• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

KinGrinder K4

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan zebercet
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
"Az maliyetli ve oldukça da hızlı. Hatta 3d tasarım parçalarla çok rahat Goat Arcomsu bir setup bile oluşturulur bu değirmenle."

bu olaya ben niyetliyim de işte, motor konusunda uzman biri lazım hangisini almam gerekir, yüksek torklu, düşük rpm li özellikleri olan mı, hangi ürün daha kaliteli, yapınca da zırt pırt motor yakmayalım 😅

"Az maliyetli ve oldukça da hızlı. Hatta 3d tasarım parçalarla çok rahat Goat Arcomsu bir setup bile oluşturulur bu değirmenle."

bu olaya ben niyetliyim de işte, motor konusunda uzman biri lazım hangisini almam gerekir, yüksek torklu, düşük rpm li özellikleri olan mı, hangi ürün daha kaliteli, yapınca da zırt pırt motor yakmayalım 😅
Ben bi ara niyetlenmiştim aslında. Araba camı motorları sanki uygun gibiydi. Ancak biraz büyük kalıyordu. Sonra da uğraşmadım. Kesinlikle yüksek torklu bir motor tercih etmelisiniz ama. Pek anladığım bir alan değil ancak benim şarjlı tornavidanın torku dik tutunca yetmiyor maalesef.

Amazondan aldığım kingrinder k4 bugün geldi. Bıçakları tamamen birbirine sıkışmış, milim oynamıyor. Kutudan çıktığında değirmeni bir arada tutan pimi yerinde değildi. Cıkmış değirmenin içine düşmüş, yada takamadılar bilemiyorum. Amazon iade alıyor çok şükür. Sizce tekrar k4 mu almalıyım yoksa 3000 liraya başka değirmen öneriniz var mı? Sadece espresso için kullanılacak.
Iade oluşturup tekrar k4 sipariş verdim. Biraz uğraştım ama bıçaklar baya kitlenmiş.

Daha önce Mini Plusta denedim bu yöntemi,5 nM lık bir ürün sık sık takılıyor ogutmede başarısız kalıyordu.Tavsiyem brushless yani fırçasız motorlu ve minimum 8-10 nM tork,düşük rpm hatta mümkünse torq ve RPM viteslerine sahip bir ürünün kullanılması.Bende dewalt dcf008 var bütün saydiklarimi karşılıyor hatta bir de matkap(debriyajsız) modu da var ancak ne yazık ki fırçalı motor.Fircasizlar kadar uzun ömürlü değil yani.

Moderatörün son düzenlenenleri:
Bende K4 var, espresso için kullanıyorum ama son zamanlarda immersion/pour over'a doğru kaymaya başladım. Sizce K4'ün yanına ilaveten K6 almak mantıklı olur mu sizce?

Bende K4 var, espresso için kullanıyorum ama son zamanlarda immersion/pour over'a doğru kaymaya başladım. Sizce K4'ün yanına ilaveten K6 almak mantıklı olur mu sizce?
Ben k4ün pour over profilini bir türlü sevemedim. 135kliklerin üzerinde makul bardak veriyor ancak altına inince ürettiği toz bardağa keyifsiz yansıyor gibi.

Yakınken üzak yola çıkmaz. Denemekte her zaman fayda var. Bence deneyin. Alt tarafi tat profilini sevmayacaksiniz.
Ben k4ün pour over profilini bir türlü sevemedim. 135kliklerin üzerinde makul bardak veriyor ancak altına inince ürettiği toz bardağa keyifsiz yansıyor gibi.
Sketron pro dan geldiğim için K4 altın çağı gibiydi. Öyle de alıştım. Bu fazla toz yapma olayı da pek çok duyduğuma rağmen hem fikir değilim. K4 Espresso için tasarlanmış fazla toz yapar bir mantığa da yana değilim. K4 neden espresso için üretici tarafinden önerilmiştir? Sadece ve sadece titanyum kaplama bıçaklar dan dolayı. Espresso odaklı bir değirmen fazla toz yapmaz belki diğer değirmenlere göre yeterince ince öğütür. Ha k4 homojen öğütmez k6 daha homojen öğütür derseniz daha makul gelir bana.
Benim k4 pour over odaklı ayarim 110-115. Nadiren 130 çıktım o da bir tuhaf kavrulmuş Colombia için.

