• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kinu Yakında Türkiye’de!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Secron
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Toplumsal cinsiyet kalıplarıyla siz konuyu buraya çektiniz hocam. Olay pembe, sarı, mavi renk olması değil, renkleri eril bir dil ile cinsiyetleştirmeniz. Yoksa tabii ki her renk, motif olsun, buna kimsenin itirazı yok. Ama arkadaşların da karşı çıktığı şey önceki mesajınızın son 2 cümlesi.
Ayrıca firmaların bunu yapıyor olması bunun doğru olduğu anlamına da gelmez.

Eğer pembe bir ürün varsa ortada, onun erkekler tarafından değil daha çok kadınlar tarafından satın alındığı alınacağı bence bir gerçek. Cinsiyetçilik suçlamasına gerek yok. Toplumsal bir norm bu, inkar etmeye gerek yok.

Firmalar neden pembe bir değirmen yapmıyorlar? Bana göre erkeklerin neredeyse hiçbiri pembe bir değirmen almak istemez. Kadınların da hepsi pembe renge bayılmıyor. Bu yüzden pembe pek üretilmiyor bence.

Hatta taşınabilir bir espresso makinesi veya bir tost makinesinde pembe renklerin daha indirimli satıldığını görüyoruz, neden peki? Çok satmıyor çünkü.

Talep varsa, ben firma ile konuşurum, indirim almaya çalışırım. Talep olması ve adet sayısı önemli. Flair de de böyle oldu. İndirim oranı 20% iken, 30% a çıktı.

Firma, böyle bir durum varsa, ilave indirim yapabilirim belki lansmana özel. Tabii bunlar hep varsayım, ama olan ya da olağan şeyler :)

Eğer pembe bir ürün varsa ortada, onun erkekler tarafından değil daha çok kadınlar tarafından satın alındığı alınacağı bence bir gerçek. Cinsiyetçilik suçlamasına gerek yok. Toplumsal bir norm bu, inkar etmeye gerek yok.

Firmalar neden pembe bir değirmen yapmıyorlar? Bana göre erkeklerin neredeyse hiçbiri pembe bir değirmen almak istemez. Kadınların da hepsi pembe renge bayılmıyor. Bu yüzden pembe pek üretilmiyor bence.

Hatta taşınabilir bir espresso makinesi veya bir tost makinesinde pembe renklerin daha indirimli satıldığını görüyoruz, neden peki? Çok satmıyor çünkü.
Çok satmıyor çünkü zaten saçmalık, biyolojik bir altyapısı falan yok, 1940larda çıkıyor bu ayrım zaten, o da Amerikada tekstil firmalarının daha çok para kazanmak istemesi nedeniyle. Hatta 1920lerde bu konu ilk açıldığında pembe daha asil olduğu gerekçesiyle daha uygun bulunuyor erkeğe. 60larda neredeyse yok oluyor, geri dönmesinin nedeni bebeklerin cinsiyetinin önceden öğrenilebilmesi üstüne yine tekstil firmalarının desteği. Pembenin erkek kadınla alakası yok, daha absürt bi renk olduğu için kullanılmıyor doğrudan, her eşya her renkte yok zaten.

Bu değirmen genelde "tank gibi" yakıştırması ve ayar mekanizmasıyla öne çıkarılıyor. Tamam öğütüm kalitesi de var işin içinde. 1zpresso'nun da adeta "tank gibi" olmasını ve ayar mekanizmasının benzerliğini düşünürsek kinu 1,5 kat daha fazla ücreti hak ediyor mu merak ediyorum.

Bu değirmen genelde "tank gibi" yakıştırması ve ayar mekanizmasıyla öne çıkarılıyor. Tamam öğütüm kalitesi de var işin içinde. 1zpresso'nun da adeta "tank gibi" olmasını ve ayar mekanizmasının benzerliğini düşünürsek kinu 1,5 kat daha fazla ücreti hak ediyor mu merak ediyorum.
Nicke bakmadan allahım bu kimmiş acaba dedim 🤦‍♂️

Ön sipariş verecek kişiler varsa kariyer röportajı yapmak isterim. Yol yakınken ona göre planlayacağım geleceğimi.
Kinu’yu ülkemizde satılmadığı için çok incelemedim açıkcası, ne vadediyor? Comandante ve diğer üst sınıf değirmenlere göre ne kadar fark yaratıyor görmek gerekli, o zaman sipariş verebilirdim.Şu an Cmd ve Jx den memnunum tabi ihtiyacım yok orası ayrı, kariyerimde öyle aman aman değil ☺️

Hoffman, en iyi el değirmenlerini kıyasladığı videosunda en çok Kinu'yu beğenmişti. Vardır bir bildiği tabi, ama pahalı olduğu da bir gerçek. Dahası en çok onu beğendiği halde yanında el değirmeni götürdüğü videolarda hep Comandante taşıyordu :D Yine de o bile Chestnut X, Comandante'ye karşı Kinu'yu seçmişti.

Hoffman, en iyi el değirmenlerini kıyasladığı videosunda en çok Kinu'yu beğenmişti. Vardır bir bildiği tabi, ama pahalı olduğu da bir gerçek. Dahası en çok onu beğendiği halde yanında el değirmeni götürdüğü videolarda hep Comandante taşıyordu :D Yine de o bile Chestnut X, Comandante'ye karşı Kinu'yu seçmişti.
O ay mayışı kinudan almıştır.

Kinu’yu ülkemizde satılmadığı için çok incelemedim açıkcası, ne vadediyor? Comandante ve diğer üst sınıf değirmenlere göre ne kadar fark yaratıyor görmek gerekli, o zaman sipariş verebilirdim.Şu an Cmd ve Jx den memnunum tabi ihtiyacım yok orası ayrı, kariyerimde öyle aman aman değil ☺️
Forumda @sncy bu değirmeni kullanıyor. Ayrıntılı bir analiz yapmaya davet ediyorum kendisini, comandante ile kıyaslayabilir bildiğim kadarıyla, çünkü ikisini de kullandığını hatırlıyorum.
Espressoda bir numaralı el değirmeni kinu klasik deniyor. Kinu mekanizma olarak apollo'ya benziyor, yanılmıyorsam aynı bıçakları kullanıyor. Filtrede ise cmd öne geçiyor yorumları okumuştum. Kinu filtre için ekstra bıçak da satıyor.
Türkiye'ye %19 vergi dahil 330 euro, 3100 TL civarı bir fiyatla geliyor diye biliyorum. Satış sonrası desteği Türkiye'de olmadığı ve ben el değirmenini daha çok filtrede kullanacağımı sezinlediğimden comandante'de karar kılmıştım. Specific'in olayı benim anladığım kadarıyla ürünün distribütörü olmaktan çok bizim yerimize satın alıp üzerine 500 TL civarı kar koyup satışını gerçekleştirmek...
Alacak arkadaşlara hayırlı uğurlu olsun. Deneyimlerini bekleriz. :)

Geri