• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kingrinder K6

Merhaba, Yaklaşık 7 aydır K6 kullanıyorum. Özellikle Zümrüt Karaca kahvelerinde, kahveyi çektikten sonra inanılmaz bir yanık kokusu geliyor; petrol, barut gibi kokuyor. Başka kahve çekirdekleri denedim ama onlarda da var, ancak daha az. Düzenli olarak 2 ayda bir temizliyorum çünkü her gün kullanıyorum grinder'ı. Bu tarz bir sorun yaşayan var mı? Çözümünü bilen var mı?
Bazen yoğun bir yanık kokusu ben de alıyorum Zümrüt Karaca kahvelerinde ama demlemeden sonra gidiyor.

Bende 1 haftadır kullanıyorum. Hario Skerton sonrası hem çok kolay hem de çok homojenize öğütümler aldım. Harika bir değirmen f/p ürünü.

Kingrinder K6 da 100-120 klik aralığında v60 için öğütüm yaparken 1 çekirdek hep öğütülmeden kalıyor. Böyle değildi son 2-3 gündür bu şekilde. Benzer sorunu yaşayan vaar mı?

Kingrinder K6 da 100-120 klik aralığında v60 için öğütüm yaparken 1 çekirdek hep öğütülmeden kalıyor. Böyle değildi son 2-3 gündür bu şekilde. Benzer sorunu yaşayan vaar mı?
Ben her zaman bi soldan bi sağdan elimle hafif bi tokat atarım :D Genelde içinde kalan çekirdek oluyorsa bunu yapınca sıkıntı olmuyor.

Böyle yapmanıza rağmen sıkıntı yaşıyorsanız RDT'yi fazla yapıyor olabilirsiniz

Ben de bayağı salladım vurdum olmadı. Rdt ne oluyor acaba?
"Ross Droplet Technique" diye geçiyor. Öğütüm kalitesini ve oluşan statiği azaltmak için yapılıyor. Çekirdeklerin üzerine su sıkmak bu yöntemlerden birisi.
Belki bunu yapıyorsanız ve fazla kaçırıyorsanız çekirdekler fazla yapışmaya başlıyor grinder'ın duvarlarına o yüzden demiştim.

Ben statiklenme nedeniyle öğütücüden sıçramaması için su sıkardım :) Meğer kaliteye de etki ediyormuş...El değermeninde su sıkmıyordum.
Teşekkürler

Ben hiçbir şey sıkmıyorum. Ama şu son birkaç gündür her denememde 1 çekirdek öğütülmeden kalıyor. Vuruyorum oynatıyorum fayda etmiyor.

Ben hiçbir şey sıkmıyorum. Ama şu son birkaç gündür her denememde 1 çekirdek öğütülmeden kalıyor. Vuruyorum oynatıyorum fayda etmiyor.
Kaç gr kahve öğütüyorsunuz? Bir de vurup oynattığınızda bu çekirdek hazne içerisinde oynuyor mu yoksa bir yere mi sıkışıyor? Diğer çekirdeklerin düşüp 1 tanesinin özellikle düşmemesi garip geldi

Kaç gr kahve öğütüyorsunuz? Bir de vurup oynattığınızda bu çekirdek hazne içerisinde oynuyor mu yoksa bir yere mi sıkışıyor? Diğer çekirdeklerin düşüp 1 tanesinin özellikle düşmemesi garip geldi
15gr civarı öğütüyorum. Çekirdek oynuyor, aleti elimde döndürüyorum çekirdek dönüyor sallıyorum şıngır şıngır hareket ediyor. Vuruyorum ediyorum bir türlü 1 çekirdeği öğütmüyor.

15gr civarı öğütüyorum. Çekirdek oynuyor, aleti elimde döndürüyorum çekirdek dönüyor sallıyorum şıngır şıngır hareket ediyor. Vuruyorum ediyorum bir türlü 1 çekirdeği öğütmüyor.
Hocam evdeki çekirdeklerden büyük-küçük/açık kavrum-koyu kavrum çekirdeklerden 3 çeşit çekirdeği 1'er 2'şer olacak şekilde 90-120 arası çekmeyi denedim, çekmeden önce flaş ile haznenin içine baktım hepsi öğütücü bıçakların arasına düşüyor ve sorunsuz şekilde çekiyor hiç dışarı çıkma olmadı. Sizin öğütücünüze özel bir problem gibi gözüküyor. Çekmeye başlamadan önce öğütücünün içine flaş ile bakın bıçakların arasına girmesini engelleyen bir şey mi var acaba? Temizleyip yeniden denemek belki çözüm olabilir. Kingrinder ile iletişime geçebilirsiniz destek ekibi yardımcı olacaktır.

