• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kinu Yakında Türkiye’de!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Secron
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Yeni başlayan arkadaşların ellerinde global olarak referans alabilecekleri değerlerin olması bence büyük şans. Bunu yeni başlayan olarak ta düşünmeyin. Daha yeni ninety plus alımı yaptık. 10gr kahveniz var eliniz. 2. Bir şansınız olmayacak.
Anladığım kadarıyla sırf deneyimliler katılmış yalnız alıma :D. O değil de iyi kahve kötü demlenmez konusunda pek katılamıyorum ben, sadece aldığınız en kötü sonuç içilebilir olur bu iyi olduğunu göstermez bence, yine en iyi demleme ile en kötü demleme arasındaki fark aynıdır, daha kötü bir kahvede oluşan farkla.

Katılmamak elde değil.2 aydır içtigim kahvelerin 4 te 3 ü lavaboya gitti gitmeye devam ediyor.Gun geçtikce daha da kalitesiz kahveler içiyorum sanki.Hani bir ninety plus kahvemiz eksikti ya tam oldu şimdi.Önce bizim ortalama kahveler çıkarıp kavrumları belli kalitenin altına düşürmememiz lazım.Şuan piyasa o kadar saçma ki.Neyse söylenecek çok söz var da..Biz hala değirmen konuşalım
Bu konuda zamanında @SirJohn çok güzel bir fıkra paylaşmıştı demlemede işin içinden çıkamamak konusunda, aklıma o geldi direkt. Aşağıya SirJohn'un mesajını ekliyorum, direkt buraya yapıştırmak istemedim, o fıkra ne kadar güldürse etse de fazlasıyla doğruluk içeriyor gözümde...

Bu konuda zamanında @SirJohn çok güzel bir fıkra paylaşmıştı demlemede işin içinden çıkamamak konusunda, aklıma o geldi direkt. Aşağıya SirJohn'un mesajını ekliyorum, direkt buraya yapıştırmak istemedim, o fıkra ne kadar güldürse etse de fazlasıyla doğruluk içeriyor gözümde...

Güldürürken düşündüren, düşündürürken gerçeklerle yüzleştiren...
Kimse vasat kahveleri kurtarmak için 40 takla attirmak zorunda bırakılmamalı.v60 ise basit tek döküş ya da 2 döküş standart tarif yaparsın bunda icilemeyecek bir kahve bana göre vasattır evet.Hatta vasat bile denemez.Kahve her şekilde daha iyi veya daha kötü demlenebilir.Ama bu uzay bilimi değil.Şu söylediğim basit tarifle demleyip çevremdekilere içiriyorum.İyi kahveleri hiç anlamayanlar bile rahatça ayırabiliyor.

