• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kronotrop

Espresso için Korcha deneyen oldu mu?

 
Espresso için Korcha deneyen oldu mu?

Espresso değil de filtre kavrum olan versiyonunu aldım Kanyon şubesinden. V60'ta 3 parçalı döküşle demledim. Asiditesi nispeten düşük bir fincan çıktı ortaya. Tatta sadece hafif bir çiçeksilik varken, kokuda kakaolu puding ve çilekli yoğurdu hissetmek enteresan bir deneyimdi 😊

Edit: Bu arada natural olduğu için çok toz çıkartan bir çekirdek. Bu yüzden kavrumda çok inceye gitmemek gerekiyor. En hızlı filtre bile tıkanabiliyor.
 
Nişantaşı Kronotrop'ta içtiğim espresso aşırı derecede ekşi ve acı tatlara sahipti. Barista arkadaşa bunu dile getirdim. Hep böyle yaptıklarını belki kahvenin bana göre olmadığını söyledi. :)
+1

O dükkandaki barista adeta müşterilere düşman gibi. İnsanı kahveden soğutur. Al kahveni s*ktir git gibi tavırlar, kaba, kibirli ve zorla cevap vermeler. Kronotropa yakışmıyor hakikaten.
 
Hemen yanındaki Nişantaşı Petra'daki barista ise oradan da kötü. Hah şimdi girişecek yada kırbaçlıyacak diye bekliyorsun. Herhalde nişantaşı müşterisine bir hınçları var.
 
espresso içmiştim antalya kronotropta. güzeldi ama arka arkaya 2 tane içsem bayacağını düşündüğüm için almamıştım. espresso çekirdeğini de değiştirerek içen varsa tavsiye ederim <3
Filtre'de denedim ben, ama özellikle sıcakken çok 'intense' bir çekirdekti, neredeyse şurup hissi verecek kadar. Soğudukça asidite ile dengelendi ve çok hoş oldu. Ben genelde Etiyopya kahvelerini çok severim, 10 kahve aldıysam 7-8'i Etiyopya'dır, buna rağmen Beyene Dori'ye kıyasla çok daha fazla beğenmiştim Huebal'ı. Barista arkadaş batch brewlerinin de tadına baktırdı ve V60 demlemesi ile aynı kalitedeydi, ilk defa beğendiğim bir batch brew içtim.
 
Son düzenleme:
Tunus Caddesi üzerindeki kronotropa uğradım espresso içmek için. Korcha natural'den yapıyorlar şu anda. Gayet güzel geçen de Peru Huabal içmiştim. Tavsiye ederim. Muhabbet de güzeldi. Sütlü içecekler için ayrı kullanıyor olabilirler. Çekirdek ile ilgili başta bilgi almak da fayda var.
 
son aldigim Etiyopya beyene dori kahvesinin kavrumunu pek beğenmedim acikcasi. çekirdekleri arasında epey bir renk farki var, hangi reçeteyi denersem deneyeyim sonuc alamadım. belki bana denk gelen paket boyleydi ancak kahvesiz kaldigim donemde tercih etmiştim, tekrar kahve almak zorunda kaldım :(
 
Tunus Caddesi üzerindeki kronotropa uğradım espresso içmek için. Korcha natural'den yapıyorlar şu anda. Gayet güzel geçen de Peru Huabal içmiştim. Tavsiye ederim. Muhabbet de güzeldi. Sütlü içecekler için ayrı kullanıyor olabilirler. Çekirdek ile ilgili başta bilgi almak da fayda var.
Hem sütlü hem sade içecekler için aynı kullanıyorlar diye biliyorum.
 
Yakın zamanda buradan kahve alacağım kiraladığım ev Cihangir şubesine çok yakın hangi filtre kahveyi tavsiye edersiniz?
 
Yakın zamanda buradan kahve alacağım kiraladığım ev Cihangir şubesine çok yakın hangi filtre kahveyi tavsiye edersiniz?
Etiyopya wolichu wachu güzeldi ama 250 gram 100 lira olunca etiyopya guji ya da keramo almak daha mantıklı olur nutzdan ya da williamsdan:)
 
Espresso için Korcha deneyen oldu mu?



