Bilgilendirme için teşekkürler, bu olayı ilk defa gördüm iyi ki size danışmışım.Ekli dosyayı görüntüle 31996
Cafemarktten alışveriş yapmazsanız çok sevinirim
Güzel fiyat. Bence kaçırmayın.
Bilgilendirme için teşekkürler, bu olayı ilk defa gördüm iyi ki size danışmışım.Ekli dosyayı görüntüle 31996
Cafemarktten alışveriş yapmazsanız çok sevinirim
Güzel fiyat. Bence kaçırmayın.
Merhaba, ben ilk değirmenimi alacağım, bütçem doğrultusunda timemore c3, 1zspresso q air ve kingrinder k4-6 modellerini buldum. Moka potum ve v60 02 decanterim var. Tavsiye edeceğiniz bir değirmen var mı? 3000 tl üstüne çıkmamaya çalışıyorum.
Hocam K6 burr yapısı itibariyle 1zpresso K serisinin uygun fiyatlı alternatifidir. Parasının hakkını çok iyi verir. Diğer baktığınız q air , c3 le aynı sınıfta değildir. @zebercet hocamı dinleyin derim.K6 3400 ‘e geliyor
Bütçeye ufak bir ekleme yapabilirseniz bu değirmen sizi ziyadesiyle memnun eder.
Bu ay içinde yurt dışından başka alış verişiniz oldu ve bu da 6. İse belkide o yüzden bekletiyorlardırMerhaba amazondan aldığım kingrinder k6 siparişim üzerinden 1aya yakın zaman geçti, en son uçak istanbul'a iniş yaptı diye bir takip güncellemesi aldım daha sonra tahmini teslim tarihi olan 26nisan geçince, tahmini teslim tarihi bölümünde 14mayısa kadar bekleniyor yazmaya başladı, forumda okuduğuma göre aynı ürünü alan kişilere 10gün içinde teslim edilmiş, bu konuda bir tecrübesi veya önerisi olan var mıdır, gümrükte sorun olmuş olabilir mi.
Edit:istanbula geleli 1hafta oldu
Benim totalde 5 siparişim oldu ve gümrük işlemleri de epey yavaş gerceklesti,yoğunluk olmalı diye düşünüyorum ben de,umuyorum @theh8ful8 in değirmeni de en yakın zamanda kendisine teslim edilir,şimdiden hayırlı olsun,güzel günlerde kullanın.Bu ay içinde yurt dışından başka alış verişiniz oldu ve bu da 6. İse belkide o yüzden bekletiyorlardır
Teşekkürler hocam, umarım teslim edilir, değirmen siparişimden 2hafta civarı sonra aliexpress leshu store'dan bir siparişim oldu 1hafta içinde teslim edildi, sırf gümrük yoğunluğu olmadığını düşünüyorum o yüzden, Amazon'a veya Kolay Gelsin'e özel bir durum olabilir belki@theh8ful8 in değirmeni de en yakın zamanda kendisine teslim edilir,şimdiden hayırlı olsun,güzel günlerde kullanın.
Rica ederim,umuyorum en yakın zamanda urununuze kavuşursunuz hocam.Hem Aliexpress hem hem Amazon karışıktı siparişlerim,erken gelen de oldu geç gelen de.Gumruk işlemleri biten bir ürünümü halen PTT teslim almadı mesela.Siparis zamanlarım birbirine çok yakındi bu arada.Teşekkürler hocam, umarım teslim edilir, değirmen siparişimden 2hafta civarı sonra aliexpress leshu store'dan bir siparişim oldu 1hafta içinde teslim edildi, sırf gümrük yoğunluğu olmadığını düşünüyorum o yüzden, Amazon'a veya Kolay Gelsin'e özel bir durum olabilir belki
Benim de amazon ürünüm bekliyor. Forumdan bir iki kişi de benzer şikayette bulunmuştu. Bu gün amazon müşteri temsilcisi ile görüştüm gümrükte anormal bir yoğunluk olduğu bilgisi geldi. Ürünler teslim olacakmış ancak teslim tarihleri öngörülenden ileri atılıyor. Ben de ilk kez bu durumla karşılaşıyorum özellikle amazon teslim tarihi genelde hiç şaşmazdı.

