• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kimma Coffee Roasters

En son geçen sene sipariş vermiştim ama kavrumları bana koyu gelmişti. Bu durum değişti mi acaba?

En son geçen sene sipariş vermiştim ama kavrumları bana koyu gelmişti. Bu durum değişti mi acaba?
Merhaba, koyuluk kıstası nedir bilemiyorum, bitter tatlar yok kavrumlarında.
Wegida'dan bir resim atayım karar verebilmeniz adına. Sağdaki kavrum Null Worka, soldaki ise Kimma Wegida.
20210608_193900.jpg

Evde çok fazla kahve birikti ama güzel bir indirim olursa ben de alabilirim iki paket.

İyi akşamlar arkadaşlar, indirim maalesef beklediğimiz oranda olmadı, bu yüzden whatsapp grubunda toplu alımın iptaline karar verildi. Haber bekleyen arkadaşları bilgilendirmek istedim.

Demleme Ekipmanı:Delter Coffee Press
Değirmen:1ZPresso JX PRO
Öğütüm Derecesi:2 Tam Tur 5 Step - 3 Tam Tur
Su Sıcaklığı:91°C - 94°C
Çekirdek:Etiyopya Weding
Kavrum Derecesi:Filitre

Demleme Notları:Yukarıda paylaşmış olduğum öğütüm aralığının her bir adımını ve su sıcaklıklarını denedim.Her defasında 50 ML su ile 3-5 saniye içerisinde agresif basınç ile ön demleme yaptım ve gerek kalan suyu iki eşit parçada dökmeyi gerekse kıymetli Nisan Ağca'nın yönteminde olduğu gibi kalan suyun tamamını tek seferde kahve geçirdim.

Tadım Notları:Yaptığım tüm denemelerde elde ettiğim yalnızca dup duru bir su oldu.Ne acılık ne ekşilik hiç bir şey yoktu.Sadece dup duru bir su.

Sorum:Sorun kullandığım su olabilir mi?
Kendi Cevabım:Ben aynı suyu mokapot demlemelerimde ve kompresso demlemelerimde kullanıyorum ve kahveyi çözmek hususunda bir sıkıntı yaşamıyorum.Ben kırsal alanda ikamet eden biriyim ve içme suyumuzu dağlardan gelen çeşme suyundan sağlıyoruz.
Sizlerin Cevabı:Genel itibari ile demleme şeklimde,öğütüm derecemde yada kullandığım su itibari ile bir yalnışım yada atladığım bir husus yada tavsiyeleriniz nelerdir?Yardım ve desteğinizi rica ederim.

Demleme Notları:Yukarıda paylaşmış olduğum öğütüm aralığının her bir adımını ve su sıcaklıklarını denedim.Her defasında 50 ML su ile 3-5 saniye içerisinde agresif basınç ile ön demleme yaptım ve gerek kalan suyu iki eşit parçada dökmeyi gerekse kıymetli Nisan Ağca'nın yönteminde olduğu gibi kalan suyun tamamını tek seferde kahve geçirdim.

Tadım Notları:Yaptığım tüm denemelerde elde ettiğim yalnızca dup duru bir su oldu.Ne acılık ne ekşilik hiç bir şey yoktu.Sadece dup duru bir su.

Kendi Cevabım:Ben aynı suyu mokapot demlemelerimde ve kompresso demlemelerimde kullanıyorum ve kahveyi çözmek hususunda bir sıkıntı yaşamıyorum.Ben kırsal alanda ikamet eden biriyim ve içme suyumuzu dağlardan gelen çeşme suyundan sağlıyoruz.
Sizlerin Cevabı:Genel itibari ile demleme şeklimde,öğütüm derecemde yada kullandığım su itibari ile bir yalnışım yada atladığım bir husus yada tavsiyeleriniz nelerdir?Yardım ve desteğinizi rica ederim.
O sular yüksek mineral içeriyor.Ppm çok yüksek olabilir.Bu mokapotta kendini belli etmeyebilir veya kompressoda işinize yarayabilir ama filtrede öyle bir sudan verim almak daha zor.Denemeden anlamak münkün değil.Market falan varsa normal bir su alıp denemek lazım.Delter press ben de kullanıyorum bazen, gövde düşük oluyor ama öyle su falan olmuyor, aromalar net.
Muhtemelen su kaynaklı sorun

