• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kinu Yakında Türkiye’de!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Secron
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Geçen sene değirmen alırken araştırmıştım. Kinu gereksiz pahalı apollo bplus ondan daha iyi, ama üretimi yok şimdi heralde. Hem de 100€ daha ucuzmuş. En iyi alternatif 1zpresso Je Plus ama dems gıda getirmemiş bu modeli. K pro ile aynı fiyat bandında sayılır. Kinu ile tamamen aynı italyan yapımı burr'ü kullanıyor.

Benim düşüncem

espresso için apollo bplus>1zpresso je plus>kinu m47
filtre için comandante>=1zpresso k pro
hem espresso hem filtre dengeli şekilde kullanırım dersen 1zpresso k pro>=comandante red clix

k prosu olan için fazla bir arayışa gerek yok bence :)

4k ile gelirse ellerinde patlar diye düşünüyorum 😄 yani kaç kişi el değirmenine 4 k verir 😄
yani 4 bine eureka mignonun en üstü alınabiliyor, 7 bine HG-1 var sektördeki en iyi el öğütücüsü. 4000 çok zorlar

2019 yılının sonlarına doğru sahibi Christian ile sıkı bir pazarlık yapmıştım internet üzerinden o zamanlar 1 euro 6.5 TL'ydi. Demiştim o zaman "sen bana bedava gönder, ben burada tanıtımını yapayım, tanınmıyor burada Kinu"diye😁 adam o zaman bile yarı fiyatina anca ikna olmuştu o da normali değil simplicty'di. Yanında da filtre konik hediye gönderecekti gerçi ama ben gene de tercihimi Commandate' den yaptım.😁 Her neyse; Hoffman'ın bir incelemesi var, en iyi el değirmenleri ile ilgili, orada da tercihini Kinu m47'den yana kullanıyor. Apollo 1zpresso vs. espresso'da kinu her türlü tokatlar.

Evet, Hoffman eve bir tane alacak olsam bunlardan kinu'yu alırdım diyor. Lakin o değirmen karşılaştırması yapılan seçkide, comandante olsa da zpresso, timemore chestnut x v.s gibi şu an karşısına dikilecek üst düzey önemli rakiplerin hiçbiri yok. O lafı onların içerisinden bakarak söylediğini unutmayalım.

Ben kinu'yu kullandım espressoda comandanteyi çevirirken elinizin yorulmasından değirmenin zorlanmasına kadar birçok kullanışsız yönü var. Kinu da değirmen zerre zorlanmıyor ve değirmenin tutuşu topuzu ağırlığı her şeyiyle mükemmel. Çok rahat öğütüm yapıyorsun espressoda bile. Ben de comandante yerine kinu'yu açık ara tercih ediyorum. Kullanım kolaylığı açısından aralarında dağ var.

Kİnu M47'deki italyan mill-burr u zpresso söylenene göre 2 değirmeninde birebir kullanmış. Onların hangisi olduğuna bakıp zpresso almaya gidebilirim. Kararımı son belirleyecek şey olarak yeni Timemore-x hakkında yorumların ve geri dönüşlerin artmasını bekliyorum. Kinu'nun fiyatının düşük olabileceğini zannetmiyorum...

Son düzenleme:
Evet, Hoffman eve bir tane alacak olsam bunlardan kinu'yu alırdım diyor. Lakin o değirmen karşılaştırması yapılan seçkide, comandante olsa da zpresso, timemore chestnut x v.s gibi şu an karşısına dikilecek üst düzey önemli rakiplerin hiçbiri yok. O lafı onların içerisinden bakarak söylediğini unutmayalım.

Ben kinu'yu kullandım espressoda comandanteyi çevirirken elinizin yorulmasından değirmenin zorlanmasına kadar birçok kullanışsız yönü var. Kinu da değirmen zerre zorlanmıyor ve değirmenin tutuşu topuzu ağırlığı her şeyiyle mükemmel. Çok rahat öğütüm yapıyorsun espressoda bile. Ben de comandante yerine kinu'yu açık ara tercih ediyorum. Kullanım kolaylığı açısından aralarında dağ var.

Kİnu M47'deki italyan mill-burr u zpresso söylenene göre 2 değirmeninde birebir kullanmış. Onların hangisi olduğuna bakıp zpresso almaya gidebilirim. Kararımı son belirleyecek şey olarak yeni Timemore-x hakkında yorumların ve geri dönüşlerin artmasını bekliyorum. Kinu'nun fiyatının düşük olabileceğini zannetmiyorum...
Ben de Kinu alırsam motivasyonlarımdan birisi built quality olur adamlar tank gibi yapmışlar cidden, enfes bir bir çelik kasası var at çantaya, bavula birşey olmaz gibi. Bu konu da önemli ama Hoffmann şunu diyor, Kinu için elimde eğer Timemore varsa satmam. Öğütüm kalitesi hakkında o segmentte değirmenler arası da uçurum bir fark yok

@specific.coffee biraz önce açıkladı. Yakın zamanda Kinu değirmenlerini Türkiyeye getirrceklermiş. Gerçekten son 1 ayda piyasa iyice kızıştı. Önce 1zpresso, sonra Timemore X , şimdi de Kinu. Comandantenin tahtı iyice devrilecek gibi.
Comandante daha kişisel bir yanı var. Bence kahve değirmeni üretenler bu kişiselleştirme konusuna eğilirlerse daha başarılı olurlar. El Değirmenleri ev kullanıcılarının temel ekipmanı. Ev kişisel bir yer. Değirmen ve diğer ekipmanlarda daha kişisel özellikler taşımalı. Ahşap topuz, kılıf, renk gibi bir çok özellik olabilir. Mesela neden pembe renk yok. Bir çok hanımefendi kahve tüketicisi var.

