• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kavrulmuş Kahve Vakumlamak

Benim de aliexpress'den aldığım vakum makinesi geldi, balkonda havalandırmaya bıraktığımdan daha açmadım. Bu tırtıklı dediğiniz vakum poşetleri ile kaç gramlık vakumlama yapılabiliyor? En fazla ya da en az diye bir değer var mıdır?

"Yok artık bunu da almam" dediğim ne varsa aldım. 😇 Bir daha büyük konuşmamalıyım.

Vacuum sealer da geldi 50 tırtıklı poşet içinden çıktı 200 tane de ayrıca satın aldım.

Ekli dosyayı görüntüle 1789

istanbultcrt.com 'un iletişimi ve yaklaşımından memnun kaldım.Makineyi yollamadan önce son bir test için bir miktar kedi mamasını vakumlayıp üzerine de tarih atmışlar ki çok ince ve zarif bir düşünce gerçekten. 🐈
@Kahveciningalaksirehberi ve @PepukKahve sizlere özellikle çok teşekkür ederim.:coffee:😘
Cihan'cığım @Cihan bugün içimden birkaç kez acaba delter da alsak mı diye geçirdim.🙊

"Yok artık bunu da almam" dediğim ne varsa aldım. 😇 Bir daha büyük konuşmamalıyım.

Vacuum sealer da geldi 50 tırtıklı poşet içinden çıktı 200 tane de ayrıca satın aldım.

Ekli dosyayı görüntüle 1789

istanbultcrt.com 'un iletişimi ve yaklaşımından memnun kaldım.Makineyi yollamadan önce son bir test için bir miktar kedi mamasını vakumlayıp üzerine de tarih atmışlar ki çok ince ve zarif bir düşünce gerçekten. 🐈
@Kahveciningalaksirehberi ve @PepukKahve sizlere özellikle çok teşekkür ederim.:coffee:😘

Sizin almanıza şaşırdım gerçekten😄 diger şişe vakumlama benim bile aklıma yatmıştı ama siz paylaşmadan önce vakum makinesini almıştım.

Şimdi elime ne gelirse vakumlayıp buzöuga atıyorum. Sanırım sırada bir derin dondurucu almak var. 😀

Sizin almanıza şaşırdım gerçekten😄 diger şişe vakumlama benim bile aklıma yatmıştı ama siz paylaşmadan önce vakum makinesini almıştım.

Sevgili @yasyas ikisini birbirine karıştırmamak gerek.Tamamen birbirlerinden farklı ve biri diğerinin yerini tutamayacak yöntemler bunlar.

@Kahveciningalaksirehberi nin güzel bir açıklaması vardı bu konuda :
" Bu konu biraz garip, yanlış anlaşılıyor hep. Kahve saklamak ayrı, kahve stoklamak ayrı. @Cihan Bey’in yöntemi saklamak için mükemmel ve pratik; ama vakumlayıp dondurmanın saklamaya değil, stoklamaya işe yaradığını söylemeye çalışıyorum."

Yani Vacu Vin i çok seviyor ve günlük olarak sürekli kullanıyoruz @Avare ile. 😘
250 gr.çekirdek aldınız diyelim. Bunu bitirene kadar kullanacaksınız. İçinde hiç hava olmayan koyu renkli her yerde kolayca bulunabilen cam şişelerde saklamak istiyorsunuz , işte o zaman Vacu Vin gerekli.Eskiden bolca aldığımız KLT kavanozlar yerine yani.Tükettiğimiz çekirdeklerimizi şişeden alıp hemen havasını boşaltıp ertesi gün için kaldırıyoruz ortadan.Buzdolabına değil tabii.

Ancak güzel ve özel bir çekirdek bulduk ya da f/p oranını sevdik veya daha sonra tüketmek istiyoruz. vs...Bol miktarda da aldık ise eğer Vacuum Sealer gerekli.
Bir kaç ay (12 aya kadar belki ) çekirdekleri mümkün olduğunca aromalarını kaybetmeden stoklamak için.

Derin dondurucudan çıkarıp günlük kullanım rutinine girdiği zaman çekirdekler , tekrar Vacu Vin giriyor devreye.Ya da derin dondurucuya atmayıp sonuna kadar kullanacaksak çekirdekleri (açtığımız paketi tüketene kadar) sadece
Vacu Vin kullanıyoruz.

Umarım anlatabilmişimdir. 😘

Son düzenleme:
Harika görünüyor yahu! Elinize sağlık. Boxx'ın etiketleri de pek bir yakışmış.
Fakat bir sorum var: Kullanımdaki şişe hariç, stok için kullanılan şişeleri hiç boşluk kalmamacasına ağzına kadar doldurup, Vacuvin yerine şişenin kendi kapağını taksak olmaz mı? Sonuçta kahve çekirdekleri ağzına kadar dolu olduğundan içeride minimum hava kalacak ve hava giriş çıkışı da olmayacak.

Harika görünüyor yahu! Elinize sağlık. Boxx'ın etiketleri de pek bir yakışmış.
Fakat bir sorum var: Kullanımdaki şişe hariç, stok için kullanılan şişeleri hiç boşluk kalmamacasına ağzına kadar doldurup, Vacuvin yerine şişenin kendi kapağını taksak olmaz mı? Sonuçta kahve çekirdekleri ağzına kadar dolu olduğundan içeride minimum hava kalacak ve hava giriş çıkışı da olmayacak.
Elbette mümkün. Zaten vacuvin dolu şişeden yarım çekişi bile zor yapıyor;çünkü dediğiniz gibi hava çok az kalıyor.( Kapağın içeri hava almadığını varsayarsak)

Konuşulmuştu ama bulamadim. Vakumlamasak da kahveyi paketiyle buzdolabinda veya dondurucuda saklayabiliyoruz degil mi . Tazeliği korunuyordu böylece

Açıkçası ben süpürgeyle denedim.Ne kadar etkili oldu orası tartışılır. Vakum makinelerinin ve poşetlerinin pahalı olmasından dolayı denedim bakalım ne kadar etkili olucak.

Vakumlayanlar kervanına bizde katıldık.
5D21D310-FF5A-46B3-AB5D-FBFD55A0CC9E.jpeg

Açıkçası ben süpürgeyle denedim.Ne kadar etkili oldu orası tartışılır. Vakum makinelerinin ve poşetlerinin pahalı olmasından dolayı denedim bakalım ne kadar etkili olucak.
Vakum Makinelerinin Poşetleri Pahalı değil ki Tanesi Yaklaşık 175-180 Gram kahve alan boyuttaki 85 Adet poşet 35-39 Tl Kalitelisi birde Türkiye fiyatı bu söyledigim rakam. Makinelerde aynı şekilde Aliekspress üzerinden alırsanız 100 Tl Tr içi 250-300 Tl aralığında.

Geri