O sular yüksek mineral içeriyor.Ppm çok yüksek olabilir.Bu mokapotta kendini belli etmeyebilir veya kompressoda işinize yarayabilir ama filtrede öyle bir sudan verim almak daha zor.Denemeden anlamak münkün değil.Market falan varsa normal bir su alıp denemek lazım.Delter press ben de kullanıyorum bazen, gövde düşük oluyor ama öyle su falan olmuyor, aromalar net.
Muhtemelen su kaynaklı sorun

@ytghan Selamlar,

Dönüşün için teşekkür ederim.Bu kadar deneme yapıp başarılı olamayınca benimde aklıma suyun kahveyi çözemiyor olabileceğiydi ama diğer yöntemlerde bir sorun yaratmadığı için suyun sorun olma ihtimalini elemedim ama düşük gibi gördüm.Lakin değiştirmediğim tek parametre de su oldu sanırım.Marketten pet şişede kapalı su alarak deneyeceğim.Yanlış hatırlamıyorsam Pınar Madran filitre demleme de sağlıklı sonuçlar veriyordu,kahve masasının youtube yayında bahsedildiğini hatırlıyorum.

Ben filitre kahve sevmiyorum lakin misafirim olan eş-dosta demlemeyebilmek için aldım delter press'i ama tabi öncelikle başarılı bir demleme elde etmeliyim ki içen insanlarda keyif alsınlar.

Dönüşün için çok teşekkür ederim tekrar.

@ytghan Selamlar,

Dönüşün için teşekkür ederim.Bu kadar deneme yapıp başarılı olamayınca benimde aklıma suyun kahveyi çözemiyor olabileceğiydi ama diğer yöntemlerde bir sorun yaratmadığı için suyun sorun olma ihtimalini elemedim ama düşük gibi gördüm.Lakin değiştirmediğim tek parametre de su oldu sanırım.Marketten pet şişede kapalı su alarak deneyeceğim.Yanlış hatırlamıyorsam Pınar Madran filitre demleme de sağlıklı sonuçlar veriyordu,kahve masasının youtube yayında bahsedildiğini hatırlıyorum.

Ben filitre kahve sevmiyorum lakin misafirim olan eş-dosta demlemeyebilmek için aldım delter press'i ama tabi öncelikle başarılı bir demleme elde etmeliyim ki içen insanlarda keyif alsınlar.

Dönüşün için çok teşekkür ederim tekrar.
Rica ederim.Pınar olur.Nestle, buzdağı,erikli,uludağ .Bunlar uygundur.Delter iyi sonuç verir siz de seversiniz merak etmeyin.

Etiyopya Weding yanlış bir yazımsa ve eğer doğrusu Etiyopya Wegida'ysa, çözmesinin zor bir kahve olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. 1ZPresso JX PRO'da nereye denk gelir bilemiyorum ama, bu çekirdek özelinde V60 için Comandante Red'le 36 klik, Delter için 30 klik civarında öğütümler yaptım; suyu da genelde Pınar Madran 96 derece kullandım. Ön demlemeyi de uzun tuttum. Yani Delter'da mesela ilk 50 gramlık suyu 3-5 saniyede değil de, ortalama 10 saniyede geçirdim. Kalan suyu da yine iki parçalı olacak şekilde yavaşça geçirdim; çıktı duru su gibi değil; baharatlı, düşük-orta gövdeli ve belli belirsiz meyvemsi oluyor. Wegida; ne yazık ki benim keyifli ya da tekrar satın almaya değecek olarak algılamadığım bir çekirdek oldu. Sosyal medyada gördüğümüz, okuduğumuz her şeye ve herkese inanmamamız gerekiyor; çünkü bizim hobilerimiz için kaynağımız ne yazık ki sınırlı. Kavrum hatası olup olmadığını sonraki parti kavrum alan arkadaşlar alıp yorumlarsa anlayabilirim derken sizin bu mesajı görüyorum. Bendeki çekirdeğin kavrumu 25 Mayıs'tı, sizinki nedir acaba?

