Espresso değil de filtre kavrum olan versiyonunu aldım Kanyon şubesinden. V60'ta 3 parçalı döküşle demledim. Asiditesi nispeten düşük bir fincan çıktı ortaya. Tatta sadece hafif bir çiçeksilik varken, kokuda kakaolu puding ve çilekli yoğurdu hissetmek enteresan bir deneyimdiEspresso için Korcha deneyen oldu mu?
Sürdürülebilir Kahvelerimiz | Kronotrop
Kavurmacılarımızın marifetli elleriyle kavurdukları çekirdekleri, hasat dönemlerine bağlı olarak dünyanın dört bir köşesinden özenle seçiyoruz.www.kronotrop.com.tr
+1Nişantaşı Kronotrop'ta içtiğim espresso aşırı derecede ekşi ve acı tatlara sahipti. Barista arkadaşa bunu dile getirdim. Hep böyle yaptıklarını belki kahvenin bana göre olmadığını söyledi.![]()
Çok talihsiz bir durum. Kanyon’daki yerlerine yeni açıldıklarında uğramıştım. Oradaki barista da tam tersine çok ilgili ve yardımcı olmuştu.+1
O dükkandaki barista adeta müşterilere düşman gibi. İnsanı kahveden soğutur. Al kahveni s*ktir git gibi tavırlar, kaba, kibirli ve zorla cevap vermeler. Kronotropa yakışmıyor hakikaten.
Cihangir Kronotrop'taki arkadaş da aynı şekilde, gayet hoş bir sohbet etmiştik. Hatta çok standart bir kahve geleceğini beklerken yoğun pekmez ve hurma notaları alınca Peru Huebal'dan çok memnun kalmıştımÇok talihsiz bir durum. Kanyon’daki yerlerine yeni açıldıklarında uğramıştım. Oradaki barista da tam tersine çok ilgili ve yardımcı olmuştu.
espresso içmiştim antalya kronotropta. güzeldi ama arka arkaya 2 tane içsem bayacağını düşündüğüm için almamıştım. espresso çekirdeğini de değiştirerek içen varsa tavsiye ederim <3Peru Huebal
Filtre'de denedim ben, ama özellikle sıcakken çok 'intense' bir çekirdekti, neredeyse şurup hissi verecek kadar. Soğudukça asidite ile dengelendi ve çok hoş oldu. Ben genelde Etiyopya kahvelerini çok severim, 10 kahve aldıysam 7-8'i Etiyopya'dır, buna rağmen Beyene Dori'ye kıyasla çok daha fazla beğenmiştim Huebal'ı. Barista arkadaş batch brewlerinin de tadına baktırdı ve V60 demlemesi ile aynı kalitedeydi, ilk defa beğendiğim bir batch brew içtim.espresso içmiştim antalya kronotropta. güzeldi ama arka arkaya 2 tane içsem bayacağını düşündüğüm için almamıştım. espresso çekirdeğini de değiştirerek içen varsa tavsiye ederim <3
Hem sütlü hem sade içecekler için aynı kullanıyorlar diye biliyorum.Tunus Caddesi üzerindeki kronotropa uğradım espresso içmek için. Korcha natural'den yapıyorlar şu anda. Gayet güzel geçen de Peru Huabal içmiştim. Tavsiye ederim. Muhabbet de güzeldi. Sütlü içecekler için ayrı kullanıyor olabilirler. Çekirdek ile ilgili başta bilgi almak da fayda var.
Etiyopya wolichu wachu güzeldi ama 250 gram 100 lira olunca etiyopya guji ya da keramo almak daha mantıklı olur nutzdan ya da williamsdanYakın zamanda buradan kahve alacağım kiraladığım ev Cihangir şubesine çok yakın hangi filtre kahveyi tavsiye edersiniz?
Espresso için Korcha deneyen oldu mu?
Sürdürülebilir Kahvelerimiz | Kronotrop
Kavurmacılarımızın marifetli elleriyle kavurdukları çekirdekleri, hasat dönemlerine bağlı olarak dünyanın dört bir köşesinden özenle seçiyoruz.www.kronotrop.com.tr
Beklentimin Üzerine Çıkan Bir Etiyopya:
Kronotrop Coffee - Etiyopya Korcha Natural - 80 TL (250 gr)
Kronotrop her ne kadar seneler içinde birden çok kere el değiştirmiş olsa da, Galatasaray lisesinin hemen altındaki sokakta, minik bir oda boyutundaki dükkan zamanlardan beri gönlümde yeri ayrıdır. Eskisi kadar sık yeni kahve getirmeyen şirketin (artık şirket diyebiliriz bence) yeni çekirdeklerini görünce denemek istedim. Normalde Beyene Dori’ye göz koyan ben, dükkana gittiğimde nasıl olduysa yanlışlıkla bu çekirdeği aldımNeyse ki pişman etmedi. Hafif böğürtlen ve siyah çay tatları içeren, kremamsı gövdeye sahip bu kahve, fiyat seviyesi ve naturel bir Etiyopya olarak zaten düşük olan beklentimin üzerine çıkmayı başardı. Fiyat/performans açısından başarılı diyebileceğim bir noktada, denemenizi tavsiye ederim.
Yumuşak içimden kastınızın zarif, hafif gövde olduğunu varsayarak daha öncesinde şubelerinde denediğim kadarıyla Uganda Zebigi derdim. Beyene Dori, Zebigi'ye kıyasla biraz daha yoğun ve daha hissedilir aromalara sahipti ama ben yine orta-hafif belki orta gövde olaraka nitelendirirdim. Eğer çok hafif bir gövde istemiyorsanız (Zebigi çay gibi hissettirmişti), Beyene Dori daha güzel bir tercih olacaktır. Mağazada biraz değişken ama benim gittiğim 2 mağazada kavrum tarihleri genellikle 1-2 hafta öncesiydi, fakat başka çekirdekler konusunda dikkat etmediğim için kesin bir yanıt veremem, belki sitede olmayan eski seriden çekirdekler olabilir.Şu an online alışverişe bakınca Etiyopya Korcha Natural, Uganda Zebigi ve Etiyopya Beyene Dori var. Mağazaya gitsem farklı bir şey bulabilir miyim acaba? Yumuşak içim filtre kahve daha çok tercihimdir. Ayrıca mağazalardaki hazır kahvenin kavurma tarihleri yakın zamana ait bulabilme şansım var mı?