• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kronotrop

Gelen gideni aratıyor bazı çekirdeklerde, her hasat bir öncekinden iyi olmayabiliyor, yer aynı çiftlik aynı ama başka şeyler giriyor işin içine, iklim en çok etkileyen şey bana göre.

Öyle tabi. Ama mevzu kimyanın yoğun desteğiyle yapılan bir process ise, bu kadar radikal bir değişim olması normal gelmiyor bana. Kabaca tabirle, tarifi şaşırmışlar olarak değerlendiriyorum. 😂 Geçen seneki Lakto'ya en yakın kahve olarak Kernel'in Santa Rosa'sını beğendim. Zaten o da aynı çiftliğin kahvesi.

Öyle tabi. Ama mevzu kimyanın yoğun desteğiyle yapılan bir process ise, bu kadar radikal bir değişim olması normal gelmiyor bana. Kabaca tabirle, tarifi şaşırmışlar olarak değerlendiriyorum. 😂 Geçen seneki Lakto'ya en yakın kahve olarak Kernel'in Santa Rosa'sını beğendim. Zaten o da aynı çiftliğin kahvesi.
Belki güzel olur daha fazla satarız demişlerdir ya da maya o an formunda değildi güzel mayalanmadı. 😁 Santa Rosa da eskisine benzemiyor onu da fazla fermente etmişler gövdesi artmış.

Fotoğrafta Hario mini slim plus gördüm sanki arkada. Molent g50 kullanıyorum ama bugün eşime götürmek üzere Hario mini slim plus aldım. Türk kahvesi için çekirdeği onunla mı öğüttünüz acaba? Nasıl performansı?
Hario kullandığımda türk kahvesini öğütmek baya bir zaman alıyordu, seramik kesici olduğundan hem uzun sürüyor hem de kol yoruyor, eşiniz hep türk kahvesi öğütcekse zor o değirmen.

Daha bugün akşam saatlerinde geçti elime, amazon prime ile almıştım dün gece. Bir deneme yapayım dedim Molent'ten sonra hakikaten epey bir zor geldi. Türk kahvesi hergün içiyor ama hergün çekirdek öğütmez gibime geliyor. Ben yanındayken öğütürüm sonra ne yapar bilmiyorum. Sadece Türk kahvesi öğütebiliyor mu onu merak etmiştim. Bir de her yanına gittiğimde Molent'i taşımak istedim işin aslı :ROFLMAO:
Öğütüyor aslında ama kol kası lazım çekirdek de sertse matkapla falan olur :D

Hario kullandığımda türk kahvesini öğütmek baya bir zaman alıyordu, seramik kesici olduğundan hem uzun sürüyor hem de kol yoruyor, eşiniz hep türk kahvesi öğütcekse zor o değirmen.
Türk kahvesi comandantede bile yorucu😄 Türk kahvesini çektirerek alıyorum. Belki çok hassas damak tadı olanlar farkı anlıyordur ama ben 3 haftada pek bir fark hissetmedim.

Bugün kronotrop'a gidip lakto aldım bir paket. Almadan önce de ikramda bulundular sağolsunlar. Yerinde denediğimde inanılmaz güzel geldi. Kokusu lezzeti vs bambaşka bir kahveydi. Eve geldim denedim mümkün değil oradaki kahvenin yanına bile yaklaşamadım. 17.01 kavrumlu bir paket. Daha da mı beklemem lazım yoksa düzgün bir reçete mi aramam lazım bilemedim.
Paylaşım, referans için teşekkür ederim Furkan Bey.

İlk kez bu yayında demledim kahveyi, kahve altı gün önce kavrulmuştu. Hala bence biraz daha gaz salınımı yapması gerekir bu kahvenin diye düşünüyorum. Onuncu gün ve sonrasında bayağı bayağı keyifli olacağa benziyor.

Genel reçetemi bu kahveye uyguladım yayında. Bence süre konusunda ekstra bir değişime gerek yok. Gerçekten bu haliyle dahi çok keyifli çıktı. Asiditesi, tadı berrak ve katman katmandı. Kivi, vişne, olgunlaşmamış kırmızı erik diyebileceğim mayhoşluğu yüksek bir kırmızı erik lezzeti aldım kahveden. Neleri değiştirsem daha iyi olurdu diye düşünürsem eğer, oranı 1/15 ya da 1/15,5 civarı deneme yapacağım bir sonraki sefere. Gövdesini arttırmak istiyorum kahvenin, o zaman tatlar da damakta hem bitiş anlamında hem hissedilirlik anlamında daha çok keyif verecek. Süre konusunda çok değişikliğe gitmeyi düşünmüyorum dediğim gibi.
Orkun Bey bu şekilde demlemiş😊

Orkun Bey'in tarifini denedim. Hatta 5-6 farklı tarif daha denedim. Paketin yarısı gitti zaten :( Ancak diğer deneyenlerin yorumlarına baktığım zaman aromaları bastıran bir ekşilikten bahsedilmiş. Aynı durumu yaşadım bende. Hatta neredeyse içilmeyecek kadar ekşi oluyor. Halbuki bugün bana hazırladıkları o kadar tatlıydı ki gerçekten vişneli çikolatalı kek tadı geliyordu. Çok şaşırmıştım. Yarın üşenmezsem çekirdeklerimi götürüp bir de bununla demleyin aynı kahveyi diyeceğim.:ROFLMAO:
Kahve pusulası tam bu işler için

Orkun Bey'in tarifini denedim. Hatta 5-6 farklı tarif daha denedim. Paketin yarısı gitti zaten :( Ancak diğer deneyenlerin yorumlarına baktığım zaman aromaları bastıran bir ekşilikten bahsedilmiş. Aynı durumu yaşadım bende. Hatta neredeyse içilmeyecek kadar ekşi oluyor. Halbuki bugün bana hazırladıkları o kadar tatlıydı ki gerçekten vişneli çikolatalı kek tadı geliyordu. Çok şaşırmıştım. Yarın üşenmezsem çekirdeklerimi götürüp bir de bununla demleyin aynı kahveyi diyeceğim.:ROFLMAO:
Selamlar. Bahsi geçen denemem geçen senenin hasatı içindi. Bu senenin hasatı nasıl çıktı, profili nasıl, tatları nasıl bilmiyorum hiç reçete tavsiyesi verebilecek kadar. Bir kaç kez dükkanlarında tattım sadece.