Etiyopya Weding yanlış bir yazımsa ve eğer doğrusu Etiyopya Wegida'ysa, çözmesinin zor bir kahve olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. 1ZPresso JX PRO'da nereye denk gelir bilemiyorum ama, bu çekirdek özelinde V60 için Comandante Red'le 36 klik, Delter için 30 klik civarında öğütümler yaptım; suyu da genelde Pınar Madran 96 derece kullandım. Ön demlemeyi de uzun tuttum. Yani Delter'da mesela ilk 50 gramlık suyu 3-5 saniyede değil de, ortalama 10 saniyede geçirdim. Kalan suyu da yine iki parçalı olacak şekilde yavaşça geçirdim; çıktı duru su gibi değil; baharatlı, düşük-orta gövdeli ve belli belirsiz meyvemsi oluyor. Wegida; ne yazık ki benim keyifli ya da tekrar satın almaya değecek olarak algılamadığım bir çekirdek oldu. Sosyal medyada gördüğümüz, okuduğumuz her şeye ve herkese inanmamamız gerekiyor; çünkü bizim hobilerimiz için kaynağımız ne yazık ki sınırlı. Kavrum hatası olup olmadığını sonraki parti kavrum alan arkadaşlar alıp yorumlarsa anlayabilirim derken sizin bu mesajı görüyorum. Bendeki çekirdeğin kavrumu 25 Mayıs'tı, sizinki nedir acaba?

Günaydınlar @CoFFeePaTh

Çekirdeğin adı yanlış kalmış aklımda,Wediga olmalı.Kavrum tarihi 05/06/2021.Ön demleme için kullandığım suyu agresif döküş yapmamın sebebi,kıymetli @PepukKahve İsmail Abi ile delter hakkında konuşurken yavaş basışlarda suyun tek bir noktadan gelebiliyor olması sebebi ile daha agresif bir basış ile ön demleme suyunun tüm kahveyi ıslatmasının daha sağlıklı olacağını söylemişti.

Benimde kullandığım suyu sanırım değiştirmem gerekiyor.En azından filtre kahve için evimde bulundurmam gerekli :)

Demleme Ekipmanı:Bialetti Venüs 10Cup
Öğütüm Derecesi:2 Tam Tur Yarım Step
Çekirdek:Guatemala Primavera
İşleme Yöntemi:Yıkanmış
Kahve Miktarı:52 Gram
Su Sıcaklığı:83°C - 85°C
Kavrum Profili:Espresso
Kavrum Tarihi:04/06/2021

Demleme Notları
Ocağın en küçük gözünde en harlı ile en kısık arasında bir noktada demleme başlattım ve kahve haznesine ilk kahve akışı olduğunda en kısık'a aldım.

Tadım Notları
Çekirdek biraz sert ve bu yüzden bir miktar toz üretiyor ve kahveyi yüksek gramajlarda istiyor.Pazartesi akşamı yarım step daha kalın öğütmüştüm ve 55 Gram kahve kullanmıştım lakin aldığım çıktı pek keyif vermemişti.Bu yüzden yukarıdaki değerler ile dün akşam yeniden denedim ve inceldikçe kahvenin daha lezzetli olduğu gördüm.Yinede gövde orta diyebileceğim bir halde.Bu akşam yarım step daha incelerek yani 2 Tam Tur ile 53 Gram kahve koyarak gövde yoğunluğunu yukarıya çekmek istiyorum.Tadım notlarında yazılan kakao'yu alamadım lakin Siyah Üzüm'ün ekşiliği kahve soğudukça hissediliyor.Her ne kadar tadım notalarında eksikse de yinede içimi keyifli bir kahve.Bitişi çekirdeğin vaad ettiği gibi tatlı değil ve aftertaste kısa.Diyeceksiniz ki tadım notlarından yoksun ve bitişi tatlı olmadığı ve hatta aftertaste kısa olduğu halde nasıl içimi keyifli?Benimde yeniden almak isteyeceğim bir çekirdek değil açıkçası ama içtiğim anda keyif veriyor,fakat sonrası yok.Kahvenin keyfi içtiğiniz anda kalıyor.

Demleme Ekipmanı:Bialetti Venüs 10Cup
Öğütüm Derecesi:2 Tam Tur Yarım Step
Çekirdek:Guatemala Primavera
İşleme Yöntemi:Yıkanmış
Kahve Miktarı:52 Gram
Su Sıcaklığı:83°C - 85°C
Kavrum Profili:Espresso
Kavrum Tarihi:04/06/2021

Demleme Notları
Ocağın en küçük gözünde en harlı ile en kısık arasında bir noktada demleme başlattım ve kahve haznesine ilk kahve akışı olduğunda en kısık'a aldım.

