• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Koffeel Coffee - İzmir / Güzelbahçe

Çok yerden (5-6 Kahveci) kahve alıp denerim. Sadece filtre kahve tüketirim. Biz 2 arkadaş çekinerek sipariş vermiştik. Tam 9 adet (100 gr) farklı kahveden. Dün geldi ve denedik. Maalesef tüm kahveler hisli koku ve yanık kıvamında (Filtre kahve İçin). Zaten paketi açınca direk yanık kokusu geliyor. Kavrum rengini de görünce kahveyi demlemeden sunucu tahmin etmek zor olmadı. Yazıp yazmama konusunda kararsız kaldım ama yazmanın doğru olduğunu düşündüm
Merhaba Engin bey, değerli geri bildiriminiz için teşekkür ederim, iyi ki yazdınız. Siparişinizi kontrol ettim. Aldığınız tüm kahvelerin bahsettiğiniz koyulukta kavrulmadığını bildiğim için, öncelikle hepsi adına daha sağlıklı bir yorum yapabilmek için önce denemenizi rica edeceğim. Tekrar aynı fikirde olursanız lütfen dilediğiniz mecradan tarafıma ulaşınız.

Çok yerden (5-6 Kahveci) kahve alıp denerim. Sadece filtre kahve tüketirim. Biz 2 arkadaş çekinerek sipariş vermiştik. Tam 9 adet (100 gr) farklı kahveden. Dün geldi ve denedik. Maalesef tüm kahveler hisli koku ve yanık kıvamında (Filtre kahve İçin). Zaten paketi açınca direk yanık kokusu geliyor. Kavrum rengini de görünce kahveyi demlemeden sunucu tahmin etmek zor olmadı. Yazıp yazmama konusunda kararsız kaldım ama yazmanın doğru olduğunu düşündüm
Çekirdeği öğütmeden önce çekirdek rengine baktınızmı? hepsi açık renk değilmiydi? Yoksa karışıkmıydı? Değerlendirme sadece tatla değil, önce görerek yapılır. Bunu biliyorsunuzdur zaten. Bahsetmemişsiniz hiç ondan sordum. Çünkü söylediğinizde biraz tezatlık var. Espressolar genelde orta üst ve koyu kavrum olduğu için isli yada yanıklık gibi kavurma hataları olabiliyor. Ama filtre kahve diyorsunuz, büyük ihtimalle açık kavrumdur. Açık kavrumda isli ve yanık imkansız gibi. Kullandıkları kavurma makinalarını sitelerinde gördüm, iyi bir marka. Soğutma sistemleri iyi. Makinanın kokusundan olsa desem yani önceki koyu kavrumlardan kalan, çekirdeği soğuturken havalandırıyor makina. O koku gider.
Sizin bu tat değerlendirmesinde de sanki bir kusur var gibi geliyor bana.

Son düzenleme:
Çekirdeği öğütmeden önce çekirdek rengine baktınızmı? hepsi açık renk değilmiydi? Yoksa karışıkmıydı? Değerlendirme sadece tatla değil, önce görerek yapılır. Bunu biliyorsunuzdur zaten. Bahsetmemişsiniz hiç ondan sordum. Çünkü söylediğinizde biraz tezatlık var. Espressolar genelde orta üst ve koyu kavrum olduğu için isli yada yanıklık gibi kavurma hataları olabiliyor. Ama filtre kahve diyorsunuz, büyük ihtimalle açık kavrumdur. Açık kavrumda isli ve yanık imkansız gibi. Kullandıkları kavurma makinalarını sitelerinde gördüm, iyi bir marka. Soğutma sistemleri iyi. Makinanın kokusundan olsa desem yani önceki koyu kavrumlardan kalan, çekirdeği soğuturken havalandırıyor makina. O koku gider.
Sizin bu tat değerlendirmesinde de sanki bir kusur var gibi geliyor bana.
Bence tezatlık yok. Ben zaten sadece Filtreci Kahveci olduğumu belirttim. Yanıkımsı! dediğim filtreye göre. Artı satın alırken bazı kahvecilerde olduğu gibi Filtre ve Espresso diye bir seçim yok. Direk alıyorsunuz. Çekirdek alıyorum. Buradaki ayrıntı, hepsi için tek kavrum olunca ve ufak bir kavrum seviyesi değişirse, sonuç beklentileri karşılamıyor. Bunu herkes biliyor zaten. Benim kötüleme gibi bir niyetim yok, olamaz. Bu işi yapanların iyi niyetinden şüphe yok. Hepsi aynı olacak diye bir kaidede yok. İnsanların damak tatları farklıdır. Bu bize uymadı deyip arayışımıza başka başka yerlerde devam edeceğiz. Nokta diyelim!

arkadaşlar çekirdek görsellerini paylaşabilir misiniz
WhatsApp Image 2023-03-03 at 10.21.27.jpeg
Çekirdeklerden bir kaçı. Costa rica tarrazu, Yemen ve Colombia supremo diye gidiyor alta doğru. Sorunuza istinaden ekledim, herhangi bir savunma amaçlı gibi algılanmasın. Gelen yorumlara istinaden filtre demlemeler için daha açık profiller çalışacağız. Tüm yorumlar için tekrar teşekkürler.