Hatta neredeyse içilmeyecek kadar ekşi oluyor. H
Kafelere kullanılan sularda genellikle magnezyum oluyor hem daha tatlı hemde daha iyi çözünme sağlıyor. Suyunuzu değiştirebilirsiniz.

Birde ekşilik varsa su sıcaklığını artırmayı düşünebilirsiniz.

Üşenmeyip bu dediğinizi yapın bence. Yeni şeyler öğreneceğiniz kesin. Gitmişken birkaç litre de su alıverin cafeden. Böylece suyun önemini ilk elden tecrübe etmiş olursunuz. Hayırlı olsun yeni manyaklığınız. 😊✋

Kafelere kullanılan sularda genellikle magnezyum oluyor hem daha tatlı hemde daha iyi çözünme sağlıyor. Suyunuzu değiştirebilirsiniz.

Birde ekşilik varsa su sıcaklığını artırmayı düşünebilirsiniz.
Suat hocam hatta bazı kafeler arıtmadan geçtikten sonra sularını Kızılay'ın magnezyumlu maden suyuyla karıştırıyorlarmış😃

Ekli dosyalar

• bestmax-prem-S.jpg
    bestmax-prem-S.jpg
    123.8 KB · Görüntüleme: 30
Bugün üşenmedim gerçekten dediğimi yaptım ve tekrar Kronotrop'a gittim. Ancak Levent uzak geldiği için Yıldız Teknik'tekine gittim önce. Oradaki barista arkadaş iyi niyetli olmasına rağmen dünkü lezzeti sunamadı. Ben yine de ne olur ne olmaz diyerek sularından 1 lt rica ettim. Kırmadı sağolsun verdi. (Akşama doğru deneyeceğim) Neticede amacıma ulaşamadığım için gözü karartıp Levent şubesine gittim. Dün kahveyi demleyen barista yoktu, yerine başka bir hanımefendi demledi sonuç: yine hüsran :cry: Evde de hemen hemen aynısını demliyordum ben. Sanırım ilk denediğimde farklı geldiği için bir çarpıcı etkisi oldu ancak şuanda büyüsünü kaybetti. Eğer lezzeti bu ise bir daha o parayı vermem maalesef :( Kalan çekirdekleri vakumlayıp buzluğa kaldırıyorum. 1-2 ay sonra tekrar deneyeceğim.
Not: Kronotrop YTÜ şubesindeki arkadaş reçeteyi @orkunustel 'den aldım dedi. Orkun beyin tarifleri heryerde :D Bunu öğrenince arkadaşın elinin lezzetinden şüphe edip taaa Levent'e gittim. Meğer kahvenin tadı o kadarmış zaten :ROFLMAO:
Not2: Levent şubesindeki hanımefendi, sanıyorum barista değil de daha çok yönetici gibi biriydi orada, suları hakkında; ''kahvelerimiz için özel değerlere getiren sistemlerle elde ediyoruz, suyumuz özeldir'' dedi. Sanırım basit bir arıtma değil onlarınki.
Orijin şubede demleyen arkadaş kıvırcık saçlı mıydı?:) Kanyon & Orijin arası çocuk sürekli rotasyonda o yaptıysa onun V60'ları iyidir.

Bugün üşenmedim gerçekten dediğimi yaptım ve tekrar Kronotrop'a gittim. Ancak Levent uzak geldiği için Yıldız Teknik'tekine gittim önce. Oradaki barista arkadaş iyi niyetli olmasına rağmen dünkü lezzeti sunamadı. Ben yine de ne olur ne olmaz diyerek sularından 1 lt rica ettim. Kırmadı sağolsun verdi. (Akşama doğru deneyeceğim) Neticede amacıma ulaşamadığım için gözü karartıp Levent şubesine gittim. Dün kahveyi demleyen barista yoktu, yerine başka bir hanımefendi demledi sonuç: yine hüsran :cry: Evde de hemen hemen aynısını demliyordum ben. Sanırım ilk denediğimde farklı geldiği için bir çarpıcı etkisi oldu ancak şuanda büyüsünü kaybetti. Eğer lezzeti bu ise bir daha o parayı vermem maalesef :( Kalan çekirdekleri vakumlayıp buzluğa kaldırıyorum. 1-2 ay sonra tekrar deneyeceğim.
Not: Kronotrop YTÜ şubesindeki arkadaş reçeteyi @orkunustel 'den aldım dedi. Orkun beyin tarifleri heryerde :D Bunu öğrenince arkadaşın elinin lezzetinden şüphe edip taaa Levent'e gittim. Meğer kahvenin tadı o kadarmış zaten :ROFLMAO:
Not2: Levent şubesindeki hanımefendi, sanıyorum barista değil de daha çok yönetici gibi biriydi orada, suları hakkında; ''kahvelerimiz için özel değerlere getiren sistemlerle elde ediyoruz, suyumuz özeldir'' dedi. Sanırım basit bir arıtma değil onlarınki.
Ayhan hocam avatarının hakkını veriyosun, takdir ettim, ilgiyle takip ediyorum :)

Geri