Tadım Notları
Çekirdek biraz sert ve bu yüzden bir miktar toz üretiyor ve kahveyi yüksek gramajlarda istiyor.Pazartesi akşamı yarım step daha kalın öğütmüştüm ve 55 Gram kahve kullanmıştım lakin aldığım çıktı pek keyif vermemişti.Bu yüzden yukarıdaki değerler ile dün akşam yeniden denedim ve inceldikçe kahvenin daha lezzetli olduğu gördüm.Yinede gövde orta diyebileceğim bir halde.Bu akşam yarım step daha incelerek yani 2 Tam Tur ile 53 Gram kahve koyarak gövde yoğunluğunu yukarıya çekmek istiyorum.Tadım notlarında yazılan kakao'yu alamadım lakin Siyah Üzüm'ün ekşiliği kahve soğudukça hissediliyor.Her ne kadar tadım notalarında eksikse de yinede içimi keyifli bir kahve.Bitişi çekirdeğin vaad ettiği gibi tatlı değil ve aftertaste kısa.Diyeceksiniz ki tadım notlarından yoksun ve bitişi tatlı olmadığı ve hatta aftertaste kısa olduğu halde nasıl içimi keyifli?Benimde yeniden almak isteyeceğim bir çekirdek değil açıkçası ama içtiğim anda keyif veriyor,fakat sonrası yok.Kahvenin keyfi içtiğiniz anda kalıyor.

Selamlar,

Yukarıdaki parametreleri standart tutarak öğütüm derecesini 2 Tam Tur,çekirdek miktarını 53 Gram'a yükselterek bir demleme daha yaptım.Gövde yoğunluğu itibari ile aynı kaldı lakin daha lezzetli bir içimi oldu ve fikrimi değiştirdi.Eğer konu kavurucudan yeniden bir sipariş verecek olursam bu çekirdeği yine sepetime eklerim.

Not:Siyah üzüm notasının hafif ekşiliği hoş bir asidite sağlıyor ve içimi güzelleştiriyor.

Uzun zamandır espresso’da blend kahve içmiyordum. Blendleri övülünce 1,2 ve 3 no lu blendleri aldım. İlk blend no 1 den başladım, seneler önce tükettiğim lavazza kahveler gibiydi, akış ve kavrum güzel gözüküyor ama tadı çok vasat, zor bitirdim kahveyi. Diğerleri iyi çıkar umarım.

Üst düzey çekirdekleriyle olmasa da premium sınıfındaki kahveleriyle ilk defa denemiş oldum Kimma'yı.

Korcha hem V60'ta hem cezvede gayet güzel bir kahve. Hafif şurubumsu geldi.

Medellin'i Korcha'dan daha çok beğendim. Henüz sadece V60 denedim; çikolata, bal ve hafif sarı meyve tatlarıyla özel bir şey sunmasa da gayet keyifliydi.

Son olarak türk kahvesi harmanını pek beğenemedim. Asiditesinin cezveye pek yakışmadığını hissettim.

Kavrumlar üçünde de sorunsuz ve gayet dengeliydi. F/P bir şeyler arayanlara Medellin'i önerebilirim.

Herkese merhaba.
Forumdaki ilk mesajım, konu açmaktansa buradan yazmayı tercih ettim.

Elimde Kimma Colombia Santa Rosa ve Etiopya Tulisa çekirdekleri var. Kahveleri daha önce deneyimleyip elinde reçete olan varsa(v60), paylaşırsanız sevinirim.

Herkese merhaba.
Forumdaki ilk mesajım, konu açmaktansa buradan yazmayı tercih ettim.

Elimde Kimma Colombia Santa Rosa ve Etiopya Tulisa çekirdekleri var. Kahveleri daha önce deneyimleyip elinde reçete olan varsa(v60), paylaşırsanız sevinirim.
Tulise için;
Hario 40 lı filtre
90-91 derece
20 g 300 ml su (pınar madran)
cmd 23 klik, blooming+2 parça
Çok tatlı ve çiçeksi.Baya lezzetliydi gerçekten

Tulise için;
Hario 40 lı filtre
90-91 derece
20 g 300 ml su (pınar madran)
cmd 23 klik, blooming+2 parça
Çok tatlı ve çiçeksi.Baya lezzetliydi gerçekten
Merhaba, paylaşımınız için çok teşekkürler.
Bu arada comandante ile timemore arasında click sayılarını çeviren bir tablo var mıdır? internette ne kadar arasam da bulamadım.

Geri