Güldürürken düşündüren, düşündürürken gerçeklerle yüzleştiren...
Kimse vasat kahveleri kurtarmak için 40 takla attirmak zorunda bırakılmamalı.v60 ise basit tek döküş ya da 2 döküş standart tarif yaparsın bunda icilemeyecek bir kahve bana göre vasattır evet.Hatta vasat bile denemez.Kahve her şekilde daha iyi veya daha kötü demlenebilir.Ama bu uzay bilimi değil.Şu söylediğim basit tarifle demleyip çevremdekilere içiriyorum.İyi kahveleri hiç anlamayanlar bile rahatça ayırabiliyor.
Kesinlikle öyle. Benim farklı metotlar deneme ihtiyacı hissetmem de buradan geliyor mesela. Bakıyorum kahve konularına, 4 parça karıştırmalı spinli şu kadar aralıklarla döküşler... Sonuçta her türlü bir çözünme sağlanıyor, ve en tekrar edilebileni en güzeli. O kadar okuyorum, öğrenmeye çalışıyorum, dengeli bir sonuç verecek referans alabileceğim yöntem (reçete değil) arıyorum, fakat bazen gerçekten alttaki görsel gibi hissediyor insan o yazılan tatları alamayınca, ben de mi sorun var diye düşünüp öğütüm, kuş yuvası, ajitasyon türleri ve şiddeti/sıklığı derken o kadar kaybolmuş ve çaresiz hissettiğim oluyor ki. Şu ana dek tadım notalarını en rahat alabildiğim ve beni üzmeyen gerçekten az kahve içtim (öyle yılların demleyicisi de değilim, 5 aya yakın bir süredir önce ilgi ve merakla başlayan bir hobi benim için bir tutkuya dönüştü). Sorun bende değilse her şeyi kitabına göre ve over/under a göre ayarladığım halde nasıl hala "Liçi, kakao nibi, karpuz, ejderha meyvesi, mango" çıkmıyor diyor, sorun kesin ekipmanımda, daha da iyiye gitmem gerekiyor diye hissediyorum, fakat bu da ayrı beklenti ve mutsuzluk yaratıyor, şak diye "satın almayı tamamla" butonuna basamıyorum. Bir yandan kendimi geliştirmeye, elimden geldiğince farklı tecrübeler edinmeye çalışırken böyle hissettiğim ve ne kadar kötü ve yıldırıcı da olduğunu bildiğim için forumda da elimden geldiğince bilgim ve kısıtlı da olsa tecrübem dahilimde bilgi paylaşımı yapmaya çalışıyorum, farklı tartışmalarla bilgi edinmeye çalışıyorum ama bazen olmuyor ne yazık ki, ben de biliyorum Comandante/K-Pro/Chestnut X/Apollo B Plus, hatta geçtim, SSP ultra-fine burr'lü Lynn Weber EG-1 bile alsam aldığım sonuçlarda istediğim kadar, tüketici olarak hak ettiğim (hak ettiğimden kastım ürün sayfalarında vaat edilen özellikler ve tatlar) kadar bir gelişme olmayacak, çünkü iyi kahveye erişmek zor bir çok sebepten ötürü. Ama bakalım, umarım şu öğrencilik periyodu geçtiğinde bu dediklerimi kendim tecrübe ederek ne kadar haklı/haksız olduğumu görürüm, o yüzden şimdilik sabırla pes etmemeye devam etmeye çalışıyorum.

1618697887647.png

Arkadaşlar öncelikle kabul edelim ki, maalesef kavrum evlerimizin %90’ı dürüst değil. Aldığımız kahveler kötü. Kral çıplak demeden bu klick,tat ,duyu, 3. göz gibi şeylerle işin içinden çıkamayız. Kral çıplak arkadaşlar. Aslında çok derin konu ama kısa gerçek bu. Neden buradan başladım çünkü aynı kahveleri içmiyoruz. Benim 10 üzerinden 8 verdiğim çekirdek tarifi sizde işe yaramıyor çünkü elinizdeki çekirdek ya fazla kavrulmuş ya da düzgün bir develop süreci yaşamamış. Sonra siz de aynı clik sayısını kullanıp niye olmuyor diyorsunuz.

Duyularınıza güvenerek hareket etmek başlangıçta o kadar tehlikeli ve öğrenme sürecinizi o kadar olumsuz etkileyecek bir hareket ki. Düşünün sizi bir piyanonun başına oturttum. Tuşuna bassanız bir ses verecek. Duyularınıza güvenerek bana güzel bir melodi çalabilir misiniz? Önce temel tekniğini öğrenmeniz lazı , sesleri, tuşları, tuşe nedir bilmeniz lazım dimi. Yani temelinizi düzgün oturtmazsanız ortaya çıkacak şey çok çok uzun bir süre gürültüden başka bir şey olmayacak.

Yeni başlayan arkadaşların ellerinde global olarak referans alabilecekleri değerlerin olması bence büyük şans. Bunu yeni başlayan olarak ta düşünmeyin. Daha yeni ninety plus alımı yaptık. 10gr kahveniz var eliniz. 2. Bir şansınız olmayacak. Bir gün elinize geçen çok çok iyi bir çekirdeği bir talihsizlikle kötü demlediğiniz halde tadının o kadar da kötü olmadığını fark ettiğiniz, onca zamandır birşeyleri yanlış yaptığınızı anlayacaksınız. Meğer onca zaman kendinizi geliştirdiğinizi zannettiğiniz şey çekirdekteki defectleri ortaya çıkartmayıp daha içilebilir hale getirmek olduğunu anlayacaksınız.

Bu yüzden referanslar hele global referanslar bir başlangıç noktası için çok çok iyidir. Referansa göre gidip sonra elinizdekilere bakıp, değerlendirmenizi buna göre yapmanız, temelinizi hiç ummadığınız kadar geliştirecek.

