• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kinu M47 Classic-Simplicity El Değirmeni Toplu Alım Organizasyonu

Bugün specific coffee'ye burr setlerle ilgili bir soru sormuştum. Sağolsunlar hemen yanıtladılar.
Burr setlerini kendilerinin mi ürettiğini yoksa hazır burr mu kullandıklarını sormuştum, bıçakları firma kendisi tasarlayıp üretiyormuş. Kaplaması sayesinde de topaklanma olmuyor ya da çok az oluyormuş. Benim de yeni öğrendiğim üzere bir firma kendi bıçağını tasarlayıp üretiyorsa kalite anlamında sorun yaratmayacak demektir.
25 yıldır el değirmeni üreten, 22 milyon civarı el değirmeni satan bir firma olduğunu ilettiler.

Aklım çelinmedi değil...
Merhaba. Kinu ve bplus apolloyu çok araştırdım, firmayla doğrudan iletişime geçmedim lakin yabancı forumlardan edindiğim bilgiye göre bplus ve kinu’nun burrları italmill üretimi, sadece montaj yöntemi farklı. Kinu burrlarına sadece black fusion işlemini apollo ise nano-tech coating işlemini yapmakta.
ayrıca pour over burr ile normali arasındaki farkı için home baristada damak tadı ileri derece gelişmiş kişiler anlayabilir gibi yorumlar mevcut, bununla birlikte pour over burr öğütme süresini artırmakta.

Merhaba. Kinu ve bplus apolloyu çok araştırdım, firmayla doğrudan iletişime geçmedim lakin yabancı forumlardan edindiğim bilgiye göre bplus ve kinu’nun burrları italmill üretimi, sadece montaj yöntemi farklı. Kinu burrlarına sadece black fusion işlemini apollo ise nano-tech coating işlemini yapmakta.
ayrıca pour over burr ile normali arasındaki farkı için home baristada damak tadı ileri derece gelişmiş kişiler anlayabilir gibi yorumlar mevcut, bununla birlikte pour over burr öğütme süresini artırmakta.
Specific coffee burru firmanın kendisinin ürettiğini söylemişti. Bunu yanlışlayan bir bilgi veriyorsunuz.

Specific coffee burru firmanın kendisinin ürettiğini söylemişti. Bunu yanlışlayan bir bilgi veriyorsunuz.
İnternette birkaç kaynak var malı Italmill'den aldıklarını söyleyen. Home-barista'da şu linki referans göstermişler:
Fakat bu parçayı kendilerinin üretmesi neden önemli? Benim için üç konu önemli: parçacık dağılımı, malzeme kalitesi (ömrü) ve tasarım. İhtiyacımı karşılayacak bir ürünü ortaya koyduğu sürece isterse hiçbir parçasını kendi yapmasın. Neyi kaçırıyorum?

Specific coffe ürün bilgilerine kinunun sitesinden copy Paste yapıp çeviride çevirip kendi sitelerine bilgi olarak yazmış, belki de onlar yanlış biliyor. Ki bu birşeyi değiştirmez isterse kendi yapsın isterse ostim sanayisinde yaptırsın önemli olan tutarlılık ve verimdir bunu sizde biliyorsunuz. Kinu kendi de yapıyor olabilir ama ben böyle birşeye rastlamadım. dikkat edesiniz ki yazımda yabancı forumlarda italmill den aldığına dair yorumlar mevcut dedim, ayrıca kinu burr u kendi yapsa her tarafa yazardı burr u biz yaptık diye. sonuçta bu bir başarıdır. italmill e kendi pour over burr unu tasarlayıp ürettirmiş olabilir bu ayrı bir olay.

İnternette birkaç kaynak var malı Italmill'den aldıklarını söyleyen. Home-barista'da şu linki referans göstermişler:
Fakat bu parçayı kendilerinin üretmesi neden önemli? Benim için üç konu önemli: parçacık dağılımı, malzeme kalitesi (ömrü) ve tasarım. İhtiyacımı karşılayacak bir ürünü ortaya koyduğu sürece isterse hiçbir parçasını kendi yapmasın. Neyi kaçırıyorum?
Specific coffe ürün bilgilerine kinunun sitesinden copy Paste yapıp çeviride çevirip kendi sitelerine bilgi olarak yazmış, belki de onlar yanlış biliyor. Ki bu birşeyi değiştirmez isterse kendi yapsın isterse ostim sanayisinde yaptırsın önemli olan tutarlılık ve verimdir bunu sizde biliyorsunuz. Kinu kendi de yapıyor olabilir ama ben böyle birşeye rastlamadım. dikkat edesiniz ki yazımda yabancı forumlarda italmill den aldığına dair yorumlar mevcut dedim, ayrıca kinu burr u kendi yapsa her tarafa yazardı burr u biz yaptık diye. sonuçta bu bir başarıdır. italmill e kendi pour over burr unu tasarlayıp ürettirmiş olabilir bu ayrı bir olay.
Sorun olan şey bunu sorduğumda kendilerinin ürettiği bilgisi verilmesi...Yoksa maliyet ve fiyat artışı dışında çok sorun olmayabilir tabii. Niche de Mazzer bıçağı kullanıyor sonuçta, gayet verimli olduğu yorumları var. Fakat bence kendi değirmenine en uygun özgün bıçağı tasarlayıp üretebilmek bence kıymetli bir şeydir. Motor yapamayan büyük araba firması var mı?

Motor yapamayan büyük araba firması var mı?

