• Şubat Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Aralık ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Sezy Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kronotrop

itemimhan

Üye
İsim
ilhan TEMIMHAN
Daha fazla  
İsim
ilhan TEMIMHAN
Kahve Arkadaşlığı İl
Antalya
Bugüne Kadar Hiç Kötü Çekirdeğine Denk Gelmediğim Kahvelerini severek tükettiğim Kronotrop Buradan takip edelim

Beni en çok şaşırtan firmalardan birisi. Sebeplerini sıralayayım:

1- 2016 yazından 2018 başlarına kadar kahvelerini severek tüketiyordum. Sonraları alışverişe ara verdim, sonra geri döndüğümde aynı tadı bulamadım. "Bozdular" muhabbetini hiç sevmem ama başka açıklaması yok.

2- Sanırım birkaç kez el değiştirdi. El değiştirmelerle beraber ekip de değişiyor mu bilmiyorum.

3- Aşırı hızlı büyüdüler. Sahibi tek başına Mehmet Gürs müydü emin değilim ama, büyük risk alarak bu genişlemeyi yaptıkları kesin. Bakalım bu kadar hızlı büyüme nasıl bir etki yapacak...

Onun dışında, çekirdeklere gelirsek, Ruanda Mahembe'si efsaneydi. Doğrudan tedarik ettikleri çekirdeklerden de memnun kalırdım hep. Kronotrop benim için çıtayı belirlemişti aslında bir zamanlar. Fakat şu anda bulundukları fiyat seviyesine geri çıkmak istemiyorum, o fiyat seviyesinin bir-iki tık düşüğü altında bulunan çekirdeklerden azami faydayı sağlamaya çalışıyorum. Bir sonraki adım da inşallah evde kavurmayla kontrolü tamamen sağlamak :)

Yeni bir çekirdek eklemişler ama sanırım 2018 hasatı eski çekirdeklerini tekrardan kavurmaya başlayacaklar. https://www.kronotrop.com.tr/tr/online-magaza/kahveler/etiyopya-kayon-mountain-organik
cropster'da 90.25 cupping skoru var https://hub.cropster.com/store/listings/631

Bu çekirdeği daha önce deneyen var mı? Merak ettim sipariş geçeceğim sanırım
Selam cupping skoruna göre fiyat çok ucuz geldi,cropster için bilgisi verilen kayon mountain'in farklı bir lot olma ihtimali var mıdır?

Selam cupping skoruna göre fiyat çok ucuz geldi,cropster için bilgisi verilen kayon mountain'in farklı bir lot olma ihtimali var mıdır?

Sanırım yok çünkü kronotrop eski çekirdek bilgilerinde de aynı bilgiler var.

Bence en az 1-1,5 yıl önce, o zamanki kurdan tedarik edildiği için bu fiyatta... geçen yılki satış fiyatı da bu civarda olmalı... hoş o zaman için de olsa o skordaki bir kahve icin fazla uygun bir fiyat..

Yeni çekirdekler gelmiş
Costa rica las lasaj honey
Guatemala female growers washed
Peru Eli Natural

KOSTA RİKA LAS LAJAS NATURAL aldım biraz önce. 50km bisiklet sürüşünden sonra iyi gider diye düşünüyorum. Kartal ist marin kronotoptaki barista arkadaş çok ilgili alakalı. Önerisi üzerine bu kahveyi aldım. Yolunuz düşerse uğramanızı tavsiye ederim.

KOSTA RİKA LAS LAJAS NATURAL aldım biraz önce. 50km bisiklet sürüşünden sonra iyi gider diye düşünüyorum. Kartal ist marin kronotoptaki barista arkadaş çok ilgili alakalı. Önerisi üzerine bu kahveyi aldım. Yolunuz düşerse uğramanızı tavsiye ederim.
2018 hasadı bir kahve ama çok beğendiğim bir kahvedir. Dondurucuda 1 paket duruyor hatta. Afiyet olsun...

Teşekkürler. Reçete varsa sevinirim. Ben şimdi demledim. Net murdum eriği var sıcakken ama acilik ta mevcut. Cmd 22klik ince geldi sanırım. Tavsiyenize uyacagim.
1-2 click kalınlaşabilirsiniz ince öğütüm seven bir çekirdek değil bana göre, ben ilginç bir şekilde 97 derece sıcaklıkta su ile çok memnun kalmıştım, sıcaklığı 96-97 dereceye çıkarıp denemenizi öneririm. Ben molodrip ile demliyorum o sebeple normal döküm tarifim yok malesef.

1-2 click kalınlaşabilirsiniz ince öğütüm seven bir çekirdek değil bana göre, ben ilginç bir şekilde 97 derece sıcaklıkta su ile çok memnun kalmıştım, sıcaklığı 96-97 dereceye çıkarıp denemenizi öneririm. Ben molodrip ile demliyorum o sebeple normal döküm tarifim yok malesef.
ben 22 klik 94 derece ile 2.30 da demlemistim. Soğudukça acilik azaldı eksiklik başladı. Bu arada melodrip ile nasıl demliyorsunuz denemek isterim.

Immersion’a çok yakışıyor. Aeropress, Hario Swith, hiçbiri yoksa French Press.

ben de tam french press'lik yazacaktım. ekşilik alması da oldukça zor bi kahve sanki. yoğun gövdeli baskın fındık ve kakao tatları alıyordum ben. bitişte hafif meyvemsilik... french'in forumda pek paylaşılmamasına üzülüyorum, bence el boqueron'a da çok yakıştı mesela(erik burukluğu ve ananas tatlılığı arttı)

ben de tam french press'lik yazacaktım. ekşilik alması da oldukça zor bi kahve sanki. yoğun gövdeli baskın fındık ve kakao tatları alıyordum ben. bitişte hafif meyvemsilik... french'in forumda pek paylaşılmamasına üzülüyorum, bence el boqueron'a da çok yakıştı mesela(erik burukluğu ve ananas tatlılığı arttı)
Ben hiç gövde alamadım kahveden. Asidite yüksek ve parlak fakat su içiyormuş gibi de Gövdesiz. Sıcakken çok olgunlaşmış murdum eriği notası vardı soğudukça bitişi ekşi oldu resmen. Ya benim demleme şeklim buna uymadı ya bahsettiğimiz kahvelerin kavrumlari cok farklı. Fındık ve kakao hak getire..

ben 22 klik 94 derece ile 2.30 da demlemistim. Soğudukça acilik azaldı eksiklik başladı. Bu arada melodrip ile nasıl demliyorsunuz denemek isterim.

18/300 gr ile tarifim şöyle, standart melodrip tarifim zaten :)
60gr ile bloom direk kettledan.
60gr ile 4 sefer melodrip ile döküş.(pulse)
Bitiş yaklaşık 4 dakika civarı olmalı, ona göre çekirdek kalınlığını ayarlayabilirsiniz.

Melodrip demlemelerimde ben döküş yaptıktan sonra sonraki döküşte suyun kahve üzerine gelip yokolmaya başlaması ile sonraki döküşe geçiyorum. Bir de ajitasyon hiç sevmediğim için debiyi yavaş tutarak ve melodripi kahve yatağına çok yaklaştırarak döküyorum.

Geri