• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kinu M47 Classic-Simplicity El Değirmeni Toplu Alım Organizasyonu

Değirmenden tam performans almak için biraz seasoning denen öğütme gerekiyor diyebilirim.

Elimde çok fazla çöpe atacak çekirdek yok :( bayat ya da içilemeyecek kadar kötü kavrulmuş çekirdekler olsa, süreç kısalır.
Bu süre ortalama ne kadardır acaba?

Keske ayrintili bi inceleme yapsanız 🙇‍♀️
Onu da yapacağım umarım. Biraz zaman ve enerji gerekiyor.

Belli bir süre kullanmadan, biraz seasoning yapmadan, iyice anlamadan çok detaylı paylaşmak istemiyorum. Yoksa kutu açılısı yapılırken çekilen incelemelere benziyor. Bir sürü nokta kaçıyor.

Şu ana kadar 2 farklı kahve ile kör tadım yaptım, Comandante ile tat olarak da kör tadım da kıyasladım... bir kaç elek testi yaptım...

Belli bir süre kullanmadan, biraz seasoning yapmadan, iyice anlamadan çok detaylı paylaşmak istemiyorum. Yoksa kutu açılısı yapılırken çekilen incelemelere benziyor. Bir sürü nokta kaçıyor.

Şu ana kadar 2 farklı kahve ile kör tadım yaptım, Comandante ile tat olarak da kör tadım da kıyasladım... bir kaç elek testi yaptım...
Öncelikle herkese merhaba, forumu uzun bir süredir üye olmadan takip etsem de yeni üye oldum. :)

Kinu M47 Classic alma fikri aklımı baya meşgul etse de bir türlü emin olamıyorum açıkçası. Evde elektrikli değirmenim var, espresso'dan french press'e kahveler demliyorum. Ancak kampa ya da pikniğe gittiğimde işler biraz değişiyor. Hario'nun basit değirmenlerinden biri ile bir süredir idare etsem de kesinlikle tatmin etmediği için yeni bir değirmen arayışına girdim. Bu yüzden genel olarak aeropress/french press/v60 için iyi sonuçlar verecek, ömürlük çok uzun yıllar kullanabileceğim bir değirmen arıyorum. İleride portatif espresso maker sahibi olma planlarım da olduğu için espresso için de iyi sonuç vermesi önemli.

Genelde Comandante'nin filtre konusunda daha iyi olduğu söylendiği için ikilemdeyim açıkçası. Red clix ile hemen hemen aynı fiyata geleceklerse M47 daha mantıklı geliyor ancak M47 için satılan pour over burr set aklımı kurcalamıyor değil. Acaba standart donanım ile Comandante'nin mesela french press ya da v60 performansından ne kadar farklıdır? İki değirmeni de, her ne kadar seasoning tamamlanmamış olsa da, tecrübe ettiğiniz için güncel yorumunuzu merak ediyorum. Teşekkürler 😇

Hadi Levent hocam kuruduk kaldık burda gözümüz yollarda. :)

Geri