• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

KinGrinder K4

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan zebercet
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
"Az maliyetli ve oldukça da hızlı. Hatta 3d tasarım parçalarla çok rahat Goat Arcomsu bir setup bile oluşturulur bu değirmenle."

bu olaya ben niyetliyim de işte, motor konusunda uzman biri lazım hangisini almam gerekir, yüksek torklu, düşük rpm li özellikleri olan mı, hangi ürün daha kaliteli, yapınca da zırt pırt motor yakmayalım 😅
Brushless motor ve esc tarzı bir kontrolcü ile ilerlenebilir belki. Kontrolcü sayesinde istenilen rpm'de kullanılabilir motor.

İlk yorumumda da söylediğim gibi “ben k4ü pour overda sevemedim”

Kesin bir yargı değil. Sadece ve sadece titanyum kaplama olmadığı gibi.

Ve evet toz kötü değildir ama fazlaysa bardağı etkileyebilir.
Sizede basit bir soru sorayım, 100-115 klikler arasında demlediğinizi söylemiştiniz. Peki bu aralıklarda demlediğinizde kahve yatağı balçık gibi oluyor muydu?
110-115 yazdim. Balçik olmaz. Bu akşam demleme sonunda foto çekip atacağım. Balçık dediğiniz the weird gourmet Eureka demleme videoları bi bakarsanız Eureka'yı pour over da çekersaiz bence. :)

10-115 yazdim. Balçik olmaz.
110klite son kalan Tin - yıkanmış kırmızı pacamarayı demledim.
1704702046677.png
Son bir haftadır en çok içtiğim çekirdek bu. Zarif bir kahve olduğu için bayılmıştım ancak bu demleme gerçekten bana göre değil. Kırmızı meyveyi öne çıkarmış ve neredeyse nar burukluğu/ekşiliği var ve o kadar gövdeli ki sanki bütün damağıma sıvandı bu tat. Bende, bütün çekirdekleri birbirine benzetiyor gibi bir his uyandırıyor. İşte bu yüzden de sevemedim. Espressoda müthiş bardaklar verebilir ancak ben espresso yapmıyorum.

Tam olarakta ayrıştığımız nokta burası. Ağırlı espresso içen bir kişi için arada demlediği filtre kahve için güzel bir değirmen ama benim gibi sadece ve sadece filtre demleyen biri için kesinlikle önereceğim bir değirmen değil. Şöyle ifade edeyim. Günde 30gramdan fazla kahve içmiyorum. Hal böyleyken iyi çekirdeklerden mükemmele yakın bardaklar çıkarmaya çalışıyorum. 2kg tulumba tatlısı alana kadar yarım kilo fıstıklı kuru baklava alıyorum anlayacağınız, gereksiz fazla şeker/kafein denklemini kurabilirsiniz. Aldığım o yarım kilo çekirdeğide hakkını vererek içmek istiyorum.
Ez cümleyle bu değirmen bana espresso yapmıyorsun! espresso değirmeniyle ne işin var dedirtiyor.

Ki bu pour over kullanımında bir mahsuru yok anlamina geliyor. Bu da tabi farklı tat profili oluşturmak. Ayrıca farklı bıçaklara rağmen her ikisi de aynı ayar aralığı sahip.
Pour over nezdinden verilen referans aralıklarının iki değirmen için de yanıltıcı olduğunu düşünüyorum. İki değirmenin de ayar aralığı/mikron hassasiyeti aynı olsa bile en temelde bıçak mimarisi farklı. Aynı klik değerinde değil aynı, benzer sonuçlar bile alınamıyor.
Toz üretimi/toz çıkarıyor söylemi hem eski demirbaş, hem de foruma yeni gelen demleyiciler arasında çok dile gelen bir söylem haline gelse de, bu durumun bardaktaki parlaklığı ve netliği engelleyip ağır gövde ve tatlılığa kayan bir profil oluşturduğu da bir gerçek, @zebercet beyin bu konudaki yorumunu da değerli buluyorum.
ancak bu demleme gerçekten bana göre değil. Kırmızı meyveyi öne çıkarmış ve neredeyse nar burukluğu/ekşiliği var ve o kadar gövdeli ki sanki bütün damağıma sıvandı bu tat. Bende, bütün çekirdekleri birbirine benzetiyor gibi bir his uyandırıyor. İşte bu yüzden de sevemedim.

