• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kingrinder K6

Puck screen de kullanıyorum tabi onun da etkisi var basınçlıda da puck screen işe yarıyor, puck screen yerine filtre kağıdı kesip onunla da kullanıyorum yine kuru kalıyor.

bendede k6 var espresso için coğu ayarda denedim ama kahvem hep ekşi ve portafilrede su kalıyor wdt ile karıştırıyorum iyice tampliyorum ama olmuyor hep çamur gibi çıkıyor öğütümle mi kaynaklı tampleme ile mi kaynaklı makine ile mi kaynaklı bilemiyorum karaca 1101 var portafiltrem basınçlı acaba bundan kaynaklı mı bilgisi olan varsa
Normalde sepette su kalması çok önemli bir durum değil. Genelde bardaktaki çıktı iyi olduğu sürece önemi olmaz. Yine de olası sebepler şunlar:

- İnce öğütüm
- Az dozlama

Makinenizde solenoid valv olmaması da ekstra bir sebep.

Bence asıl sorun puck ıslak çıkmasına rağmen ekşi çıktı alıyor olmanız. Bahsettiğiniz şey asidite değilse yani hakikaten ekşilik ise kahveniz az çözünüyor demektir. İnce öğütüme ya da az dozlamaya rağmen kahveniz az çözünüyorsa elinizde 2 çözüm var. Ratioyu arttırmak ya da sıcaklığı arttırmak. Ratioyu arttırmanıza rağmen ekşilik geçmiyorsa o zaman sıcaklığı arttırmanız gerekir ama o da sizin makinede bir yere kadar mümkün. Bu durumda çekirdek tercihinizi değiştirip daha kolay çözünebilen(daha koyu kavrum) çekirdeklere yönelmeniz gerekir. Daha koyu kavrum çekirdeklerde ister istemez daha kalın öğüteceğiniz için puckın ıslak çıkma sorunu da kalmayacaktır. Zaten basınçlı sepetin çalışması için de daha kalın öğütmek gerekiyor.

Elinizde değirmen varken basınçlı sepet kullanarak değirmene de yazık ediyorsunuz bence. Basınçsız sepete geçmenizi öneririm. Yukarıda anlattığım karmaşayı çözmek için en uygun ilk adım bu bence.

bendede k6 var espresso için coğu ayarda denedim ama kahvem hep ekşi ve portafilrede su kalıyor wdt ile karıştırıyorum iyice tampliyorum ama olmuyor hep çamur gibi çıkıyor öğütümle mi kaynaklı tampleme ile mi kaynaklı makine ile mi kaynaklı bilemiyorum karaca 1101 var portafiltrem basınçlı acaba bundan kaynaklı mı bilgisi olan varsa
Portafiltrede su kalması genel olarak 2 sebepten olur, biri dozun olması gerektiğinden az olması. Bunun için şuraya bakabilirsiniz
Diğer sebep de espresso makinesinde three way solenoid valve olmaması olabilir. Bunun olduğu makinelerde shot düğmesini kapattıktan sonra motorda kalan suyun daha kolay gideceği bir yol açması, böylece kahve yatağına suyun dolmasını engellemesi. Bunun için yapabileceğiniz çok bir şey yok ya da ben bilmiyorum.

Ekşi olmasıyla alakalı ise de oranla oynayabilirsiniz. 18/40 çıktı alıyorsanız 18/45 18/50 gibi oranlar deneyebilirsiniz.

Portafiltrede su kalması genel olarak 2 sebepten olur, biri dozun olması gerektiğinden az olması. Bunun için şuraya bakabilirsiniz
Diğer sebep de espresso makinesinde three way solenoid valve olmaması olabilir. Bunun olduğu makinelerde shot düğmesini kapattıktan sonra motorda kalan suyun daha kolay gideceği bir yol açması, böylece kahve yatağına suyun dolmasını engellemesi. Bunun için yapabileceğiniz çok bir şey yok ya da ben bilmiyorum.

Ekşi olmasıyla alakalı ise de oranla oynayabilirsiniz. 18/40 çıktı alıyorsanız 18/45 18/50 gibi oranlar deneyebilirsiniz.

tahminimce bütün problem portafiltrenin basınçlı olmasında

Normalde sepette su kalması çok önemli bir durum değil. Genelde bardaktaki çıktı iyi olduğu sürece önemi olmaz. Yine de olası sebepler şunlar:

- İnce öğütüm
- Az dozlama

Makinenizde solenoid valv olmaması da ekstra bir sebep.

