Buna katılmıyorum, orijinal seramikteki yükseltiler kesinlikle yeterli.
Uzun zamandır orijinal seramik ve yeterli tecrübe edecek kadar süredir de metal modeli kullanıyorum. Oldukça demleme tecrübe etme fırsatım oldu doğal olarak ve seramik için bir kere bile olsa “Keşke yükseltisi daha iyi olsa.” demedim. Hatta blooming sonrası cam çubukla tabana kadar inip, tabanda filtreye temas ederek, daireler çizerek kenarlara kadar karıştırıyorum yine de sorun olmuyor bir çok çekirdekte. Metal için aynı şeyi söyleyemeyeceğim tabii, onun yükseltisi daha az, akış daha yavaş oluyor.
Filtreyi ıslatma mevzusu ise; şimdiye kadar ne kadar hızlı dökersem dökeyim böyle bir yapışma sorunuyla karşılaşmadım. (Hatta şimdi bunu yazarken çok ciddi zorlayıp aşırı agresif dökerek tekrar denedim, değişen bir şey olmadı.

) Benim bu aşamada suyu yavaş dökmenin tek sebebi filtrenin yanlardaki şeklini bozmamak (Bu da filtrenin kendisine daha çok bağlı aslında. Filtrelerin paketlenme şeklinden dolayı iç ve dış kısımdaki filtrelerin kenarlara düzgün yapışma durumu değişkenlik gösteriyor, kimi zaman asla bozulmuyorken kimi zaman oldukça dikkatli davranmak gerekebiliyor. En güvenlisi her zaman sadece ortaya ve yavaşça döküp beklemek.)