Kahve öznel bir konu o yüzden her zaman kendi deneğimlarim den ziyade herkesin denemesini öneriyorum. Eğer tanidiğniz birinde K6 veya herhangibi almak istediğiniz ürün varsa ilk deneyin sonra alıp almamaya karar verin.

K4 neden espresso için üretici tarafinden önerilmiştir? Sadece ve sadece titanyum kaplama bıçaklar dan dolayı.
İç burrdeki tırnaklar pour over odaklı değirmenlere göre daha yüksektir ve bu yüzden çekirdek daha uzun süre kesime maruz kalır. Sadece titanyum kaplama olduğundan espresso için önerilmez.

bu yüzden çekirdek daha uzun süre kesime maruz kalır
Toz üretiminin en büyük sebebi ise bu olsa gerek.

Bu fazla toz yapma olayı da pek çok duyduğuma rağmen hem fikir değilim. K4 Espresso için tasarlanmış fazla toz yapar bir mantığa da yana değilim. K4 neden espresso için üretici tarafinden önerilmiştir? Sadece ve sadece titanyum kaplama bıçaklar dan dolayı. Espresso odaklı bir değirmen fazla toz yapmaz belki diğer değirmenlere göre yeterince ince öğütür. Ha k4 homojen öğütmez k6 daha homojen öğütür derseniz daha makul gelir bana.
Bu iki değirmeni birbirinden ayıran iki şey var (kaplama haricinde)
Bu iki fark birisinin espressoda daha iyi olmasını diğerinin ise pour-overda daha iyi olmasını sağlıyor.

K4’te pre-cut kısımları düz ve dişlisi 6 köşeli(?) diyebiliriz. 6 köşeli olması K6 dişlisine göre biraz daha fazla çekirdek parçasını aynı anda öğütmesine sebep oluyor. Bu durum da homojenliği ve öğütülmüş parçacık geometrisinin daha az düzgün olmasına, biraz daha fazla toz üretmesine neden oluyor diyebiliriz kabaca.

K6’da ise tırnak (@zebercet teşekkürler ne diyeceğimi buldum artık bu kısma :d) yapısı K4’e göre farklı ve K6 7 köşeli dişliye sahip. 7 köşeli dişli sayesinde çekirdekler biraz daha yavaş giriyor ana öğütüm kısmına. Bu da değirmenin daha düzgün, daha homojen şekilde öğütmesine yardımcı oluyor.

Tüm bunlardan bağımsız olarak ikisi de fiyatına göre çok iyi değirmenler. K4 ile filtre, K6 ile de espresso kötü oluyor denemez (teknik sıkıntıları saymazsak)
İkisinin de kendine özgü tat profili var. Gerisi zevkler ve renkler meselesi…

K4 Espresso için tasarlanmış fazla toz yapar bir mantığa da yana değilim.

Espresso odaklı bir değirmen fazla toz yapmaz belki diğer değirmenlere göre yeterince ince öğütür.

İki değirmenin bıçak tasarımı farklı, bende farkındayım. K4 açıklamalarına bakarak pour over tat profilini alakalı bilgileri rastlıyoruz. Ki bu pour over kullanımında bir mahsuru yok anlamina geliyor. Bu da tabi farklı tat profili oluşturmak. Ayrıca farklı bıçaklara rağmen her ikisi de aynı ayar aralığı sahip.

Ekli dosyalar

• Screenshot_20240107-233117_Amazon Shopping.jpg
    Screenshot_20240107-233117_Amazon Shopping.jpg
    71.4 KB · Görüntüleme: 25
  • Screenshot_20240107-233218_Amazon Shopping.jpg
    Screenshot_20240107-233218_Amazon Shopping.jpg
    64.4 KB · Görüntüleme: 23
  • Screenshot_20240107-233618_Samsung Internet.jpg
    Screenshot_20240107-233618_Samsung Internet.jpg
    59.9 KB · Görüntüleme: 22
  • Screenshot_20240107-233733_Samsung Internet.jpg
    Screenshot_20240107-233733_Samsung Internet.jpg
    64.4 KB · Görüntüleme: 21
  • Screenshot_20240107-233815_Samsung Internet.jpg
    Screenshot_20240107-233815_Samsung Internet.jpg
    63.3 KB · Görüntüleme: 20
  • Screenshot_20240107-234054_Samsung Internet.jpg
    Screenshot_20240107-234054_Samsung Internet.jpg
    65.8 KB · Görüntüleme: 27
Sadece ve sadece titanyum kaplama bıçaklar dan dolayı.
Bu söylediğinizin üzerine genel iki değirmen hakkında tecrübelerim ışığında bir değerlendirme yapmak istedim bu değirmenleri araştıran, almak isteyen insanlar için.
Ve durumun sadece bundan ibaret olmadığını da kısaca anlatmak istedim :d