Hocam evdeki çekirdeklerden büyük-küçük/açık kavrum-koyu kavrum çekirdeklerden 3 çeşit çekirdeği 1'er 2'şer olacak şekilde 90-120 arası çekmeyi denedim, çekmeden önce flaş ile haznenin içine baktım hepsi öğütücü bıçakların arasına düşüyor ve sorunsuz şekilde çekiyor hiç dışarı çıkma olmadı. Sizin öğütücünüze özel bir problem gibi gözüküyor. Çekmeye başlamadan önce öğütücünün içine flaş ile bakın bıçakların arasına girmesini engelleyen bir şey mi var acaba? Temizleyip yeniden denemek belki çözüm olabilir. Kingrinder ile iletişime geçebilirsiniz destek ekibi yardımcı olacaktır.
Şimdi açtım kapattım. Hiçbir sıkıntı gözükmüyor, klik ayarını mı yapamadım diye düşünüyorum. Öğütümler cold brew boyutunda ama yine de 1 çekirdeğin kalması mantıksız. Yine aynı sorunu yaşadım, sonra öğütümü incelttim, 1 çekirdeği de öğüttü.

VEVOK CHEF Öğütücülü siyah manuel kahve değirmeni, 6 kaba ayar, paslanmaz çelik CNC ızgara değirmeni https://amzn.eu/d/bV8JQVm

K6 ile bu değirmeni kıyaslarsak fiyatına göre alınabilir mi? Türk kahvesi öğütme seçeneklerinde yazmamış ama bununla da Türk kahvesi inceliğinde öğütebilir miyim?

VEVOK CHEF Öğütücülü siyah manuel kahve değirmeni, 6 kaba ayar, paslanmaz çelik CNC ızgara değirmeni https://amzn.eu/d/bV8JQVm

K6 ile bu değirmeni kıyaslarsak fiyatına göre alınabilir mi? Türk kahvesi öğütme seçeneklerinde yazmamış ama bununla da Türk kahvesi inceliğinde öğütebilir miyim?
6 ayarda herşeyi çözmüşler. Vallahi bravo -.- ne mikron aralığı yazıyor, ne de bıçak çapı. 30gram kahveyi 60snyede öğütürsün demişler sadece.
Kingrinder k6 ile kıyaslamak talihsiz olabilir(:

6 ayarda herşeyi çözmüşler. Vallahi bravo -.- ne mikron aralığı yazıyor, ne de bıçak çapı. 30gram kahveyi 60snyede öğütürsün demişler sadece.
Kingrinder k6 ile kıyaslamak talihsiz olabilir:)
Kahve kültürüne tümüyle çok yabancıyım 😁 K6 fiyat olarak biraz pahalı geldi daha ucuza olur mu diye merak ettim. Anlaşılan olmuyor. Peki bununla Türk kahvesi yapılabilir mi?

Kahve kültürüne tümüyle çok yabancıyım 😁 K6 fiyat olarak biraz pahalı geldi daha ucuza olur mu diye merak ettim. Anlaşılan olmuyor. Peki bununla Türk kahvesi yapılabilir mi?
Bilmem, mikron aralığını vermemiş. Şöyle bir video var. Krokodil dayıcığım 1 numara mokapot-espresso için fine grind’a iyi demiş ama daha sonra avcuna döktüğünde pek pudra gibi gelmedi bana. Sende videoya gözatabilirsn.

belki buna vereceğin 1k+ tlnin üzerine biraz daha ekleyp Timemore chestnut esp alabilirsin.

AliExpress'te bu muhteşem ürünü buldum. Hemen göz atın! 1.690,91TL 75% İndirim | TIMEMORE kestane C3S / C3ESP manuel kahve değirmeni yükseltme tüm metal gövde ve kaymaz tasarım taşınabilir değirmeni S2C çapak içinde

Bu fiyat muadili olarak kingrinder p serisini ya da timemore öğütücüleri almanızı öneririm, kingrinder şu an stoklarda yok ama yakında gelecektir.

Bilmem, mikron aralığını vermemiş. Şöyle bir video var. Krokodil dayıcığım 1 numara mokapot-espresso için fine grind’a iyi demiş ama daha sonra avcuna döktüğünde pek pudra gibi gelmedi bana. Sende videoya gözatabilirsn.

belki buna vereceğin 1k+ tlnin üzerine biraz daha ekleyp Timemore chestnut esp alabilirsin.

AliExpress'te bu muhteşem ürünü buldum. Hemen göz atın! 1.690,91TL 75% İndirim | TIMEMORE kestane C3S / C3ESP manuel kahve değirmeni yükseltme tüm metal gövde ve kaymaz tasarım taşınabilir değirmeni S2C çapak içinde

Zaman ayırdığınız için teşekkür ederim. K6 siparişi verdim 🙂

Şuan amazonda iki tane k6 var biri 6 bin lira diğeri 2500 küsür bu fiyat farkının sebebi nedir acaba

Geri