Gelbura fiyatları girmiş. İndirimsiz pek alınası durmuyor bu seviyelerde.
155 için dripper ile kağıtları ayrı ayrı alsanız 424 TL ediyor zaten, hata oldu büyük ihtimalle
Genel olarak normal zaten de herhalde benim beklentim biraz daha uygun olmasıydı distribütörlük aldıklarından dolayı. Çünkü bu fiyatlara satan başka firmalar da var Türkiye'de. Gerçi kulüp için indirim olacakmış, bakalım ne çıkacak.Fiyatlar normal geldi bana göre, hangisini yüksek buldunuz?
Fiyatlar yurtiçinde hali hazırda satılan Kalita ürünlerinden pahalı. Tebrik ediyorum. 155 ss perfettoda daha ucuz örneğin. Bunun için mi bekleyin demiştiniz sevgili @NoDRaC![]()
Kalita 185 mi almak mantıklı Kalite 155 mi karar veremedim hala. Kalita 185 ile 20 gr altı demlemede sıkı yaşanıyor mu arkadaşlar ? Bir de yorumlarda gördüğüm kadarıyla cam ile olan da demleme daha hızlı ve başarılı anladığım kadarıyla. Bu konuyla ilgili kalita çeşitleri arasındaki farklar ile ilgili bilgiye nerden ulaşabilirim ? ya da sizin öneriniz hangi modeldir
Camın daha hızlı olduğu bir gerçek. Buna bağlı olarak çıkan sonuç daha iyi veya daha kötü demek biraz da kullandığınız parametlere bağlı. 185 ile de 20 gram altı demleme yapan çok insan var, iyi sonuçlar alınabildiğini çokça okudum. Ama buna ek olarak birçok kişi de 185 ile az miktarlar demlendiğinde yeterli kalınlıkta bir kahve yatağı olmadığını, bunun da demleye olumsuz etkileri olabileceğini belirtmiş. Sadece tek kişilik demlemeler yapıyorsanız 155 mantıklı, yoksa 185 de tercih edilebilir. M boy Origami'ye 185 lik Kalita filtreleri kullanılıyor.Kalita 185 mi almak mantıklı Kalite 155 mi karar veremedim hala. Kalita 185 ile 20 gr altı demlemede sıkı yaşanıyor mu arkadaşlar ? Bir de yorumlarda gördüğüm kadarıyla cam ile olan da demleme daha hızlı ve başarılı anladığım kadarıyla. Bu konuyla ilgili kalita çeşitleri arasındaki farklar ile ilgili bilgiye nerden ulaşabilirim ? ya da sizin öneriniz hangi modeldir
Bende kalita gelince bu Kurasu metodu ile başladım.
Elektrikli el değirmeni Hario Smart G ve Electro Solo olması lazım. Smart G bütün Hario değirmenleri gibi seramik burr kullanıyor. Electro Solo belki öğütüm kalitesine pozitif etki ediyordur ama birçok kişi seramik burr kullanan değirmen yerine Sözeni tavsiye ediyor.Bu videodaki elektrikli el değirmeni süpermiş hiç toz çıkarmadı bende Commandante var ama böyle öğütüm hiç denk gelmedi , gerçi epey kalın öğüttü ama yine de çok düzgün. Siz ne dersiniz?
Teşekkür ederim cevabınız İçin evet aslında daha önce videolarını izlemiştim bu el değirmeni ve electro nun ben yeni bir şeymi diye düşündüm kullanılan kahveyi görünce ama şimdi de o videoda kalitaya koyduğu kahvenin bu değirmende öğütülmediğini düşünmeye başladım , bazı reklam ve videolarda denk geldiğim böyle şişeleyip vakumlayarak sattıkları haşhaş tohumuna benzeyen çok düzgün öğütülmüş kahve var ona benzettim.Elektrikli el değirmeni Hario Smart G ve Electro Solo olması lazım. Smart G bütün Hario değirmenleri gibi seramik burr kullanıyor. Electro Solo belki öğütüm kalitesine pozitif etki ediyordur ama birçok kişi seramik burr kullanan değirmen yerine Sözeni tavsiye ediyor.
Moccamaster tadını aldım birebir ondan dolayı bu görüşüm oldu.Tatlılık artıyor hatta aeropressin filtrelenmiş hali bence.Akıllarda tek soru:
Ekli dosyayı görüntüle 12652
Size de daha bugün gelmedi mi Kalita ilk günden çok sert bir yargı olmuş![]()