Bence asıl sorun puck ıslak çıkmasına rağmen ekşi çıktı alıyor olmanız. Bahsettiğiniz şey asidite değilse yani hakikaten ekşilik ise kahveniz az çözünüyor demektir. İnce öğütüme ya da az dozlamaya rağmen kahveniz az çözünüyorsa elinizde 2 çözüm var. Ratioyu arttırmak ya da sıcaklığı arttırmak. Ratioyu arttırmanıza rağmen ekşilik geçmiyorsa o zaman sıcaklığı arttırmanız gerekir ama o da sizin makinede bir yere kadar mümkün. Bu durumda çekirdek tercihinizi değiştirip daha kolay çözünebilen(daha koyu kavrum) çekirdeklere yönelmeniz gerekir. Daha koyu kavrum çekirdeklerde ister istemez daha kalın öğüteceğiniz için puckın ıslak çıkma sorunu da kalmayacaktır. Zaten basınçlı sepetin çalışması için de daha kalın öğütmek gerekiyor.

Elinizde değirmen varken basınçlı sepet kullanarak değirmene de yazık ediyorsunuz bence. Basınçsız sepete geçmenizi öneririm. Yukarıda anlattığım karmaşayı çözmek için en uygun ilk adım bu bence.
Makinemle uyumlu portafiltre bulamıyorum karaca coffeart1101 var satıp delonghi ec 685 almayı düşünüyorum sırf bu yüzden

Ben de verdim sipariş.. DF64 kullanıyorum ama espresso ayarımı bozmadan filtre ve v60 larda kullanacağım.

Dostlar merhaba. Timemore c3'ümüzü yedeğe çekip k6 edindim, kısaca kendi deneyimimi aktarmak istiyorum. Timemore c3 edinmeden önce seramik bir degirmen kullanıyordum ve c3 kullanmaya başladığımda tahmin edebileceğiniz gibi öğütme konusunda her şey değişti benim adıma. f/p olarak c3 hâlâ iyi gibi geliyor ama kingrinderın p serisi ile kıyaslamak isterdim. K6 benim deneyimime göre c3 ile aynı ligte değil. Başlıkta da gördüğüm "c3 satıp k6 almaya değer mi" sorusunu ben de çok düşündüm ama bugün baktığımda iyi ki böyle bir yükseltmeye gittim diyorum. Öncelikle hissiyatı çok farklı. C3 fiyatına göre iyi olabilir ama tasarım olarak aliexpressteki markasız degirmenlerden daha iyi gözükmüyor. K6 hem malzeme kalitesi hem tasarımı hem de klik hissiyatı ve öğütümü ile çok daha iyi hissettiriyor. Öğütüm kapasitesi 35gr yazmasına rağmen çok küçük ve hafif kavrum değilse 30gr. İki kişilik demleme yaptığım için işimi çok kolaylaştırdı. Her değirmen gibi toz üretiyor ama c3 ile kıyaslayınca belirgin biçimde daha az. Öyle ki k6ya geçtiğimde c3 ile aynı kalınlığı tutturmaya çalışırken bütün öğütümlerimde femleme süreleri çok aşağıya çekildi. C3 kullanırken reçeteleri uygulamakta güçlük çekiyordum. Hem toz ürettiği için süre tutturmakta zorlanıyordum hem de reçetedeki öğütümü c3ün kısıtlı ayar seçeneğiyle bulmak zordu. Pour over için önerilen 4 ayara karşılık k6da öneriler 30 ayar arasından seçim yapmak çok keyifli. Elbette şunu eklemek lazım c3 ile de çok iyi kahveler içtim ve aradaki tat farkları en azından benim gibi biri için radikal farklar değil.

Ek: comandantenin şikayeti sonucu amazonda satıştan kalkmıştı bir ara. Düz kollu olarak geri dönmüş. Fiyatı düşmüş biraz ama estetik olarak bozulmuş geldi gözüme.

Ekli dosyalar

• Screenshot_20240512_193925_Amazon Shopping.jpg
    Screenshot_20240512_193925_Amazon Shopping.jpg
    76.3 KB · Görüntüleme: 19
Ek: comandantenin şikayeti sonucu amazonda satıştan kalkmıştı bir ara. Düz kollu olarak geri dönmüş. Fiyatı düşmüş biraz ama estetik olarak bozulmuş geldi gözüme.
Amazon'da şu anda 2 adet K6 satışı var birisi daha düşük fiyatlı olan yeni satıştaki düz kol diğeri ise daha yüksek fiyatlı. Bu yüksek fiyatlı olan model eskiden satılan kıvrımlı kol olabilir. 1 hafta önce bu yüksek fiyatlıdan sipariş vermiştim elime ulaşınca güncellerim burayı. Belki de kıvrımlı kollu modelden sipariş vermek için son şanslar olabilir, kıvrımlı kolun ekstra olarak satın alınabildiğini okumuştum bir yerde ama kargosuyla falan maliyetli olacaktır.