İki değirmenin bıçak tasarımı farklı, bende farkındayım. K4 açıklamalarına bakarak pour over tat profilini alakalı bilgileri rastlıyoruz. Ki bu pour over kullanımında bir mahsuru yok anlamina geliyor. Bu da tabi farklı tat profili oluşturmak.
İki değirmen de elbette iki yöntemde kullanılabilir ben de bunu savunuyorum 🤣

Ayrıca farklı bıçaklara rağmen her ikisi de aynı ayar aralığı sahip.
Kağıt üzerinde evet ancak iki değirmenin aynı klikteki öğütümleri arasında ciddi farklar var.

Üşenmedim k4 ile comandateyi şu dostumuzla
1704669688937.jpeg
Elekten geçirdim.

K4 125 kilk
Cmd 21klik
10ar gram kahve öğüttüm
1704669839877.jpeg
1704669855895.jpeg
1704669868829.jpeg

Küçük tartı parlamış, rakam okunmuyor. Aksi gibi bende fotoya bakmadan ortalığı topladım.
K4 te elekten düşen 5,6 gram
Cmd de elekten düşen 3,4 gram
1704669974559.jpeg

Tamamiyle toz diyemeyiz tabi ki ancak fark var.

K4 içilemez bir bardak veriyor demiyorum, bende uznca süre pouroverda kullandım. Ancak,
Şimdiye kadar elimden bir sürü değirmen geçti. Kör tadım yapmadım, beğendiğim bir çekirdek olduğunda 100er gram porsiyonlayıp vakum-buzluk yaptığım için yıl içerinde aynı kahveyi k4le, k0la, cmdylede, k-pluslada, xpro s’lede son olarakta ode gen2yle içtim.
K4 shantewene özelinde en ekşiye yakın bardakları aldığım öğütümü verdi. Belkide ben demleyemedim, bilemiyorum.
Espresso + pourover için pek tabi güzel değirmen ancak sadece filtre demleyen benim için sorarsan k4 yerine k0’ı tercih ederim. Filtrede içerim, birde mokapot yaparım. Türk kahveside fena olmaz hani gibi bir değirmen değil. Ucuz ve sadece filtre için tasarlanmış.

Bilmem katılır mısın, kinu el değirmenlerinde espressonun en kıymetli markası diyelim. Peki sence neden filtre için dizayn etmiş ayrı bir burr satıyor?

Üşenmedim k4 ile comandateyi şu dostumuzla
Ekli dosyayı görüntüle 30931
Elekten geçirdim.

K4 125 kilk
Cmd 21klik
10ar gram kahve öğüttüm
Ekli dosyayı görüntüle 30932
Ekli dosyayı görüntüle 30933
Ekli dosyayı görüntüle 30934

Küçük tartı parlamış, rakam okunmuyor. Aksi gibi bende fotoya bakmadan ortalığı topladım.
K4 te elekten düşen 5,6 gram
Cmd de elekten düşen 3,4 gram
Ekli dosyayı görüntüle 30935

Tamamiyle toz diyemeyiz tabi ki ancak fark var.