Bence tezatlık yok. Ben zaten sadece Filtreci Kahveci olduğumu belirttim. Yanıkımsı! dediğim filtreye göre. Artı satın alırken bazı kahvecilerde olduğu gibi Filtre ve Espresso diye bir seçim yok. Direk alıyorsunuz. Çekirdek alıyorum. Buradaki ayrıntı, hepsi için tek kavrum olunca ve ufak bir kavrum seviyesi değişirse, sonuç beklentileri karşılamıyor. Bunu herkes biliyor zaten. Benim kötüleme gibi bir niyetim yok, olamaz. Bu işi yapanların iyi niyetinden şüphe yok. Hepsi aynı olacak diye bir kaidede yok. İnsanların damak tatları farklıdır. Bu bize uymadı deyip arayışımıza başka başka yerlerde devam edeceğiz. Nokta diyelim!
Ben de biliyorum çekirdek alırken ayrım olmadığını öğütme dışında. Ama kavrum farkı var. Bazı kahveleri filtre kahve sınıfında satmalarının sebebi açık kavrum olduğu için. Ya da espresso için uygun demelerinin sebebi koyu ya da orta üst kavrum olduğundan. Yaptığınız ürün yorumları çok değerli fakat bir dahakinde çekirdek fotoğrafı da koyarsanız kimsenin kafasında soru işareti kalmaz.

Ekli dosyayı görüntüle 24667
Çekirdeklerden bir kaçı. Costa rica tarrazu, Yemen ve Colombia supremo diye gidiyor alta doğru. Sorunuza istinaden ekledim, herhangi bir savunma amaçlı gibi algılanmasın. Gelen yorumlara istinaden filtre demlemeler için daha açık profiller çalışacağız. Tüm yorumlar için tekrar teşekkürler.
Arkadaşların memnun kalmadıkları çekirdekleri görmek daha iyi olacaktır aslında. Teşekkürler paylaşımınız için

Bugün kendilerini ziyaret ettim. Levent Bey ve Damla Hanım beni çok güzel karşıladılar. Çok sempatik, hoşsohbet, güler yüzlü insanlar ve işlerini titizlikle yapıyorlar. Kahve çekirdeklerine kuru tadım yaptırdılar, ardından da kendilerinden bir Türk kahvesi ve iki de filtre içtim; sırasıyla Yemen Mocha, Honduras Finca Beatrice ve Sumatra Mandheling kahvelerini tatma fırsatı buldum. Kendilerine çok teşekkür ediyorum, tanışmak ve kahvelerini içmek bir zevkti. İzmir'e yolu düşen ya da halihazırda burada oturan arkadaşların buraya uğramalarını tavsiye ederim. Gönül rahatlığıyla bu butik atölyenin kahvelerini deneyimleyebilirsiniz.

Bugün kendilerini ziyaret ettim. Levent Bey ve Damla Hanım beni çok güzel karşıladılar. Çok sempatik, hoşsohbet, güler yüzlü insanlar ve işlerini titizlikle yapıyorlar. Kahve çekirdeklerine kuru tadım yaptırdılar, ardından da kendilerinden bir Türk kahvesi ve iki de filtre içtim; sırasıyla Yemen Mocha, Honduras Finca Beatrice ve Sumatra Mandheling kahvelerini tatma fırsatı buldum. Kendilerine çok teşekkür ediyorum, tanışmak ve kahvelerini içmek bir zevkti. İzmir'e yolu düşen ya da halihazırda burada oturan arkadaşların buraya uğramalarını tavsiye ederim. Gönül rahatlığıyla bu butik atölyenin kahvelerini deneyimleyebilirsiniz.
Güzel yorumlarınız için teşekkür ederim her zaman bekleriz. ☺️

Bu firmadan başka deneyimi olan var mı? Önceki yorumlarda hep kötü izlenimler olmuş, kendilerini takip etmiyorum ama instagramda karşıma çıkınca firma, bi foruma bakayım dedim fiyatlar falan değişik gelince gözüme. 😐

Bu firmadan başka deneyimi olan var mı? Önceki yorumlarda hep kötü izlenimler olmuş, kendilerini takip etmiyorum ama instagramda karşıma çıkınca firma, bi foruma bakayım dedim fiyatlar falan değişik gelince gözüme. 😐
Ben Trendyol'dan 3lü bir setlerini denemiştim. Şimdi ikinci farklı bir set aldım. Ben giriş seviyesi bir kullanıcıyım yeni yeni başladığım için bundan önce denediğim çekirdeklere göre aroması çok daha iyi bir deneyi oldu benim için. Normalde hep farklı kavuruculardan alırken ilk defa bir kavurucudan ikinci farklı bir alım yapma isteği oluştu bende. Başta forum olmak üzere nitelikli kahve camiasında çok aslında keskin beklentilerin de olduğunu bu sebeple yorumların yanında daha çok kendi deneyimine odaklanmak gerektiğini düşünüyorum.

20230620_130314.jpg

20230620_130321.jpg

100 gr'lık ambalajları gerçekten çok başarılı ve kaliteli. Dinlenmiş kahve gönderilmesi de ayrıca iyi oldu.

20230620_134525.jpg

Etiyopya Adado'yu yeni ekipmanım Hario Mugen ile demledim. Comandante ile 20 klik öğütüm, 93 derece su, Hario 100lü bol poşet filtre ile bloomingin ardından 1.10'a kadar tek döküş yaptım. 2.50'de demleme bitti.

Etiyopya Adado yıllar önce farklı bir kavurucudan da içtiğim, bende anıları olan bir çekirdek. 🙂 Hario Mugen'le gövde ve tatlılık biraz daha ön plana çıkarken sarı meyve tatları ve limonsuluk biraz daha geri planda kaldı. Gayet lezzetli bir kahve oldu.

Geri