Merhabalar. 8 Ocak'ta sipariş vermiştim, araya hafta sonu girmesine rağmen 14 Ocak'ta teslim aldım.Merhaba, ürün kaç günde geldi acaba?
Merhabalar. 8 Ocak'ta sipariş vermiştim, araya hafta sonu girmesine rağmen 14 Ocak'ta teslim aldım.Merhaba, ürün kaç günde geldi acaba?
Bunu görüp alsam mı diye düşündüm. Moccamaster içinde çok olumsuz yorum varHocam ürün bu. Ara ara stoklar bitip yeniden güncelleniyor, almayı düşünüyorsanız sık sık kontrol etmenizi öneririm. https://www.amazon.com.tr/Grossag-sürahili-makinesi-KA-48-17/dp/B07C522MDD
Olumsuz yorumlar vardır tabi ama nitelikli kahve demlemeye uygun filtre kahve makinaları arasında başta dayanıklılık olmak üzere birçok açıdan kendini ispatlamış bir marka Moccamaster. Ben o kadar bütçe ayırmak istemediğim için bu da işimi görür düşüncesiyle linkini attığım ürünü aldım şu ana kadar da oldukça karşıladı beklentilerimi.Bunu görüp alsam mı diye düşündüm. Moccamaster içinde çok olumsuz yorum var
Teşekkür ederim.Merhabalar. 8 Ocak'ta sipariş vermiştim, araya hafta sonu girmesine rağmen 14 Ocak'ta teslim aldım.
Hocam amazonda ne kadar ücrete geldi. Servislik bir durum olduğunda konchero Türk firma. Bunda servis durumu nasıl acaba? Servis yoksa aradaki fark ne değer mi? Çok sordum. Ben avansastan 1032 TL ye aldım.Hocam ürün bu. Ara ara stoklar bitip yeniden güncelleniyor, almayı düşünüyorsanız sık sık kontrol etmenizi öneririm. https://www.amazon.com.tr/Grossag-sürahili-makinesi-KA-48-17/dp/B07C522MDD
Yalnız yanlışınız var select modelinde moccamaster ın yuzey yapisi çikintili hale getirildi su birleşmiyor ama eski modellerde haklisinizDün ilk denememi yaptım. Blooming modu var bu artı özellik. Huni damlalığı karafa bağımsız açılıp kapanabiliyor, asla damlatmıyor. Ayrıca başka karar da konulabiliyor. Hario V60 la gelen karafı koydum. Bu çok pratik. Duş başlığını moccamaster dan daha iyi buldum. Şöyle ki damlama yerleri 11 adet bu moccamaster da 9 adet. Damlama damlalıkları çıkıntılı olduğu için akış daha iyi dağılıyor. Bu durum moccamaster da çok kötüymüş. Bu alette görünce anlamış oldum. Su moccamaster da yüzey gerilimi sebebiyle deliklerden akmak yerine birleşip sadece bir çizgi üstünde ileri geri akıyor. Konchero da bunlar şu anda moccamaster dan da üstün özellikler. Su çıkışını anlık ölçtüm 90 ila 93 arasında geziniyor. Bunda benim V60 da kullandığım aralık. Ortaya çıkan kahve daha ilk denemede oldukça tatmin edici. İçimden iyiki almışım demek geliyor. Erken mi görecez. Zamanla daha çok bilgi veririm. Sizin de soracağınız varsa buyurun..
Yeni başlıklarını görmedim. Demekki onlarda ortada sorun olduğunu anlamışlar.Yalnız yanlışınız var select modelinde moccamaster ın yuzey yapisi çikintili hale getirildi su birleşmiyor ama eski modellerde haklisiniz
Acaba yeni makinelere otomatik kapanma mı koymuşlar. 40. dakikada kendini kapatıyor.Bu makineden ben uzun süredir kullanıyorum Konchero markalı, Moccamaster, Delonghi, Krups vb sayısız filtre kahve makinesi kullandım. Bu makineden aldığım keyfi hiçbirinden almadım
Su ısısı konusunda çok başarılı ben hep 94/96 derece ölçüyorum. (Her kullanışta önden bir çalıştırma yapıyorum.) Kahveyi 2 dk demlediğim, sonra akışı açtığım bir demleme metodu kullanıyorum.
