• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kingrinder K6

Benim değirmenimin kolu -4 de çeyrek tur aşağı düşüyor yer çekimine karşı -3 de yarım tur civarı sıfır noktam -4 mü acaba espressoda zaten dar bir öğütüm aralığı var önemli diye düşündüm

İkinci el satanlar olmadığı sürece çok zor. Yurtdışından getirmeyi deneyin.

Orta IMG_1312.jpeg
Böyle bir durum yaşayan ve çözümü olan var mı?

Bu şekilde de kullanılıyor hatta sanırım bir buçuk iki aydır kullanıyorum. Pek ilgilnemedim. herhangi takılma ses yapma vs. bir durum da yok. Sadece ayrık olması ve yağlı olması sorun yaratıyor.

Topuzun içinde metal bir punto var o zamanla aşınabiliyor veya kırılabiliyor. Kol ucunun topuza oturan kısmına streç film sarabilirsiniz çok az 1-2 hafta götürüyor. T Kolun değirmene bağlanan tarafta onu kapağa sabitleyen veya kapağa değirmene sabitleyen 2 farklı boyda lastik var. Sanırım siz değirmene sabitleyen lastiği kullanıyorsunuz.

Topuzun içinde metal bir punto var o zamanla aşınabiliyor veya kırılabiliyor. Kol ucunun topuza oturan kısmına streç film sarabilirsiniz çok az 1-2 hafta götürüyor. T Kolun değirmene bağlanan tarafta onu kapağa sabitleyen veya kapağa değirmene sabitleyen 2 farklı boyda lastik var. Sanırım siz değirmene sabitleyen lastiği kullanıyorsunuz.
Muhtemelen dediğiniz gibi aşınmış olabilir. Kırılsa ufak bir parça düşer diye tahmin ediyorum. içine flaşla da baktım ama anlamadım. Bu şekilde de sorun olmadığı için streç sarmam muhtemelen. Evet değirmene sabitleyen lastiği kullanıyorum. Önceki değirmenden alışkanlık kapakla kol ayrı duruyor. Çok fazla taşımasam da taşırken o şekilde daha iyi diye düşünüyorum içine toz vs daha az giriyordur en azından.

Merhaba
El değirmeni ihtiyacım vardı biraz araştırmayla k6 ya denk geldim. Çok araştıramadım kaynak yetersizliğinden vs. ABD den bir arkadaşım getirecek. Filtre kahve içiyorum bu öğütüm için ihtiyacımı karşılar gibi fakat Amazon'da 100 dolar bandında başka bir değirmen öneren çıkar mı ondan dolayı yazıyorum. Ayrıca genel olarak insanlar memnun ama yine de genel bir dipnot düşecek varsa çok memnun olurum.
Teşekkürler..

Merhaba
El değirmeni ihtiyacım vardı biraz araştırmayla k6 ya denk geldim. Çok araştıramadım kaynak yetersizliğinden vs. ABD den bir arkadaşım getirecek. Filtre kahve içiyorum bu öğütüm için ihtiyacımı karşılar gibi fakat Amazon'da 100 dolar bandında başka bir değirmen öneren çıkar mı ondan dolayı yazıyorum. Ayrıca genel olarak insanlar memnun ama yine de genel bir dipnot düşecek varsa çok memnun olurum.
Teşekkürler..

K6’dan sonra başka değirmene ihtiyacınız kalmaz. Alın mutlu olun.

Merhaba
Teşekkürler..
Onur hocama katılıyorum, Türk kahvesinden cold brewe, her ölçekte çok başarılı çıktılar alırsınız, ben de çok memnunum. Genellikle filtre kahve öğütecekseniz de 48mm burr ile kısa sürede ve kolunuzu yormadan yapabilirsiniz.

Kingrinder K6’ım bugün geldi. Espresso için tamamen rasgele 40 clickten ilk denememi yaptım ve 18 g / 36 ml çıktıyı yaklaşık 45 saniyede aldım. Teknik olarak over-ekstraksiyon sayılmasına rağmen, ilginç bir şekilde kahvenin tadı bugüne kadar içtiklerimin en iyilerinden biriydi.

Daha önce Sage Barista Pro’nun dahili öğütücüsünü kullanan biri olarak 22 saniyeyi geçmek bile benim için mucizeydi. Daha önce kahve içmiyormuşum resmen. Tadında hep ekşilik vardı zaten.

Elbette hedefim süreyi 30–35 saniye bandına çekmek ama ilk shot’ta aldığım sonuç bile öğütücünün espresso üzerindeki etkisini tokat gibi gösterdi. Gerçekten çağ atlamış hissediyorum. 🥹☕

Kingrinder K6’ım bugün geldi. Espresso için tamamen rasgele 40 clickten ilk denememi yaptım ve 18 g / 36 ml çıktıyı yaklaşık 45 saniyede aldım. Teknik olarak over-ekstraksiyon sayılmasına rağmen, ilginç bir şekilde kahvenin tadı bugüne kadar içtiklerimin en iyilerinden biriydi.

Daha önce Sage Barista Pro’nun dahili öğütücüsünü kullanan biri olarak 22 saniyeyi geçmek bile benim için mucizeydi. Daha önce kahve içmiyormuşum resmen. Tadında hep ekşilik vardı zaten.

Elbette hedefim süreyi 30–35 saniye bandına çekmek ama ilk shot’ta aldığım sonuç bile öğütücünün espresso üzerindeki etkisini tokat gibi gösterdi. Gerçekten çağ atlamış hissediyorum. 🥹☕
Ahh K6’m üzümlü kekim 😇

Geri