Kalıplara takılıp kalmak tabi ki sizi olduğunuz yerde saydıracak ama, arkadaşlar, hele de bu işe yeni başladıysanız daha oraya gelmenizi çok var. Bu yüzden bu işin başında referans almanızda, çok daha sonralarında bile bir referans noktanızın olmasında hiç bir sakınca yok.

Kavrumda standart yoksa -ki hiçbir standardı yok yerli piyasanın, katılıyorum bence de kötü durumda- reçete daha da işe yaramayacak zaten her bir farklı demleyicide. Kendi savınızı desteklemiyor ilk paragrafta yazdıklarınız.

"Sonra siz de aynı clik sayısını kullanıp niye olmuyor diyorsunuz."

İşte böyle dememek için reçetelere çok kafayı takmamak lazım diye düşünüyorum. Yani 100 gr.'ı 200 liraya kahve aldıysanız boşa harcamak istemediğiniz için reçete bulmadan başlamamanız kabul edilebilir tabii de, bu genel bir öğüt olamaz bence.

Ben reçete paylaşan kavurucuları çok takdir ediyorum, bu reçeteleri kullandığım da oluyor ancak demleyici açısından reçeteye bu kadar önem atfettikçe birkaç ay sonra "CMD'de 23 click Kinu'da kaça karşılık geliyor" şeklinde sorular gelmeye başlar. Global referans dediğimiz şeyler de biri 24 click, 95 derece öneriyor biri 22 click, 93 derece. Çok komplike bir durum yok zaten ortada piyano çalmanın aksine.

Kavrumda standart yoksa -ki hiçbir standardı yok yerli piyasanın, katılıyorum bence de kötü durumda- reçete daha da işe yaramayacak zaten her bir farklı demleyicide. Kendi savınızı desteklemiyor ilk paragrafta yazdıklarınız.

"Sonra siz de aynı clik sayısını kullanıp niye olmuyor diyorsunuz."

İşte böyle dememek için reçetelere çok kafayı takmamak lazım diye düşünüyorum. Yani 100 gr.'ı 200 liraya kahve aldıysanız boşa harcamak istemediğiniz için reçete bulmadan başlamamanız kabul edilebilir tabii de, bu genel bir öğüt olamaz bence.

Ben reçete paylaşan kavurucuları çok takdir ediyorum, bu reçeteleri kullandığım da oluyor ancak demleyici açısından reçeteye bu kadar önem atfettikçe birkaç ay sonra "CMD'de 23 click Kinu'da kaça karşılık geliyor" şeklinde sorular gelmeye başlar. Global referans dediğimiz şeyler de biri 24 click, 95 derece öneriyor biri 22 click, 93 derece. Çok komplike bir durum yok zaten ortada piyano çalmanın aksine.
Hmm sanırım beni yanlış anladınız. Kastettiğim reçetede sıkıntı yok, kahve kötüydü :)

Eğer belli bir tecrübede değilseniz ve neyi neden yaptığınızı bilmiyorsanız, hele elinizde brewer cups olsanız güzel olmayacak bir malzeme varsa, damak tadınızla nasıl daha kötü kahve demlerimi kendinize pratik edinmiş olursunuz. Elinize güzel kahve geçtiğinde de ondan maksimum verimi alamamış olursunuz.

Yeni başlayan birinin elinde bir standart olması güzel. En azından o standarda bakıp ben yanlış yolda değilim kahve bu kadar diyebilir ve bunu dedikten sonra nasıl daha içilir hale getiririme kafa yorabilir. Ama kahveyi tanımayan, suçu kendinde arayan biri, bir destek noktası olmadan sadece daha kötüye gidecektir.

Herkesin vicdanını rahatlattığı, içinde kalanları döktüğü, gerçekleri söylediği, forumun kıdemlilerinin de fikir belirttiği bu başlığı okuma şerefini verdiği için Kinu’ya teşekkür ediyorum. Benim bütçemi hayli aştığı ve daha yeni cmd aldığım için kendisine uzaktan el sallıyorum (-İsmail abi+Hoop!).

Bu arada ben de iyi kahvenin mahvedilmesinin imkansıza yakın olduğuna inananlardanım. Umarım standartları olan, sürdürebilirliği önemseyen kavurucu sayımız artar.

