• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kimma Coffee Roasters

Merhaba, paylaşımınız için çok teşekkürler.
Bu arada comandante ile timemore arasında click sayılarını çeviren bir tablo var mıdır? internette ne kadar arasam da bulamadım.
Merhaba, o konuda bir bilgim yok.Forumda, timemore kullanan baya arkadaş var.Bahsettiğim öğütüm kalınlığı, ince-orta ortaya biraz daha yakın.Farklı öğütüm aralıklarında deneyebilirsiniz.Daha ince öğütüp bloom +tek döküş gibi.
Aeropress varsa 1/15 oranında standart metot 85’ su ile bir miktar suyla blooming ve swirl çok fazla beklemeden geri kalan suyu olabildiğince hızlı şekilde dökün.Bir karıştırıcı ile birkaç kez karıştır plunger takıp 1:30 a kadar bekleyin.1:30 da birkaç swirl ve pres 2:00 de bitir.

Son düzenleme:
Merhaba, o konuda bir bilgim yok.Forumda, timemore kullanan baya arkadaş var.Bahsettiğim öğütüm kalınlığı, ince-orta ortaya biraz daha yakın.Farklı öğütüm aralıklarında deneyebilirsiniz.Daha ince öğütüp bloom +tek döküş gibi.
Aeropress varsa 1/15 oranında standart metot 85’ su ile bir miktar suyla blooming ve swirl çok fazla beklemeden geri kalan suyu olabildiğince hızlı şekilde dökün.Bir karıştırıcı ile birkaç karıştırıp plunger takıp 1:30 a kadar bekleyin.1:30 da birkaç swirl 2:00 de bitir.
Çok teşekkürler.

merhaba, kahveler nasıl? ben de bir sipariş geçeyim diyordum, tam da bu iki kahve için
Üstad, ben sadece santa rosa düşünüyorum, +kargo elim gitmiyor. sipariş verirsen, kargo dahil limite ortak olabilirim.

merhaba, kahveler nasıl? ben de bir sipariş geçeyim diyordum, tam da bu iki kahve için
Hocam santarosa çok keyif verdi. İlk yudumlarda klasik g.amerika kahvesi gibi karşılayan, soğudukça asiditesi canlanan meyvemsi tatlar veren bir kahve. Kompleks denebilecek bir kahve. Evdeki arıtma dahil bir kaç farklı su ile deneme şansım oldu. En verim aldığım su Buzdağı oldu.

Tulise de gövdesi zayıf orta arası asiditesi yerinde klasik bir Etiyopya kahvesi diyebilirim. Ben pişman olmadım Kimma alışverişinden. Bir daha alır mıyım? Listemde bu kadar denemek istediğim kavurucu varken zor. Selamlar

Son düzenleme:
şunu 15 dk önce görseydim keşke :) verdim siparişi ama paylaşabiliriz
teşekkür ederim. Sen dene bende ona göre ayrıca siprariş geçerim.
Belki bi paket daha istersin bu sefer ortaklık kısmet olur(:

Beklemekle tat yerine gelebilir mi? Ayrı bir kavanozda 1 ay kadar saklayarak sonucu bildirebilir misiniz? Eğer tat makul hale gelirse önemli bir tespit olacak.

Yeşil çekirdeğin 1..2 sene içinde aroma kaybettiğini biliyorum

Son düzenleme:
Bu kavurucudan tam 1.5 yıl önce 105'er liraya Wegida ve Tulise isimli direct trade iki çekirdek almıştım. Wegida kötü Tulise iyiydi ama konumuz bu değil. Konumuz:

Bu çekirdeklerin halen aynı fiyata satılıyor olması...

https://shop.kimmacoffee.com/collections/filtre-kahveler/products/eti̇yopya-tulise-direct-trade

https://shop.kimmacoffee.com/collections/filtre-kahveler/products/eti̇yopya-wegi̇da

Şimdi iki ihtimal geliyor benim aklıma:

1. Bu çekirdekler ilk çıktığında fahiş bir fiyatla satıldı/satılmaya çalışıldı. Çok alıcısı çıkmayınca da fiyatı artmadı. O yüzden 1.5 yıl önceki fiyattan satılmaya devam ediliyor.

2. Kahvede iddia edildiği oranda enflasyon yok ama diğer bazı kavurucular ekonomik krizi bahane edip "Nasılsa tepkiyi bana göstermezler." diyerek, talep de gördükleri için %200'e varan fiyat artışları yaptılar.

Belki gözardı ettiğim başka ihtimaller de vardır; ama birilerinin çok da masum olmadığını hissediyorum.

Pahalı çekirdekleri yurtdışından almaya devam edeceğim sanırım. 🥱

Bu kavurucudan tam 1.5 yıl önce 105'er liraya Wegida ve Tulise isimli direct trade iki çekirdek almıştım. Wegida kötü Tulise iyiydi ama konumuz bu değil. Konumuz:

https://shop.kimmacoffee.com/collections/filtre-kahveler/products/eti̇yopya-tulise-direct-trade

https://shop.kimmacoffee.com/collections/filtre-kahveler/products/eti̇yopya-wegi̇da

1. Bu çekirdekler ilk çıktığında fahiş bir fiyatla satıldı/satılmaya çalışıldı. Çok alıcısı çıkmayınca da fiyatı artmadı. O yüzden 1.5 yıl önceki fiyattan satılmaya devam ediliyor.

2. Kahvede iddia edildiği oranda enflasyon yok ama diğer bazı kavurucular ekonomik krizi bahane edip "Nasılsa tepkiyi bana göstermezler." diyerek, talep de gördükleri için %200'e varan fiyat artışları yaptılar.

Belki gözardı ettiğim başka ihtimaller de vardır; ama birilerinin çok da masum olmadığını hissediyorum.

aslında olması gereken bu.
bir malı ithal edip tüm masraflarını ödedikten sonra zam yapmamak gerekir fakat hiper enflasyon ve kurdaki artış nedeniyle stokları yerine koyma maliyeti çok arttığından dolayı işletmeler zam yaptılar. (tahminimce) neden zam yapmadınız demek garip bir şey ama soruyu kesinlikle anlıyorum. ben birinci ihtimali daha kuvvetli görüyor ve öyle olduğunu umuyorum.

neyse ya her yer ekonomi oldu. tulise espresso'da gider mi hocam :D

Çok uzağa bakma üstad.
5gün önce %20 zam yapan
5gün sonra da %35 indirim yapan ve vaaay ne indirim yaptı bee diye alkışlanan firma gördü bu gözler.

tulise espresso'da gider mi hocam
Bir kez aldım, aslında filtrede beğenmiştim ama açık kavrulduğu için espressoda gitmez diye tahmin ediyorum. Denemesi bedava değil ama uygun fiyatlı. 🙂

Çok uzağa bakma üstad.
5gün önce %20 zam yapan
5gün sonra da %35 indirim yapan ve vaaay ne indirim yaptı bee diye alkışlanan firma gördü bu gözler.

Ya işte tamam paramız eski değerinde değil filan da, restoranından kafesine, kavurucusuna her yerde sıkıştırıyorlar.
Bütçem yettiğince Kawa, Gardelli filan takılacağım. (Uzaklara bakmış oldum.) 😂😂
Yetmediği yerde de ticari işletme çekirdekleri kullanacağım. (Kimbo, Lavazza gibi.)

3. ve bana göre daha kuvvetli bir ihtimalde şu olabilir: Çekirdekler 2020 hasat görünüyor. Tüm maliyetlenmesi 2020 yılında yapıldıysa ham madde maliyeti değişmediği için işletme zam yapmamayı tercih etmiş olabilir.

Geri