Amazon'da şu anda 2 adet K6 satışı var birisi daha düşük fiyatlı olan yeni satıştaki düz kol diğeri ise daha yüksek fiyatlı. Bu yüksek fiyatlı olan model eskiden satılan kıvrımlı kol olabilir. 1 hafta önce bu yüksek fiyatlıdan sipariş vermiştim elime ulaşınca güncellerim burayı. Belki de kıvrımlı kollu modelden sipariş vermek için son şanslar olabilir, kıvrımlı kolun ekstra olarak satın alınabildiğini okumuştum bir yerde ama kargosuyla falan maliyetli olacaktır.
https://amzn.eu/d/9THvHfa

Bu linkten aldığım K6 değirmen bu sabah elime ulaştı ve kıvrımlı kol ile geldi. Yeni satışta olan düz kollu versiyon ile aralarında 320 lira fark var ama bence değer.

Fotoğraf yükleyemedim sürekli boyutu büyük diyerek kabul etmiyor.

https://amzn.eu/d/9THvHfa

Bu linkten aldığım K6 değirmen bu sabah elime ulaştı ve kıvrımlı kol ile geldi. Yeni satışta olan düz kollu versiyon ile aralarında 320 lira fark var ama bence değer.

Fotoğraf yükleyemedim sürekli boyutu büyük diyerek kabul etmiyor.
bir diğer fark ise biri 200 kademe sizin aldığınız 240 kademeli ... öğütmede bir fark var mı acaba

bir diğer fark ise biri 200 kademe sizin aldığınız 240 kademeli ... öğütmede bir fark var mı acaba
kademe ayarını farketmemiştim haklısınız benim aldığım link 240 kademeli yazıyor, ama düz versiyonun açıklama kısmında 60 kademe 4 tur diyor,

başlığında ya da açıklamasında hata olmalı çünkü amazon us satış sayfasında(https://www.amazon.com/KINGrinder-A...-Stainless/dp/B0CY1XFXB8?ref_=ast_sto_dp&th=1) 200 kademe gibi bir ibare bulunmuyor bir tur 60 kademe demiş ama orada da tur sayısı belirtmemiş. um per click olarak 16 um per click yazıyor bu da 240 kademeli ile aynı ölçüde. Amazon TR sayfasında yanlışlık var bence tek fark çevirme kolunda olmalı.

Adamlar telif hakkından korkularından kol değiştirdi denilen doğruysa tabi. Yetmedi üzerine eski değirmenlerin kol görsellerini gizliyorlar neymiş bu komutan ya. 😅

Merhabalar kahve konusunda çok yeniyim ve anladığım kadarıyla en kahve için en önemli kısım değirmen. Şu anda mokapot kullanıyorum. İleride espresso yapan yarı otomatik bir makine alma planım da var. Türk kahvesi için de kullanmayı düşünüyorum. K6 uygun bir değirmen olur mu? Uygun olabilecek başka bir değirmen önerileriniz varsa sevinirim.

Merhabalar kahve konusunda çok yeniyim ve anladığım kadarıyla en kahve için en önemli kısım değirmen. Şu anda mokapot kullanıyorum. İleride espresso yapan yarı otomatik bir makine alma planım da var. Türk kahvesi için de kullanmayı düşünüyorum. K6 uygun bir değirmen olur mu? Uygun olabilecek başka bir değirmen önerileriniz varsa sevinirim.
Cevabı kendiniz vermişsiniz zaten K6 alan herkes mutlu alın mutlu olun. ☺️

Adamlar telif hakkından korkularından kol değiştirdi denilen doğruysa tabi. Yetmedi üzerine eski değirmenlerin kol görsellerini gizliyorlar neymiş bu komutan ya. 😅
Komutan bu konuda haklı mı pek emin olamadım, bir çok değirmen benzer tasarımları kullanıyor bu adamların suçu neydi de bu kadar üstlerine gidildi acaba? Amazon dışında başka yerlerde eski görsellerle devam ediyorlar bu arada.

Merhaba, Yaklaşık 7 aydır K6 kullanıyorum. Özellikle Zümrüt Karaca kahvelerinde, kahveyi çektikten sonra inanılmaz bir yanık kokusu geliyor; petrol, barut gibi kokuyor. Başka kahve çekirdekleri denedim ama onlarda da var, ancak daha az. Düzenli olarak 2 ayda bir temizliyorum çünkü her gün kullanıyorum grinder'ı. Bu tarz bir sorun yaşayan var mı? Çözümünü bilen var mı?

Geri