K4 içilemez bir bardak veriyor demiyorum, bende uznca süre pouroverda kullandım. Ancak,
Şimdiye kadar elimden bir sürü değirmen geçti. Kör tadım yapmadım, beğendiğim bir çekirdek olduğunda 100er gram porsiyonlayıp vakum-buzluk yaptığım için yıl içerinde aynı kahveyi k4le, k0la, cmdylede, k-pluslada, xpro s’lede son olarakta ode gen2yle içtim.
K4 shantewene özelinde en ekşiye yakın bardakları aldığım öğütümü verdi. Belkide ben demleyemedim, bilemiyorum.
Espresso + pourover için pek tabi güzel değirmen ancak sadece filtre demleyen benim için sorarsan k4 yerine k0’ı tercih ederim. Filtrede içerim, birde mokapot yaparım. Türk kahveside fena olmaz hani gibi bir değirmen değil. Ucuz ve sadece filtre için tasarlanmış.

Bilmem katılır mısın, kinu el değirmenlerinde espressonun en kıymetli markası diyelim. Peki sence neden filtre için dizayn etmiş ayrı bir burr satıyor?
X pro s ile k-plus karşılaştıracak olsanız pourover için hangisini seçerdiniz?

Fiyatı belirleyici oluyor benim için burda.
K-plus bende 1 ay kadar kaldı. Bütün değirmenleri satıp sadece k4 elimde kaldığımda sağolsun @yoyasak ödünç vermişti ve 1ay kadar kullandım. Altını üstüne getirecek kadar kullanma imkanım olmadı ama xproya göre daha hızlıydı.
Beklentler ve bütçe belirleyici sanırım
Aynı fiyatta olsalar k-plus derdim ama bu senaryoda ucuz olan xpro s i seçerdim.

Şu anda iki değirmen @HaLiL beyde var. O daha detaylı anlatacaktır. Hatta en basit soruyu sorayım.
@HaLiL bey bu iki değirmen arasında en çok hangisini kullanıyorsunuz(:

Yan yana ver kör tadim olmadan bütün çabalar hiba olur bence. İki tadim profil sonuçta. Ayrıca benin gibi espresso odaklı olansaniz ama her akşam pour over routınız var ise K4 pour over tatlı tad profilini gözden geçirerek seçim yapabilirsiniz. Yok K4 Espresso için tasarlanmış fazla toz yapar diye bir es geçiş. Bunu aydınlatma istedim.

Bu arada toz yapmaz bir değirmen üretilmemiş bugüne kadar. Tabi toz oranı farklı. Tartı ile göz ile ayrişmasi çok ilginç geldi bana. Bu iş ancak farklı çap kahve elekler ile tartarak ince oranı belirtmeye ele verir. Diğer türlü hata oranı yüksek.
k4 ile k6 arası söz konusu.

Yan yana ver kör tadim olmadan bütün çabalar hiba olur bence. İki tadim profil sonuçta. Ayrıca benin gibi espresso odaklı olansaniz ama her akşam pour over routınız var ise K4 pour over tatlı tad profilini gözden geçirerek seçim yapabilirsiniz. Yok K4 Espresso için tasarlanmış fazla toz yapar diye bir es geçiş. Bunu aydınlatma istedim.
İlk yorumumda da söylediğim gibi “ben k4ü pour overda sevemedim”

Kesin bir yargı değil. Sadece ve sadece titanyum kaplama olmadığı gibi.

Ve evet toz kötü değildir ama fazlaysa bardağı etkileyebilir.
Sizede basit bir soru sorayım, 100-115 klikler arasında demlediğinizi söylemiştiniz. Peki bu aralıklarda demlediğinizde kahve yatağı balçık gibi oluyor muydu?

X Pro’yu ülkemize geldiğinde ilk alanlardanım. İhtiyacım yokken; kompakt, hibrit özellikleri dikkatimi çekince aldım keretayı. Kendisini evimde en son espresso için flat-konik karşılaşması için kullandım. Esas oğlanım K Plus; daha hızlı daha pratik (manyetik hazne). Tat olarak soruyorsanız yan yana deneme yapıp nüanslarına bakmadım. XPro, gezilerimde, dışarıda yanımda artık.

Sonuç: Mayıs 21’de, C40 satıp K Plus almıştık seninle. Elinden K Max, JX Pro gibi değirmenler geçti, hakimsin 1zpressolara.

X Pro
+taşıma
+kompakt tasarım
+hibrit
+fiyat

gibi artılarıyla öne çıkıyor.

Sonucun da sonucu:
Bütçe sorunu yok, kompakt ve taşıma kolaylığı çok mühim değilse ben olsam K Ultra alırdım.

Geri