Bu makine benim kahve demleme fikrime yöntemlerime cevap veriyor ama eksikleri de var.
Birinci eksiği markası; bence Konchero bir çok nedenden dolayı çok kötü bir marka buna ilgisizlik, fiyat tutarsızlığı, teknik servis vb bir çok neden ekleyebilirim. Makinenin ikinci saçma eksiği prizde olduğu sürece ısıtma tablasını çalıştırıyor olması bunun bir hata olması dışında hiç bir mantıklı açıklama bulamıyorum evde yangın çıksın diye yapmışlar resmen. Her kullanımda fişe takmak her kullanımdan sonra fişten çekmek gerekiyor.
Üstündeki blooming ayarı kullanılabilir değil, tek seferde döküş yapmıyor bence düz kullanmak daha mantıklı.
Moccamasterla çok karşılaştırılıyor ama malzeme kaliteleri aynı değil, Moccamastera tipi benziyor diye Konchero'ya fazla umut bağlanıyor diyebilirim. Öte yandan manuel müdahale yaparak demlemeyi seviyorsanız Moccamasterdan daha başarılı.
Hocam 610 liraya geldi vergi iadesiyle. Servisi yok tabi ama @ytghan arkadasimizin soyledigine gore bozulma vs durumunda Amazon yardimci oluyormus.Hocam amazonda ne kadar ücrete geldi. Servislik bir durum olduğunda konchero Türk firma. Bunda servis durumu nasıl acaba? Servis yoksa aradaki fark ne değer mi? Çok sordum. Ben avansastan 1032 TL ye aldım.
Hocam blooming ayarı için ayrı bir tuş mu var? Nereden yaptığınızı fotoğrafla gösterebilir misiniz? Bendeki model Konchero'nun aynısı diye biliyorum, Amazon Almanya'dan almıştım hatta size fotoğrafını da göndermiştim İnstagram'dan. Bendekinde böyle bir mod yok sanırsam.Bu makineden ben uzun süredir kullanıyorum Konchero markalı, Moccamaster, Delonghi, Krups vb sayısız filtre kahve makinesi kullandım. Bu makineden aldığım keyfi hiçbirinden almadım
Su ısısı konusunda çok başarılı ben hep 94/96 derece ölçüyorum. (Her kullanışta önden bir çalıştırma yapıyorum.) Kahveyi 2 dk demlediğim, sonra akışı açtığım bir demleme metodu kullanıyorum.
Bu makine benim kahve demleme fikrime yöntemlerime cevap veriyor ama eksikleri de var.
Birinci eksiği markası; bence Konchero bir çok nedenden dolayı çok kötü bir marka buna ilgisizlik, fiyat tutarsızlığı, teknik servis vb bir çok neden ekleyebilirim. Makinenin ikinci saçma eksiği prizde olduğu sürece ısıtma tablasını çalıştırıyor olması bunun bir hata olması dışında hiç bir mantıklı açıklama bulamıyorum evde yangın çıksın diye yapmışlar resmen. Her kullanımda fişe takmak her kullanımdan sonra fişten çekmek gerekiyor.
Üstündeki blooming ayarı kullanılabilir değil, tek seferde döküş yapmıyor bence düz kullanmak daha mantıklı.
Moccamasterla çok karşılaştırılıyor ama malzeme kaliteleri aynı değil, Moccamastera tipi benziyor diye Konchero'ya fazla umut bağlanıyor diyebilirim. Öte yandan manuel müdahale yaparak demlemeyi seviyorsanız Moccamasterdan daha başarılı.
Evet aşırı yavaş duşluyor ve tam moccamasterdaki ya da sage gibi bir demlemenin yanından geçemiyor. Yalnız psikolojik olarak artık kendimi 1500 tl üstü şartlamışım şimdi fiyatı gördüm 600 tl şaka gibiymiş. 600 tlyi görünce insan mesajların tarihine bir daha bakıyor.@schiele o bilinen bir alet zaten ama kullanişli değil.Tavsiye etmem.
@muec sanmiyorum ac kapa yapmaktan bahsediyor olabilir.