Tam olarakta ayrıştığımız nokta burası. Ağırlı espresso içen bir kişi için arada demlediği filtre kahve için güzel bir değirmen ama benim gibi sadece ve sadece filtre demleyen biri için kesinlikle önereceğim bir değirmen değil.
Ne vakittir kalite bi yıkanmışa hasret kaldım diyerekten, bu çekirdekten ben de geçen hafta sipariş ettim, kendi referans kliklerimde demleyip ek yorumumu da bırakacağım.

Forumda k4 ve k6’yı birlikte kullanan yok gördüğüm kadarıyla ama 1zpresso kullanıp da jx serisinden k veya x modellerinden birine geçen birinin karşılaştırması da referans olarak alınabilir. Bıçak tasarımları arasındaki farkın benzerliğinden ötürü böyle düşünüyorum.

Siz de haklısınız ama benimki böyle çıkmıyor. Farklı K4ler tutarsız mi acaba? Dediğim gibi the weird gourmet'ın tam sevdiği demleme olmuş sizinki. 😂 Ben de balçik olmasını sevmiyorum. Tad profili tercih meselesi 2 kilo ile yarim kilo kıyasina alakasız bence.
Forumda k4 ve k6’yı birlikte kullanan yok gördüğüm kadarıyla ama 1zpresso kullanıp da jx serisinden k veya x modellerinden birine geçen birinin karşılaştırması da referans olarak alınabilir. Bıçak tasarımları arasındaki farkın benzerliğinden ötürü böyle düşünüyorum.
Bu ikisi bi arada görmek yan yana kör tadim yapmak çok isterdim. :)

1zpresso k-plus satıp hem k4 hem k6 aldım. K4'ü yeni espressoda kullanmaya başladım. K6 büyük ihtimalle yarın gelecek. Toplamda 3 el değirmenimi şu amaçlarla kullanmayı planlıyorum:

K4 sadece espresso
K6 multipurpose+seyahat değirmeni
1zpresso zp6 special - pour over

Şu ana kadar K4 ile öğütüm kısa krank kolundan dolayı k-plus'a göre bir tık daha zor gibi ama tat olarak espressoda şimdilik memnun kaldım diyebilirim. Kullandıkça sonrasında buraya yine deneyimlerimi yazmaya çalışırım.

X Pro’yu ülkemize geldiğinde ilk alanlardanım. İhtiyacım yokken; kompakt, hibrit özellikleri dikkatimi çekince aldım keretayı. Kendisini evimde en son espresso için flat-konik karşılaşması için kullandım. Esas oğlanım K Plus; daha hızlı daha pratik (manyetik hazne). Tat olarak soruyorsanız yan yana deneme yapıp nüanslarına bakmadım. XPro, gezilerimde, dışarıda yanımda artık.

Sonuç: Mayıs 21’de, C40 satıp K Plus almıştık seninle. Elinden K Max, JX Pro gibi değirmenler geçti, hakimsin 1zpressolara.

X Pro
+taşıma
+kompakt tasarım
+hibrit
+fiyat

gibi artılarıyla öne çıkıyor.

Sonucun da sonucu:
Bütçe sorunu yok, kompakt ve taşıma kolaylığı çok mühim değilse ben olsam K Ultra alırdım.
Açıkcası şimdiye kadar en memnun olduğum değirmen k-max oldu ve k6nın k-max ile aynı bıçağı kullandığını duyunca çok sevindim. DF64, sculptor derken bu iş nereye gidiyor diyerek hepsini satıp k6 ile yola devam edeceğim :D

şurada ikisini de deneyimlemiş biri var. 5 ay öncesi ve 2 ay öncesi güncellmesinde bazı noktalar çelişiyor olsa da . yine takip edebildiğim k4 ün dış burr üne bir güncelleme yapmış sanırım kingrinder

Tartı ile göz ile ayrişmasi çok ilginç geldi bana.
Elekle sadece pasta mı yapayım üstad. Elde kruve yok işte, kendi ilkel yöntemlerimle homojen öğütüm çıkarımı yapmaya çalışıyorum. Zaten yukarıda da söyledim, tabi ki bunun hepsi toz değil. Bilimsel bir deney değil ama fikir versin. İşte o kadar:) belkide mor - plastik - birmilyoncu eleği olduğu için güvenirliliğini sorguladınız:)
Tad profili tercih meselesi 2 kilo ile yarim kilo kıyasina alakasız bence
Size ben dünden beri kendimi anlatamadım. Burada söylemeye çalıştığım. Kahve tüketimim az, 4 bardak ticari kahve içene kadar 1 bardak nitelikli kahve içerim mantığındaydı.
Başkası tulumba sever, ona lafım yok. Onun bedeni onun kararı:)

Yakınken üzak yola çıkmaz. Denemekte her zaman fayda var. Bence deneyin. Alt tarafi tat profilini sevmayacaksiniz.