Yurtdışından 5 adet ürün ithal etme sınırımız var bildiğiniz gibi, dikkat ederseniz 5 gönderi değil, 5 adet ürün yani iade edici kararı böyle almış.. Ve eskiden verdiğimiz siparişlerde yurt dışı kotası siparişteki gönderi üzerinden hesaplanıyordu, yani bir siparişte 6 adet ürün varsa, bunlar tek bir gönderide gönderildi mi geriye 4 gönderi hakkı kalmış oluyordu.
Geçen ay birden bire, ansızın bu sınırı gönderideki ürün adedi olarak uygulama karar almışlar sanırım, bu nedenle gümrüğe giren gönderilerdeki ürünleri tek tek sayıp, ona göre ithal sınırımızdan düşerek çıkartıyorlar ve üzerini bekletiyorlar. Ve ne söylenirse siyasi bir yoruma dönüşeceği için kimse açık açık bir yorum yapamıyor, gümrükte sıkıntı var diye özetliyorlar..
Ben bu sonuca ise, şöyle vardım, Nisan ayında sadece 3 adet gönderi geldi bana amazondan, birinde 1 ürün teslim edildi. diğerinde 2 ürün teslim edildi ve içinde 6 ürün olan gönderi ise halen gümrükte bekliyor.. 2 ürün teslim edilen gönderi, pazartesi günü geldi ve 22 Nisan’dan beri bekleyen kargolardandı. Geçen hafta başka bir sipariş geçtim ve 2 ürün kargolandı. Bu ürünlere bugün şu not düşülmüş: “ Bireysel ithalat miktarı kotası aşıldığı için kargo, taşıyıcı firmada bekliyor.” Yani geçen ay bana sadece 3 gönderi geldiği halde, ürün toplamları ile kota aşımı oluşmuş..
Teşekkürler hocam, umarım teslim edilir, değirmen siparişimden 2hafta civarı sonra aliexpress leshu store'dan bir siparişim oldu 1hafta içinde teslim edildi, sırf gümrük yoğunluğu olmadığını düşünüyorum o yüzden, Amazon'a veya Kolay Gelsin'e özel bir durum olabilir belki
Benim toplam adet 2 bu ay hocam, amazon siparişimde de bir gelişme oldu 30mayıs'ta paket başka bir taşıyıcı firmaya aktarıldı, beklemedeyim artık en geç haftaya gelir gibi umarımBaşka bir forumda amazon başlığı altında şöyle bir gönderi var hocam.
K6’da da benzer şekilde öğütüm kullanıyorum gayet doğru bir kullanım örneği vermişsiniz.Hocam K4 ile kilolarca pour-over v60 demledim sonbir yılda. İlk başlarda james hoffmann reçeteleri ile gereksiz ince öğütüp yüksek çözünme yakalamaya çalışıyor ve siz gibi çamurlaşan yatakla karşılaşıyor, geç süzülen su ile acı tatlar meyve tatlarını bastırıyordu. Sizden ricam elinizdeki kahveyi bilmesemde kalın öğütmeniz. Yani 2 görünmeyecek şekilde enaz 30 ve 40 ile öğütmeniz. SIfır noktanız kaymış olabilir kılavuzda french press ötesi bile görünebilir bu değer takılmayın. 150 klik = 2 kapalı ve 3ün üstüne rakamı geliyor 30.
1)üstünden doldurup görece dik ve hızlı öğütecekseniz üstteki gibi çok kalın seçenekte öğütmeniz.
2) slow feed denen yöntemle değirmeni eğik tutarak bir seferde minumum çekirdeği yavaş kol çevirerek öğütmeniz. (Daha az tozlu, partikğl boyutu daha birbirine yakın ve görece iri olmasını sağlıyor.)
