• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kumtel Gooseneck Kettle

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan camusal
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Uzun uzadıya videosunu çekip youtube yüklemiştim ama burada paylaşmamıştım belki yanlış karşılanır diye... 😅 Fakat dayanamadım.

Yöntemim ne derece doğru bilmiyorum ama video da önceki yorumumu destekler nitelikte gibi gözüküyor. ☕

Oldukça faydalı bir video olmuş.

Uzun uzadıya videosunu çekip youtube yüklemiştim ama burada paylaşmamıştım belki yanlış karşılanır diye... 😅 Fakat dayanamadım.

Yöntemim ne derece doğru bilmiyorum ama video da önceki yorumumu destekler nitelikte gibi gözüküyor. ☕

O termometre, bende de var ve doğru ölçüm yapan bir termometre değil maalesef hocam. Daha kaliteli, gecikme hızı sıfıra yakın bir termometreyle denediğimde cihazla denk sonuçlar aldım.

O termometre, bende de var ve doğru ölçüm yapan bir termometre değil maalesef hocam. Daha kaliteli, gecikme hızı sıfıra yakın bir termometreyle denediğimde cihazla denk sonuçlar aldım.
Hocam ısıttıktan sonra sıcak tutmaya çalışıyor ya hani o kısımla alakalı stabil gelmedi özellikle. Siz de bu durum oldu mu?
Bir de o termometre ile video çekip atarsanız alacak arkadaşlara çok yardımcı olursunuz.
Gerçekten termometre konusunda haklısınız, çekerken de farkındaydım. Ancak sırf bunun için bi masrafa girmek istemedim.

Hocam ısıttıktan sonra sıcak tutmaya çalışıyor ya hani o kısımla alakalı stabil gelmedi özellikle. Siz de bu durum oldu mu?
Bir de o termometre ile video çekip atarsanız alacak arkadaşlara çok yardımcı olursunuz.
Gerçekten termometre konusunda haklısınız, çekerken de farkındaydım. Ancak sırf bunun için bi masrafa girmek istemedim.
Ben genelde uyarı verdiği an platformdan çekiyorum. Tam o sırada ölçtüğümde, ayarlanan sıcaklıktan 0,5 derece fazla olduğunu görmüştüm.

İstenen dereceye geldiğinde en fazla 1 dk kadar beklediğimde ise maksimum 0,8 derece fazlalık görmüştüm. Daha uzun sürelerdeki stabilitesi nasıl bilmiyorum ancak 1 dakikadan fazla sürelerde tüm mekanizma da baya ısınacağı için, 1 derece kadar sapma olabilir.

90 derecenin altındaki sıcaklıklarda dalgalanma daha çok gibi gelmişti ancak o sıcaklıklarda kahve demlemediğim için ölçüm yapmamıştım.

Şu termometreyi kullanmıştım, hem ucuz hem de gayet kaliteli.

Merhablar şuanda fiyatları 2300 bandında hala alınır mı sizce uzun vaadede bir sıkıntı çıkarttı mı

Anladım çok teşekkürler yeni başlayanlar için iyi bir tercih olacak öyleyse 2300 lira civarına muadili yok gibi gözüküyor
Kesinlikle. Yeni başladıysanız, bütçe eşiğiniz çok yüksek değilse kettle için Fellow, Brewista vs. gibi markalara ayıracağınız bütçe ile değirmeninize yatırım yapabilirsiniz. İlerisi de sizin güzel gönlünüze kalmış.

Kesinlikle. Yeni başladıysanız, bütçe eşiğiniz çok yüksek değilse kettle için Fellow, Brewista vs. gibi markalara ayıracağınız bütçe ile değirmeninize yatırım yapabilirsiniz. İlerisi de sizin güzel gönlünüze kalmış.
Bende öyle düşünmüştüm şimdilik orta seviyeli bir değirmen ile giriş yapmak istiyorum. Aklımdaki değirmen kingrinder k6 ne düşünüyorsunuz bu değirmen hakkında.

Hocam şahsen belli bir fiyatın, kalitenin üstünde değirmen aldıktan sonra çok farkettiğini düşünmüyorum. İnsan bir marka alsa bu sefer diğerinde gözü kalıyor. Dediğiniz değirmen güzel bir değirmen. 1zpresso, kingrinder, kinu, commandante, timemore gibi markaları tercih edebilirsiniz. El değirmenleri genelde ölmez, siz sıkılırsınız :) Reçete vs. sizin için önemliyse kavurucu firmalar genelde reçetelerini commandante c40 değirmenine göre veriyor.

Bu arada değirmenler filtre ve espresso odaklı da olabiliyor. Forumda daha iyi bilen arkadaşlar yardımcı olacaklardır.

Hocam şahsen belli bir fiyatın, kalitenin üstünde değirmen aldıktan sonra çok farkettiğini düşünmüyorum. İnsan bir marka alsa bu sefer diğerinde gözü kalıyor. Dediğiniz değirmen güzel bir değirmen. 1zpresso, kingrinder, kinu, commandante, timemore gibi markaları tercih edebilirsiniz. El değirmenleri genelde ölmez, siz sıkılırsınız :) Reçete vs. sizin için önemliyse kavurucu firmalar genelde reçetelerini commandante c40 değirmenine göre veriyor.
Tamamdır çok teşekkür ederim.

akakçeden baktığımda 1600tlden 2300 tlye bir anda çıkmış gibi gördüm. 2300tl yaklaşık 50 dolar eder . yine de ucuz sanırım.
almanyada aliexpressden 100 dolara timemore fish alınabiliyor . orda olsam direkt onu alırdım .
mutbex güvenilir bi site ise 1700e şuan satıyorlar . 6 aydır kullanan arkadaşların yorumları çok iyi olduğu için 1700e alıp denemek mantıklı geldi.

Son düzenleme:
akakçeden baktığımda 1600tlden 2300 tlye bir anda çıkmış gibi gördüm. 2300tl yaklaşık 50 dolar eder . yine de ucuz sanırım.
almanyada aliexpressden 100 dolara timemore fish alınabiliyor . orda olsam direkt onu alırdım .
mutbex güvenilir bi site ise 1700e şuan satıyorlar . 6 aydır kullanan arkadaşların yorumları çok iyi olduğu için 1700e alıp denemek mantıklı geldi.
Mutbexden alışverişiniz oldu mu hocam.İlk defa duydumda.

Geri