Bu konusa kısmen haklısınız. Güvenli bölge hep daha çekicidir ama alternatif bir bardak olmadan tat profilini sevip sevmediğimizi nasıl anlayacağız.

Farklı K4ler tutarsız mi acaba?
@Aderisa beyin söylediği konu çok doğru. İlk k4ü aldığımda, resmi sitesindeki demleme/klik aralıkları hiç uygun gelmemişti ve 120kliğin üzerindeyken damağımı bulmayı deneyimlemiştm. Resmi sitede 120klik üzerine “coarse” aralığını koymuşlardı. Bu normalde coldbrew için önerilen boyut.
Hatta klik X micron karşılaştırması gibi düz mantıkla cmd ile kıyasladığımda dağlar kadar fark çıkmıştı.

Belkide 0noktamız farklı, 0noktası üzerinede bir dönem kafa patlatmıştım +/- 5 klikle dengelemeye çalışıyordum.

Cmdler arasında bile klik farkları olduğunu önceden farketmiştik. Per/micron bu kadar kısa olan bir değirmen için bile olabilirmiş demek ki.
Bardağınız sevdiğiniz gibiyse zaten hiç problem yok. Sadece bireysel deneyimlerimizi aktarıyoruz. Bunun içinde özellikle teşekkür ediyorum.

Elekle sadece pasta mı yapayım üstad. Elde kruve yok işte, kendi ilkel yöntemlerimle homojen öğütüm çıkarımı yapmaya çalışıyorum.
Referans aldiğiniz elekla pasta da yapılmaz. Küçük😂
Size ben dünden beri kendimi anlatamadım.
Tam aksine iyice anlatmışsınız. Bu muhabbet 2 yere varmak yüzere. Ya K6 sipariş edip iki değirmeni karşılaştırma, kör tadim vs şovunu yapacağım, yada Ankara'ya gelip o güzel sca şampiyona demleme seviyesindeki kahveleri içip üzün üzün muhabbet ederiz. 🙂

Farklı K4ler de 0 nokta farklı olabilecek mi emin değilim. Benimki 15 klik 0 den geri dönüyor. -10 klik de tamamen kilitleniyor bıçaklar.

Peru Cafe del Futuro Meetlab den denedim resim atmak ve karşılaştırmak için. Tabi ticari sayilmazsa😂 Sizin için da 2 klik kırdım. 0 den 108 klik sonuçları.

Ekli dosyalar

• 20240108_175552.jpg
    20240108_175552.jpg
    82.7 KB · Görüntüleme: 35
  • 20240108_180136.jpg
    20240108_180136.jpg
    94 KB · Görüntüleme: 34
şurada ikisini de deneyimlemiş biri var. 5 ay öncesi ve 2 ay öncesi güncellmesinde bazı noktalar çelişiyor olsa da . yine takip edebildiğim k4 ün dış burr üne bir güncelleme yapmış sanırım kingrinder

Paylaştığınız için sağ olun ama reddit de sokaktan geçen da yazabilir. Sonuçta bi SM platformu ve referans değildir. Ama birinin tecrübelerini göz önünde bulundurmak faydalı olabilir.

@ARKH Başım gözüm üzerine üstadım. Tanışmaktan çok memnum olurum.

Üşenmedim k4 ile comandateyi şu dostumuzla
Ekli dosyayı görüntüle 30931
Elekten geçirdim.

K4 125 kilk
Cmd 21klik
10ar gram kahve öğüttüm
Ekli dosyayı görüntüle 30932
Ekli dosyayı görüntüle 30933
Ekli dosyayı görüntüle 30934

Küçük tartı parlamış, rakam okunmuyor. Aksi gibi bende fotoya bakmadan ortalığı topladım.
K4 te elekten düşen 5,6 gram
Cmd de elekten düşen 3,4 gram
Ekli dosyayı görüntüle 30935

Tamamiyle toz diyemeyiz tabi ki ancak fark var.