Korcha espressodan memnun kaldım. Montag-Idido ile dönüşümlü olarak almaya devam edebilirim. (Meyve notalı espresso arayanlara alternatif)
 
coffeenutz çekirdeklerimin degassing ini beklerken gitsin diye aldigim ve önceki alisverisimden dolayı beklentimi epey düşük tuttuğum Etiyopya korcha natural-espresso dan hayli memnun kaldigimi söylemek isterim.
çilekli yoğurt notasını tam olarak nasıl almam gerekiyor bilemiyorum :D ancak nektarin kokusunu ve tadını hissedilir bi sekilde fark ettim. son yudumlara doğru basta ufak da olsa kendini hissettiren kakaolu puding tadı daha baskin hale geldi ve güzel bir bitiş yaşattı.
 
Şu an online alışverişe bakınca Etiyopya Korcha Natural, Uganda Zebigi ve Etiyopya Beyene Dori var. Mağazaya gitsem farklı bir şey bulabilir miyim acaba? Yumuşak içim filtre kahve daha çok tercihimdir. Ayrıca mağazalardaki hazır kahvenin kavurma tarihleri yakın zamana ait bulabilme şansım var mı?
 
Beklentimin Üzerine Çıkan Bir Etiyopya:
Kronotrop Coffee - Etiyopya Korcha Natural - 80 TL (250 gr)

Kronotrop her ne kadar seneler içinde birden çok kere el değiştirmiş olsa da, Galatasaray lisesinin hemen altındaki sokakta, minik bir oda boyutundaki dükkan zamanlardan beri gönlümde yeri ayrıdır. Eskisi kadar sık yeni kahve getirmeyen şirketin (artık şirket diyebiliriz bence) yeni çekirdeklerini görünce denemek istedim. Normalde Beyene Dori’ye göz koyan ben, dükkana gittiğimde nasıl olduysa yanlışlıkla bu çekirdeği aldım 😅 Neyse ki pişman etmedi. Hafif böğürtlen ve siyah çay tatları içeren, kremamsı gövdeye sahip bu kahve, fiyat seviyesi ve naturel bir Etiyopya olarak zaten düşük olan beklentimin üzerine çıkmayı başardı. Fiyat/performans açısından başarılı diyebileceğim bir noktada, denemenizi tavsiye ederim.
 
Ayda yılda 1 kronotrop bulmuşken değerlendireyim diye Korcha Natural espresso içtim ama zor içtim. Kavruk ve bitter tatlar baştan sona çok yüksekti keyif alamadım. Barista arkadaşa söyledim. "Espresso böyle olur konsantre sonuçta, çekirdek çok iyi her gün de kalibre ediyoruz, ben zaten daha tatlı espresso içmedim" dedi.

Neyse dedim bir de Beyene Dori V60 içeyim. Gövdesiz, sulu; tatta hafif çiçeksilik, ucundan çikolata çok düşük asiditeyle birlikte keyifsiz bir fincandı.

Umarım Kronotrop buraları okuyordur diyeceğim de sanmıyorum.
 
Şu an online alışverişe bakınca Etiyopya Korcha Natural, Uganda Zebigi ve Etiyopya Beyene Dori var. Mağazaya gitsem farklı bir şey bulabilir miyim acaba? Yumuşak içim filtre kahve daha çok tercihimdir. Ayrıca mağazalardaki hazır kahvenin kavurma tarihleri yakın zamana ait bulabilme şansım var mı?
Yumuşak içimden kastınızın zarif, hafif gövde olduğunu varsayarak daha öncesinde şubelerinde denediğim kadarıyla Uganda Zebigi derdim. Beyene Dori, Zebigi'ye kıyasla biraz daha yoğun ve daha hissedilir aromalara sahipti ama ben yine orta-hafif belki orta gövde olaraka nitelendirirdim. Eğer çok hafif bir gövde istemiyorsanız (Zebigi çay gibi hissettirmişti), Beyene Dori daha güzel bir tercih olacaktır. Mağazada biraz değişken ama benim gittiğim 2 mağazada kavrum tarihleri genellikle 1-2 hafta öncesiydi, fakat başka çekirdekler konusunda dikkat etmediğim için kesin bir yanıt veremem, belki sitede olmayan eski seriden çekirdekler olabilir.
 
Geri
Üst