Youtube'da sadece Peru Chirinos kahvesinin reçetesini paylaşmıştım. O da bitti malesef. Çok keyifli bir kahveydi. Bir de instagrama tek başıma çektiğim bir video dizisi vardı Kronotrop için, onu Kronotrop'un profilinde bulabilirsiniz. Ancak başka kötü haberim o kahveler de biteli çok oldu.![]()
Güzel soru, ben de bekliyorum dört gözle ne diyim.kronotrop ne zaman yeniden natural, nitelikli kolombiya getirecek bilginiz var mı acaba? tropik panç (la rivera) bitti amativo'dan yeni çekirdek bekliyoruz dört gözle![]()
Ben de burada yazınca haberlere bir göz attım da, işin içine girince o ortamda kahve üreticilerinin de satılan kahvelerinden hakları olan payı alması mümkün görünmüyor. Çok üzücü gerçekten.Güzel soru, ben de bekliyorum dört gözle ne diyim.Ancak bir bilgim yok yeni bir ithalat süreci başlayıp başlamadığına dair Kolombiya'dan. Bilmiyorum yapıldıysa bile işleri etkiler mi ama şu an otuz sivilin polisler tarafından öldürüldüğü epey kanlı ilerleyen ülkece toptan bir protesto varmış Kolombiya'da ve hayatı ciddi anlamda durdurmuş kaos ortamı. Dün Daniel bahsetti sorduğumda. Etkilerse işleri de zaten gelmesi yaz ortasını bulabilir bu durumda yeni bir alım aldılarsa eğer tahminen.
Yani bu sebeple güvenilir aracı şirketlerle çalışıp ithalat yapmak, sermaye yeterse direkt ticaret yapmak önemli. Ama bahsettiğim direkt ticaret de whatsapp hattı üzerinden çiftçiyle görüşüp sipariş vermek değil de. Coffee Collective'in, Tim Wendelboe'nun ve aklıma şu an gelmeyen bir çok Avrupalı kavurucunun yaptığı gibi tüm hasat sezonlarını çiftliklerde çiftçilerle çalışarak, kalite kontrol ve eğitim süreciyle geçirip, tüm sürecin şeffaflığını kontrol altına almak. Tabi bu Türkiye sosyolojisi, ekonomisi ve pratiğinde pek mümkün değil. Bundan iş ilişkisi kuvvetli, bilinir, şeffaflığından emin olunan aracılarla çalışmak Türkiye koşullarındaki en uygulanabilir anahtar şu an için. Umalım da bizim ülkemizde de durumlar iyiye gitsin ileride direkt ticaret kültürü kurabilecek bir ekonomi ve sosyoloji olsun.Ben de burada yazınca haberlere bir göz attım da, işin içine girince o ortamda kahve üreticilerinin de satılan kahvelerinden hakları olan payı alması mümkün görünmüyor. Çok üzücü gerçekten.
Orkun Bey sizin natürel çekirdeklerle pek aranız yoktu diye hatırlıyorumGüzel soru, ben de bekliyorum dört gözle ne diyim.![]()
İyi hatırlıyorsunuz, hala yok ama iyi, kontrollü işlenmiş, Natural, Bal ya da Anaerobik Natural kahveleri arada içtiğim de oluyor. Şu an evdeki kahvelerden biri bal, biri natural örneğin.Orkun Bey sizin natürel çekirdeklerle pek aranız yoktu diye hatırlıyorum![]()
Ben de sizin gibi çok fazla aram yok natürel çekirdeklerle, her ne kadar kokusuna bayılsam daİyi hatırlıyorsunuz, hala yok ama iyi, kontrollü işlenmiş, Natural, Bal ya da Anaerobik Natural kahveleri arada içtiğim de oluyor. Şu an evdeki kahvelerden biri bal, biri natural örneğin.
Aramın olmaması çoğu ortalama fiyattaki natural ya da bal işlenmişlerin çok temiz, berrak tatlara sahip olamaması. Bunun direkt tamamen fiyatıyla da alakalı olmuyor zaman zaman. Bazen fiyatı düşük ama iyi natural ya da bal kahveler çıkıyor. Onları seviyorum. Ama gönlüm güzel yıkanmışlardan yana hep.![]()
Görebildiniz mi? Kahveleri deneyebildiniz mi?Ne zamandır Kronotrop'a yeni kahve gelmesini bekliyordum. Haziran'da da mekanların tamamen açılması gündemde olduğu için ilk durağım en yakın Kronotrop olacak gibi duruyor. Bir süredir Orkun Bey'i belki görür ve kahve konusunda darlarım diye Metropol şubesinde pusudaydım, belki bu sefer yeni kahvelerle birlikte Orkun Bey'i de görebilirim![]()
Tamamen unutmuşum bu başlığa yazmayı, evet ikisini de denedim. Uganda biraz sıradan hissettirmişti ama Etiyopya gerçekten hoşuma gitmişti, ama çekirdek olarak almadım iki kahveyi de, yakınımdaki Kronotrop'ta V60 olarak denedim. Uganda yanlış hatırlamıyorsam orta asidite ama zayıf gövdeli ve çok belirgin aromalara sahip değildi fakat Etiyopya Uganda'ya kıyasla daha yoğun gövdeli ve hoş üzüm asiditesine sahipti.Görebildiniz mi? Kahveleri deneyebildiniz mi?
Ben çok beğenmediğimi, düz geldiğini hatırlıyorum. Ama yeni Etiyopya Beyene Dori güzeldi, fiyatı kadar güzel miydi onu hatırlamıyorum amaUganda zebigi deneyen var mı acaba yorumlarını alabilir miyim varsa eğer
dün yerlerinde ictim. en az 1:16.5/17 demledikleri icin keyif alamadim ve begenmedim..Uganda zebigi deneyen var mı acaba yorumlarını alabilir miyim varsa eğer