K4 içilemez bir bardak veriyor demiyorum, bende uznca süre pouroverda kullandım. Ancak,
Şimdiye kadar elimden bir sürü değirmen geçti. Kör tadım yapmadım, beğendiğim bir çekirdek olduğunda 100er gram porsiyonlayıp vakum-buzluk yaptığım için yıl içerinde aynı kahveyi k4le, k0la, cmdylede, k-pluslada, xpro s’lede son olarakta ode gen2yle içtim.
K4 shantewene özelinde en ekşiye yakın bardakları aldığım öğütümü verdi. Belkide ben demleyemedim, bilemiyorum.
Espresso + pourover için pek tabi güzel değirmen ancak sadece filtre demleyen benim için sorarsan k4 yerine k0’ı tercih ederim. Filtrede içerim, birde mokapot yaparım. Türk kahveside fena olmaz hani gibi bir değirmen değil. Ucuz ve sadece filtre için tasarlanmış.

Bilmem katılır mısın, kinu el değirmenlerinde espressonun en kıymetli markası diyelim. Peki sence neden filtre için dizayn etmiş ayrı bir burr satıyor?
Tartıların, eleklerin, ölçümlerin, karşılaştırmaların fln köpeğiyiz be kardeşim, yalan mı söyleyelim? Kahveleri tülbentten süzüp tülbentlerin ağırlığını fln tartın ona bile okeyim ben :D

Son düzenleme:
Bu ablamıza bi kingrinder ayarlamak lazım şimdi🤣🤣

Üşenmedim k4 ile comandateyi şu dostumuzla
Ekli dosyayı görüntüle 30931
Elekten geçirdim.

K4 125 kilk
Cmd 21klik
10ar gram kahve öğüttüm
Ekli dosyayı görüntüle 30932
Ekli dosyayı görüntüle 30933
Ekli dosyayı görüntüle 30934

Küçük tartı parlamış, rakam okunmuyor. Aksi gibi bende fotoya bakmadan ortalığı topladım.
K4 te elekten düşen 5,6 gram
Cmd de elekten düşen 3,4 gram
Ekli dosyayı görüntüle 30935

Tamamiyle toz diyemeyiz tabi ki ancak fark var.

K4 içilemez bir bardak veriyor demiyorum, bende uznca süre pouroverda kullandım. Ancak,
Şimdiye kadar elimden bir sürü değirmen geçti. Kör tadım yapmadım, beğendiğim bir çekirdek olduğunda 100er gram porsiyonlayıp vakum-buzluk yaptığım için yıl içerinde aynı kahveyi k4le, k0la, cmdylede, k-pluslada, xpro s’lede son olarakta ode gen2yle içtim.
K4 shantewene özelinde en ekşiye yakın bardakları aldığım öğütümü verdi. Belkide ben demleyemedim, bilemiyorum.
Espresso + pourover için pek tabi güzel değirmen ancak sadece filtre demleyen benim için sorarsan k4 yerine k0’ı tercih ederim. Filtrede içerim, birde mokapot yaparım. Türk kahveside fena olmaz hani gibi bir değirmen değil. Ucuz ve sadece filtre için tasarlanmış.

Bilmem katılır mısın, kinu el değirmenlerinde espressonun en kıymetli markası diyelim. Peki sence neden filtre için dizayn etmiş ayrı bir burr satıyor?
Merhaba, ben ilk değirmenimi alacağım, bütçem doğrultusunda timemore c3, 1zspresso q air ve kingrinder k4-6 modellerini buldum. Moka potum ve v60 02 decanterim var. Tavsiye edeceğiniz bir değirmen var mı? 3000 tl üstüne çıkmamaya çalışıyorum.

Merhaba, ben ilk değirmenimi alacağım, bütçem doğrultusunda timemore c3, 1zspresso q air ve kingrinder k4-6 modellerini buldum. Moka potum ve v60 02 decanterim var. Tavsiye edeceğiniz bir değirmen var mı? 3000 tl üstüne çıkmamaya çalışıyorum.
K6 3400 ‘e geliyor
Bütçeye ufak bir ekleme yapabilirseniz bu değirmen sizi ziyadesiyle memnun eder.

K6 3400 ‘e geliyor
Bütçeye ufak bir ekleme yapabilirseniz bu değirmen sizi ziyadesiyle memnun eder.
Amazon da 3100 liraya k6 bulabildim. Ancak bu modeller arasındaki farkları tam olarak anlayamadım. Q air ile espresso ve türk kahvesi de çekilebilir diyorlar timemore c3 ile ve k4-6 modelleriyle de yapılabilir diyenler var. Bütçe olarak 100 200 yukarı çıkarım. Aliexpress'te tm c3 esp c3s pro, gelbura'da tm c3 c2s var, amazon'da da kg k6 var, Coffeemarkt sitesinde de 1zspresso q air var. Çok kararsız kaldım.

Geri