Mercedes sanırım bazı araçlarında renault motoru kullanıyor.
İsim hatırlamasamda bir çok firma başka markanın motorunu kullanıyor.
Mesela oyun sektöründe bir çok firma unity veya unreal engine gibi oyun motorlarını kullanıyorlar.

Yeniden yazmak hem vakit hemde nakit kaybı.
Çoğu android telefon üreticisi snapdragon işlemci kullanıyor
Keza bilgisayar üreticileri intel amd işlemcisi kullanıyor.

Arkadaşlar Kinu'nun fabrikası yandı, dışarı da ürettiriyor. Ama bu hiç önemli değil; ben 2 sene önce Almaya'daki sahibi amansız bir pazarlığa girdiğimde adam bana "senin bize destek olman lazım, bizim fabrikamız yandı," demişti. Umarım güzel bir indirim alırsınız ama sahibi de sağlam pazarlıkçıdır söyleyeyim; Specific'e güzel bir fiyat vermesi lazım bunun için :)

Mercedes sanırım bazı araçlarında renault motoru kullanıyor.
İsim hatırlamasamda bir çok firma başka markanın motorunu kullanıyor.
Mesela oyun sektöründe bir çok firma unity veya unreal engine gibi oyun motorlarını kullanıyorlar.

Yeniden yazmak hem vakit hemde nakit kaybı.
Çoğu android telefon üreticisi snapdragon işlemci kullanıyor
Keza bilgisayar üreticileri intel amd işlemcisi kullanıyor.
Yeniden yazmak vakit kaybı doğrudur, biraz kaybedip yazayım zararı olmaz, el değirmeni olarak en pahalısı kinu... Mercedes, BMW en pahalı araçlar değiller, Ferrari vs bu sınıfa girer. Bugatti'yi Ferrari'yi geçtim; Mercedes bile en üst modellerinde kendi motorlarını kullanır, Renault motorunu en ucuz araçlarına takarlar. Bunları bildiğinizi, ama haklı çıkma kaygısıyla değil de zamanınız dar olduğundan değinmediğinizi varsayıyorum. :)

Arkadaşlar Kinu'nun fabrikası yandı, dışarı da ürettiriyor. Ama bu hiç önemli değil; ben 2 sene önce Almaya'daki sahibi amansız bir pazarlığa girdiğimde adam bana "senin bize destek olman lazım, bizim fabrikamız yandı," demişti. Umarım güzel bir indirim alırsınız ama sahibi de sağlam pazarlıkçıdır söyleyeyim; Specific'e güzel bir fiyat vermesi lazım bunun için :)
E biz de komple ülkeyi yakıp kapattık deriz artık

Hiç bir şekilde iletişim kuramadım ben kendisiyle :) Distribütör kendi marjından verebilir ya da robotta olduğu gibi belki Kinu ile lansman kapsamında belli sayıda ürün bir tık ucuza gider.

Gördüğüm kadarıyla Niche, Kinu, Robot gibi firmaların duruşu şu. Ürünüm bu, almak istersen alırsın :)

Hiç bir şekilde iletişim kuramadım ben kendisiyle :) Distribütör kendi marjından verebilir ya da robotta olduğu gibi belki Kinu ile lansman kapsamında belli sayıda ürün bir tık ucuza gider.

Gördüğüm kadarıyla Niche, Kinu, Robot gibi firmaların duruşu şu. Ürünüm bu, almak istersen alırsın :)
Satış konusunda sıkıntı yaşamayan firma burnundan kıl aldırmaz. :) Sıkıntı yaşamıyorsa satışta, fiyatı da kötü değildir aslında. Fiyatta sorun yoksa niye indirim yapsın ki :)
Ha Kinu'lar specific'te satış konusunda zorlanırsa, ki sanmıyorum zorlanacağını, o zaman distribütör bir kerelik bir indirim yapar elden çıkarır, bir daha da getirmez. 😁

Ben %100 olmasada alım için isim yazdırmıştım ama
* Nihayetinde bir adet elektrikli değirmen ( Niche ne zaman gelirse artık bir gün benim olacak kıymetlimisss ) almayı kafya koymam,
* Pour over için çok çok memnun olduğum @Molent ile yoluma devam etmek istediğim,
* Flair Pro2 'de Espresso serüvenine sadece espresso amaçlı uygun bir el değirmeni daha edinmenin ilk başta bana daha mantıklı gelmesi yani 2 el değirmeni biri espresso için diğer pour over ( V60 ve Aeoropress )

nedenlerle aşağıdaki günahı işledim bugün, umarım uygun şartlarla Mercedes'inize ( gerçek Mercedes motoru tabiki ) kavuşursunuz çok memnun kalacağınızı düşünüyorum her durumda.

1620213468036.png

Tşk

Ben %100 olmasada alım için isim yazdırmıştım ama
* Nihayetinde bir adet elektrikli değirmen ( Niche ne zaman gelirse artık bir gün benim olacak kıymetlimisss ) almayı kafya koymam,
* Pour over için çok çok memnun olduğum @Molent ile yoluma devam etmek istediğim,
* Flair Pro2 'de Espresso serüvenine sadece espresso amaçlı uygun bir el değirmeni daha edinmenin ilk başta bana daha mantıklı gelmesi yani 2 el değirmeni biri espresso için diğer pour over ( V60 ve Aeoropress )

nedenlerle aşağıdaki günahı işledim bugün, umarım uygun şartlarla Mercedes'inize ( gerçek Mercedes motoru tabiki ) kavuşursunuz çok memnun kalacağınızı düşünüyorum her durumda.

Ekli dosyayı görüntüle 12173

Tşk
Hayırlı uğurlu olsun. :)

Geri