Comandante daha kişisel bir yanı var. Bence kahve değirmeni üretenler bu kişiselleştirme konusuna eğilirlerse daha başarılı olurlar. El Değirmenleri ev kullanıcılarının temel ekipmanı. Ev kişisel bir yer. Değirmen ve diğer ekipmanlarda daha kişisel özellikler taşımalı. Ahşap topuz, kılıf, renk gibi bir çok özellik olabilir. Mesela neden pembe renk yok. Bir çok hanımefendi kahve tüketicisi var.
Pembe isteyebilirsiniz ayrı konu o fakat kadın olunca mı pembe kullanılması gerekiyor? Renklere cinsiyet vermenin ne gereği var?

Timemore x gibi global fiyatından daha uyguna gelirse düşünülür zaten, diğer türlü 3.5-4 gibi bir fiyata gelirse pek de mantıklı olmaz
Kahve severler için bu tarz firmalar gerekiyor. Ülke alım gücünü hesaba katan fiyatlarını buna göre belirleyen. Yurtdışı fiyatından daha pahalı satılması bana(kişisel olarak) hoş gelmiyor.

Kur, gümrük vergisi gibi etkenler değişmeden ürünün fiyatını değişmesini hoş bulmuyorum.

Bazı ürünlerin(kargo ile taşınabilecek) keşke distribütörü olmasa kendimiz organize olarak satın alsak. Bakınız yüzde 30 indirimli aldığımız Flair Pro 2

Zamanında melodripi kargo dahil 20 dolara mı ne mal etmiştik.

Kahve severler için bu tarz firmalar gerekiyor. Ülke alım gücünü hesaba katan fiyatlarını buna göre belirleyen. Yurtdışı fiyatından daha pahalı satılması bana(kişisel olarak) hoş gelmiyor.

Kur, gümrük vergisi gibi etkenler değişmeden ürünün fiyatını değişmesini hoş bulmuyorum.

Bazı ürünlerin(kargo ile taşınabilecek) keşke distribütörü olmasa kendimiz organize olarak satın alsak. Bakınız yüzde 30 indirimli aldığımız Flair Pro 2

Kesinlikle, her cümleye katılıyorum ve destekliyorum

Para kazanmak için çalışıyor herkes onda sorun yok da, daha rekabetçi bir fiyat politikasıyla, kapitalizmin daha az vahşi olanını yaşamak mümkün...

Moderatörün son düzenlenenleri:
İşte tam bu yüzden bu sefer güzel bir hamlede bulunmaları lazım. Çünkü çok eksiye geçtiler piyasada. Forumda memnun olanların oranı 10/2 falandır heralde. Arkadaşıma aldırdığım için ben utanmıştım cup dripperdan. Umarım bu sefer müşterilerinin yüzünü güldürecek bir politika izlerler

Moderatörün son düzenlenenleri:
Pembe isteyebilirsiniz ayrı konu o fakat kadın olunca mı pembe kullanılması gerekiyor? Renklere cinsiyet vermenin ne gereği var?
Cinsiyetle ne alakası var. Pembe renk yaparsın kim seviyorsa alır. Buna Satış Pazarlama ve kişiselleştirme açısından bakmak gerek. Sevgililer günü geliyor diye Pirge bile pembe fon kullanıyor bıçak satarken. Yoksa çokta tınnnn.

no to sexism :p

Cinsiyetle ne alakası var. Pembe renk yaparsın kim seviyorsa alır. Buna Satış Pazarlama ve kişiselleştirme açısından bakmak gerek. Sevgililer günü geliyor diye Pirge bile pembe fon kullanıyor bıçak satarken. Yoksa çokta tınnnn.
Toplumsal cinsiyet kalıplarıyla siz konuyu buraya çektiniz hocam. Olay pembe, sarı, mavi renk olması değil, renkleri eril bir dil ile cinsiyetleştirmeniz. Yoksa tabii ki her renk, motif olsun, buna kimsenin itirazı yok. Ama arkadaşların da karşı çıktığı şey önceki mesajınızın son 2 cümlesi.
Ayrıca firmaların bunu yapıyor olması bunun doğru olduğu anlamına da gelmez.

Düşüneniz varsa bence de flair'daki gibi organize olunabilir, ben düşünmüyorum😆, flair'daki yazışmaları inceledim 40 kişi almış neredeyse, flair'in yanında güzel gider😃

Düşüneniz varsa bence de flair'daki gibi organize olunabilir, ben düşünmüyorum😆, flair'daki yazışmaları inceledim 40 kişi almış neredeyse, flair'in yanında güzel gider😃
Şu an kabul etmeyebilirler. Zaten hali hazırda yeni bir distribütör ile anlaşmış durumdalar, bir de böyle bir indirim yaparlarsa distribütöre karşı pek etik olmayabilir bu hareket.
Yani ben firma sahibi olsam distribütör üzerinden bunu organize etmeye yönlendirirdim.

Geri