1zpresso karşısında ne gibi avantajı var diye düşünüp duruyorum günlerdir.
Ama asla bulamadım bir avantaj.K pro bundan çok daha yenilikci ve kullanışlı.Over priced EL değirmeni

Youtube'a kısa bir inceleme attım. Aslında incelemede değineceğim (malzeme, elek testi, tat profili, vs) her şeyi ekledim. Comandante ile yan yana farklarını ve gözlemlerimi yazdım.

Şu anki hali İngilizce ve sunum formatında fakat çok basit bir dil ile yazıldı.

Bir kaç güne de Türkçe inceleme yayında olacak.

Youtube - Kinu vs Comandante

Forumda @sncy bu değirmeni kullanıyor. Ayrıntılı bir analiz yapmaya davet ediyorum kendisini, comandante ile kıyaslayabilir bildiğim kadarıyla, çünkü ikisini de kullandığını hatırlıyorum.
Espressoda bir numaralı el değirmeni kinu klasik deniyor. Kinu mekanizma olarak apollo'ya benziyor, yanılmıyorsam aynı bıçakları kullanıyor. Filtrede ise cmd öne geçiyor yorumları okumuştum. Kinu filtre için ekstra bıçak da satıyor.
Türkiye'ye %19 vergi dahil 330 euro, 3100 TL civarı bir fiyatla geliyor diye biliyorum. Satış sonrası desteği Türkiye'de olmadığı ve ben el değirmenini daha çok filtrede kullanacağımı sezinlediğimden comandante'de karar kılmıştım. Specific'in olayı benim anladığım kadarıyla ürünün distribütörü olmaktan çok bizim yerimize satın alıp üzerine 500 TL civarı kar koyup satışını gerçekleştirmek...
Alacak arkadaşlara hayırlı uğurlu olsun. Deneyimlerini bekleriz. :)
Selam,
Ben evde sadece espresso tükettiğim için açıkcası çağrına cevap vermekten çekindim, fakat @teyyaredenkahve incelemesini ve kahve masası programını izleyip nerdeyse noktası virgülüne katılacağım yorumlarını görünce, cevap vermek istedim, inceleme ve program nerdeyse hiç bir soru işaretine mahal vermeyecek şekilde samimi, net, güzel... olmuş, emeğine sağlık @teyyaredenkahve emeğinize sağlık @PepukKahve.
Saygı ve Sevgilerimle 🙃

Selam,
Ben evde sadece espresso tükettiğim için açıkcası çağrına cevap vermekten çekindim, fakat @teyyaredenkahve incelemesini ve kahve masası programını izleyip nerdeyse noktası virgülüne katılacağım yorumlarını görünce, cevap vermek istedim, inceleme ve program nerdeyse hiç bir soru işaretine mahal vermeyecek şekilde samimi, net, güzel... olmuş, emeğine sağlık @teyyaredenkahve emeğinize sağlık @PepukKahve.
Saygı ve Sevgilerimle 🙃
Selamlar, bu tarz yorumlar duymak gerçekten hem mutlu ediyor, hem de motive ediyor. Çok teşekkür ederim. 🙏

İnceleme yaparken, özellikle de bir ürünün ilk incelemesini yaparken, insan biraz tedirgin oluyor. Bunu kabul etmek lazım :)

Sizin gibi deneyimli bir kullanıcı ile paralel bir deneyim aktarabildiğimiz için mutlu oldum. Sağ olun.

Hortlatalım...
Forumda bu değirmeni satın alan var mıdır?

Forumda satın alıp halihazırda kullanan var mı bu kocaoğlanı? :giggle:

Eski bir cmd kullanıcısı olarak onu satıp diğer kullanılan farklı marka öğütürleri denedim ama hiçbiri cmd tadı vermedi ve şimdi bir de buna bakayım diyorum ama şuanlık sadece bakıyoruz fiyatından ötürü..

yeterince ikna olursam bir çılgınlık yapıp kendisi ile tanışmak isterim olmaz ise de kısmet yine ilk aşkım ve bir süre ayrı kaldığım cmdye. O da göz açıp kapayıncaya kadar artmış gerçi, ah şu euro kuru..

Son düzenleme:
Geri