruş değil 3 bin, 30 bin için bile sağlığımı riske atmak istemem.

Fiyat olarak makul olabilir ama bu tarz çin malı ürünlerde asıl sıkıntı metal kısmında. Zamanında elektronik sigara kullanırken çin malı çok ucuz metal atomizerler hakkında yunan bir ustanın yazdığı bir tweet sonrası çin malı, özellikle gıda tüketiminde ve yüksek sıcaklıklarda çalışan metal ürünler için büyük bir önyargı oluştu. Tweette şuna benzer bir şey yazıyordu : "çin malı ucuz atomizerleri kullanan insanlara radyasyonlu metal ile başarılar diliyorum" şunu kastediyor, çin malı metal ürünler, imha edilmesi gereken ama edilmeyen radyasyona maruz kalmış malzemeden üretiliyor. Kimseyi etkilemek istemem ama 3 kuruş değil 3 bin, 30 bin için bile sağlığımı riske atmak istemem.
Geçen yıl Amazon'da 2.400 civarına satılan aynı marka kettle, bugün Türkiye'de 8-10 bin civarına satılıyor hocam. Bir marka var 15 bin, diğeri 5 bin. 10 parça birinci kalite çelik tencere seti 6 bin. Tencereler hariç hepsi de Çin'de üretiliyor.

Kahve ekipmanlarında fiyat değişkenlerinin, malzeme ve kalite bağlamından koptuğunu düşünüyorum. Bol efektli youtube ve Instagram videolarıyla, biraz fırçalanmış alüminyum, biraz ahşap desenli tahtayla, kahvenin lezzetine hiçbir etkisi olmayan ürünlere dünya çapında fahiş fiyatlar isteniyor.

Hatta Lance Hedrick'in, "evet bu 300 dolarlık malzemeye ihtiyacın var, yoksa git çay iç" şeklinde dokundurmaları vardı.

Fellow da çinde ürettiriyor hocam aynı mantıkla bakarsanız. Yaa o fellow ya derseniz fark etmiyor aynı fabrikalardan çıkıyor. Sadece Daha iyi elektronik kontrol sağlayan daha hassas termostatı var size ek özellik sunan çeligi daha kaliteli olabilir mi belki olabilir ama onda da garanti yok çünkü Hammadde merkezi yine aynı çin. Ürünler zaten CE vb sertifikalar olmadan gümrükten geçmez.

Çelik kalitesinden anlamam. Döküş kötü değil. Sap kalitesi tırt. içinde su yok iken bir müddet sonra error moda geçiyor bu iyi, su var ve istenen dereceye geldikten sonra dereceyi değiştirmek için kapatıp geri açmak gerekiyor tuşlar pasif hale geliyor ya da ben bulamadım. 2018’de aliden aldığım konchero hala taş gibi bu arada ama bütün tertibat tutma sapında olduğundan suyu kullanıp kaidesine geri koyunca baştan ayarlamak gerekiyordu, bunda o durum yok hafızada tutuyor bu güzel.Suyu kaynatınca durmuyor 100 derecede tutmaya çalışıyor bunu istemezdim. 100’e gelince kesmesi 85-95 arası ayarlarda sabit tutması yeterliydi

Son düzenleme:
Cihazı yaklaşık 2 aydır kullanıyorum ve haftada ortalama 2-3 kez çalıştırıyorum. Bu benim ilk tecrübem olduğu için akış hızı veya ergonomi kıyaslaması yapmam doğru olmaz; ancak ilk başta sap kısmında hissettiğim güvensizlik ve hafif ses sorunu 2 ayın sonunda kayboldu. Cihazı aldığımdan beri iç haznede 2-3 noktada pas benzeri kalıntı var fakat içinde sıvı bırakmama rağmen bu lekelerde herhangi bir ilerleme olmadı.

Ürünü araştıranlar için model numarası: YL-2301. Fiyatı, Alibaba'daki toplu satış rakamlarına çok yakın olduğu için tam bir fiyat/performans ürünü diyebilirim. Alibaba'daki satıcıların bazısı iç hazneyi "304 kaplama", bazısı ise "304 çelik hazne" olarak belirtmiş. Görseller parlak metal olsa da bendeki ürün daha çok kaplama hissiyatı veriyor.

Ürün Amazon Amerika tarafında da mevcut ve 113 yorumda 4.0 puan almış. Yorumlarda iki ana sorun öne çıkıyor:
  1. İç malzemenin zamanla aşınması ve renk değiştirmesi.
  2. Cihazın 3-5 ay içinde bozulması (kablo erimesi, sıcaklık ayarı yapılamaması, ekran hasarı vb.).
Ancak Amerika'daki bu bozulmaların bir kısmının, oradaki 110/120 Volt şebeke gerilimi nedeniyle kabloların aşırı ısınmasından kaynaklandığını düşünüyorum. Bizdeki 220/230 Volt gerilimde akım daha düşük olacağından bu tip erime sorunlarının yaşanma ihtimali çok daha düşüktür.

Not: Ürünün Amazon sayfasına ulaşmak isterseniz Google'da "binROC Store Electric Gooseneck Kettle" şeklinde arama yapabilirsiniz. Özellikle yorumlar kısmında ürünle ilgili çok sayıda kullanıcı görseli mevcut, fikir vermesi açısından inceleyebilirsiniz.

Üründe led olarak dört adet dokunmatik tuş ve bir adet anlık derece göstergesi mevcut ve sırasıyla;
Coffee: Hedef sıcaklığı ayarlamayı aktif etmek için gerekli tuş.
Heating: Coffee tuşuna basılmasından sonra hedef sıcaklığı yukarı yönde ayarlama tuşu. Tek tık bir derece, uzun tık 10 derece birden arttırır.
Sıcaklık göstergesi: Anlık suyun sıcaklığını gösterir.
Cooling: Heating tuşunun tam tersi. Hedef sıcaklığı düşürmeye yarar.
Boil: Cihazı açma/kapama tuşu. Cihaz açıkken ilk tık hedef sıcaklığı 100 C’ye ayarlar ve ısıtmaya başlar. İkinci tık cihazı kapatır.
Cihaz ilk açıldığında hedef sıcaklık 93 C’dir.

Kullanımı:
Cihaz Boil tuşuna basılarak açılır.
Coffee tuşuna basılır. Heating/Cooling tuşlarıyla hedef sıcaklık ayarlanır. İstenilen sıcaklık ayarlandıktan sonra anlık sıcaklık göstergesi hedef sıcaklığı göstererek üç kere yanıp söner ve cihaz suyu ısıtmaya başlar.
Hedef sıcaklığa ulaştığında öter. Boil tuşuna basılarak cihaz kapatılır ve ibrik yerinden kaldırılarak demlemeye başlanır.
Eğer ibrik cihaz açıkken kaldırılırsa uyarı verir. Hedef sıcaklığa ulaşıldıktan sonra işlem yapılmazsa bu sıcaklık değerinde tutmaya devam eder.

Geri