Evet arkadaşlar amazondan silgi de alsaniz su da alsanız kalem de alsanız 2 yil garanti veriyor bozulma durumunda değişim.Sonrası allah kerimdir
Ben bu makineyi alacaktim aslında sonradan vazgectim.600 liraya falan gelirse kesinlikle kaçirmayin derim muec e de ben önerdim zaten su sicakligi hemen yukseliyor akiş da iyi.
@Cihanyuce ben aksine koncheronun musteri hizmetlerini çok seviyorum.Anında cevap veriyorlar tabi bilgisizlik olabilir urunler direkt ithal ama bozulma durumunda cok ilgililer
Konchero icin soyledimEvet aşırı yavaş duşluyor ve tam moccamasterdaki ya da sage gibi bir demlemenin yanından geçemiyor. Yalnız psikolojik olarak artık kendimi 1500 tl üstü şartlamışım şimdi fiyatı gördüm 600 tl şaka gibiymiş. 600 tlyi görünce insan mesajların tarihine bir daha bakıyor.
Zaten üzerinde tek tuş var. açarken 5 saniye basılı tutarsanız ışık yanıp sönmeye başlıyor. Blooming modu aktif oluyor. Süre daha ölçmedim ama bir süre akış yapıyor. Bir süre bekliyor. Sonra tekrar suyu bitirene kadar devam ediyor.Hocam blooming ayarı için ayrı bir tuş mu var? Nereden yaptığınızı fotoğrafla gösterebilir misiniz? Bendeki model Konchero'nun aynısı diye biliyorum, Amazon Almanya'dan almıştım hatta size fotoğrafını da göndermiştim İnstagram'dan. Bendekinde böyle bir mod yok sanırsam.
Dün akşamki denemede blooming kapatıp elle müdehaleli bir uydurmasyon yöntem denedim. Dediğiniz gibi müdahalelere müsade ediyor. Şöyle ki sizin de belirttiğiniz gibi. önden bir miktar su ile hem makinayı ısıttım hem filtreyi yıkadım hem de karaf ısınmış oldu. Filtreyi yıkarken heryeri ıslansın diye damlalığı kapattım. sonra filtre kağıdı iyice ıslanınca damlalığı açtım. 30 gr kahve. 500 ml su ile demleme yaptım. aslında demlemeye başlarken süre başlattım ama blooming süresini tutmak aklıma gelmedi. ama herhalde yaklasık 15- 20 saniye makineyi çalıştırdım. bu sırada damlalık kapalı. akış olup blooming başladı. tahta kaşıkla kuru yerleri biraz hareketlendirip her kahve tanesinin şişmesine müsade ettim. kanaat getirdikten sonra hem akışı başlattım hem damlalığı açtım. 3:15 de demlenme bitti. Troikanın Kenya Mhandosunu denemiştim. ilginç olan v60 tada denediğim bu kahve ile makina arasında bazı farklar oluştu. v60 da düşük gövdeli hafif ekşi ve bitter çik. tatları aldığım fincanlar alıyordum. bu denemede gövde daha da arttı aroma aynı kaldı. asıl ilginci tatlılık geldi. tatlılık neden geldi hangi durumlarda ortaya çıkıyor bilmiyorum ama sonuç beni memnun etti. ben böyle ıvır zıvır oynarım bu aletle. çok eğlenceliBu makineden ben uzun süredir kullanıyorum Konchero markalı, Moccamaster, Delonghi, Krups vb sayısız filtre kahve makinesi kullandım. Bu makineden aldığım keyfi hiçbirinden almadım
2 dakikalık süre boyunca ne kadar müdahale ediyorsunuz kahveye?@kazankaynatan ben bir de kendi kullandığım reçeteyi anlatayım size belki denemek istersiniz, 40klik molent öğütüm(orta-kalın oluyor) 26/30 gram kahve 420/500ml su makineyi ön çalıştırma yapıp ısıtıp kağıdı yıkayıp asıl çalıştırmaya geçiyorum hazne kapalı şekilde tam 2dk çalıştırıyorum ve bendeki hazne ağzına kadar dolmuş oluyor o anda açıyorum vve 1 dklık süzülme hedefliyorum.![]()