3) hem 1 hem de 2 deki yöntemleri mevcut kalınlıklarda un eleğine döküp 3-4, kez yandan vurup demleme sürenizin yarısında elek üstü kalınları demleyip sonra elek altı tozları kalan sürede su ilave ederek demleyiniz. @zebe
Selam Enesson bir isteğim daha var k0 için alt haznem 3boyutlu yazıcı ile yapılmış bir parça ve çok yakıştırmıyorum onu değirmene. onun yerine de k0a uyan bir cam hazne veya metal hazne bileniniz varsa bizimle paylaşırsa çok sevinirim.
selam, k4 espresso odaklı bir değirmen. Tabi ki kalın öğütmek bir çözüm ancak dişli yapısı gereği, ortalama bir pour over değirmenden daha fazla toz üretecektir.Hocam K4 ile kilolarca pour-over v60 demledim son bir yılda. İlk başlarda james hoffmann reçeteleri ile gereksiz ince öğütüp yüksek çözünme yakalamaya çalışıyor ve siz gibi çamurlaşan yatakla karşılaşıyor, geç süzülen su ile acı tatlar meyve tatlarını bastırıyordu. Sizden ricam elinizdeki kahveyi bilmesem de kalın öğütmeniz. Yani 2 görünmeyecek şekilde en az 30 ve 40 ile öğütmeniz. Sıfır noktanız kaymış olabilir kılavuzda french press ötesi bile görünebilir bu değer takılmayın. 150 klik = tur sayacında 2 kapalı ve 3ün üstüne 30 rakamı geliyor. (her tur 60)
1)üstünden doldurup görece dik ve hızlı öğütecekseniz üstteki gibi çok kalın seçenekte öğütmeniz.
2) slow feed denen yöntemle değirmeni eğik tutarak bir seferde minimum çekirdeği yavaş kol çevirerek öğütmeniz. (Daha az tozlu, partikül boyutu daha birbirine yakın ve görece iri olmasını sağlıyor.)
3) hem 1 hem de 2 deki yöntemleri mevcut kalınlıklarda un eleğine döküp 3-4, kez yandan vurup demleme sürenizin yarısında elek üstü kalınları demleyip sonra elek altı tozları kalan sürede su ilave ederek demleyiniz. Diğer su sıcaklığı ve su akıtma tipi va. Değişkenleri sabit tutarak yapın bu eleme tekniğini. @zebercet bey Kruve sifter'larla benzer demlemeler yapmış okuduğum kadarıyla. O daha derinlemesine bilgi verebilir. (İlk denemeleriniz çok gövdesiz gelirse daha ince öğütebilir veya tozları daha erken demlemeye ekleyebilirsiniz.
4) Kasuya hybrid method gibi 92 derece ile bloom yapıp ve döküş yapıp total su miktarınızın yarısından sonra 80 derece gibi düşük sıcakla döküş yaparak acılaşmanın önüne geçebilirsiniz.
Kabaca K4 tecrübelerim bunlar. Nefis türk kahvesi, herhangi bir çekirdeği çok kolay pico presso ya uygun boyutta öğütme ve biraz çabayla ortalama üstü v60'lar demledim Kingrinder k4 ile geçirdiğimiz sürede. Bu sıralar kafam karışık bir yandan K ultra bir yandan ZP6 öte yandan da DF64 veya Fellow Ode'la ilgileniyorum. Genellikle parayı kahveye harcamak daha ağır basıyor. Flatburr'lar biraz daha nazlılar ve sık temizlik istiyorlar anladığım kadarıyla. Zp6 her kahve ile alışması zor gibi görünüyor. Neticede kahveye imanımız tam![]()
Tamamdır çok teşekkür ederimSelam Enes
Alt hazneyi 1zpresso k-pro'dan kopyalamıştık. Kpro ve iki farklı 1zpresso modeli ile birebir uyuyordu.
Hatta o dönemde dems 'e de yazmıştım. Yedek parça bulabilmek ümidiyle ama devamını getiremedim.
Belki 1zp ya da marka distribütörleriyle iletişime geçilebilir.